Vianoce po svadbe

V lete sa berieme a napriek dohode, ze tieto sviatky uz stravime spolu sa moj drahy napriek prosbam a slzam odobral k rodicom a surodencom na vychod a ja za mojou rodinou do Anglicka. Planovali sme stravit buduce Vianoce sami dvaja bud na svadobnej ceste, alebo doma, v nasom byte a konecne si ich uzit po 6 rokoch spolu. Ake bolo vsak moje prekvapenie, ked mi dnes volala svagrina, ze oni su rodina a chcu sviatky travit spolu a ze by sme si o rok mohli prenajat chalupu v dedine odkial pochadzam a stravit ich na kope vsetci spolu tam. Nevedela som sa vykoktat, ale ta predstava je absolutne nekompatibilna s tym, co som ocakavala a na co som sa tesila. Lenze mam pocit, ze snubenec to tak chce, len nemal odvahu mi to navrhnut a tak mi dal k telefonu ju. Pre mna su Vianoce pokojnym a relaxacnym casom, kedy mam konecne moznost nacerpat sil a oddychnut si, predstava chaty s 11 ludmi, z ktorych ma kazdy maniere a sviatky riesi popijanim a prejedanim sa ale pokojna a pohodova byt nemoze, to mi je jasne ... Som z toho sklamana a frustrovana, neviem ako mam reagovat... ako travite Vianoce vy?
Odpovedať
Profilova fotka
Chápem aj jeho aj teba. Je to o kompromise tento rok nech je teda už po jeho predstave a budúci po tvojom. Nech to vysvetlí aj jeho rodine. Otvorene mu to takto povedz. Ja som skôr za to ze rodina ma byť spolu aspoň pri stedrom stole. ( nie celé sviatky) Vidím ako je smutno tým ktorý už nemajú rodičov a čo by za to dali aby mohli byť na Vianoce s nimi. My sa však aj počas roka radi stretávame pri spoločnom stole :-) Toto sú prvé naše Vianoce po svadbe a sme uz u mojej sestry a švagra a strávime Vianoce spolu :-) Zajtra ideme domov a budeme mať kopec času na oddych aj vo dvojici :-) Po svadbe budete rodina ty a tvoj manžel a nikto Vas nebude režírovať :-) Želám Vám krásne Vianoce a verím že nájdete kompromis :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No, sú rodina, v tom má švagriná pravdu ale vy dvaja už budete manželia. A myslím si, že je na vás dvoch, ako budete sláviť Vianoce. Ja sa tiež vydávam budúci rok, budeme zatiaľ bývať u našich, čiže aj tu budeme na Vianoce ale keď už budeme vo vlastnom, tak chcem tráviť Vianoce so svojim manželom. K rodine môžme ísť na ďalší deň, k jednej aj druhej. Tiež si neviem predstaviť, že by som mala Štedrý deň tráviť s celou jeho rodinou. Takže ťa úplne chápem, že si z toho sklamaná. Skús sa o tom porozprávať so snúbencom, možno že aj sám dovtedy zmení názor. :)
Odpovedať
@lenka12321 toto je klasicky problem mladej rodiny, v tvojom pripade o to horsi ze manzel, ci snubenec nepochopila som...ako sa da ist na svadobnu cestu pred svadbou... nevie jasne povedat svoj nazor. Bohuzial budes si svoj boj musiet vybojovat sama, vy 2ja ste rodina a stedry den budete travit sami, howgh! a komu sa nepaci toho poslat kratkou cestou dakam. Za par rokov si zvyknu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My so snúbencom prežijeme Vianoce spolu s mojou maminou, keďže po svadbe budeme bývať u nej. A poriadne si ich užijeme, veď sú to naše posledné za slobodna. Tie budúce už prežijeme ako manželia.
Odpovedať
@eeffka svadba bude v lete a buduce vianoce uz budeme manzelia. Kvoli praci si vieme volno vybavit len cez vianoce, preto sme najskor planovali ze tie buducorocne - nase prve spolocne - stravime na svadobnej ceste. Mne len ten telefonat prisiel nefer, keby mi to predostrel on, alebo sa snazil najst kompromis, to pochopim, ale zbabelo mi dat k telefonu svagrinu ... @ludmilka15 aj ja som si to tak predstavovala, 24 sami, 25 jedna rodina, 26 druha... no nic zienky, uz som sa kus ukludnila, veci treba riesit z triezvou hlavou :) prajem Vam krasne sviatky, nenechajte si ich pokazit malichernostami ;-)
Odpovedať
hm, mňa skôr napadlo, prečo si ty nešla s ním...
Odpovedať
Profilova fotka
My mame svadbu az v lete a uz som to tu napisala parkrat - sme uz treti rok sami a som stastna ze to tak je. Pre mna boli vianoce doma vzdy stresove lebo upratovat varit piect bolo treba, nic sa nestihalo a vsetci sme boli nervozni. Takto je to lepsie :) snubencovi povedz, ze nech sa uz pusti maminej sukne a ked uz bude zenaty nech travi vianoce so svojou manzelkou. Nechapem jak mozu byt niektori muzi taki mamin ceckovia...
Odpovedať
@bridalicious neviem ci to je doslova mamin cecok, zijeme spolu uz 4 roky, len na vianoce zabudne ze ma ma a uteka domov...:( ani mi len nezavolal, ze ako sa mam a nezaprial mi pekne sviatky...:(
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka12321 dobre mu daj nech sa uvedomi
Odpovedať
Profilova fotka
My sme minulý rok kvôli našej situácii s prenajatým bytom museli byť cez vianoce priateľovej mamy a potom sme odišli na chvíľku k mojej ale teraz sme si urobili vianoce sami dvaja od A po Z a neľutujem to :) je pekné byť cez sviatky s rodinou ale tak isto má štedrý deň svoje čaro keď ste len dvaja :) rodinu chceme obehať v týchto voľných dňoch :)
Odpovedať
to znie ako z klipu wham, last christmas
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?