Urobili by ste dnes svadbu inak?

Ahojte vydate zienky. Mali sme svadbu minuly rok v oktobri. Planovali sme ju vyse roka a ani sme sa nenazdali a svadobny den bol tu. Neviem preco, ale mam akys pocit, ze som si ho ani neuvedomovala. Neviem, ci som bola taka unavena alebo to bolo z tych pocitov, ale vobec mi nejako nedochadzalo, ze sa vydavam. A ani sme sa nenazdali a bolo rano. Zda sa mi, ze to vsetko islo akokeby mimo mna, pamatam si to utrzkovite, niektore veci vobec. Bolo to krasne, vsetky veci nam vysli (az na male organizacne problemy), ale svadba bola krasna. Stale sme sa usmievali. Napriek tomu si hovorim, ze dnes by som to urobila inak. V komornejsej atmosfere, uz nie s tolkymi tradiciami atd. A hlavne by som si to vychutnala, pretoze bolo toho tolko, ze keby sme nemali video, tak hadam ani neviem, co sa dialo. Aj v kostole som len stala a nevnimala kazen, esteze som nezabudla povedat ano. :-) Mate aj vy niekto podobny pocit? Nemyslim, ze by sa svadba nevydarila, ale ze by sa niektore veci dali urobit inak a hlavne si ju viac uzit a vychutnat...
Odpovedať
Profilova fotka
@katuska1981 ahoj, ja som tiež mala svadbu v októbri a mám rovnaké pocity. nemali sme s manželom na seba čas, vždy sme niekam lietali, organizačne to bolo celé na nás, lebo sa rodina na nás v tomto smere vybodla. teraz by som sa ja na rodinu vykašlala a urobila si svadbu len o nás dvoch, aby sme si to ozaj vychutnali.
Odpovedať
@katuska1981 my máme ešte pred svadbou, no plánujeme to tak, aby to bolo o nás dvoch.. fotiť sa pôjdeme tam, kde sa cítime dobre, a ak sa bude dať, budeme tam čo najdlhšie.. hostí bude len 18, čiže sa stihneme v pohode venovať všetkým a hlavne budeme jeden pri druhom.. občas ma to zamrzí, že bude len taká maličká svadba, no viem, že budem mať pekne na všetko a všetkých čas, nebudem sa naháňať.. :-) v noci pôjdeme pekne spinkať spolu, čiže aj tá svadobná noc by sa mohla podariť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katuska1981 Opisala si to absolutne perfektne.. Ano, tak nejak som sa citila aj ja, nepamatam si skoro nic, ale zato vsetko dokonale ladilo. 'Nastastie' ale budem mat sancu si to zopakovat a vybodnem sa na vsetko zbytocne planovanie a urobime si miesto toho wellness pobyt so sobasom, skvelou vecerou, fotenim a vecernym relaxom s virivkou, masazou a sampanskym :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja čo zo svadby ľutujem, že sme sa neodfotili pred kostolom komplet so všetkými svadobčanmi, ale bolo to také rýchle a taký zhon, že nás to ani nenapadlo a dať dohromady vyše 70 hostí na spoločnú foto by bolo asi trošku na dlhšie :-) Ale svadba sa nám vydarila a to je hlavné dokonca sme si po skoro 4 rokoch obnovovali hromadne v kostole manželský sľub :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kris557 ani ja nemám také foto :-( a ani sme sa v kostole nepobozkali :-( :-( :-(
Odpovedať
Profilova fotka
..ani my sme si nejako neuvedomili, ze sme mali svadbu :D. . ale nic by som nemenila..vsetko bolo super, saty, pocasie, kazen, priebeh, atmosfera, kamera, fotograf.. o 4:00 plny parket, vela smiechu, alkoholu..tanca..odchadzali sme o 6 hodine rano, spali 4 hodiny aj to nie doma ale u bratranca v obyvacke, lebo sme si zabudli kluce od domu..a sup ho pokracovat ... a takto sa to tahalo po veceroch 4 dni.. :D .. sme sa smiali, ze tato svadba asi neskonci.. :D :) .. jedine co ma mrzi, zabudla som sa odfotit so svagrinkou .. :( .. bola hlavny fotograf..tak sa na to nejako pozabudlo..
Odpovedať
Jedine, co nevyslo nam, bolo pocasie.... Fotenie dopoludnia sme este stihli, ale uz pred obradom nam zacalo strasne prsat, pocas prichodu do kostola lialo ako z krhli a pocas obradu bola strasna burka, hromy- blesky, tak keby sa dalo, zmenila by som toto... :-D :-D .. hlavne, lebo kvoli strasnemu lejaku sme sa nemohli s hostami fotit po obrade, pred kostolom... Vlastne jedine, co nevyslo, boli fotky, s kadekym sme sa totiz zabudli odfotit.... Mala som si napisat zoznam ludi a skrtat po odfoteni.. :-D :-D :-D Myslim, ze svadbu sme si uzili aj preto, ze sme to do detailov neplanovali... :-D
Odpovedať
@beronsche To by ma prave zaujimalo, ci skutocne vsetky mali svadbu taku uzasnu ako pisu v albumoch a nic ich nemrzi (najma si to skvele uzili) alebo je to skor rozdiel v pohladoch na vec. Niekto je nenarocny a ked sa svadba vydari bez bitky a opiteho zenicha, tak sa tesi, ako vsetko uzasne dopadlo. A niekto planuje rok-dva dopredu vsetky detaily a ked nieco nevyjde, tak sa na to pozera kriticky a mrzi ho to. Neviem, co myslite?
Odpovedať
ja by som urcite par veci uplne zmenila ;-) ale cas sa neda vratit spat :-(
Odpovedať
Profilova fotka
katuska urcite mas pravdu ved si predstav ze to planuje cele veky a nakoniec sa to nepodari ako si to nevesta predstavuje.napriklad ako ja, brat mi pred tyzdnom povedal ze2tyzdne pred mojou svadbou ide nat svadbu on.sice iba na urade ale bude. este stastie ze niesom hysterka ktora chce byt stredobodom pozornosti:-))))
Odpovedať
Profilova fotka
jednu vec by som asi urobila inak, ze by som trvala na tom, ze chcem saty bez vlecky (v salone mi slubili, ze mi vlecku odparaju, a ked som si ich prisla vyzdvihnut, tak som sa nechala presvedcit, aby som si ju nechala, ze ked ju vyviazem, ze to bude pohodlne... trt barani...) :-) ale inak, ai preto, ze som naozaj nemala takmer ziadnu predstavu a sny, ako by mala svadba vyzerat (a pripravovali sme ju "len" 7 mesiacov) , tak som to nemala s cim porovnavat a nebola som tym padom sklamana... mali sme obaja na mysli, ze predovsetkym svadba je o NAS DVOCH a nastastie aj rodicia z oboch stran k tomu tak pristupili... takze "tazke boje" o to, ci ono, ako pisu baby v inych temach sme absolutne nemuseli podstupovat... cize ano, ja som jedna z tych, co maju napisane v albume "skvelo sme s to uzili" a je to napisane uprimne... jasne, aj ja som mala "vypadky" -hlavne cely obrad siel nejako mimo mna, to bol asi jediny stresujuci bod a naplno som si ho vychutnala az na DVD... ale co sa tyka uz samotnej hostiny a zabavy, tak to je bez debaty, bola to skvela zurka ;-) a nielen preto, ze bola "bez bitky a opiteho zenicha" :-D .
Odpovedať
moja svadba bola perfektna vsetko vyslo tak ako malo, ale kebyze mam rozum co dnes:))tak to spravim len o dvoch svedkoch niekde na bahamach a vsetkym to len oznamim. ja ked som sa v svadobny den obiekala a videla pred domom vsetkych tych ludi ,auta no zatuzila som byt niekde inde 8-) jednoznacne malu svadbu niekde pri mori.
Odpovedať
Článok sa načítava...
mam este 4 mesiace pred svadbou a obcas mame chut si obliect tricko a rifle, vziat obrucky, odtrhnut par kvetov pred bytovkou a ist sa vziat do najblizsieho kostola, len tak, bez hosti, bez stresov....ale predsa len to dopadne ako velka svadba s 80 hostami a tesime sa na nu, len niekedy mame pocit, ze by sme to chceli intimne, len o nas dvoch..
Odpovedať
Profilova fotka
@simcab ja som zase vzdy chcela vecsiu svadbu.. skratka zurku kde sa budu ludia bavit .. ale zas aby to nebolo moc.. a s drahym sme sa v tomto zhodli.. skratka viac ludi vecsi zazitok.. ale vsetko s mierou.. vybrali sme si 55-60 ludi nasmu srdcu blizkych a vysledok neviem aky bude lebo moja rodina na noze (mama neznasa celu ocinovu rcodinu :() draheho rodina na noze ... a moja mama zasadne nesuhlasi aby bolo na svadbe viac ako 15 ludi... takze tam asi ani nejde... tak je to potom presne o tom ze mi je to organizacne akosi dost jedno .. hlavne aby sa nik nepobil nik neurazil.. a vseci to zvladli bez ujmi na zdravy.. a fak je ze si stale vravim "este ze som nenarocna" lebo by ma odviezli na psychiatriu.... a tiez si dakedy vravim ze to cele zrusim rozdelim na svadbu v jeden den a zurku inokedy a bude pokoj...
Odpovedať
Ahojte to ja mam svadbu o 3 mesiace a vobec sa uz netesim. Vsetko vybavujem zo zahranicia, snubenec chcel svadbu iba o nas dvoch, na plazi, a ja som sa dala nahovorit na tradicnu svadbu iba z dvoch dovodov: aby rodicia a rodina neboli ukrateni, a druhy dovod boli prispevky na tomto foru kde nevesty pisali ake to bolo uzasne v den svadby. No a teraz, rodina si absolutne nezasluzi byt na nejakej mojej svadbe, vsetci sa neznasaju, nik nechce prist, ak chcem precitat dve vety to ani nahodou. Uz to preslo od stadia nechapavosti gulatych stolov az po hadku koli obojstrannej paske lepiacej. Na odobierku som chcela babku ako falosnu nevestu, lebo nemam surodencov, sesternice mam zakaz pozvat na svadbu, netusim kto iny by tam mohol byt, a ona je najtlstejsia v rodine, ale ani nahodou, a to robim pre nich tu odobierku, sa im mozem na to uplne vykaslat.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrea9999 jooj to ja som nad nejakou odobierkov ani nepremyslala ze by nebodaj mohla byt... hold rodinu si nevyberies... viem si to zivo predsavit... hlavne sa nedaj znechutit je to tvoja svadba tak si to uzi a kasli na ostatnych...
Odpovedať
@oskvarka ja by som prave rada, ale jediny sposob ako si to nenechat znechutit je mat svadbu o nas dvoch, na plazi, lebo byvame pri mori, iba dvaja svedkovia a romantika. a ja iba lutujem ze som sa do tejto rodinnej frasky pustila. Vsetko som nastudovala, pripravila, zohnala a objednala a iba mi podrazaju kolena. Na odobierke nechcu plakat ale mat zabavu, ale ze by pomohli to ani nahodou, a ked poviem ze ziadna nebude, ze prideme iba do kostola az, tak ani to nie. Ale ta odobierka to je iba zrnko v piesku, kazdemu vadi nieco ine a v reale je vadne vsetko.
Odpovedať
@andrea9999 Absolutne ti rozumiem. Ja som zazila nieco podobne. Ono to zial neskoncilo pripravami, ale aj samotnym svadobnym dnom. Uz pred svadbou som mala kvoli reakciam rodiny pochybnosti, ale povedala som si, ze vo svadobny den to predsa len bude ine, budu sa snazit, kedze je to nas den. Ale opak bol pravdou. Isli sme sa pre nich pretrhnut, odobierku sme robili kvoli rodicom a starym rodicom, hostinu, hudbu a vsetko sme zabezpecovali, aby sa hostia bavili. Ale oni nas mali na haku. Nechali nas behat okolo nich, vymyslali si poziadavky, raz to raz tamto a ked my sme nieco chceli, tak odmietli. Presne ako hovoris, aj povedat dve vety bol problem. Nie to este roznasat zakusky, pomahat pri redovom, predniest pripitok a pod. Ak sme aj niekoho oslovili, kaslal na nas. Takze celu svadbu sme stravili zabezpecovanim vsetkych potrebnych veci (a nie je toho malo, ak mas 70 ludi) a hostia si uzivali. Myslis, ze nam potom boli aspon vdacni? To necakaj. Dnes velmi lutujem, ze pri takych vztahoch som sa nevykaslala na klasicku svadbu a neurobila si to iba s najblizsimi, pripadne kamaratmi, ktorym na nas zalezi. Svadba nas stala kopec penazi a v konecnom dosledku z nej nic okrem nasho manzelstva nemame, zazili sme iba stres a zhon.
Odpovedať
@dodorka a mozem byt zvedava ze ktore? mna to este len caka tak citam a zbieram rady aj inspiracie :-)
Odpovedať
@helikoptera my sme mali svadbicku v zahranici, pri mori o 2 svedkov, urcite by som zmenila svedkov ak by som ich este raz brala s nami ]-( saty urcite ine, mala som zo spodnicou a po tejto skusenosti viac spodnicu na seba nedam a neboli to tie vysnivane takze urcite velka zmena :-D urcite by som zainvestovala viac do kvalitneho fotografa nie hoteloveho ako sme mali, make-up by som urcite riesila sama :-S , to su asi tie naj body co by som zmenila keby som sa vratila v case :-N
Odpovedať
Profilova fotka
patrim tiez k tym, co mali svadbu v oktobri a aj napriek / vdaka mnohym a dlhym pripravam, svadba dopadla celkom slusne. Teda svadobny den som si naozaj uzila, vsetko klapalo ako malo, nebolo to rychle ani dlhe, ale take akurat. Zmeny by som ale urobila a to hlavne take, ze tak ako som si zorganizovala ludi a pomoc u nas doma, tak isto by som donutila manzela, aby si to zorganizoval, pripadne prenechal na viac popripade zodpovednych ludi. Vnikli totizto mensie nedorozumenia (viac menej pre nadutost a hlupost niektorich hosti). Samozrejem by som zvazila este raz hosti a tych ktorych nemusim, by som naozaj nepozyvala, lebo poviete si stratia sa v dave, ked ich po case vidite na kazdej tretej foto alebo na kazdom piatom zabere videa, nie je to bohvieco. Dalsia vec, dost dolezita, ze by som si s fararom a s manzelom dopodrobna presla sluby a veci k obradu, aby sme si mohli sluby povedat z oci do oci a nie len potvrdit anom fararove slova, napriek tomu, ze sme boli dohodnuti na precitani. co sa tyka dodavatelov, spoliehala by som sa na instinkt, referencie boli oki, ale foto firmy ma moc nepresviedcalo, napriek tomu som sa nechala nahovorit, pani sa zdala chapava a mila, len to nedopadlo, tak ako som ocakavala a ona sa nechala prehovorit, no ak som za nieco zodpovedna a je to moja profesia, tak by ma nik neprehovoril, ja viem, ze po vojne je kazdy general, ale toto bolo do oci bijuca hlupost alkohol - bud alebo, ziadne, ze par flias vezmeme aj tohto, lebo moj kamos pije len to, nakoniec sa to k tym ludom nedostalo, lebo iny vymyslaci, co to nikdy nepili, chceli prave na nasej svadbe pit prave to a este mali tu drzost sa pohadat s casnickou, aby im to priniesla, lebo oni vedia, ze to mame svokre napisat na listok, ze ma vychadzat z domu so synom, aby nemusel ist s rozvedenou zenou, kazdemu osobne povedat, ze maju ist do kostola a nie sa trepat ku mne domov, kamaratov upozornit, ze k svadbe je vhodne priniest svadobny dar a pod. mozno su to malickosti, mozno to je hrozne, napriek tomu to bol pekny den, ktory by som si hocikedy zopakovala s celou mojou rodinou, lebo ti sa spravali nad ocakavania skvelo, vlastne ako vzdy svadobny den mi to nepokazilo, dozvedela som sa vela veci az po svadbe, napriek tomu by som sa v buducnosti tomu vyvarovala
Odpovedať
katharrina tiez hovorim poriadne zvazit hosti.ziadne pozyvanie zo slusnosti. my sme mali malicku svadbu, tri dni na chate, 17 ludi takze zvacsa kamarati, vsetci velmi fajn a za jednu osobu sa do dnes hanbim, lutujem ze som ju pozyvala / zo slusnosti/ kamaratsky vztah ochladol natolko, ze sa tvarime akoby sme sa nepoznali. takych ludi a kvazi kamaratov uz urcite nie. je to zbytocne. ono sa zda ze ved to znesiem, ale je to absolutne zbytocne zostane take male skrenie vzdy ked si clovek pozera foto alebo aj len spomenie na svadbu.
Odpovedať
a nemala by som v juli kyticu , ktora po par hodinach vyzera ako zmoknuta sliepka. :-p :-D ale inak fajn, kedze sme obaja davno dospeli, urobili sme vsetko ako sme chceli my, tradicia neradicia, nic kvoli babkam a pribuznym sa nekonalo, takze sme si tie tri dni uzili aj my aj hostia ako komu vyhovovalo.
Odpovedať
Profilova fotka
fuuuha dievčence..ja som s pripravami len zacala a veru dam si pozor na to vsetko co tu opisujete :-O
Odpovedať
Profilova fotka
ada32 aj u nas to bolo hlavne o kamaratoch, kedze manzel velku rodinu nema, tak ale nikdy viac, nas nepozvu ani len na blbe narodky a my sme o svadbe len zacali hovorit a uz vsetci ratali s tym, ze su pozvani
Odpovedať
@atharrina moj nema uz rodicov ani surodencov vlastne nema nikoho, ja mam len mamu a sestru tie zapadli velmi dobre do partie,tak to bolo fajn. takze nam zostali vlastne len kamarati. povodne som chcela exotiku s dvomi svedkami / kludne aj cudzimi odtial / a uzit si to vo dvojici aj so svadobnou cestou ale obaja sme mali uz dieta a deti sa tesili, tak sme im nechceli urobit nieco take. ja by som to znova urobila tak ako som urobila. nechceli sme ziadnych okukavacov a pod., tak sme sa zobrali 200km odtial, kde byvame, v najblizsom meste pri chate, v piatok, a vsetci nam dali pokoj. prenajali sme si kuchara, casnika, umyvacku riadu aby sa mal kto o nas starat.....kazdy pil kedy chcel, spal kedy chcel a jedol kedy chcel :-D a este by som zmenila cukrara. zakusky boli tazka slabina nasej svadby. a ja som na sladkosti narocna :-N
Odpovedať
kazda svadba ma nieco do seba, ked sa nevesta so zenichom nenechaju tlacit do veci ktore nechcu lebo "sa to tak robi" najhorsie je ked si po svadbe povie ze by najradsej vymenila zenicha :-S :-N
Odpovedať
Profilova fotka
@ada32 no s tymi ludmi suhlas problem je len v tom ze u nas su jedine dve problemove osoby moja mama a buduca svokra vseci ostatny vedia spolu nazivat v mieri...takze to skratka bude na draka nech urobime cokolvek.. takze sa na to musime len dobre psychicky pripravit..
Odpovedať
@oskvarka no, tak to je na figu ked prave mama a svokra.ked to bude na draka tak ci onak, nezavidim :-S asi jedine by ste si to uzili keby ste usli daleko a tam sa zosobasili...... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som nechala všetko tak ako bolo. Celý deň sme si úplne do detailov užili aj keď mi deň pred svadbou nečakane prišli moje dni. Plakala som ako divá, že si deň neužijem, že sa nebudem cítiť pohodlne a že si neviem predstaviť riešiť záležitosti na WC v obrovských šatách. Nakoniec to dopadlo až na moje očakávania. Jediné čo by som zmenila bol prejav pána farára na svadbe. Dokonca som si až na videu všimla, že celý obrad od nudy ovoniavam svadobnú kytičku a obzerám si výzdobu kostola a sem tam sa usmejem na môjho drahého- vôbec som si to všetko v tej chvíli neuvedomovala :-N
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?