Svokra a jej zvyky

Ahojte mam viacero otázok ... počuli ste o ženíchovej odobierke niekedy ? a čo si myslite o tom že svokra odmietla mojho muža jej syna odprevadiť k oltáru ked som sa jej pýtala tak povedala že jej muž si mal spraviť radšej dcéru ...
Odpovedať
Profilova fotka
Nie celkom rozumiem na co sa pytas. Co myslis "zenichovou odobierkou"? Ked som sa niekde zucastnila odobierky, vzdy tam boli obaja mladi s tym, ze na zaciatku prisiel zenich k neveste a potom klasicka (vacsinou krestanska) odobierka od rodicov. A ak ho svokra nechce odprevadit k oltaru (aj ked nechapem preco), tak nech ide sam alebo chodte spolu, hm?
Odpovedať
keď som sa pýtala na ženichovu odobierku hoc koho, nik nechápal..tak že ono to je tak že starejší príde k nim vypýta si ženícha od rodičov on im poďakuje a potom prišli pre mňa tam ma starejší vypýtal on mojich rodičov .. :-S a každý ideme iným autom do kostola..
Odpovedať
Profilova fotka
o tom som nikdy nepocula, takze s tym ti zialbohu neporadim
Odpovedať
áno, ja viem, že na východe sa takto robí, najprv u ženícha, kde je len ženích a vypytuje sa od rodičov, krstných rodičov atď, a potom idú do nevesty a ešte raz to isté .... :) no možno nie každý to takto robí ...
Odpovedať
ano tak sa to robi v niektorych castiach Slovenska vacsinou vychodu, zidu sa rodicia, krstni rodicia, niekde aj surodenci, babky,dedkovia, starejsi prednesie odobierku, zenich poprosi o odpustenie ak bolo nieco zle niekedy, rodicia daju pozehnanie, a ide sa k neveste kde sa to spravi este raz spolu s jej stranou, niekde a to robi len raz cele v sale.. k oltaru mozete ist vy dvaja spolu..
Odpovedať
Profilova fotka
u nas o tiez takto byva , najprv sa stretne u zenicha doma v rodicovskom dome, zenich, rodicia, stari rodicia, starejsi, krsni a ti daju pozehnanie zenichovi a potom sa cely zastup presunie ku neveste domov tam starejsi odpyta nevestu pre zenicha , aj zenich pri tom nieco hovori a potom idu spolu autom na obrad. bola som na takych svadbach 3 krat, chodi tam totiz aj nablizsia rodina. my to takto nebudeme mat urcite :D pride mi to strasne vazne, staci ak pride zenich starejsi na odobierku k neveste a ide sa rovno na obrad :)
Odpovedať
ano,ja som to tiež už počula,
Odpovedať
dakujem baby sa odpovede :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?