Svokra a jej vplyv na manželstvo - aký máte názor?

Dobry den, Na temu manzelstvo a svokra je na internete million clankov a prispevkov. Kazdopadne nikde som nenasla pribeh mojmu podobny a chcela by som aby sa mi k mojmu problemu vyjadrili ludia ktory to vidia uplne neutralne. S manzelom sme spolu 6 rokov, z toho 3 roky zosobaseni. Uz od zaciatku som si vsimla ze ma velmi silny vztah s maminkou. Najprv som to neriesila ale postupom casu sa veci nabalovali. Odstahovali sme sa do zahranicia pred 2 rokmi. Asi mesiac, dva po nasom prichode muz zaplatil svokre rocny jazykovy kurz anglictiny za nemale peniaze, samozrejme ze mne to priamo nepovedal. Postupom casu to boli dalsie hmotne dary, a pridavali sa k tomu peniaze “len tak kup si neco na sebe a udelej si radost”. Mne nadalej vsetko tajil. Podotykam ze svokra zije v krasnom dome, ma manzela (sice tretieho), pracu ktora ju bavi, v meste s nou byva jej dcera s rodinou, ma tam vnucata, s manzelom chodia kazdy rok na dovolenky, cize nie je to ziadny socialny pripad ktory by potreboval financnu pomoc. Evidentne je ich vztah chory. Ona je na neho nesmierne fixovana, pisu mu citovo vydieracne emaily ako jej syn velmi chyba, ze je jej smutno a podobne. Ja mojim rodicom tiez chybam ale maju rozum ze ma nevydieraju takto na dialku. Casom prislo na to ze svokra musela priletiet za nami, to jej platil letenku a platil jej vsetko tu. Ked on bol na navsteve u nej, tak jej platil za jedlo, co mi prijde uplne absurdne aby dieta platilo u navsetvy rodica za jedlo. Ale svokra si necha. Posledna vec ktora uz vo mne zlomila vsetko co sa da sa stala nedavno ked moji rodicia nam poslali balicek kde bolo par cukroviniek a nejake moje starsie oblecenie. Uz vela krat nam poslali rozne baliky, dokonca velke ako lyze. Nikdy za to nic nechceli a nikdy chciet nebudu. Svokru to vyhecovalo do extremu ze nam poslala balik plny cukroviniek,ze ona posle viac. Moj muz samozrejme zacitil ze sa jej treba odvdacit a kupit nieco co jej spravi radost. Tak to bude pre zmenu drahy mobil a peniaze cca 400 EURO len tak aby mala radost. Nema ziadne vyrocie toho roku, len nam poslala balik s cukrovinkami.. Keby som mu povedala ze sa chcem podielat na rozhodnuti kam idu nase zarobene peniaze, tak by mi povedal ze on zaraba viac a je to jeho mama, a ze nemam byt zla. Moj muz bol uz pred casom v stave ze si zacal uvedomovat ze tie emaily nie su v poriadku. Mame tu svoje starosti, pracuje tazko a ona ho do toho takto citovo trapi. Ale vsetko sa vratilo do starych kolaji. Mam pocit ze keby sme byvali aj na Marse tak to bude stejne. Podla mna to ona nema v hlave poriadku, ze jej neni hamba si nechavat takto platit veci od syna ktory tazko maka v zahranici. Zatial nemame rodinu, nemame vlastny dom ale to neznamena ze ja nie som sucastou. Velmi ma to ubija akosa jej furt snazi vilest do zadku a mne pri tom nic nekupi poriadne ani na narodeniny ani na Vianoce. Bude vam vdacna za vase nazory.
Odpovedať
Tak v prvom rade by si to mala s nim prebrat a povedat mu svoj nazor tak ako nam tu. Pred svadbou si si nevsimla nic ? Podla mna treba taketo vazne veci riesit este pred manzelstvom, kedy este o teba ,,musi bojovat,, teraz sa to moze zmenit nemusi. Normalne mu to s kludom vysvetli, skus mu to nevycitat, on tiez nemoze za to, ze ma taku matku. Podla mna by ste si mali urcit hranice. Napriklad take, ze samozrejme ze moze byt s mamou v kontakte ale nech sa to obmedzi na kontakt a ziadne financne dary alebo podpory. Rozpravaj malo a jasne strucne aby to pochopil :)
Odpovedať
Fuu silna kava,urcite by ste sa mali o rom porozpravat,ale samozrejme bez vycitiek,bez kriku.Ja mam tiez dobry vztah s mamcou a rada jej vzdy kupim a donesiem nejaku malickost,ale vsetko treba s mierou a podelit rovnako....aj minule priatel dostal moznost od jednej firmy ako bonus vybrat si asi za 150 eur nejake vyrobky (scholl pilnik) tak ja son hned rozhodla jeden mne :) jeden mojej mamci a jeden jeho.....aby nikomu nebolo luto. Ale hlavne sa mi nepaci,ze ako tvoj manzel - myslim,ze v manzelstve su peniaze nase nie jeho a tvoje ti povie,ze zaraba viac ako ty a moze si robit s nimi,co chce on. (samozrejme,nejake treba mat aj sam pre seba a moct si s nimi urobit,co chce,ale 400eur je dost) Myslim,ze aj o tom by ste si mali pohovorit,pokial planujete rodinku,popripade vlastny dom,byt.....
Odpovedať
Uprednostňuje svoju matku pred tebou. Lebo prečo tebe nekupi poriadny darček k narodkam, a jej preto ze je pondelok pošle 400 eur? Podla mna by si ho mala nejako preonačit, nech tie peniaze radsej šetrí na vase bývanie, popripade potomka ak plánujete. no bojím sa ake to bude, kedze mama je na prvom mieste, nebrat ohlad nato ze tam by si mala byť ty, ako sa budes cítiť ked uprednostní mamu pred deťmi? Nezávidím ti, nechcela by som byť v tvojej kozi. Môj muž dal prednosť mne a našej dcérke, preto ma nemajú radi, ale bohužiaľ, takto to v rodine funguje. A ty si s ním zosobasena, mal by brať ohlad nato, ze ty mas byt na prvom mieste a nie matka. Nehovorím raz za rok jej poslať nejaký darček, aj ja svoju mamu chcem potešiť, ale tie emaily to je uz prehanka fakt. Tvoja svokra je vypočítava, pozna svojho syna a presne vie, kde ma zaútočiť. Získava si ho na svoju stranu. Vycitila si, že ťa nechce do rodiny? Jedno šťastie že nežijete v jej blízkosti, to by bolo horšie, nečudovala by som sa, keby tam aj prespaval. Je totiž nanu veľmi naviazany. Ale ako dospelý chlap musí pochopít, ze manželka, teba ty má byt na prvom mieste... Držím prsty, aby dospel!
Odpovedať
Je to divné. Svokra by si mala uvedomiť, že to nie je v poriadku. Samozrejme, sama si to neuvedomí a muž jej to nepovie. Povedz manželovi, že v ostatných rodinách skôr rodičia pomáhajú deťom ako sa dá. Nech si s ňou volá, píše, faxuje, ale peniaze nech šetrí pre vás. Povedz mu, že je jeho psia povinnosť povedať ti o výdavkoch za niekoĺko stovák a že k tým výdavkom máš aj ty čo povedať.
Odpovedať
Profilova fotka
Fuha tak to je extrem. Akoze z coho chce chlapec zabezpecit vam byt/dom a postarat sa o vasu spolocnu rodinu, ktora zrejme v buducnosti bude? Keby zaraba 5000 mesacne, nepoviem, nech mame kupuje aj dovolenky na Maledivy. Ale predpokladam, ze tam makate za minimalku a sanujete si na svoje. No ja by som mu dala ultimatum, bud s tym prestane, alebo odteraz sanujete kazdy na vlastny ucet a vybavene.
Odpovedať
Profilova fotka
Ajaj, teda nič moc. Mama na prvom mieste, pre ňu všetko a manželka na vedľajšej koľaji :-| tvoja svokra si podľa mňa toto uvedomuje a zrejme ju teší že jej syn ju má na piedestali. Tu je každá rada drahá, smiem sa opýtať koľko máte obaja rokov? Neviem či sa dá takéto puto, alebo ako by som to nazvala, porušiť nejakým dohovorom... asi by som to riešila razantnejšie, aby si uvedomil ako ti ubližuje
Odpovedať
Dakujem vam dievcata za vase prispevky. Je to tazke lebo ja o tom ofiko neviem. Mne to manzel taji. Az potom som sa dozvedele o anglictine a dalsich a to bolo kriku doma. O tej poslednej veci neviem. Len to na mna vypadlo ked som zapla pocitac a ram jeho otvoreny email. Pred manzelstvom sme taketo veci neriesili. Vekom mame obaja 31@32. Takze uz by clovek cakal ze ten rozum tam bude le bohuzial svokra presne vie ako na neho. Momentalne ja som student takze manzel nas akoby zivi. Takze on je big boss co sa tyka penazi. Preto vravim vsetka diskusia na temu peniaze by bola otocena proti mne.
Odpovedať
@janulka999 Vekom sme ja 32 a muz 31. Ja s tebou suhlasim a tiez si myslim ze ona si to velmi dobre uvedomuje a snazi sa ho furt takto drzat na svojej strane.
Odpovedať
@vlcik1 za minimalku to nie ale pracuje viacej menej len on lebo ja studujem. Momentalne mam letne prazdniny tak sa snazim zarobit aj ja co mozem. Asi dopredu vieme ako by to ultimatum bohuzial dopadlo.
Odpovedať
@sonik7 presne tak vo vacsine ostatnych rodin to tak funguje ze rodic sa snazi co moze. Bohuzial tam su chore vztahy v rodine uz od zakladov.
Odpovedať
@vercaaa20 to neviem ci som citala ze by ma nechcela do rodiny. Ja sa tam vseobecne necitim dobre. Vzdycky som bud byvala chora alebo naladova ked sme tam boli "akoze na dovolenke" . To sme zacali s navstevami rano a skoncili vecer a na druhy den od znova. Ona by bola najradsej keby sme byvali vo vedlajsom dome u nich na Morave a to ja nikdy nepripustim.
Odpovedať
@moniquezv napíšem ti to natrdo, neviem, či by som uvažovala o tom mať s týmto mužom rodinu. Nie preto, že posiela peniaze a neprimerané darčeky svojej mame. Preto, lebo to pred tebou tají a preto lebo si ty na druhom mieste a bohužiaľ tam aj zostaneš, pokým bude svokra žiť. :-( To, že momentálne nezarábaš, ja prechodný stav, v manželstve bežný, bola by si v tej istej situácii, keby si bola s dieťaťom doma a potom by ti podobné kúsky manžela vadili asi dvojnásobne. Môže sa to ale otočiť, manžel môže prsť o prácu, alebo ho z nej vyradí choroba, úraz, nechcem to privolávať, ale všeličo sa stáva a potom čo? Budeš musieť zatiahnuť ty, čo je v manželstve normálne, ale myslíš, že jeho mama zľaví zo svojich nárokov? To ťažko...Keby ste žili pri nich, tak už zrejme nie ste spolu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
fuuuhaaaaa, osobne ti neviem poradiť, pretože ja mam svokrovcov ako med :) Každopadne ti držím palce, aby ste to ustali. Je to tvoj manzel, mala by si mu otvorene povedat co ta trapi, kludne mu daj aj precitat toto.....otvor mu to nech si precita aj reakcie ostatnych a hotovo, a ty sa chod niekam prejst. Bud sa prebudi a zacne si ta vazit, alebo fakt stroskotate. Maslenka ma pravdu, kebyze byvate s nimi uz davno nieste spolu. Švekra pol pekla :D
Odpovedať
Profilova fotka
@moniquezv je dospelý, má sa od mamičky "odstrihnúť"... o manželstve sa predsa píše: "A tak muž opustí otca i matku a prilipne k svojej manželke"... mal by si uvedomiť, že tým, že sa oženil, si založil novú rodinu - a tou máš byť teraz v prvom rade ty... poslať občas milý darček na potešenie - OK, to je normálne... nechať sa "vysávať" vlastnou mamou - to už celkom v poriadku nie je... v pohode a bez výčitiek mu vysvetli, že sa ti zdá, že sa necháva využívať a ty nechceš, aby to tak bolo... že ho máš rada, záleží ti na ňom a už sa nechceš pozerať, ako sa ide zodrať v práci a potom z tých peňazí sám nič nemá... nie je povinní mame prispievať na čokoľvek - nebýva s ňou a nie je na neho odkázaná... teraz si uvedomujem, aká som vďačná svojej budúcej svokre, že vychovala samostatného muža, ktorý má o rodičov normálny ľudský záujem, ale naplno funguje oslobodený od nich - a hlavne, že sa nám nestarajú do vzťahu - to je hádam na nezaplatenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
svokry vedia niekedy byt naozaj zle, ale brali ste si jeho a nie ju. Treba mu to dat precitat ako napisala baaskaa a bud sa uvedomi a ked nie tak to budes potom riesit ze co dalej
Odpovedať
Profilova fotka
Niektore svokry su fakt strasne ja by som sa vykaslala na nu je to vas zivot a ked chcete svadbu tak ju mat budete :) nema vam co k tomu hovorit su to vase zivoty! Svadbu by som pred nou nespominala zbytocne si len pokazis naladu, skratka si ju spravte a ju len pozvite
Odpovedať
Ahoj tak toto je teda ina liga ta tvoja svokra a podla mna chory vztah manzela s mamou...akoze ja tomu asi nepochopim ale posielat jej stale darceky davat jej peniaze platit kurzy a tebe kupi drobnost len ked mas sviatok? Toto je co? Mam pocit ze on zije s mamickou a nie s tebou aj ked jeho mama na to vobec nie je odkazana. Ona mu hra na city a vidi ze to zabera a tvoj muz je hlupy a slepy ze to nevidi! V jeho veku uz davno mal pupocnu snuru odstrihnut nehovorim nekomunikovat napisat zavolat ist na navstevu kupit darcek na sviatok je v poriadku ale toto! A este ze to pred tebou taji nesluboval pred bohom v dobrom aj v zlom? To co je jeho je aj tvoje su to vase peniaze aj ked ich zarobil on ale uz ste manzelia a ty mas vediet o vsetkom samozrejme ako aj on o tebe! Ty teraz studujes a ked budes na materskej potom co zase bude vykrikat ze su to jeho peniaze a neda dietatku ale mame? Mal by si uvedomit kto je jeho najblizsi clovek a to si ty! Preco teda nekupuje aj tebe aj vasim ale robi taketo rozdieli? Svinstvo!
Odpovedať
Profilova fotka
wow.. na toto človek ani nemá slov...ale tu ti rozhovor nepomože..jediný výsledok by bol, že ty budeš najhoršia a on bude ľutovať mamičku ešte viac.... s takým mužom mať deti, to by som si poriadne premyslela.. Je chlap, mal by myslieť skor na to, že vám treba bývanie a nie dávať matke také peniaze... mala by si mu dať ultimátum, buď to prestane alebo koniec... asi si sám neuvedomuje vážnosť svojich krokov..
Odpovedať
Profilova fotka
mat dobry vztah s rodicmi je fajn. Ale odtial potial. Toto je uz moc.. Skus mu dat ultimatum, aspon uvidis ktorym smerom sa vyberie. urcite bude rozpravat, ze to musis chapat ved to je jeho mama, ale on zas by mal chapat teba. Si jeho zena a zasluzis si tie peniaze minat viac ako ona kedze aj ty na ne tvrdo zarabas..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
mooooojjjjaaaaaaaaaaaa tieto veci velmi dobre poznam, mozem potvrdit, ze je to streleny a vazne chory vztah, len na dovazok tohoto ja mam este horsiu svokru , mne vrazila do spalne, ked sme spali s manzelom, potom hrabala sa v kabelke, od mojho tazko choreho muza vybera peniaze, pred takmer rokom bol v nemocnici podavali mu farxiparin a ona drb daj si acylpyrin skoro vykrvacal, lebo ma zivotnu poistku, ale jej je to na prd, lebo zistila , ze je poisteny len na uraz takze nic z toho, potom , ze sa vlacim s frajermi, a to mi neposiela ziadne darceky, rok som s nou nie v kontakte dovod jednodduchy bola mi vynadat ked jej syn zomieral v nemocnici pritom som ani nespravila nic len som sa o neho starala, ked som jej nieco odmietla takmer mi vrazila pastou do tvare, mojho chlapa vyhana, aby siel pracovat pritom je zlty, eleny sivy, dva dni tam nejde uz mu place do telefonu, ale viete na com mi je teraz tak trochu do smiechu chce vytocit mna ja ju ignorujem, nic ziadna komunikacia a toto ju najjjjj vytaca, ze nemoze pohnut so mnou smejemmm sa chce ma totalne vytocit, manipulovat so mnou, ale ja nic nereagujem neviem , ci robim dobre, ale riadna supa bola , ked som sla raz teraz z nemocnice ona sla oproti mne j a som ju nevidela, ale zvrtla som sa lebo som sla do obchodu no to ste mali vidiet ten hyssssaaaakkkkk to ani by hasici nestacili ju hasit hiiiiii xixix aspon sa zasmejem
Odpovedať
a ked sa vratil z nemocnice ludia aj rodina jej svoje povedali, ze moj chlap potrebuje zenu , ze kto mu spravi vsetky tieto veci ona mala takuuu pecku odpoved, ze aj to mu ona urobiiiiiiii,, no ludia toto ja si myslim, ze su to tak nestastny ludia tie svokry a su taky ubohy, ja sa uz len smejem aj si poplacem, ked ma nik nevidi verte mi, ale vzdy som mila na manzela ale uz sa o neho nejako nestaram staram sa iba o seba on je vzdy v mojom telefone nacom sa smejem, nema to vyznam mne ist do telefonu, ale viete ako si to sem tam vychutnavam, ked ona pennnnniiiiii ako byk v stajni len taka para :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?