Spoločné bývanie až po svadbe - aké to bolo?

mna by zaujimalo, ci ste tu niektore, ktore ste zacali so svojim muzom byvat az po svadbe :-) preco ste sa tak rozhodli, nechceli ste/nemohli ste? ako boli zaciatky byvania? :-) cista zvedavost :-D
Odpovedať
1
2
Podľa mna je lepsie už pred spolu bývat...
Odpovedať
@radacak ale na to som sa nepytala ;-)
Odpovedať
@slniecko154 nemali sme kde a popravde keby som s nim byvala vopred, nevezmem si ho :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Bývame spolu vyše 2 rokov a svadbu máme až budúci rok v apríli. My sme sa rozhodli preto, že nás nebavilo stále to balenie a vybaľovanie vecí a oblečenia, nakoľko sme raz prespávali u našich, raz u jeho rodičov a do toho sme ešte počas štúdia na VŠ bývali spolu aj na priváte. Keď sme ukončili štúdium prišlo to akosi automaticky, že sme začali hľadať spoločné bývanie, zobrali sme hypotéku a v decembri 2013 sme už boli vo svojom. Začiatky neboli nejaké hrozné a je tomu tak až do teraz, obaja máme občas svoje muchy, ale naučili sme sa žiť spolu a zladili sme sa, často si ten môj aj pochvaľuje a vlastne aj ja. Je nám spolu jednoducho krásne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my doteraz spolu nebyvame. ved o com by bolo randenie? nebudeme spolu este velmi vela? aj ekd mi chyba namojkat sa, o to su lepsie momentky ked sme spolu
Odpovedať
Ahoj, my nechceme spolu byvat pred, tesime sa na to, co pride potom :) kazdy ma svoje chyby a s kazdym sa treba naucit zit, takze sa toho vobec nebojim :)
Odpovedať
My by sme do toho urcite nesli, pretoze niektore nazory mozu byt zasadne odlsine, co sa tyka byvania. Potrebovali sme najprv zistit, ci sa v tychto zasadnych otazkach zhodneme a zhodli sme sa. Moj nazor je, ze uz treba mat nejaky domov a byt si isty, ze to je ten clovek, s ktorym si ho budujem a s ktorym chcem zostarnut. Nechceli sme riskovat, ze kvoli tomu, ze by sme sa nezhodli by sme sa hadali a za dalsie, cloveka nemozno zmenit, takze radsej dvakrat merat a raz strihat :-) PS: Zazila som aj take, kedy to dvaja riskli a po case si v roznych veciach okolo bytu nevychadzali, lebo kazdy mal uplne inu predstavu. Casom sa on zacal uchylovat k rozhovorom s inymi zenami, kedy sa ponosoval, aky je nestastny a zena ho nechape a pod. Manzelstvo nevydrzalo. Ale jasne, ze to nie je pripad vsetkych, to len tak na okraj ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My spolu budeme bývať až po svadbe, máme kde bývať, ale nechceme :-) ja som z prostredia kde to je bežné a zatiaľ nepoznám nikoho komu by to nevydržalo, ide o to čo chceš a či si tolerantný, ide o kompromisy :-) držím palce :-)
Odpovedať
@radacak pýtala si sa ci je lepšie pred alebo po.je lepšie pred lebo sa viac spoznáte! My sme spolu bývalí 5 rokou a terad sme sa vzali len.
Odpovedať
@radacak ja som sa nepytala ci je lepsie pred alebo po, ja som sa pytala, kto zacal spolu byvat az po svadbe a preco
Odpovedať
Profilova fotka
@slniecko154 Vidím, že veľa báb tu tvoju otázku nepochopilo. :-D Ako som uvádzala v inej diskusii, ani jedno z riešení nemusí byť zlé. Moja sestra začala bývať s manželom až PO svadbe, z dôvodu, že v rodičovskom dome mali aj tak veľa priestoru na spoločné rozjímanie a hlavne preto, že dostali k svadbe byt ako dar. :-D Viem - komu je lepšie!
Odpovedať
My máme svadbu v septembri. Obidvaja bývame v rodinnom dome. Kúpili sme si spoločný byt úplne mimo rodičov. aj z jednej aj z druhej strany. Bývať sa tam chystáme však až po svadbe. Momentálne ho zariaďujeme a pripravujem. Z veľkej časti tam ideme bývať až po svadbe, len kvôli rodičom, ktorí nesúhlasia s tým, aby sme tam šli pred svadbou. Dosť ma to hnevá, ale stále si poviem, že vydržím ešte 2 mesiace. A na druhej strane to bude aspoň poriadna zmena. :-) ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Mozno offtopic ale ja by som si ho nevzala keby spolu nebyvame uz 2,5 roka :D mala som co robit na zaciatku veru aby som ho neposlala do prdele, ale teraz nam je krasne :) dobre by som si pokazila obdobie tesne po svadbe :D
Odpovedať
Profilova fotka
my až pekne po svadbe :) a bolo to moje rozhodnutie, môj drahý by si ma najradšej k sebe nasťahoval už dávno, ale mne príde prirodzené, že budeme bývať spolu až keď budeme manželia a on to rešpektuje :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
tak sa hlásim pol roka po svadbe a teda po tom, čo sme začali spolu bývať... a musím konštatovať, že super :) rozhodla by som sa pre spoločné bývanie až po svadbe znovu... a prečo...? má to svoje neskutočné čaro, cítila som sa ako na začiatku vzťahu... to také "prvé zamilovanie sa" :)
Odpovedať
Ahoj. Ja som s manželom začala bývať až po svadbe, predtým sme si domček nachystali a svadobná noc bola prvá v našom domčeku. Zdá sa krásne, ale po svadbe vyšlo počas spoločného bývania na povrch toľko vecí, že to nakoniec skončilo rozvodom. Mať pred svadbou skúsenosť so spoločným bývaním, ušetrilo by nám to kopec starostí... Teraz sa chystám vydať druhýkrát a s priateľom bývame spolu už 6 rokov a viem, že nám to pomohlo spoznať sa natoľko, aby sme vedeli, že tentokrát to "áno" bude navždy. Ja spoločné bývanie pred svadbou určite odporúčam... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My tiez zacneme spolu byvat az po svadbe...Viac menej som to chcela tak ja ale aj skrz mojich rodicov ze boli proti. Uvidime ake budu zaciatky, urcite budu tazsie ale tak ked sa chce tak sa da vsetko zvladnut
Odpovedať
Profilova fotka
Po čase, čo sme boli spolu, sme začali hľadať nejaký bytík, pretože môj drahý bol v podnájme (v ktorom bol kvôli práci asi 3x do mesiaca) a tak nám prišlo absurdné naďalej platiť dva podnájmy (aj môj aj jeho), že radšej keď už má do niečoho dávať peniaze, nech je to jeho (hoc sa nič nezmenilo na tom, že tam bol trikrát do mesiaca). Tak sme si kúpili bytík v úplne pôvodnom stave asi o tri týždne na to ma požiadal o ruku a keďže išla zima iba sme vypratali, vydrhli jednu izbu, aby mal kde byť a tam prespával. Teraz na "jar" sme sa pustili do prerábania a veríme, že do svadby ho stihneme prerobiť a že naša svadobná noc (naša prvá spoločná noc) bude v našom "novom" hniezdočku :) Už teraz sa na to teším :)
Odpovedať
My sa stahujeme az po svadbe aj ked sme si uz kupili byt :) Ved s nim este budem zit cely zivot tak naco sa ponahlat ? :) K nazoru, aby sa dvaja spoznali sa nepriklanam. Myslim si, ze clovek po viac rocnom vztahu aj bez byvania spozna jeho chyby pripadne pozitiva, a ak ich zisti az pri byvani nejake vazne veci tak ich pred tym bud nevidel alebo nechcel vidiet. Ludia chcu mat 100% istotu ze im bude dobre preto si nechavaju zadne vratka lenze vzdy pridu problemy ktore treba riesit. A potom sa pri ,,spolocnom byvani pred svadbou,, rozchadzaju pre somariny
Odpovedať
Este dodam, ze svojim prispevkom som nemala na mysli ze byvanie pred svadbou je zle, ale ani to, ze ak dvaja byvaju az po svadbe znamena ze nastane rozvod. Je to kazdeho slobodne rozhodnutie alebo mozno aj novodoby trend.
Odpovedať
My sme spolu začali bývať po svadbe a musím povedať, že je to oveľa jednoduchšie, ako som si myslela. Nemáme nejaké spory alebo ako by som to nazvala :-) jasné, nájde sa pár odlišností ale to sú úplné maličkosti, čo si stačí dvoma vetami povedať :-) a nemenila by som :-) Ja si myslím, že je to tak vo všeobecnosti ako @bridalicious písala. Aj keď zjavne nebolo všetko ako v rozprávke (nič v zlom, vychádzam z toho, čo si písala :-) ), aj tak ostali spolu lebo sa ľúbili a zvládli to. Tak ja neviem, že načo to bývanie predtým keď aj tak sú spolu :-) ale Erika, neber si to osobne, som Ťa trošku použila ako žiarivý príklad toho, že keď sa dvaja ľúbia, tak sa to dá :-) Každý nech sa zariadi ako jemu najlepšie vyhovuje :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Myslela som si že spoločne byvanie bude skvele a uzasne hlavne v tom že sa nebudeme vybalovat z veci raz u mna a raz u neho...predsa len 4 a pol ročny vztah je dosť dlha doba na to aby sme sa spoznali a prd! ]-( Všetky pobyty mimo domu,chaty,dovolenky a pod. nič nenaučia tak ako jeden týždeň spoločneho byvania pod jednou strechou.Zatiaľ sa zlaďujeme |-| Vymeny nazorov už nemame aspoň každu hodinu len každy deň :-D ale hlavna vec že všetky tie detaily ako spravanie z domu ktore si każdy priniesol z domacnosti v ktorej zil,do tej v ktorej je teraz sa odkomunikuju a nepremlcia.Prvy den po prvej hadke o hrncoch |-| som myslela že balum kufre a idem do svojho pohodlia mojej detskej izbicky :-D Chvalabohu zvitazil rozum a zdravy usudok ;-) veď každy mame svoje muchy :-p Spolocne byvanie otvori ludom oci ...odporucam..nemenila by som toto rozhodnutie..vedela som ze to bude o držku :-N no je to huste...už sa zlaďujwme každym dňom viac a viac...lepšie to prežit teraz ako oo svadbe isto by som sa citila sklamane :-D ...držte palce ;-)
Odpovedať
Presne tak, mozete byt vo vztahu 10 rokov, ale az spolocny kazdodenny zivot a riesenie niekedy aj banalnych problemov ukazu partnera so vsetkym vsudy a to je proste fakt...nevravim, ze spolocne byvanie pred svadbou ma byt " testom" ci spolu zvladneme zit a ked sa hadame o kazdej prkotine, treba to zabalit, to uz je aky vztah...ano stava sa, ze ludia pochopia, ze to neni ono a ze spolu nevedia fungovat aj pred svadbou a usetria si dost problemov, je to jednoduchsia cesta, a to, ze si ju volia tiez o niecom svedci.... Mne spolocne byvanie s partnerom pripada prave uplne prirodzene vo faze priprav svadby, stavania domu....proste uz pocit domova mam tam , kde je on...skor by mi pripadalo cudne ist niekde "domov" inde
Odpovedať
@veronika565 presne ako píšeš, ja by som mala pocit, že tohto muža som si nebrala :-D prvé týždne spoločného bývania sú riadnou fackou :-D aj keď tie pozitíva nakoniec prevážia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stentelse :-* Vero my sme sa skoro rozisli. Takto aspon viem, ze sme ostali spolu lebo sme viac nez to zle co bolo a ze nas neudrzalo spolu "len" nase manzelstvo. Vies co myslim? Inak ja som sa odstahovala z domu, lebo som sa pohadala s mamou a jemu som povedala ides, nejdes, ja idem :D isiel :)
Odpovedať
Profilova fotka
@slniecko154 Tak my sme zacali spolu byvat uz rok pred svadbou. sice boli aj moji aj jeho rodicia proti ale tak mali sme dost rokov a chceli sme sa pekne osamostatnit, aspon za ten rok sme si na seba zvykli a po svadbe to uz bola taka klasika ze sme to mali uz len papierom potvrdene ze sme svoji
Odpovedať
My sa chystame asi az PO 8-) .... do svadby u jeho rodicov mame spalnu a "obyvacku" byvalu detku izbu, ja aj tak chodim este na internat a aj doma obcas musim byt..takze v podstate byvame u svokrovcov oni maju prazdny dom, svokra je tam vacsinou sama, jej muz chodi na tyzdnovky. takze zatial po hoda ale po svadbe chceme urcite svoje, ci hned alebo az o rok to ukaze financna situacia, pretoze kym nezarabam, nemam pracu iba brigady,tak urcite nebudeme brat hypoteku. Tu az ked sa zobereme, aj keby som teraz zarabala,hypoteka isto az po svadbe, pretoze nasmu kamaratovi sa stalo ze si zobral s babou hypoteku boli spolu 11 rokov potom ho nechala a narobila mu take problemy s bytom ze do teraz sa toho nevie zbavit. A nechcem aby sa pod hypoteku podpisoval len moj snubenec ...takze pekne po svadbe a vsetko do bezpodieloveho spoluvlastnictva.....ale kazdemu vyhovuje nieco ine ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuska_bluzka ja som sa prve dni hrozila dalsieho dňa a dufala som ze to bude ine...ale všetko je to o zladení sa a postupnom budovaní svojich ritualov ..lebo kazdy si nieco nesieme z domu do toho spolocneho byvania...je to velmi podstatne pre zaciatok dvoch ludi sa zladit a najst si system v kazdodenostiach, a rozpravať o všetkom a vždy...bez toho to nejde ;-)
Odpovedať
@bridalicious jasné ;-) spravili ste to, ako ste cítili a dobre :-) hlavne, že ste spolu šťastní :-)
Odpovedať
Ja som s manželom začala bývať až po svadbe a vôbec to neľutujem. Ja som bola proti bývaniu pred svadbou. Ide o to, že ako je známe, väčšinu práce v domácnosti robí žena a nevedela som si predstaviť, že by som sa mala starať o muža, ktorý ešte nie je mojím manželom. A ešte som nechcela prísť o tú svoju "slobodu". Po svadbe, keď sme začali bývať spolu, jasné, že boli aj výmeny názorov, ale myslím, že sme sa naučili spolu žiť, zvykla som si na jeho zlozvyky a zvyky (pred svadbou som totižto už bývala sama v byte a predsa, všetko malo svoje miesto a poriadok :-)) Je síce celá domácnosť na mne, lebo manžel pracuje 12 hodín denne, ale sú aj chvíle, keď mi pomáha. Takže vôbec neľutujem to, že sme pred svadbou spolu nebývali.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?