Slovenka v Prahe- Česko-slovenské manželstvo

Ahoj:) Som slovenka čo sa vydala do Prahy, muž je čech. Potrebovala by som poradiť s dokladmi po svadbe. Kde vybaviť sloveský sobášny list? Čo treba na to ked chcem trvalý pobyt v čr? poprípade či by nebolo výhodné si nechať radšej len prechodný pobyt v ČR? a ešte ako je to so zdravotníctvom? ja mam Všeobecnú zdravotnú poistovnu(europsku karticku) , raz som bol na vyšetrení a platila som len za vysetrenie 15 eur a pri inom lekárovi vobec nic. Ako je to s odbornými lekármi?(zubárom, gynekologom) Viete mi niekto rozumne poradiť?
Odpovedať
Profilova fotka
Chod na sk ambasadu v Prahe s ceskym sobasnym listom a poziadas o zapisanie do specialnej matriky v BA a cca za mesiac ti pride na ambasadu slovensky sobasny list. Trvaly pobyt nedostanes bez toho, ze by si predtym nemala prechodny pobyt. Kde si poistena? V CR ci na SK? Ak v CR tak by si tu mala mat svojich doktorov a tym padom by si za vysetrenie nemala nic platit.
Odpovedať
Profilova fotka
toto by so riesila na ceskych uradoch a tam by ti mohli dat odpovede na vsetky tvoje otazky. ak chces mat ceske obcianstvo tak si bude zdravotku platit asi tam. potom by som povedala, ze slovenska zdravotka ti bude asi na nic. a preco chces mat slovensky sobasny list? tomu som aspon ja nejak nepochopila.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?