Rozdielne trvalé bydlisko s manželom. Čo myslíte?

Ahojte baby, mozem mat s manzelom rozdielne trvale bydlisko? Byvame spolu, no posta tam nebude chodit ani jednemu. Ja mam trvale bydlisko u nasich a on tiez u seba doma. Chceme zmenit jemu fakturacnu adresu na moje trvale bydlisko, s tym nech sa jeho trvale ponecha. Dufam, ze ma chapete :) On je zivnostik a kvoli tomu nechce menit svoje trvale bydlisko, az pokial sa nevybudujeme a potom az zmenime obaja na spolocnu adresu.
Odpovedať
Profilova fotka
Áno môžeš.
Odpovedať
ahoj merilin. jasne, preco by ste nemohli? sice sa mozno nad tym pozastavi nejaky vsetecny pribuzny, ale to je tak vsetkopo ;-) podla zakona o rodine su manzelia povinni zit spolu (aj to neviem, ako sa to da, ak napr. jeden chodi na tyzdnovky?:)), ale o povinnosti mat spolocne trvale bvdlisko neviem :-) hlavne pre manzela je urcite jednoduchsie nemenit bydlisko (a tym aj danovy urad a ine veci s podnikanim suvisice), pokial v dohladnej dobe planujete dalsie stahovanie niekam inam - to by mal zbytocne vybavovacky, ktorym sa da vyhnut.
Odpovedať
sorry za preklepy, kazi sa mi PC
Odpovedať
Takze nikto to nemoze napadnut,ano? A to ze si manzel zmeni len fakturacnu adresu nic v ramci zivnosti neznamena,ze? T.j. patri pod stari danovy urad, zivnost ako miesto podnikania jeho trvaleho bydliska sa nemeni... Tak? Dakujem vam kocky za rady :-)
Odpovedať
merilin - my to máme podobne, manžel nemenil adresu a ja tiež nie, a to bývame spolu úplne inde ako sa uvádza na dokladoch :-D ja som si len vybavila doposielanie pošty a hotovo ;-)
Odpovedať
fakturacna adresa myslim nie je pre urady podstatna, len pre obchodnych partnerov. urady zaujima sidlo-treba nahlasit zmenu, ak k nej dojde (neviem v akej lehote, to mozno manzel uz vie, alebo zistite). v suvislosti s tym doposielanim-je to vyborna vec, ale niektore, hlavne uradne zasielky sa doposielat nedaju (mrknite postovy poriadok), tak treba priebezne kontrolovat, ci na adresu trvaleho bydliska neprisli nejake oznamy o ulozeni zasielky.
Odpovedať
aj my mame stale ine trvale bydlisko a nechystame sa to menit
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?