Pauza po skončení užívania antikoncepcie aby som otehotnela. Aká má byť dlhá ?

Profilova fotka
Ahojte mimicky aj buduce mamicky. V nedelu zacinam brat posledne balenie antikoncepcii. Chcela by so sa opytat, ci musim mat potom nejaku pauzu (1-2 mesiace) alebo ci sa mozme hned pokusat o miminko? Vopred Vam dakujem za odpovede
Odpovedať
1
2
snemcurka v nazoroch na toto sa rozchadzaju samotni lekari - jeden vravi mozes hned otehotniet (po vysadeni hak je pravdepodobnost otehotnenia vyssia ako normalne), druhy cakaj aspon 6 - 12 mesiacov kym sa telo dostane spod vplyvu hormonov - takze tazko povedat, vacsina bab sa snazi aspon 3-4 mesiace pockat, ja som hormony vysadila v oktobri, zatial este cakame s babom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
emjee, presne v tom je problem, niekto mi povie, ze hned po vysadeni antikoncepcii je velka prevdepodobnost, ze otehotniem.Ini mi povedia, ze ma pockat 2-3 mesiace. Ja som uzivala Trinordiol 2,5 roka. Vies kedy ma zena plodne dni a ako to funguje s teplotou tela. Je pravda, ze pri ovulacii mas 2-3 stupne vyssiu teplotu?
Odpovedať
Profilova fotka
Teplota sa ma merat v posve hned rano, este kym nestanes z postele. Pocas plodnych dni, je tzv. bazalna teplota vyssia o pol az 1 stupna. Nazory na cakanie po vysadeni sa naozaj roznia. Tieto moderne antikoncepcne pripravky su uz ovela bezpecnejsie nez boli tie pred trebars 20mi rokmi, obsahuju totiz ovela mensiu davku hormonov a prisne sa kontroluju a sleduju. Ja na tvojom mieste aj napriek tomu by som pockala aspon 3-4 mesiace, ale je to moj osobny nazor. Inak som buduci farmaceut tesne pred poslednymi statnicami. Vela stasia.
Odpovedať
Profilova fotka
hej kuxika. ty mas termin svadby tak ako ja....Ja by som uz chcela babo a ked mi povedali, ze hned po vynechani mozem otehotniet velmi ma to laka. Ja som trocha stresujuci typ a ked budeme 2-3 mesiace cakat mam strach, ze to potom na 1,2,3... mesiac nebude klapat a potom znervozniem nacisto. Prajem ti uspech na tych statniciach.
Odpovedať
Chodte na stranku www.onaona.sk tam najdete vsetko. A mozete napisat problem, gynekolog vam odpovie. Inak po douzivani HAK mozes snemcurka bez problemov sa snazit otehotniet, mas tam jedine riziko a to viac plodov ( vela bab malo dvojcata ).
Odpovedať
Snemcurka, ja som na tom podobne. Tiez coskoro skoncim s HAK a presne ako pise emjee ze je tu rozkol nazorov, tak my si pauzu nedavame, rozhodli sme sa ze ideme hned snazilkovat. Ako sa zadari uvidime. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
zavisi to asi aj od typu antikoncepcie - moja kamoska brala 8 rokov cilest a potom oehotnela hned druhy mesiac po vysadeni a ma krasne zdrave babo. ja uzivam tri regol a v pribalovom letaku je napisane ze je potrebne ho vysadit min. 3 mesiace pred planovanym otehotnenim.
Odpovedať
snemcurka, môj dr. mi povedal počkať jeden normálny cyklus od vysadenia, že je väčšia pravdepodobnosť na viactorčatá. Potom to už nevadí. Nám sa podarilo až po tretej ms. Nečakala som ani polroka ani viac. Za ten čas som brala Calibrum Babyplan a podarilo sa :-)
Odpovedať
Lara, radsej si daj dva tri mesiace pauzu. Inak naozaj hrozia dvojcata. Ak dlhsi cas beries HAK, to znamena dlhsi cas nemas ovulaciu ani menzes (to co mas nie je skutocny menzes, ale krvacanie sposobene poklesom hormonov) treba nechat maternicu trosku zregenerovat....
Odpovedať
niektoré dievčatá vraj majú po antikoncepcii stenčenú maternicu :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som brala 13 rokov Cilest a uz 2 mesiace neberiem. Ked som sa lekara pytala, ci mame cakat, tak povedal, ze hned po vysadeni tabletiek mozem otehotniet. My radsej pockame do svadby a potom sa zacneme snazit naplno, aj ked sa neda povedat, ze by sme si davali nejak extra pozor. Takze je to naozaj na Tvojom rozhodnuti, popripade sa skus opytat Tvojho lekara, aby si bola kludnejsia.
Odpovedať
Profilova fotka
Priklanam sa k nazoru,ze aky lekar,taka politika.Pracujem v zenskom kolektive(v zdravotnictve) a us i s klebiet viem,ze aj baby ktore pravidelne užívali HAK otehotneli a miminka sa narodili zdrave a krasne. Ja som presta brat HAK pred 2 rokmi a zatial nic ,no ale u mna hraje rolu este pokazena (nefunkcna)štítna žlaza
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
HAK funguje priblizne na 96 %, riziko sa zvysuje pri hnackovych ochoreniach a pri uzivani inych liekov. Po vysadeni HAK by sa malo aspon 3 mesiace pockat s otehnotetnim, nez odozneju ucinky hormonov.
Odpovedať
Profilova fotka
aj my s manzelom riesime tu istu dilemu 8-) ze ci hned, alebo pockat aspon 2 cykly. tak sme si nakupili drahe kondomy, reku musime ich minut :-D :-D :-D , a aspon jeden cyklus vydrzime a potom na to vhupneme naplno :-D pre nas je babatko uz velmi vytuzene a nevieme sa ho dockat, a zodpovedne sa na to pripravujeme, preto to nechceme velmi odkladat. babatko sa nam stale oddalovalo, na jesen som prekonala tazku operaciu, takze teraz uz mozeme :-) tak sme vysadili tbl. a cakame presne jeden cyklus. (aj ked povodne sme mali ine velkolepe plany ze aspon 3 mes. :-D , ale uz to velmi chceme a tuzime po dietatku. tak prajem vsetkym snazilkam aj nesnazilkam vela stastia a pekne svadby ! x-)
Odpovedať
Profilova fotka
No pridavam sa aj ja, tusim sem tak trosku patrim :-D S manzelom sme si naplanovali, ze HAK vysadim 2 tyzden po svadbe, presne mi koncilo balenie...lenze tyzden po svadbe som zabudla vziat tabletku a brala som ju az po 8 hodinach (co sa mi stavalo casto aj pred tym :) )..a hned na to som zacala krvacat a my sme mali ist na svadobnu cestu, tak som zacala brat dalsie balenie, aby som mohla ist aj do vody (v presvedceni, ze mi to kramy stopne)...ked mi uz MS trvala 11dni!! (co bezne len 3dni som mavala), nasla som si novu Dr. a ta mi hned prikazala vysadit HAK a dala mi Ascorutin na zastavenie krvacania...MS mi trvala 18 dni! a pak som povedala, ze uz ziadnu HAK nechcem, ze budeme planovat babo(to som este nevedela, ze sme babenko "zarobili" na svadobnej ceste, ked som mala 2 dni pauzu ) No a mesiac na to, mi MS nechodila a zistila som, ze som tehotna... Nova DR. mi povedala, ze som brala uuuplne nevhodnu HAK, pretoze vyber HAK zavisi aj od vahy zeny a kedze ja som baculka, tak Logest vobec neprichadzal do uvahy, lebo ten by som musela brat max.presne na hodinu a ani polhodinovy vykyv nesmel byt!! Dr. sa smiala, ze mozeme byt radi, ze nas babo neprekvapilo uz skor
Odpovedať
Profilova fotka
my sme sa rozhodli, ze nijaka pauza nebude, takze coskoro ideme "na to". :-D Jupijupi :-D
Odpovedať
Profilova fotka
To naozaj je vyssia pravdepodobnost, ze hned po vysadeni HAK je vacsia sanca na dvojicky? No to radsej drahemu nepoviem, ten o dvojickach sniva... Ako je to mozne?
Odpovedať
deina tak, ze pocas brania hak ti nedozrievaju ziadne vajicka a ked s hak prestanes, moze sa stat, ze ti ich naraz dozrie viac (akoby sa predbiehali po dlhej pauze v dozrievani pocas hak, ze ktore dozrie skor :-D )
Odpovedať
snemcurka.poviem ti ze ja som prestala brat tabletky v oktobri a v januari bolo zapravene cesto :-) :-) VELA STASTIA
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
ja som vysadila antikoncepciu a za 2 mesiace som bola tehotna. Takze dost rychlo to islo :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@snemcurka je to pravda, navyše v lekárni alebo aj v drogérií si vieš kúpiť ovulačné testy a vieš sa otestovať kedy máš a kedy nie plodné dni
Odpovedať
Profilova fotka
:-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte,ja som vysadila pred rokom antikoncepciu,necakali sme ziadne 2-3 mesice kym sa ocisti telo a aj tak je to jedno,lebo sa snazime doteraz a zatial ziadne babo nie je na ceste :)
Odpovedať
Kočky mám presne taký istý problem akurat mam dve tabletky este pred sebou a koncim s nimi po 4 rocnom brani a zacala som brat aj calibrum baby plan.A tiez mam strach hned do toho hupnut ale ideme nato nebudem mat ziadnu pauzu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Dobrý deň, chcela by som sa informovať ako znova začať užívať antikoncepciu po 2 mesacnej pauze? Mám ju začať brať rovnako ako pri prvý krát na začiatku cyklu? Ďakujem
Odpovedať
@beata8 ahoj, ja ešte v začiatkoch som využívala túto poradňu... máš to priamo od odborníkov... http://www.antikoncepcia.com/poradna-...
Odpovedať
Profilova fotka
Rok sa ti drží antika v tele. Mne to povedala sama moja gynekologicka
Odpovedať
Profilova fotka
@snemcurka kup si inofolic po mesiaci. Je každá tehotna
Odpovedať
sestra vysadila a hned otehotnela. kamaratka vysadila, cakala mesiace, kym sa telo vycisti a ma problem otehotniet. Takže neviem..
Odpovedať
Profilova fotka
ja som brala 7 rokov. rozne anti, lebo ani 1 mi nebola dobra... :-). ked som vysadila, tak mesiac sme davali pozor a jeden vecer som drahemu povedala, ze mozem a on, ze dnes bude dievcatko. a bolo ... :-) krasne a zdrave... ako ma byt, tak tak bude...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?