Neplatný pas po svadbe. Neviem vycestovať. Čo s tým?

Caute kocky, sedim doma a placem. Mozno mi budete vediet poradit a ja prestanem panikarit. Zijem trvale v zahranici a na Slovensko sme sa prisli s priatelom slovakom zobrat. V sobotu bola svadba a dnes som si vybavila novy obciansky. Ked som isla vybavovat pas pani mi povedala ze mi stary pas zoberie lebo je neplatny lebo mam nove meno. Ja jej hovorim ze v pondelok cestujem a potrebujem stary pas lebo aj letenka je na stare meno a mam tam viza. A ona ze ma nikto cez hranice nepusti lebo pas je neplatny. Mate s tym nejake skusenosti? Uz som volala asi vsade a nikto nic nevie. Teraz sedim doma a placem a dojedam svadeobnu tortu ;-(
Odpovedať
nechce sa mi tomu verit, ja som sa preukazala, ze na stary pas sa mi vztahuje svajciarske pobytove povolenie a normalne mi vydali novy pas na nove meno do 48h...vyzdvihla som si ho v Bratislave a hned som aj nan letela...
Odpovedať
ahoj, ja mam vsetko na nove meno, okrem pasu... A pani na policii povedala, ze je to v poho, nech pouzivam stary pas az pokial je v platnosti. Aj my mame letenky kupene uz davno na stare meno, takze mi to takto vyhovuje. Dobru chut k svadobnej torte:).K.
Odpovedať
a predierovali ti stary pas? a letenka co? mala si na stare meno?
Odpovedať
Kocky ja tu revem jak zelva smutna.... Bojim sa aby ten pas nejako nezablokovali... Mne povedali ze ma nepustia cez hranice. Byvame na Novom Zelande.
Odpovedať
Sportovkyna: to vazne mas aj obciansky novy a pas na stare meno? Ja zoberem na letisko pas, letenku, sobasny list a novy obcanak a ak budu problemy budem asi volat prezidentovi. Skratka teraz chaosim a revem.
Odpovedať
brugi, ziadnu paniku, pas ti nezablokuju. len neukazuj obciansky a pas naraz (ved pas staci). to sa bezne robi, ze si stary pas ponechavas, pokym nemas novy. a ak, ved mas od podaneho noveho pasu ten A4 papier, tym mozes dokladovat, ze mas ziadost o novy. zbytocne ta deptaju, hranicnej policii to je jedno.
Odpovedať
a kam to letis? ja by som volala na ambasadu tej danej krajiny oni musia presne vediet, aspon by teda mali :-N , drzim palce, a nenechaj si pokazit naladu byrokratmi
Odpovedať
Brugi, mozes sa upokojit. Urcite ta pustia cez hranice. Zober si aj sobasny list pre istotu a vsetko bude v pohode. Ja tiez uz mam letenku na vianoce na nove meno a pas este stary, snas si ho vybavim dovtedy ale keby aj nie, tak vezmem sobasny list a bude.
Odpovedať
som si nevsimla,ze novy zeland. srry :-x
Odpovedať
caraida: nemam doklad ze som si podala ziadost o novy pas lebo som ju nepodala lebo pani mi povedala ze mi ten pas na stare meno zoberie a roztrhne ked podam ziadost. Ja nikde nebudem ukazovat novy obcanak.
Odpovedať
pasy sa netrhaju...to tam musi sediet nejaka inteligentka!
Odpovedať
Kedy odlietate? Neoplatilo by sa Ti zaplatit poplatok 4000Sk a budes mat pas za 2 dni? Ja som mala podobny problem ako Ty minuly piatok. V nedelu som letela do zahranicia. Po kratkej debate mi pani na policii stary pas nechala s tym, ze mozem mat problemy, ak si budu pas na hranici preverovat, lebo uz je neplatny a je nelegalne sa nim preukazovat. S vodicakom taky problem neni. Oni Ti ten stary pas kludne mozu nechat, mne ho nechali aj ked som si vybavovala novy pas kvoli vyprsaniu platnosti pred 2 rokmi s argumentom, ze v starom mam viza.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Kocky tak uz aj plakat prestavam.... baba mi ten pas vytrhla z ruky a ze mi ho berie tak som jej ho vytrhla z ruky ja a utekala prec. lara: ja mam pas na stare meno, letenku na stare meno len obcanak novy. Dufam ze to ta baba na pasovom nejako nezablokovala
Odpovedať
Aha, tak este lepsie. Ved obciansky ti netreba, a dokedy mas uvedenu platnost na pase?
Odpovedať
bajka: ja byvam v skalici neviem ci este stiham vybavit novy pas ked je v piatok statny svaitok
Odpovedať
Lara: platnost na pase mam do 2013
Odpovedať
Brugi, ja to mam tak isto, ako ty...a uz som s tym starym pasom aj cestovala na svadobnu cestu, nikto sa nic nepytal. Ved odkial by mohli na hraniciach vediet, ze si nedavno menila meno? =-)
Odpovedať
skus si aj tak este skocit na tu Policiu, ci by Ti to do stvrtku nevybavili. Ja som si stary pas nechala a zaroven som podala ziadost o novy. Pani sa sice skaredila, ale Ta, co ma fotila na novy pas bola mila a poradila, ze ak budu problemy pri odchode z krajiny, tak treba skocit na ambasadu, kde vydavaju docasne pasy. Je to taky papier s fotkou. Poziadala som aj o novy vodicak. Tam je to samozerejme, ze si stary mozes nechat. Teraz mam novy obciansky, stary pas a stary vodicak a pri najblizsej navsteve Slovenska si vyzdvihnem novy pas aj s vodicakom. Zatial existujem bez problemov. Aj v robote, kde o 3 tyzdne koncim pouzivam stare meno, lebo by som zbytocne len plietla kolegov, ktory nevedia spravne vyslovit ani moje krstne meno, nieto este im motat hlavu s novym priezviskom. A tiez by mi museli dat novu emailovu adresu atd.
Odpovedať
sportovkyna: si poklad. Takze tiez mas obcanak na nove meno a pas na stare. Ja som ale bola na pasovom a teta tam vie moje meno myslis ze to moze nejako zablokovat? Asi nie
Odpovedať
Ja v tom teda problem nevidim. Ved vybavit si pas nie je len tak a ked ma platnost tak je to ok, nejaky cas este na nho lietat mozes. Boze, to si fakt natrafila na hroznu zensku. Ja som pisala na Ministerstvo email som sa chcela informovat ci su nejake poplatky ak si nezmenim pas hned po svadbe, napisali mi ze ak zijem v zahranici tak ze sa to da pochopit, proste ze ak udam nejaky normalny dovod tak je to v pohode. Ani zmienka o tom ze by to bol neplatny pas. Nestresuj sa, kludne pocestujes. Vybavis si to na ambasade tam.
Odpovedať
Ako pise Lara, tak aj ja si myslim, ze normalny clovek pochopi, ze tym, ze si sa vydala a nestihla si vybavit novy pas, nepatris este medzi medzinarodnych falsovatelov dokladov. Colnikov asi skor zaujimaju taki. A ja som dokonca aj poziadala o novy pas, takze o mne vedia a pokial viem, tak stary pas nijak zablokovany nie je. Ale neviem ako to presne funguje. Myslim si, ze ak som chcela vycestovat, tak to legalnejsie urobit naozaj neslo.
Odpovedať
bajka: na aku ambasadu treba skocit? lara: ja tak stresujem az mi je zle. ale asi je to v pohode. idem asi este raz na to pasove presvedcit tetu aby mi ten stary pas nechala. Blavu a 2 dni asi nestiham
Odpovedať
Brugi, normalne jej povedz ze si to vybavis na ambasade tam.
Odpovedať
Diky moc za ukludnenie Lara. Asi jej pojdem povedat. Problem je ze si tam pas na ambasade nevybavim lebo najblizsia ambasada NZ je v Australii a treba to osobne podat aj osobne vybrat. Je to asi 3.5 hodiny letu. Preto som to chcela podat tu. Mamka by mi to za 30 dni vybrala a je to. Ale ta baba furt ze mi zoberie pas lebo je neplatny. A teraz sa tam bojim ist este raz ju presvedcovat.
Odpovedať
Myslela som ambasadu na Novom Zelande, ak tam Slovensko nejaku ma. Tam Ti asi vyrobia aj normalny pas, nie len docasny.
Odpovedať
Aha, takze vybavenie pasu na Novom Zelande je nerealne. Tak si potom daj pozor aj na to, ze Tvoja mamka bude zrejme potrebovat notarsky overene splnomocnenie, aby mohla pas vyzdvihnut. To budes tiez musiet do piatku stihnut. Ale este si to radsej over, ci sa to vobec s tym splnomocnenim bude dat. Ja som to tak chcela spravit, ale potom som si povedala, ze aj tak mi nebude mat kto pas priniest. A pas vraj na mna na policii pocka aj rok, ak nie viac.
Odpovedať
Brugi, mne to ta pani poradila na oddeleni Obcianskych preukazov, ze mozem cestovat na stary pas. Bolo to tu v Blave a ta pani policajtka sa v tom urcite vyznala. Tak vela stastia, dufam, ze sme ti poradili.
Odpovedať
sportovkyna: tu v skalici pani povedala ze je pas so starym menom neplatny a hotovo. Asi sa prvy krat stretli s takym pripadom a maju z toho chaos. Ja skratka svoj stary pas z ruky nedam a hotovo. Ak by mi ho roztrhali mozem rovno asi umriet... neexistujem ;-)
Odpovedať
boze to je ohladuplnost, takto vystresovat cloveka...brugi dufam, ze vsetko bude v pohode. neviem ti poradit, ale drzim palce... ;-) skus byt sebavedoma ako zuza belohorcova a preukaz sa len pasom a basta. nikto to podla mna nebude preverovat dako speci. iba ak by si sa podozrivo (bojazlivo) tvarila... hlavu hore!
Odpovedať
DIKY kocky uz som trochu kludnejsia
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?