Nárok na deň voľna po svadbe

Profilova fotka
ahoj dievčatá, chcem sa opýtať, počula som že mám po svadbe nárok na jeden deň voľna na vybavenie papierov, je tento deň platený ako paragraf alebo je to neplatené voľno?
Odpovedať
Ahoj nárok by si mal iba v tedy, keby si sa vydávala cez týždeň, ale na výmenu dokladov nemáš, kedy si to bolo, ale už nieje. Vybavíš si ich v pondelok, mne trvalo výmena dokladov asi 30 minút, zaplatenie kolkov, vyplnenie žiadosti a fotenie. Na dokladoch ako je vodičák a občiansky ti urobia z jednej fotky, ide to rýchlo. A to som z BA.
Odpovedať
vsetko to zavisi od zamestnavatela a od dohody s nim. ja som dostal 3 dni ... manzelka tusim tak isto.
Odpovedať
Profilova fotka
zo zákona máš nárok na deň svadby, ak by si mala svadbu cez týždeň, alebo si smenový zamestnanec a na deň svadby ti vychádza smena. Inak zákonný nárok nemáš. Ale závisí od zamestnávateľa, niektorí to majú zakotvené v kolektívnej zmluve, resp. ako sa dohodnete :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pojendáva o tom §141 ods. 2 písm. e. Zamestávateľ je "povinný" poskytnúť zamestnancovi pracovné voľno na svadbu. Pracovné voľno s náhradou mzdy sa poskytne na jeden deň na účasť na vlastnej svadbe. Takže pre tých, ktorý majú štandardný pracovný týždeň Pondelok - piatok, je toto voľno bezpredmetné, len v prípade ak by zamestnávateľ mal zakotvené v kolektívnej zmluve aj ďalší deň navyše ako píše la_joie, v zmysle §141 ods.3 písm. a.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?