Manžel sa po narodení syna zmenil. Aj tak ho ľúbim

Profilova fotka
Brali sme sa z lasky.Babo sme mali po viac ako roku.Vsetko bolo100%.Kazdy den sme si hovorili ako sa lubime bolo to ako z rozpravky.No ked sa narodil malinky manzel sa o 360s.zmenil.Chodieval na dlhe cesty do zahranicia a ja som maleho vychovavala sama.ked bol maly chory vzdy spaval v obyvycke aby nepocul jeho plac.maly ma skoro rok a je to stale take iste.Rano odide, pride vecer s nami uz ani skoro nebyva.Ja to beriem asi tak ze majme sa radi ved sme rodina.Sama seba sa pytam-naco mi je manzel ktory prestava javit zaujem o rodinu?Napada mi len jedna jedina odpoved-LUBIM HO.Ani si neviete predstavit ako sa ten moj po svadbe zmenil.Aj u vas je to tak?Alebo som vynimka?
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
Tortelina, to mi je luto, neviem, co viac napisat, lebo vydata nie som a radit ti nemam pravo. Sama mam svadbu o par mesiacov a priznam sa, napadli ma aj taketo scenare a niekedy rozmyslam nad tym co potom, ked to takto dopadne =-) dnes je strasne jednoduche sa aj vyhovorit na to, ze je taka doba, ze zaraba peniaze na rodinu, len za aku cenu, vsak? Drzim palce, nech to vyriesis k svojej a maleho spokojnosti, nikoho ineho, len vasej.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj...si smutna...to citit...ja neviem tiez poradit... svadba ma caka za par mesiacov, ale mozno tvoj manzel ako sa narodil vas syncek citi velmi velku zodpovednost o vas -hlavne po financnej stranke, a aj ked o tom nehovori citi ako svoju hlavnu povinnost - kym si na materskej pracovat a zivit.. - ono je to pre zodpovednych muzov urcite narocne hlavne v dnesnej dobe... a moja kamaratka mala podobne pocity, ked bola na materskej a uz veru chcela riesit vselico a viem, ze uz tam boli aj hadky koli tomu - ale vsetko sa o moooc zlepsilo - ked uz aj ona zacala znova pracovat - vies ta tiaha zodpovednosti sa tak presunula viac na oboch a vsetko sa zlepsilo.... tak hore hlavu... pripadne sa skus o tom porozpravat s odbornikom... urcite Ti bude vediet poradit...prajem vela sil.
Odpovedať
Ja by som navrhovala porozpravat sa o tom s manzelom. Povedat mu o svojich pocitoch, o tvojom vnimani a pohlade na tuto situaciu. Muzi su nevyspytatelni, zvlastni (jednoducho z Marsu...) a nekomunikovanie o vzajomnych pocitoch moze jedneho aj druheho privadzat zbytocne do frustracie a narusit vazne vztah. Mozno on to vnima tak, ze nechce zavdzat, citi, ze nie je uz number "one", ktovie... Mozno je tam vaznejsi problem. Mozno banalita. V kazdom pripade by som sa o tom priamo porozpravala. Opytala by som na jeho pocity, nazor... So skusenosti so svojim manzelom viem, ze co sa neopytam, to my nepovie:-) Jednoducho on nema potrebu hovorit o tom:-) Drzim palce!!!
Odpovedať
sújlasím s inkou, chlapy sa neradi rozprávajú (česť výnimkám) so svojimi polovičkami. síce nie som vydatá,ale sme spolu už vyše 4rokov a ideme sa brať. chlapy nechcú hovoriť a je na nás aby sme nenápadne zistili čo im behá po rozume. len smelo do toho ;-) rozprávať nám ide. :-)
Odpovedať
ja som vydatá 3 mesiace,ale v poslednej dobe tiež spomínam na staré zlaté časy.Ako to bolo kedysi, keď sme spolu ,,len ,, chodili. Niežeby to bolo medzi nami teraz iné. To nie...Ale povedala by som,že predtým sme boli spolu častejšie.Je to zvláštne,ale je to tak. Ale zato môj manžel nemôže. Ako naschvál mu totižto v práci zmenili zmeny.Predtým robil len ráno a poobede do 20.00 a teraz robí 2xpoobede od tej 13.00 do 20.00, 2x nočná,2 dni voľno( ale tie väčšinou prespí), cez víkendy od 05.00.do 15.30.No a keďže som ja zatiaľ nezamestnaná,tak ma to strašne trápi. celé dni sedím sama doma a ledva čakám kedy príde z práce. A keď príde,tak je taký unavený,že hneď ,,zaľahne,, do postele..No možno je to tým,že ja nemám prácu,tak preto ma to ,,štve,,.Ale veľmi mi chýba. U teba je to asi naopak čo sa týka tvojho manžela. Asi sa ťa ,,presýtil,,.Možno ho už omrzel ten stereotyp,alebo jednoducho žiarli ,že predtým ste boli dvaja,tak si sa mu viac venovala a teraz máte dieťa. Možno mu chýba to,že predtým ste si mohli sami výjsť niekam von, venovať sa sami sebe a teraz je všetko podriadené dieťaťu. Ale s tým sa bude musieť tvoj manžel zmieriť. Veď je to predsa jeho dieťa, plod vašej lásky. Držím palce,aby sa medzi vami všetko urovnalo.
Odpovedať
Profilova fotka
tortelina tiež súhlasím s tým, že sa treba porozprávať s manželom. Len tak zistíš, kde je príčina v jeho správaní. Bolo vaše dieťaťko plánováné, chcel ho aj on? Pokiaľ áno, treba mu pripomenúť, ako ste sa na neho tešili a spolu plánovali, povedať mu, ako veľmi chýba nielen tebe, ale aj malému. Že chápeš, že teraz je zodpovedný za to, aby uživil rodinu, ale peniaze a kariéra nie sú všetko, rodina potrebuje aj jeho lásku. Ak ešte má záujem o rodinu, nech sa trochu viac snaží. Naplánuj spoločné víkendy alebo dni, keď bude mať voľno, choďte niekam von, do prírody alebo na chatu. Skrátka niekde, kde budete spolu len vy traja a budete sa môcť porozprávať. Držím palce, nech to dobre dopadne.
Odpovedať
Profilova fotka
Velmi rada by som s nim niekam isla ale on ma stale nejaku robotu.Ani domesta nejdeme spolu samy.Stale ide niekto s namy.Ale už sa stym začinam vyrovnavat.Ideme stavat tak cele dni bude vybavovat a neskor stavat.Tak vsetok svoj volny cas bude travit na stavbe a ked pride domov bude zasa unaveny.Ale najviac ma toto vsetko trapilo ked bol maly babatko a ja som sa nemala komu postazovat alebo vyplakat.On neni v potstate zlý,ale ma svoje chyby ktore sa ukazali az po svadbe.Dva roky sme spolu chodili a aj byvali bola to ako sa hovori laska na prvy pohlad.Myslela som ze vsetko onom viem,a nevidela som prekazky v spolocnom zivote a pod jednym priezvyskom.Maleho sme planovali, mali sme ho rok po svadbe je moje vsetko.Ztohto vsetkeho vypliva iba jedno "nieje vsetko zlato co sa blisti!"O rozhovor som sa s manzelom uz pokusala ale nic nebolo dlhotrvajuce.Rozvod neprichadza do uvahy.Adovod ?MOJA LASKA K NEMU JE AZ MOC VELKA NATO ABY SOM PORUSILA NIECO CO SOM MU SLUBILA.
Odpovedať
Tortelina, určite má záujem o rodinu, keď sa chystá stavať, len možno to nevie dať slovami najavo. Možno by si mohla dať malého na pár hodín k babke a ísť na večeru vo dvojici, aspoň občas. Ináč keď bola dcéra menšia tiež sa mi zdalo, že s ňou netrávi toľko času ako by som si predstavovala, ale asi od jej troch rokov už trávi s ňou viacej svojho času už sa sňou vie lepšie zahrať aj porozprávať. Niektorí muži si skrátka vytvoria k deťom užší vzťah až keď sú trocha väčšie a nie preto že by ich nemali rady. Súhlasím s dievčatami muži neradi komunikujú, ešťe neradšej analyzujú vzťahy, možno aj tvoj si myslí že je všetko viacmenej v poriadku. Skús tú večeru alebo nejakú aktivitu vo dvojici.
Odpovedať
ahoj tortelina, tak aj moj ocino je bol taky, ked som bola mala myslela som si, ze ma nema rad - totiz nevenoval mi vela casu, ale snazil sa vzdy, aby som vsetko mala myslim hmotne, aj ked ja som potrebovala nieco ine.....az ked som vyrastla a dostala som do zdravotnych problemov tak sa ocino trosku prejavil a vtedy som to pochopila ako velmi ma ma rad....to je proste chlap.....ja ucim mojho priatela, aby sa prejavoval uz teraz pred manzelstvom :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Jaaaaaaj baby, paci sa mi na vas ked poviete nieco ako: chlapi su taki chlapi su z marsu chlapi neradi komunikuju a chlapi toto a toto... :-D A co VY? nie ste nahodou z venuse? nie ste az moc ukecane? nieje to nahodou tak, ze chcete, aby chlap citil, robil a hovoril to co chcete, ale nie preto ze to chcete ale preto ze to chce ON? ;-) A potom, ked takeho nebodaj najdete, a zopar ich takych asi naozaj aj je, tek ho po case prestanete LUBIT, zacnete sa pri nom nudit a najdete si toho, co na VAS kasle, nepocuva VAS, robi si co chce, nekomunikuje, neprejavuje sa.. A horsa ho prevychovat na prototyp c. 1 ktory VAS po case prestane bavit.... :-D A teraz zopar pripomienok k niektorym vyjadreniam a nie len tvojim 8-) nenut ho na spolocne vecere, na prechadzky, kino, rozhovory... cim viac budes chciet chlapa (v jeho ociach) "manipulovat" tym viac sa zatne. daj bábo mame a vyraz si s kamaratkami do cukrarne, ci len tak poshopovat a potom na kavu. telefonuj s kamaratkou ked sa chces poradit. odit k mame na pokec (uvidis ze sa potesi). rob cokolvek a ukaz ze to vies robit aj sama. kazdopadne DOLEZITE je aby sa to dozvedel, akokolvek hlavne mu to nepovedz ako vycitku alenapriklad: Milacik kedy prides z prace? neviem, preco? lebo zbehnem k mame, robila babovku a pokecame.. lebo bábo dam mame a ideme s kamoskami na kavu.. alebo, ved vymysli si, zeny maju dobru fantaziu ;-) ak sa ani po tomto medzi VAMI nic nezmeni (pochybujem) aspon budes mat nove vnemy a budes little bit stastnejsia ;-) Dalsia vec, kazdy ma nejake chyby.. ON, TY, najlepsia kamaratka, sused, postar, revizor, prezident, matka tereza.. preto je zivot taky zaujimavy a krasny 8-) Dalisa vec, NIKDY NIKTO o NIKOM nevie vsetko, to je iluzia ktorej chcu ludia verit. Ani on nevie vsetko o tebe a tak to ma byt ;-) Dalsia vec, spominas rozvod. To co si k nemu napisala je sice pekne ale to ze vobec o nom pises.. No ale to je na tebe. Kazdopadne cim skor to vyriesis tak ci onak tym lepsie pre VAS troch. Vedz ale ze DOKONALY neexstuje. Existuje len taky ktrory ma tych PRE pre teba dolezitych viac ako tych PROTI ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tortelina žiadna z nás tu o rozvode nepísala, a ako píše uplnenaj, už to, že ho spomínaš, je zlé. To musíš vedieť len ty a on, či sú medzi vami tie prekážky také neprekonateľné, že sa začnete baviť o rozvode. Ale z toho, čo si napísala, mi to tak nepripadá. Tvoj manžel je zrejme taký typ, že svoj záujem o rodinu dáva najavo inak - prácou, aby zarobil peniaze, zabezpečil bývanie... Viem, že ti to nestačí, lebo my ženy sme skrátka také, že potrebujeme pri sebe stále niekoho, komu sa môžeme vysťažovať, vyplakať na ramene, kto nás občas poľutuje a občas rozmaznáva. Na to nám nestačia kamošky ani rodičia, skrátka chceme, aby to bol muž, najlepšie ten náš :-D To, čo ti radí uplnenaj sú dobré rady, skús si plánovať svoj program bez neho, daj mu najavo, že ho k svojmu životu nepotrebuješ (aj keď to nie je pravda) a buď sa on uvedomí, alebo aspoň ty získaš plnohodnotnejší život. ;-)
Odpovedať
no, to poznam... sesterkin manzel sa po narodeni dcerky odstahoval do obyvacky... dnes su uz par rokov rozvedení... :-| ale nastastie, lebo to bol strasny exot... ich syn ma 4 roky a videl ho tak 10 krat za zivot ;-) raz mu ;-) povedal, ze ho ma volat ujo! jeho 9 r. dcera mu len povedala, ze mu sibe...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tortelina: NIKDY NIEJE TAK ZLE ABY NEMOHLO BYT HORSIE!!! To si zapamätaj a problemy sa daju riesit,no riesenie nepride samo od seba.Treba konat a to co najrychlejsie.Urcite si pamätas na hodiny matematiky v skole - dostali sme priklad museli sme najst spravne riesenie aby nam vysiel ten spravny vysledok... Tak je to aj v zivote( neprirovnam zivot k matematike,tu neznasam),ale ide o to vyriest problem a najst spravne riesenie,ktore nam zaruci spravny vysledok.Ak nam to nejde treba sa snazit opravit chyby kym je este cas!!! Necakat,ale KONAT a hlavne nebat sa toho a nepytat sa sama seba,co ak to nevyjde?!?!! Zivot je kratky a ak ho stravime tym,ze budeme pochybovat vela tym neziskame.Ako sa u nas hovori: Niet chyža bez križa,nemysli si ze len Ty mas problemy,ma ich kazdy len o tom nehovoria... A neboj sa,verim ze vsetko dopadne co najlepsie.Drzim Ti prsty!!!
Odpovedať
100% súhlasím s príspevkom "uplnenaj" ... super si to napísal, fakt ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
uplnenaj: uplne naj napisane... ;-) tortelina: zacni od seba, ked budes stastnejsia ty... bude stastnejsie aj tvoje babo a mozno stastim nakazis aj svojho manzela, ziskas nove nazory a zivot dostane novy rozmer.... ...hlavu hore... drzim palce ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no ano, pridavam sa k suhlasom s uplnenaj, nie je od veci, ked sa tu objavi chlap a niektore veci nam ozrejmi, ze? :-D ale rady typu, chod shopovat, kavickovat, s mamou, kamoskami, zacni chodit do fitka, na aerobic, plavat, na koncerty, s kamoskami na obedy, sushi...a budes minimalne ty spokojnesia ze vypadnes z domu, je to svata pravda...viem ze s dietatom je to komplikovanejsie ako bez neho, ale ak mas s vasimi/svokrovcami fajn vztah tak to vyuzi... ..tiez som mala take obdobie vo vztahu, nic take ako pises ty, ale proste som bola nejaka o nicom, nic ma nebavilo, mala som pocit, ze som furt doma..zacala som si to riesit takto (kavicky, cvicenie a pod), spokojna som ja, moj frajer tiez, lebo som spokojna ja, ideme spolu ked sa nam chce, sme doma ked sa nam chce, ideme kazdy sam ked sa nam chce a je to takto super (uplnenaj :-) )
Odpovedať
ja zase až tak s uplenaj nesúhlasím. tortelina má problém s tým, že manžel nie je doma, ona nie je s ním a chýba jej. akmu len tak medzi rečou povie že ide k mame či s kamoškou von, jej sa neuľaví a manželovi to bude buď jedno, alebo sa mu uľaví že si našla zábavku a nebude do neho rýpať. Pokiaľ už boli skúšané aj rozhovory a k ničomu to neviedlo, tak ja by som za tým určite nehľadala manželov záujem priniesť do rodiny čo najviac peňazí. Je len málo mužov na svete čo takto rozmýšľajú. :-S Tortelina, hovoríš že rozvod mu nenavrhneš, ale čo by si robila, ak by ti ho navrhol manžel? Možno jeho cesty nie sú cesty pracovné, ale súkromné. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale úprimne sa priznám, že po prečítaní tvojho problému ma toto napadlo a bola som prekvapená, že žiadnu kočku čo ti tu písala svoj postreh nie. Ale napadla ma aj druhá vec, manžel mal určitý sen o rodine a jej zabezpečení a snaží sa postupovať v práci, aby ste mali krásny dom, auto a pod.. Škoda, že postupne na úkor vlastnej rodiny a jej spokojnosti. SKús ho raz večer doma vystriehnuť, malého daj postrážiť na večer mame a vo vhodnej chvíli na neho doslova skoč :-D a povedz mu ešte raz a dôrazne čo ťa trápi a čo máš za tým hľadať. Z jeho správania určite sama pochopíš, prečo je to tak ako to je. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
liana: možno niektorú z nás aj napadlo to, čo píšeš, ale načo tortelinu zbytočne trápiť? Chceli sme ju povzbudiť a podporiť, lebo jej príspevok znie naozaj smutne. :-( Nie jej dávať "červíka do hlavy", čo ak... Čo sa vyrieši tým, ak sa tortelina začne zaoberať myšlienkou, že jej je manžel neverný? Ako písala, veľmi ho ľúbi, len by sa ešte viac trápila. Stále zastávam názor, že problémy treba riešiť predovšetkým rozhovorom, komunikovať.
Odpovedať
ten názor zastávam aj ja moncuska ;-) :-) . len je tu otázka, nezaoberať sa tou myšlienkou nevery a nechať sa radšej ponižovať a zosmiešňovať, len o tom radšej nevedieť? to určite nezastávam. radšej vedieť čo sa naozaj deje a podľa toho sa potom zariadiť, ako si zakrývať oči a uši a potichu trpieť. Verím že sa to torteliny netýka a že je za tým naozaj len snaha zabezpečiť rodinu a zadovážiť určitý komfort v tejto ťažkej dobe. Ale ako vravíš, bez komunikácie sa nič nevyrieši a bez komunikácie zanikne každý vzťah.
Odpovedať
Profilova fotka
to liana: nepisal som sem moj prispevok preto aby vsetky so mnou suhlasili ale preto aby som poskytol pohlad z druheho brehu ;-) to ze ma tortelina problem s tym ze manzel nie je doma a ze nie je s nim je proste FAKT a ako taky ho beriem, neanalizujem, nepoznam situaciu a ani sa ju nesnazim pochopit, mam dost svojich starosti :-D moj pohlad na situaciu bol skor ten, ze ak sa veci maju takto, a tortelina ich nezmeni (a snazila sa) nech sa netrapi a nech sa stara viac o seba. nevravim ze ma na manzela kaslat, odcudzit sa mu a podobne, skor nech sa venuje viac sebe. vycisti si hlavu, pride na ine myslienky a mozno na masazi vo wellness pride na to kde mozno spravila chybu sama ;-) dalsia vec je ze ludia sa menia. aj to je FAKT. nic nie je dane, nemenne a stabilne. vsetko sa meni. ludia, veci, zivotne prostredie, bla bla.. ide o to prostrediu sa prisposobit nie menit ho na svoj obraz :-p a ak len tak medzi rečou povie že ide k mame či s kamoškou von a manželovi to bude buď jedno, alebo sa mu uľaví že si našla zábavku vie aspon na com je, nemyslis? ;-) PS: ako tak citam niektore prispevky na tomto fore som nesmierne STASTNY za to aku mam manzelku 8-) teraz trochu machrujem :-D
Odpovedať
mozem aj ja? suhlasim s tym co napisal uplnenej...ze nema zmysel chlapa do niecoho....to je pravda!!!aj s tym ze by si mala zit aj ty sama,nech sa cely tvoj svet netoci len okolo domacnosti a cakani na manzela...lebo ani to neprospieva tvojim pocitom... a potom tu bol nazor,myslim od liany?ze pozor:zenska....mozne je hocici,a mna to napadlo tiez,hlavne pri tom spavani v obyvacke...ale na druhej strane,niektoi chlapi nedokazu spat ked sa v noci male stale budi...a do prace sa musi vyspat!!! no a mna napadla este jedna vec:nemoze v tom byt aj to male?nemoze sa citit ze proste ty mas teraz maleho,jeho nepotrebujes,len ti zavadzia tak sa radsej stiahne? moznosti je vela,nepoznam teba,ani tvojho manzela,ani vas pribeh....ale z vlastnej skusenosti ti mozem povedat ze zena na materskej dost casto prepada takymto melancholiam...a niekedy neopodstatnene
Odpovedať
uplnenaj: ja sa vôôôbec nehádam :-D len som dala svoj názor. len vieš my ženy sme také, že keď nám na mužovi záleží, tak sa ním budeme zaoberať aj u mamy, aj u kamošky, aj cestou domou.... zatiaľ čo muž ( pozor citujem štatistiky) :-D nemyslí na svoju ženu len čo zbadá kamaráta :-) . simonko: máš pravdu, i keď by som ja sama takému chlapovi kožuch poriadne vyprášila :-D keby mu vadilo jeho vlastné dieťa, ktoré si urobil. niektorí muži mi pripadajú poriadni ľahtičkári a rozmaznanci. ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
simonko super, perfektne... tvoja posledna veta je ta najdolezitejsia, len som to nechcel napisat ja aby som nahodou neurazil :-N
Odpovedať
ale tu nejde ani tak o to ze by mu vadilo!!!situacia: male dieta je chore,ma horucky,neustale mu treba merat teplotu....stale sa budi....a prave vtedy ked treba spat!!!!takuto noc toho vela nenaspi matka,ale ani otec!!!lenze mama je s tym malym doma,ked teplota klesne,ono zaspi...a spi dost dlho....takze mama si moze pospat s nim...ale co otec co nespal celu noc a cely den musi fungovat na nohach?ja vtedy manzela normalne posielam spat inde...
Odpovedať
Profilova fotka
simonko myslíš že sme v konečnom dôsledku torteline poradili? x-)
Odpovedať
Kazdy si zoberie z vasich rad to co povazuje za dolezite. Ja :-) napriklad problemy s manzelom nemam, ale rada som si precitala vase nazory. Aj z druheho brehu. Mozno sa vyvarujem tomu, aby som spravila nieco zle.
Odpovedať
Profilova fotka
know-how nie je nikdy na skodu, no ne? 8-)
Odpovedať
Vsak to :-D :-D :-D
Odpovedať
jednu dobru radu ti dam-porad si sam!!! ale myslim to v dobrom
Odpovedať
inak tortelina poznas tu pesnicku? moj manzel nepozna neveru,zje obed,zje kazdu veceru, nad detmi drziava straz,nechodi na marias, moj manzel vo vsetkom dobry je,nekrici,nefajci,nepije, snad keby nestvarik jediny mal! HNED BY SA LEPSIM MI ZDAL!
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?