Mám pocit, že som nemožná manželka

Prosim vas, pomozte mi, co mam robit? Neviem byt dobrou manzelkou, som uplne nemozna. Neviem varit a skusam to uz 4. rok, som neporiadna a nestiham jednoducho zit. Nie ze by som nechcela, velmi chcem a aj mam snahy, ale nie je to dost a moj manzel je zo mna uplne nestastny (kto by ho chcel vinit, dopredu hovorim, ze naozaj som vadna ja a on sa snazil dlho a uz nevladze). Neviem sa s nim ani porozpravat,najst spolocnu temu a som skratka uplne hrozna. Som strasne nestastna a riesenim by mozno bol rozvod, aby mal moj manzel moznost byt stastnejsi, ale ani jeden z nas to nechce, lubime saaj napriek tomu. Potrebujem nejak preprogramovat. Stale odznova sa snazim, ale nejde to, je to malo a aj ked viem, ktore veci by to mali byt, nejde to. Neviem si to nejak utriedit, ze teraz urobim to a potom to a dokopy ten den bude dobry. Som do 4tej v praci, potom by som mala stihnut nakupit dobre veci, varit co nikdy neveim co, pratat ked treba, a okrem toho mat svoje hobby, spolocne zaluby, hladat a zariadovat veci okolo bytu, kt. chceme prerabat a nejde mi to. Sme naozaj v koncoch, prosim poradte. Nie som ten typ, co len bedaka, skor som stale optimistka a snazim sa odznova, ale vidim, ze sa mi to nedari a neviem na koho sa mam obratit. nechcem s tym otravovat rodinu, ta by aj tak nepomohla a ani znamych, ale nechcem, aby o tom vedeli. Na psychologov a inych podobnych neverim. Ma niekto nejku skusenost podobnu, nejake riesenie, radu, rozvrh dna,...hocico, co by nam mohlo pomoct. Prosim, velmi to chcem zmenit sa a byt normalna manzelka, taka zenska, citliva a poriadna. Poradite mi, prosim? Vopred dakujem a ospravedlnujem sa za tieto vylevy mojej ubolenej duse.
Odpovedať
neviem kolko mas rokov............ si vydata 4 roky na vsetko musis byt trpezliva................. zeny 20 storocia nevedia varit je to tak chces sa niekomu podobat alebo byt cim niesi nerob to nechaj tomu volny priebeh..............hrozna niesi ked si nerozumiete je to vo Vas oboch musite sa tolerovat a porozumiet si, hadkami sa nic nevyriesi. Upratuj fakt ked treba si v robote nemozes robit vsetko a on nic! K tomu sa stazovat, ze nestihas. Rozvrh dna si nerob aj tak ho nedodrzis, kedy ste mali naposledy spolocnu dovolenku? treba vypnut a nabrat triezve myslienky a oddychnut od stereotypu kazda a jedna z nas ma ubolenu dusu, lebo ma toho vela a chlap ju zdrbe za hocico ale aj ty musis chlapa zdrbat za hocico.
Odpovedať
vydavala som sa v 21tke, manzel ma o 2 roky viac. Boli sme spolu dlho 5,5 roka pred svadbou a citili sme, ze sme pre seba ti pravi. Ja to este aj dnes tak citim, moj manzel je zo mna vsak natolko sklamany, ze lepsie by mu bolo bezo mna, velmi mu ublizujem. ja som bola na manzelstvo absolutne nepripravena po praktickej stranke, on bol pripraveny.Tak ako som povedala uz, on nema chybu, predstavte si, ze mate manzela genia (aj ked to znie cudne mozno az psychoticky, ale on ma blizko k tomu) a nestihate nanho a chcete to zlepsit a nejde to. Tak sa citim ja a je to otrasny pocit, vediet, ze zabijate toho, koho mate najradsej. Tu nejde o hadky, aj ked aj tie su. Ide tu o to, ze on ma vacsinou pravdu, ked mi nieco vycita alebo mu vadi- su to uplne normalne veci, ktore by som si predstavovala, ze spravna manzelka, zena ma robit. A nie je to tak, ze on nerobi nic- ano, neprata a nevari a vsetky tieto veci sa snazim robit ja, ale on robil a robi vsetko okolo vybavovania a zariadovania bytu,pocitaca...ma toho dost a mysli na veci, ktore by ma ani nenapadli. Chcem to nejako zachranit, prosim, pomozte mi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj! Verím že máš dobrého muža, ale myslím si , že aj on by sa mohol podielať na upratovaní v byte. Napríklad len o jednu miestnosť v byte by sa mohol starať on, hneď by ti to pomohlo a ubralo z práce. My máme veľký dom a tiež nestíham robiť vždy všetko. Proste tiež keď prídem o 4ej domov nestíham a nevládzem porobiť všetko - upratať každú jednu miestnosť v celom dome, navariť a znova upratať celú kuchyňu, ešte záhradu máme - aj tam sa mám starať o všetko len ja? nie, vždy my vo všetkom pomáha - on má toho tiež veľa, ale úlohy si rozdelíme a potom máme každý ešte niečo čo robí sám. Keďže viem, že nestíham upratať všetko každý deň upracem niečo - jeden kúpeľňu, potom obývačku atď. taký nahrubo poriadok tak vždy stihneš zrobiť a sobotu si nechávam na také poriadnejšie upratanie.A s varením by som si takú ťažkú hlavu nerobila. Nemá zmysel sa hneď vrhnuť na nejake zložité recepty z kuchárských kníh.Ja mám 21- tiež sa idem teraz vydávať, ale za ten čas , čo som s ním som sa naučila variť už asi takmer všetko a to som začínala možno s jedným jedlom. Výborným začiatkom pre varenie sú napr. rôzne maggi dobré nápady a také, tam naozaj nemáš čo pokaziť. A myslím, že keby si raz zašla za svojou mamou, alebo kamoškou čo to vie, nech ťa naučí navariť nejaké jedlo, určite by ti to pomohlo a manžel by to ocenil. veľa šťastia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mozno by fakt stalo zato skusit psychologa. mozno nato neveris, ale aspon by to bol niekto s objektivnym nazorom na vec, a taky nazor znami ani rodina mat nemozu - automaticky budu zaujati voci jednej strane, a vyriesi to aj to, ze nechces aby to niekto vedel. znie strasne jednostranne. ak manzelstvo nefunguje, VZDY je chyba na oboch stranach, netvrdim vsak, ze rovnakym dielom. ak je manzel taky genius, tak ta musel poznat a vediet aka si uz pred svadbou - 5,5 roka je dostatocna doba nato, aby sa dvaja ludia spoznali. najvacsia chyba aku ludia vo vztahoch robia je, ze cakaju, ze sa ten druhy po svadbe zmeni - nezmeni! naucit sa varit je jedna vec - vzdy sa mozes zapisat do kurzu, alebo zacat studovat kucharske knihy, ale zmenit osobnost je nerealne a ak to niekto vyzaduje, tak aj sialene sebecke. ak bol s tebou stastny predtym a vzal si ta, nechapem ako mohol cakat/dufat, ze sa zmenis. ak zistil, ze s tebou nedokaze zit, to je ine a nemyslim si, ze je to vyhradne tvoja chyba. v tom pripade by bola mozno na mieste manzelska poradna. pytas sa tu na rady u ludi, ktori by mohli mat podobne skusenosti, ale kazdy jeden clovek ti povie len subjektivny nazor. ak chces objektivnu radu a pomoc, tak skus niekoho, kto sa tym zivi, a riesi taketo veci na dennom poriadku a ma snad aj vysledky
Odpovedať
Jedine psychológ pomôže. Nikto iný. Máš vážny problém, absolútne si neveríš, podceňuješ sa, zhadzuješ samú seba. To chce terapiu. A ten tvoj manžel génius, by ti tak isto mohol nikedy pomôcť navriť, nakúpiť, oprať ... Keď tieto veci nevieš sama, tak ich robte spolu. Keď je taký geniálny, mal by vycítiť, ako sa teraz cítiš. S ním hlavne sa máš radiť, nie tu na nete. Ty nemáš problém ani tak so sebou, ale s manželom.
Odpovedať
Profilova fotka
@luana Ved upratovať sa fakt nemusí každučký den. Mi domček upratujeme a to podotýkam spolu, v sobotu doobedu a potom si urobíme pohodičku a relax. Ked prídeš z roboty tak malý nákup bežne stačí na velký len na víkend sa chodí. A variť dá sa treba skúšať jednoduché a rýchle recepty kukni niečo na nete a skús nemusí sa vždy podariť. Zapoj aj drahého a zabavte sa pri tom spolu a vždy je super vyhutnať si jedlo čo urobíte spolu. Svet sa nezrúti ked niečo nevíde ale nehádž flintu do žita treba skúšat, na rozvod to určite ešte nieje ked más zlatého manžela. A to že si sa vydávala v 21 ja sa budem v 23 a nezdá sa mi že by som za ten čas dajako zmúdrela :-) moj drahý mi pomáha a je to ok. Držím palčeky aby sa to dalo do poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
@luana co zvyknes robit tak po 4tej ked prides z prace?
Odpovedať
Ahojky, ja zijem uz druhy rok s mojou polovickou a domasnost a veci okolo sme si rozdelili - upratujem zvacsa ja, ale on pomaha - bordel robime obaja, tak obaja aj upratujeme - naucil sa to. viem, ze nerad utiera prach, tak to robim ja. kedze mmame psika, tak treba upratovat priebezne a tym padom, toho nieje az tak vela nakope. Naucila som ho aj prat - aj ked to vesanie mu este nejde celkom, nechava to take pohuzvane. ale nauci sa ja nerada chodim nakupovat, tak vacsinu veci nakupuje on, a raz za cas ideme spolocne na velky nakup. co sa tyka varenia, tak to mame tiez rozdelene. a aj ked si vymyslim nieco, co nevie navarit, tak zoberie kucharku a nauci sa, je vala jedal, ktore vari on, lebo ja neviem. ked nie je navarene a chce nieco, tak mu poviem, nech navari. a ked je tvoj taky genius, tak to pochopi (pokial nema nazor, ze len zena sa stara o domacnost). a mame cas spolu aj na konicky, prechadzky s chlpacom ci spolocne zaujmy. vztah je o dvoch ludoch, urcite by som sa nevzdavala. laska je vzacna a dokaze velmi vela. ja osobne nevidim dovod, preco by domacnost a varenie, upratovanie a nakupovanie malo byt len na zene. ved aj my mame svoje zaujmy, konicky a malo casu na seba.
Odpovedať
absolutne suhlasim s poslednymi 2ma prispevkami .. k sebe si prehnane kriticka a obavam sa ,ze podla toho co pises ma na tvojom pohlade na samu seba podiel aj tvoj podla teba bezchybny manzel.. vztah je o dvoch ludoch ,takisto aj chod domacnosti, radosti aj starosti..ty chces vsetko vziat na seba..je sice pekne ,ze vravis,ze on ma toho dost,ale ty na seba beries omnoho viac a nemam pocit,ze (podla toho,co pises) on ma z toho take vycitky ako mas ty, prave naopak.. v rozpolozeni v akom si, si myslim,ze ti nikto iny ako dobry psycholog nepomoze..skus najst nejake referencie na niekoho, kto je v tejto oblasti naozaj dobry a aspon to skusit,mozno zmenis nazor ako na psychologov tak aj na celu situaciu v ktorej si..
Odpovedať
Profilova fotka
ja tiez suhlasim takmer so vsetkymi ostatnymi prispevkami. dnes to uz nefunguje tak, ze zena je ta co musi varit a starat sa o celu domacnost. aj ked niekedy na zaciatku zkusal toto vsetko na mna, ked sme spolu zacali byvat, ale nicoho sa nedockal, ak na mna tlacil, ze nema ozehlene veci, alebo hocico, moj argument bol vzdy ten, ze ja som bola tak isto ako on 8,5hod v praci, tak preco su tieto veci moja starost a pekne sme sa naucili spolocne. ja tiez neviem varit, teda ked chcem a mam cas tak ma to aj bavi, ale ked musim, tak to z duse nenavidim a casto varime spolocne a moj nastavajuci vie dokonca lepsie varit ako ja, takze si casto rozdelime vikend tak, ze on vari a ja si zatial upracem a potom mame relax a mozme spolu nieco robit. jednoducho nikde nie je napisane, ze toto vsetko musi robit zena, vzdy to zavisi len od vas dvoch. jednoducho ked nezvladas prist vecer z prace a este aj navarit tak to nezvladas. my tiez cez tyzden nevarime, malokedy, vacsinou cez vikend. v tyzdni chodime na obedy a veceru mame len studenu a to sa vacsinou dohodneme co kupime a co si dame. kym nemame deti, tak to problem nie je. je normalne, ze clovek ktory je kazdy den v praci to nestiha. nezijes len preto, ze by si chodila do prace, varila a upratovala. rozpravate sa niekedy s manzelom o tychto veciach, aky ma on na to nazor? ak je vychovany tak, ze toto je zenska praca, nedaj sa, on sa musi tiez zapajat, aj ked doma nikdy nemusel...
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade, si manzelka, nie sluzka. A v druhom.. neuvazovali ste nad pomocnickou v domacnosti? V dnesnej dobe je to pomerne bezna vec, raz tyzdenne na 2-3 hodky pride kocka, uprace, ozehli, a Vy mate pokoj a mozete sa venovat inym veciam. Taketo sluzby su okolo 3e za hodinu, t.j. 40-50e mesacne za to, ze budes mat svaty klud a porobene co treba. Hmm?
Odpovedať
len sa poopravim,kym som pisala pribudli dalsie prispevky; mala som na mysli prispevky , ktore napisala koniarova a katarinkam, suhlasim aj s dalsimi babami, co dopisali neskor- problem skuste riesit spolocne, neverim, ze si taka nemozna ako pises a o opaku by ta mal pomoct presvedcit aj tvoj manzel..hlavne si o tom pohovorte..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahoj, myslim že by ti pomohol dobry časovy plan....proste si napiš niekam na papierik čo všetko by si chcela stihnut, a kolko času tomu možeš venovat.....u mna to funguje :) a zapoj do toho aj manžela....dievčata maju pravdu doba sa zmenila a žena nemusi stihat všetko.....navyše z varenia si nerob žiadne starosti poznam aj staršie, ktore nevedia varit ale robia to z pohodlnosti....a ty maš snahu a snaha sa ceni :-) vieš ake zabavne je napr varenie vo dvojici ? ;-) vyhladaj super recept zapoj aj draheho a uvidiš že to hned pojde lepšie...nitko učeny z neba nespadol takže žiadne stresy :-) je jedno ako to bude chutit snažili ste sa :) a može z toho byt aj pekny romaticky večer :-) vieš kolko veci sa da robit vo dvojici? nechaj si čas ....napadnu ta super veci....ak si unavena z prace a možno aj on večer postači dobre DVD pohar vinka popritom preberiete aky ste mali den a hned to bude lepšie :) prajem vela úspechov :) ak by si potrebovala nejaký receptík daj vediet v IP :)
Odpovedať
no neviem mne to pride ako dobry vtip,uvod tejto temy:)preboha ako mozes napisat,ze si naozaj vadna a uplne hrozna?to akoze myslis vazne,ze to,ze nevies varit je pre teba take strasne,zeby ste sa koli tomu rozviedli???to ti to akoze naozaj kazdy den zhori tak,ze podpalis cely barak alebo co,lebo ja si naozaj neviem predstavit co moze byt na tom,ze si nezorganizovana a nevies varit take strasne.no a co.ved si rob pomaly co stihnes stihnes co nie sa spravis inokedy,naco byt dokonala a este sa koli tomu trapit.ja keby som sa mala kazdy den zamyslat nad tym co som nestihla a co sa mi nepodarilo tak ani z postele nevyleziem. varit neviem absolutne a ked sa o nieco pokusam tak krok po kroku len z kucharskej knizky a aj tak to chuti stale divne a stale inak ako by malo.ale to mi moze byt jedno.a tiez si naplanujem 1000 veci a nakoniec spravim len jednu alebo ziadnu.no a co.a tiez si pripadam sem tam trapne a uplne mimo misu ked ked nieco trepnem a mam pocit,ze manzel si mysli,ze mi hrabe ale tak preboha preco sa tak riesis? urcite nie si postihnuta nic sa neboj hlavne sa neanalizuj! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mofa mali by byt aj v diskusiach 'Paci sa mi to' lebo tvoj prispevok je uplne dokonaly!!! Nemam co dodat! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Som pocula, ze tu chodia taki co si robia srandu :-) a davaju taketo otazky... ale ak je to naozaj, tak isto pomoze vyrozpravat sa a aj tu, ale my nie sme odbornici, takze okrem toho , ze vsetci maju pravdu.. hore, tak by som odporucila aj odbornu konzultaciu.. lebo nejde len o to, ze ako to je naozaj u vas, ale ako to ty vnimas.. nie si z BA ti dam kontakt.. no a inak samozrejme, keby som tak prisla o stvrtej domov, ale sak ja ked robim tak do siestej, kde by som chodila kazdy den na nakup a varila, sak obed bol v praci nie? no ved nebudem sa opakovat po ostatnych..ste na to dvaja pokial manzel nerobi do osmej vecer
Odpovedať
Profilova fotka
@luana A par skvelych receptov maju v Maggi, take tie zapekacie omacky: Kuracie sliciky s horcicovou omackou: - nakrajas maso na slize podla chuti, orestujes oleji na panvici, ked nevies kolko ho mas restovat, po takych 3-4 minutach jedno napichnes na vdlicku, ochladis pod studenovou vodou a ochutnas.. - do sladkej smotany vysypes obsah sacku a zamiesas - nalejes do panvice a este minutu - dve povaris, kym omacka nezhustne - k tomu uvaris cestoviny Vysledok? Manzel a aj Ty sa budete zalizovat okolo celej hlavy, trva to 10 minut aj s cestou, je to lahke a dobre ;-)
Odpovedať
@luana manzel genius co sedi doma na zadku pri pc a vadna zena co nic nestiha a nevie - fakt lubim taketo kombinacie :-D geniovi by tiez ruky neodpadli keby chytil do ruky metlu alebo varechu, isiel na nakup a podobne... my s muzom sme tiez robili do piatej, siestej, spolocne sme sli na nakup, uvarili nieco, kludne aj na 2-3 dni - ak sa nam nechcelo varit isli sme na veceru von, spolu upratovali kazdy nejaku cast bytu, alebo ja som povysavala on umyl podlahy a podobne... teraz som na materskej, manzel chodi na velke nakupy, o upratovanie a varenie sa tiez delime... neviem si predstavit ze on nic nerobi a ja vlacim dieta a nakupy v rukach...
Odpovedať
Profilova fotka
aj môj manžel pomáha. práve teraz vysáva, lebo ja som v práci. tiež umýva riad, sem tam aj navarí, pravidelne nakupuje, robí vonku v záhrade... a nehanbí sa za to, že pomáha :-)
Odpovedať
@luana pozri luana, ja som na tom v niecom podobne ako ty...tiez som hrozna gazdinka - som strasny, neskutocny, rodeny bordelar...horsie ako chlap...keby riady tyzden stali v drese ani to mnou nepohne, bezne pouzivam namiesto vesiakov stolicky, fakt fakt robi mi problem uplne vsetko od utierania dlazok az po polievanie nasej palmicky, nie ze by som to nevedela, proste mi to ani nepride... teraz pisem diplomovku, je to tu ako keby bomba padla, vsade sa povaluju papiere s nacrtakmi spôn z doby bronzovej a podobne... "nobelovu cenu" za varenie by som tiez neziskala...ale za to si absolutne nemyslim ze som vadna, divna, alebo zla manzelka...nie som ten typ, ktory sa zvrta pri hrncoch a dva krat do tyzdna umyva okna, no a co? aj taki ludia musia byt...to neznamena ze nie si vhodna na manzelstvo...tiez som sa vydavala v 21tke...teraz mam 24. o rozvode nejde a ani nikdy neslo medzi nami ani reci, hoci je manzelik poriadkumilovny...jednoducho v nasej domacnosti upratuje on...ja varim, staram sa o neho, robim mu masaze, pomaham mu pri jeho praci - este ma nedostatky v slovencine, privyrabam nam prekladmi z latinciny, studujem...mam proste takyto nedostatok a on ho musi akceptovat...zoznamili sme sa na internate, od prveho dna videl ako vyzera moja cast izby a nikdy som sa s tym netajila...tiez niekedy manzelik pofrfle ze robim vacsi bordel ako ruski tankisti ale to je aj vsetko...sak on ma tiez svoje chyby, ako kazdy nakoniec...tvoj genialny manzel si naozaj nemal hladat do manzelstva sluzku, ako pisala @alexandra ...@koniarova ti tiez dobre radi - naozaj treba vyhladat psychologa iba preto, lebo sa absolutne podcenujes, neveris si a odsudzujes celu svoju osobu iba za to ze si neni gazdinka apriori, zena co sa vyziva z vecnej vojny s domacnostou....urcite mas ine prednosti...a tiez by geniovi ruky neodpadli keby daco urobil...prepac, ale zda sa mi ze ta depta... :-( a ako hovori @klbhko za 5,5 roka mohol prist tvoj manzel na to ze nie si zena ako z reklamy na dr. oetker...ked si to ten moj uvedomil za 6 mesiacov....a to ani netvrdim o nom ze je genialny (hoci je aj mudry, dobry, pekny, zlaty, dobrosrdecny... od genialneho ma tiez daleko)
Odpovedať
@luana juuuj normalne ma tvoj prispevok nasrdil... :-( genialny manzel a ocakava od manzelky sposob zivota ako z praveku...este horsi...lebo kym kedysi zeny len doma "žuli kože" ty ich musís "žuť" a este aj do roboty chodit... ]-( a nakoniec este ty si ta zla... ]-( ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@luana Ahojky.Ja sice este vydata nie som,ale chapem co prezivas..som na tom v podstate ako ty.. mam rada poriadok,ale zaroven som bordelar.moj drahy je strasne poriadkumilovny..neraz sme sa kvoli tomu strasne pohadali,(bohuzial :)) musela som nakoniec dat za pravdu drahemu.moj styl spocival v tom,ze som si neukladala veci,len tak som ich proste hodila na stolicku a ked uz bolo toho moc,upratala som to..to iste s riadmi a zo vsetkym..no po hadke som si uvedomila,ze to nie je nic tazke..teraz,ked sa vyzleciem,jednoducho tie veci ulozim a hodim ich hned od skrine.jednoducha pomoc ako udrzat poriadok v izbe :) co sa tyka kuchyne,najem sa,umyjem riad a opat mam poriadok..co sa tyka toho cepovania,suhlasim s kockami,ze aj chlap MUSI doma zene pomoct..moje zlato si zvyklo napapat sa a hotovo...tak som raz povedala "a dost!ked si mozem umyt riad ja,mozes aj ty!" teraz uz sam od seba povie,zlatko ty si navarila,je umyjem riad :) alebo ja ho umyjem a on poutiera) je samozrejme,ze ked uz umyvam,umyjem vsetko,ale ide o princip..nieze dojdes domov z roboty a caka ta hrrrba veci,lebo jemu sa nechcelo..najlepsie si chlap vsetko uvedomi,ked zostane tyzden sam...navarit si,upratat sam po sebe,moj sa naucil uz aj prat a ozehlit si par nutnych veci...zeny maju tu nevyhodu,ze kopec roboty,ktoru doma vykonavaju jednoducho nevidiet..lebo je stale cisto...keby si to vsak vyskusal kazdy chlap,hned by to vyzeralo inak...a hlavne,nestresuj sa kvoli poriadku..nemusis kazdy den vysavat a behat s prachovkou..rozdel si to...my mame sobotu na kompletne upratovanie(vysavanie,utieranie prachu,....a makame obaja!ja povysavam,on umyje dlazky..)..jeden den oprat, dalsi ozehlit,..proste rozdel si to..nesnaz sa vsetko urobit naraz...ja som povedala,ze sa odmietam nahanat a cely zivot preupratovat...zivot nie je o tom,kolko mas na skrini prachu,ale o laske,porozumeni,podpore,zazitkoch,vztahoch... co sa varenia tyka,tiez som stresovala,ze neviem co kedy uvarit a co ak to bude zle...dohodli sme sa,ze si vzdy v nedelu sadneme a dohodneme sa co priblizne cez tyzden uvarit...alebo si zavolame,ze dnes by som si dal toto atd..ked nieco neviem,kuknem na net na stranky s receptami,do kucharskej knizky alebo volam mamine..a hotovo...a ked je najhorsie,vzdy si mozete ist niekam sadnut... :) postupne ta uz zacne napadat co uvarit,lebo ste to dlho nemali atd... hlavne sa nevzdavaj a nesnaz sa byt perfektna..to nie je nikto...tvoj manzel si ta zobral,lebo ta miluje..a stale je s tebou,lebo ta lubi...tak si sadnite este raz,ak ta toto co som napisala oslovilo,tak mu to skus navrhnut a neboj sa mu povedat,ze potrebujes jeho pomoc a podporu... nie je to jednoduche,ja to viem,lebo som si tiez tym presla a bolo veeeeeela hadok,ale vsetko sa da :) a nemozes chciet zazraky zo dna na den :) drzim ti palce a neboj sa..hlavne si zacni verit a PRESTAN s takymi hlupostami,ze by muzovi bolo bez teba lepsie..NEBOLO!lubite sa a to je zaklad...vsetko ostatne pride,ked si budete pomahat :)
Odpovedať
@luana : este ked riesis tak to upratovanie,tak mi napadlo- my mame od noveho roka roboticky vysavac (daju sa uz zohnat za celkom slusne ceny,nie ako pred par rokmi) a je to uuuplne uzasne..on vysava a ty si mozes robit nieco ine,naozaj parada,staci podvihat stolicky ,odstranit vacsie prekazky a uz fici..takisto umyvacku na riad by som nevymenila za nic na svete..zasae pradlo sa da po vyprani vysusit v susicke..- su to fakt investicie,ktore stoja za to..usetria ti kopec casu..ak by si chcela zajst este dalej,existuje aj roboticky umyvac podlah..ty medzitym stihnes navarit nieco jednoduche a chutne- takych receptov je vela,iste najdes v knuhkupectve aj nejaku kucharku pre zaciatocnikov,kde je vysvetlene vsetko od piky..takze tolko k praktickym tipom..:)
Odpovedať
Profilova fotka
@bubblinkka súhlasím s tebou, je super ma´t takých domácich pomocníkov. riad sa umýva, a my máme s manželom čas na seba :-) . a otázka mimo? si spokojná s robotickým vysávačom? aký máš? pošli mi prosím ip, ak môžeš?
Odpovedať
Profilova fotka
@luana Dalsi skvely recept: Zapecene cestovinky 'Co dum dal' Uveris cestoviny, nasypes do sklennej misky na zapekanie (Skvela investicia asi 10e ;-) ) Poukladas na ne co mas - rajciny, baklazan, sunka, sampinony, kukurica, syr, parky, kuracie maso, atd. ......... Posypes nastruhanym syrom a zalejes smotanou V rure pecies cca 30-45min na 180stupnoch... A za pol hodku mas navarene, pracka perie, Ty sedis s vylozenymi nohami a skvelym pocitom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
prispejem aj ja do tejtpo temy, aj ked po prečítaní úvodného príspevku priznávam mi trošku bolo do smiechu...no potom som čítala príspevky báb a musím ti len odobriť krok návštevy psychologa.... vpbec to nie je hanba, každý sa možeme ocitnúť v situácii že to budeme potrebovať a radšej neskoro ako nikdy...psychická choroba je tiež len choroba...a ešte raz opakujem, nieje to HANBA a čo sa toho varenia a upratovania týka, tak...ja síce s mojim budúcim manželom ešte nebývam oficiálne, no často sme spolu, teda musím mi varit, poupratovať atd... proste všetko o čom si písala...chodím na vš, momentálne mám pred štátnicami plus do roboty aby boli nejaké korunky. ked je niekde neporiadok v podobe kopy prádla alebo nejakých vecí, škatula, či pohodená kabelka...mám roldory, tak to šupnem a je upratané :) nieže by som to tak robila stále, ale tie skrine sú fantastická vec ked ti dojde nečakaná návšteva alebo podobne. čo sa varenia týka, tak myslím, že toho viem variť celkom dosť, ale rada skúšam aj nové...niekedy to dopadne tak, že ani moj kocúr to nechce :D vtedy sa natom s partnerom zasmejeme a on v smiechu povie, či si nedáme cestoviny :) spolu ich uvaríme, dáme na ne čo máme, alebo dám zapiecť ako písala alexandra :) a c osa nákupov týka, tak podla mna v dnešnej dobe väčšina ľudí obeduje v práci, večer už len niečo na zahryznutie a na víkend sa vyberte spolu, nakúpte, bavte sa co si uvaríte..podotýkam SPOLU. bežné veci ako umývanie riadu či zapnutie práčky určite zvládne aj tvoja mužská polovička.inak kúp si knihu nejakých rýchlych receptov, aj tu na nete je toho neúrekom. ak možem na záver vyjadriť svoj názor, trošku sa čudujem tvojmu mužovi že on to nejak nerieši...láska je prvoradá, no reálny život nie je len o zaľúbených pohľadoch a držaní sa za ruku v parku...treba tú lásku cez takéto maličkosti ako je spoločné varenie či nákupy na víkend pretaviť aj do reálneho života :ň
Odpovedať
@luana nie si nemozna, ani hrozna...problem nie je v tebe, ty si uplne normalna baba...ja vidim problem skor v tvojom muzovi...tiez som chodila s "geniom" pat rokov, chvalabohu, ze som s nim nezacala zit v spolocnej domacnosti, lebo by to dopadlo ako u teba...vzdy musel byt vo vsetkom najlepsi, nikdy nedopustil, aby som bola ja v niecom lepsia, napriklad na strednej som sa naucila strojopis - pisat vsetkymi desiatimi prstami, a on jednoducho nedokazal predychat, ze viem nieco, co on nie, on sa to jednoducho musel naucit tiez, vedela som lepsie hrat tenis...on bol schopny cele tyzdne chodit na kurty so svojou sestrou a tajne sa ho ucit, len aby bol lepsi ako ja...jednoducho som mohla robit cokolvek a akokolvek dokonalo, on proste musel byt lepsi. celych pat rokov som si pri nom pripadala ako neschopna, blba a menejcenna. teraz mam muza s "normalnym" iq a vies ako mi je dobre? obaja chodite do prace, mali by ste sa obaja aj podielat na upratovani, riadeni domacnosti atd. a ze nevies varit? asi ti zakazdym nevybuchne hrniec, alebo ano? ked tak velmi chces dobre varit, skusaj jednoduche recepty podla knih, ked nieco neviem uvarit, tiez to tak robim...a ze to nevyjde presne do bodky ako v tom recepte? a co teraz? mam sa kvoli tomu depkacit? chutit to chuti aj tak, zjest sa to da... co sa tyka domacnosti...leniva som jak vos...doslova, ked sa konecne dostanem k velkemu upratovaniu, muzik mi pekne pomaha, ved aj on robi bordel, nielen ja, preco by som mala driet len ja, ked on v tej domacnosti tiez zije? jednoducho, manzelia maju byt rovnocenni a nie ze jeden je genius, tak si moze robit co chce a ty musis byt dokonala, aby si sa mu vyrovnala...NESNAZ SA BYT NIEKYM, KYM NIE SI!!!, lebo sa psychicky uplne znicis
Odpovedať
@dominika1988 hladam ,,paci sa mi to,, triezvy pohlad na problem :-)
Odpovedať
Čaute baby, idem vás všetky potešiť :-D. Nečítala som celú diskusiu, ale môžem prehlásiť, že som tá najnemožnejšia z najnemožnejších :-D. A je mi dobre. Tiež nestíham, a možno si niektoré z vás pomyslia, že som študent a mám na všetko času habadej. Ale ten deň je fakt sakra krátky :-D. Domov prídem o tretej, dám M jesť, umyjem sa ( to už sú 4), pomuchlíme sa, porozprávame sa (je 8), potom sa zbadám, že treba čosi do školy :-D, kuk do rozvrhu, zajtra nultá, no fantázia :-D. Do 21,00 rozmýšľam, čím začnem, na FB mi vkuse správy ťukajú (som dobrá kamoška, a preto vždy ochotne ospíšem :-D) a nakoniec zistím, že som unavená, tak učenie nechám na inokedy :-D. Tiež som si dlho nevedela zatriediť čas a výsledok bol taký, že som nikdy nič radšej nespravila :-D veď čo ak by sa mi z toľkej aktívnosti niečo stalo :-D. Ale teraz vyzerám ako totálny flákač, vyvediem vás z omylu, keď je písomka to mám adrenalín že sa aj 300 strán za 2 hod dokážem naučiť :-D. No a k tomu vareniu :-D cha! Mňa len zo všetkých kuchýň vyháňajú a vravia, že som ľavá, nech sa radšej učím, výborne, o starosť menej pre mňa :-D, nemusím sa pachtiť pri hrncoch. Ja sa bojím aj šporák zapnúť, lebo si myslím, že vybuchneme :-D. Ale to už Marek chytí tu jeho žilu na čele a huláka jak na hory :-D. Nakoniec si uvarí sám aj mne, a je po probléme. A ja sama sebe si lezem na nervy :-D neviem ako on môže byť so mnou. Koľkokrát si ja poviem jak všetko vyčistím, okná umyjem, kúpeľňu vypucujem. Hmmmm, jasné, ani sa mi o tom nesníva. Akurát dnes som mala návštevu môjho možno v ďalekej budúcnosti švagra a chudáka, som ho ani kam posadiť nemala. Minule som išla spať a pichla som sa o pero na posteli (btw, neviem kto ho tam dal :-D). Ja si fakt myslím, že tu mám škriatkov, krotí mi tu len bordel robia :-D. A určite takých škriatkov máte aj vy, ale svine hnusné upratať po sebe si neprídu. Každý má doma občas svinčík, keby nie je u nás doma zaužívané, že sa každú sobotu upratuje, už by som tu mala húfy potkanov a švábov :-D. Ale nie, zas až taký humusák nie som. Neviem, či som aj od témy neodbočila, ale to je jedno. Život je moc krátky na to, aby sme na všetkých hľadali chyby, hlavne na partnerovi. A keď mu niečo nejde, nevadí, má ďalších 100 rokov na to, aby sa to naučil. Teda, pokiaľ ho neunesú ufónci :-D. Buďte šťastné a zdravé, majte sa rady také, aké ste. Nikto na svete nie je lepší ako vy, pa :-)
Odpovedať
a mimochodom, tak dlho som sa chystala umyt podlahu v kuchyni, az dnes muzik schytil mop a umyl ju sam :-D a koruna mu z hlavy nespadla
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?