Májová povera. Veríte v ňu? Splnila sa?

Profilova fotka
Ahoj baby, ktore mate termin svadby v maji. Verite na tuto poveru??? Alebo tie ktore ste uz vydate, mate take manzelstvo o akom sa hovori??? Mna kazdi strasi. Aky je na to vas naszor?
Odpovedať
1
2
never na povery... ;-) vezmite sa, kedy uznas za vhodne.. my sme sa dali dokopy na piatok trinasteho a aj sobas planujme na 13.09. tento rok (ale to uz bude sobota). preskakali sme si toho vela vo vztahu a praaave to nas posilnuje...
Odpovedať
Profilova fotka
Lucia ked budeš na to verit, tak sa ti to splní. Ale inak je to blbosť
Odpovedať
Keby som na to verila, tak sa v maji nevydavam ;-) A datum za stastne ci nestastne manzelstvo nemoze.... V den nasej svadbe, bude moja teta s ujom oslavovat 39. vyrocie sobasa x-)
Odpovedať
moja kamoska sa vydavala v maji a po necelom roku sa rozviedla.. ale nemyslim, ze to bolo kvoli tomu, ze bol maj ;-)
Odpovedať
moja sestra tento maj oslavi tretie vyrocie svadby..a aj napriek obcasnym burkam su spolu stastni s krasnym syncekom :-)
Odpovedať
vůbec ne, vždyť je to jedno, rozvádí se každé druhé manželství a určitě to nejsou jenom ta z května. Ta pověra je hodně stará, takže bych to neřešila ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja som majova nevesta, vydata uz 10ty rok a stale neuveritelne stastna!!! :-) Milujem svojho manzela a vzala by som si ho zas a zas .....Nemyslims si ze datum, postaveni ehviezd, dodrzani evsetkych zvykov atd ma vplyv na manzelstvo, je to v niecom upln einom. Inak kedysi som citala ako vznikla tato povera, ono sa hovorilo ze majova nevesta si na marach liha, co je doslova teda dost krute, ale vyplyvalo to z toho, ze kedysi daaaavno, ked nasi predkovi azili v drevenych domcekoch a rodili doma, zena ktora sa v maji vydavala a hned otehotnela "vo svadobnu noc" rodila v zimnych mesiacoch a vtedy neviem preco castejsie dostavali poporodne zapaly a mal ikomplikacie ktore obcas viedli zial az k smrti...tolko co som sa docitala, al etoto myslim nastasti ednes uz my riesit nemusime. Takze hore hlavu a nezabudni, na laske treba stale pracovat, nie je to nic co len tak mame a stale budeme mat, ako sa k sebe chovame, tak sa bud enasa laska vyvijat :-)
Odpovedať
aj ja som nad tym uz rozmyslala..ale nechcela som zakladat temu, aby som nenastrasila baby, ktore sa vydavaju v maji.. hovori sa to uz davno..ze majove svadby su nestastne.. neviem co je na tom pravdy.. pocula som aj,ze nevesta, ktora ma na svadbe perly, bude nestastna..neverila som tomu, ale moja znama mala na sebe perly a dnes je uz rozvedena :-| takze ja sa radsej v maji vydavat nebudem a nebudem mat na svadbe ani perlicky.. co uz..som poverciva..
Odpovedať
Profilova fotka
to su riadne povery- urcite neverim, aj ked budem vydata len rok, ale aj keby nedajboze doslo k nejakej krize a pod.nebudem to pripisovat tomu, ze sme sa vzali v maji. Ale my sa milujeme a navzdy budeme - na ine ma ani pomysliet nenapadne .-)
Odpovedať
Profilova fotka
moji prarodicia sa brali v maji (1932) a krajsie manzelstvo som asi nevidela, lubili sa 55 rokov, kym pradedko nezomrel.. a tie spomienky co mala prababka na svadbu: vsetko bolo rozkvitnute, vsade spievali vtaciky, vsetko vonalo jarou, no paraaaada :-) a prve dieta mali koncom februara - to k tej zime co spominala zdenka maj je krasny mesiac na svadbu a isto nie je viac rozvedenych manzelstiev sobasenych v maji... a kto tomu veri resp, podobnym poveram, lahko si problemy sam privodi! manzelstvo je o uuuuplne inych veciach ako o datumoch a sperkoch (mari, to s tymi perlami ma dostalo, keby to bola pravda, tak by sa ludia asi len rozvadzali)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa tiez brali v maji a myslim, ze nase manzelstvo je kazdy den krajsie a krajsie :-) A moja kamoska sa vydavala v aprili a reci o rozvode u nich padaju kazdy den. Ako baby uz spominali, manzelstvo nie je o poverach, ale o laske a respekte, a tak ak zakladne veci vo vztahu chybaju, nezachrani ten vztah ziadny mesiac....
Odpovedať
Tiež sme sa brali v máji a verím, že nám to prinieslo šťastie. Záleží od ľudí, ktorí sa berú a nie od mesiaca v roku. My by sme napríklad nechceli svadbu od septembra do marca - bola by nám zima. ;-) Každý podľa svojho gusta.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dakujem pekne, ani ja tomu neverim, len som minule bola v kvetinarstve kde mi robia kyticu a tam padali take hlasky. Som bola az znepokojena.
Odpovedať
Jéééééééj, aká dobrá téma :-) Mne to ako prvé húdla do hlavy moja mama (je rozedená, ale sobáš mala v auguste). Tá povera je najväčšia hovadina. Povery sú len pre ľudí, ktorí tomu veria. Je to o tom, keď si niekto vsugerujem, že mu je zle, tak mu zle určite bude a naopak. Manželstvo je skutočne o iných veciach. Vezmite si to, koľko ľudí sa rozvádza a určite sa nebrali všetci v máji ;-) Keď som bola v prvom kvetinárstve, kde som si plánovala robiť kytičku, hneď ma odradila kvetinárka, keď sa ma opýtala kedy sa berieme. ja som jej povedala, že 10. mája. A ona na to: ...jééééééééééj, aj ja som sa vydávala 10. mája len v roku 1997 a teraz som šťastne rozvedená. Že ona by sa na mojom mieste nevydávala v ten deň. Mala som chuť jej vraziť. Našla som si radšej inú kvetinárku. Nakoniec som sa dozvedela, že ona už mala tretieho manžela, myslím, že chyby nebola ani v dátume a myslím, že ani v chlapovi... Nedajte sa odradiť dátumom, je to hovadina :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my na povery neverime :-p a tiez sa berieme v maji ;-) :-D
Odpovedať
hovorí sa o tom, ale ako vidíš ani nám to nevadí. alebo je nám to jedno? :-D
Odpovedať
My mame tiez svadbu v maji a tiez mi bolo povedane, ze preco v maji, ze to nevydrzi. Najnovsie ma zabila snubencova babka, ked sme sa rozpravali o planoch na svadbu a ja ze sa hrozne tesim, vtom mi babka hovori ,, netes sa lebo to zle dopadne" - skoro ma porazilo aka povera, ze sa nemozem ani tesit. Ked sme boli na nauke v kostole fararko nam tam okrem ineho hovoril, ze verit poveram je hriech, je to take nieco ako sektarstvo. Takze ani ja tomu neverim, datum 24. maja sme si naplanovali uz rok dopredu a tesime sa ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja tiež na povery neverím, a navyše, moji rodičia sa brali v máji a už tento rok to bude 26 rokov, čo sa zobrali, a stále sa majú radi :-) Takže rozhodne dátum neurčuje úspešnosť :-)
Odpovedať
minulý rok v máji som si vzala naúžasnejšieho manžela... závisí to len od vád dvoch...ak vám to nebude klapať, môžte sa brať aj v decembri. 8-) ...a ak ste stvorený jeden pre druhého...na termíne nezáleží x-) x-)
Odpovedať
ahojte,tak tiež sa pripájam,svadbu sme mali v máji,na deň mojich narodenín a tiež som sa napočúvala že májové svadby sú nešťastné manželstvá. :-S Netreba to brať vážne a toho kto to hovorí odzbrojiť úsmevom :-D Ja sa znova teším na máj-na výročie. :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte ;-) aj moja sestra sa vydavala v maji, su uz niekolko rokov spolu, maju velke deti a maju spokojne manzelstvo :-) to su take povery 8-( o majovych nestastnych manzelstvach. Nam napriklad na svadbu prsalo a to sa hovori, ze prsi stastie a peniaze. Stastie ano, ale peniaze? Zeby sa nam nejako zacali mnozit :-D ani nahodou :-( Vsetko zalezi od partnerov, nie od pocasia a rocnych obdobi ;-)
Odpovedať
Ahojte! No ja sa vydavam 10. maja a na ziadne povery urcite neverim. Nenecham si predsa ujst nadherne jarne obdobie len pre povery. To by bolo dost obmedzujuce nemoct si dat perly, lebo prinasaju nestastie, nevydavat sa v maji a ja viem co este. Tych povier je urcite este vela...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte baby! velmi ste mi pomohli a ukludnili moju poverčivú dušičku ;-) . Nasa svadba bude v maji a velmi sa tesim. Verím,že bude prvá a posledná!Držte palčeky koncom maja :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Čauky. ja som ešte nepočula o povere májových svadieb... =-) zasvetí ma niekto? možno ak si niekto nieje až moc istý, nech skočí za numerologičkou, ja som bola, ale vydávam sa v júly. :-)
Odpovedať
ja som pocula, ze ta povera vyplyva tak ako uz bolo vyssie napisane, ze ked nevesta hned po svadbe v maji otehotnela, tak v case najtazsej roboty (na poli) v auguste bola tehotna, takze hrozilo ze pride o dieta a potom ked mala rodit bola zase zima (resp. feb - marec) kedy bolo este zimne pocasie ...preto bolo lepsie ked sa to vsetko o mesiac dva posunulo...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
ja mám tiež svadbu v máji a veľa ludí mi už vravelo že tie manželstvánemávajú šťastný koniec.....blbosť..... mz už sa s frajerom len smejeme že aspom sa budeme mať na čo vyhovoriť ak to naše nažívanie bude na figu....máj je krásny...zakvitnuté stromy, podla učebnice ideálne počasie....dúfam,no proste máj lásky čas a nejaké povery nech si každý za klobúk strčí
Odpovedať
len z vlastnej skusenosti, moja najlepsia kamoska sa vydavala v maji, po 15 rokoch sa rozvadzaju (uz ziju oddelene) a moj svagor sa zenil v maji, po 2 rokoch sa rozviedli... jasne, ze to neplati pri kazdom pare, ale ja som sa tomuto mesiacu tiez radsej vyhla ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, moji rodičia sa brali v máji a už 27 rokov im to klape ;-) si myslím, že na mesiaci nezáleží :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
tina131184 • Dnes o 00:12 Je tu niekto kto sa k tomu moze vyjadrit? My planujeme svadbu na 22. mája 2010... malajana • Dnes o 00:17 my sme mali svadbu 9.5. a mozem povedat ze lepsi termin som si vybrat nemohla. povera je zalozena na tom, ze niekedy boli svadby az vtedy, ked uz cakali babo. no a tie co mali svadbu v maji, tak deti za rodili v zime a lekar sa k rodickam zle dostaval. takze pointa povery uz v sucasnej dobe nieje. teda ak nebyvate niekde na samote v lese. tina131184 • Dnes o 00:21 tak to teda nebyvame :-) toto som uz aj ja pocula....ved maj je lasky cas, ako sa hovori, a to ci manzelstvo vydrzi alebo nie, je len a len na nas dvoch...a v maji je to predsa len najkrajsie si myslim!!! nocturno • Dnes o 00:24 Květen je nejhezčí měsíc na svatbu. Pověry jsou na nic. ;-) ;-) tina131184 • Dnes o 00:25 aj ja si myslim, len niektory ludia o tom pochybuju.... tina131184 • Dnes o 00:26 malajana : mas krasne fotky... :-) malajana • Dnes o 00:37 myslim ze ta povera znie: "svadba v maji, nevesta na mari." ale nie som si tym ista. kazdopadne zmysel v dnesnej dobe nema. niekto na povery veri. poznam ludi, co by svadbu nemali ani nahodou v maji, prave kvoli povere. kazdopande, maj je lasky cas ;-) a je to krasne, nam vyslo pocasie nadherne. takze ak uvazujete o maji, povery sa nebojte. tina: dakujem za pochvalu fotiek ;-) marcicek84 • Dnes o 07:32 přesně jak píše malajana - kdo počal dítě v květnu, rodil v zimě a většinou ty ženy při porodu umíraly, od toho vzniklo svatba v máji, brzy máry... marcicek84 • Dnes o 07:34 nicméně teď jsem slyšela pověru, že v pokud se berou v květnu, tak láska odvete, pokud v listopadu, tak láska opadá...asi je to modernější pověra, než ta předchozí...otázkou je, zda si ji někdo bere k srdci, nebo ne...
Odpovedať
Moji rodicia sa brali 24.5. a maju sa radi aj po 30-tich rokoch..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?