Kríza v manželstve pominula. Aké máte skúsenosti ?

Profilova fotka
som este len stvrty rok vydata,ale uz sa mi stalo,ze mi to neklape.s manzelom sme sa stale hadali,uz aj na veciach ktore boli smiesne.a neviem co sa stalo,a manzelstvo sa mi obnovilo,mozno aj vdaka detom.mame krasneho syna,,a dceru,a mozno som si to len ja namyslala,,lebo som chcela mat manzela len pre seba.ale som velmi stastna,ze ho mam.zazili ste aj vy nieco take a co ste pre to ssravili. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jasně, krize může přijít kdykoliv. Taky jsem chtěla mít manžela jen pro sebe. Ale zjistila jsem, že člověk (ženská) by měla mít dost času na své koníčky a kamarády místo toho, aby stála u plotny a obletovala manžela. Má to kupodivu přesně opačný efekt - chlap si poročí čím dál víc a je čím dál protivnější. Přenech mu děti a vyraž na dámskou jízdu - toť má rada. Ať si chlapisko taky užije!
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze v kazdom vztahu pride nieco ako "krizove obsdobie" kedy v podstate nastava "Ponorkova choroba" medzi dvomi ludmi, ktorí sa síce milujú, ale poznajú sa uz tak dobre, ze im to v podstate lezie na nervy.Podstatné je to, ako sa s tym pár dokáže vysporiadať, a ako to pojde dalej.Vidim, ze vy dvaja ste to zvládli a preto Vám prajem len a len ten najkrajsi spolocny zivot.... ;-)
Odpovedať
adulienka... trochu som sa zasmiala na vete "som LEN stvrty rok vydata, ale uz" ... sak to je uzasne ze styri roky bez krizy :-) my sme s manzelom spolu 10 rokov, z toho rok manzelia... krizy boli a budu... akurat ze okolie predpoklada, ze je vsetko krasnucke a idealne... ved preco by nemalo byt, ked ste sa brali? ... cele okolie predpoklada, ze prekypujete stastim, a blaaaablabla...akoby sobas bol zarukou pre dalsi spokojny, stastny zivot ("ved preco inak by ste sa brali" atd ) ... a do toho (mozno uz 4 roky po svadbe to tak nie je) vsetky tie otazky "a si stastna v manzelstve?" a podobne... nie. kriza alebo akekolvek problemy vo vztahu mozu prist kedykolvek, aj pol roka po svadbe. no a nebodaj priznat krizu v prvom roku manzelstva? ako by asi to okolie reagovalo? Naco ste sa brali! (okolim myslim samozrejme siroke masy majuce vobec potrebu klast otazky typu "ste v manzelstve stastni???" - nie najblizsich) A my sme tou krizou v tom prvom roku presli. A teraz viem, ze polovica riesenia problemu, bolo vobec si priznat, ze sa tu problem "tak skoro" objavil. Lebo kriza sa nepyta, kedy ste si vymenili obrucky.... a tak my, napriek tomu ze sme svoji rok, riesime problemy, ktore riesia ini co su manzelia 10 rokov... Ked sa na to pozriem takto, tak je to hned jasnejsie... a myslim ze aj lahsie pochopitelne :) niektory vztah stoji za to, aby vydrzal krizy, iny nie. S manzelstvom to vela spolocneho nema. Iba ze v manzelstve je uz tazsie zbalit sa a odist "len tak".
Odpovedať
ja som vydata 2 mesiace a kriz uz bolo ajajaaaj...skoro kazdy den.. aj odchod od muza uz bol-teda uz som nim hrozila :-N slo bud o 1)nezodpovedny pristup k peniazom 2)alebo o to, ze ma na mna malo casu... neviem preco je to zrazu take tazke dat mu tiez priestor na vlastny zivot a konicky.. a to som pri tom zaneprazdnena a stale unavena z roboty, v podstate chcem byt sama a oddychovat (co by jemu velmi vyhovovalo) ale.. ta sila co ma taha byt s nim je silnejsia nez vsetko ostatne.. ako sa da "odosobnit" v manzelstve aby mal kazdy svoj priestor? Skusene, poradte..
Odpovedať
iffka, to asi nie su velke krizy, skor asi nejake hadky, ktore mozno riesit trochu neuvazenymi slovami (ako ten odchod)... si predstav stav, ktory sa taha dlhsie, nie den, nie tyzden a mozno nie iba mesiac... kedy zistujes, ze nieco nie je ok, a mozno to nieco ani poriadne nevies pomenovat, kedy sa sitacia kazdym dnom iba komplikuje, zhorsuje, problemy nabaluju... kedy mozno ani poriadne nepomaha "sadnut si a porozpravat sa"... no a k tvojej otazke... da sa to. ja som s tym nikdy nemala problem, tak asi nie som zrovna najpovolanejsia ti radit. myslim, ze by si si to (sama sebe) mala "dat prikazom"... lebo to nebude robit dobrotu vo vztahu... asi nechces vymenit tie "kazdodenne krizy" o ktorych pises, takou, aku popisujem ja... ale je fajn, ze si si toho vedoma... vtedy sa to lahsie riesi, ale recept ti na to fakt neviem dat.
Odpovedať
mas pravdu- s muzikom sa velmo lubime, len sa hadame, nejde o ziadnu vaznu krizu. To su len take- kazdych 28 dni- stavy som citliva na tie iste veci stale dokola.. ale mimo toho, neda sa prikazat srdcu ked Ti muzik strasne chyba ked stale niekde lieta.. myslim, ze sa to asi prirodzene vyriesi ked sa narodi babetko- ze zienka nema cas na to, aby jej muz chybal az tak ako bez deti.. ale my zatial babetko mat nemozeme (ekonomicke dovody) tak hladam dalsie metody ako ho nechat zit a zaroven byt spokojna
Odpovedať
Profilova fotka
baby kriza, vsak kto ju nemal, mala, velka, ale dolezita je laska a ked ta nezmizla spolu s krizou, tak sa cez to dostanete. A teda nemala by zmiznut len tak. Ja sa tiez vzdy hnevam, kde ten moj stale lieta a je mi smutno, ale ked pride domov, som nanho zla, to je asi obranna reakcia :-D A pritom sa na neho tak velmi tesim, my ludia sme velmi zvlastni :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte baby.manzelstvo je krasne ale zaroven tazke.co.keby nasi chlapi vedeli co tu o nich kecame.ked ja som svojmu muzikovi dala volnost,aj teraz ju ma,len prisla taka chvila,ze som chcela byt snim a prave bol inde.a tak sa to tahalo a prisla kriza,ved to som uz pisala.konecne sme nasli spolocnu cestu.a ked on napr.ide na polovacku tak ja si taktiez vyndem s detmi.je nam teraz strasne super.a ked pride mala hadka,tak zacnem kricat a moj manzel mi povie aka si zlata ked sa zlostis a uz sa na tom smejeme.takze tak to teraz u nas funguje a dufam,ze to aj ostane.caute adulienka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
moj manzel povedal, ze kebyze obcas menej prostestujem tak je maxxxx spokojny, ale garantujem vam ani poriadne rok po svadbe som doslova bojovala o jeho zivot , to bol krst ohnom a verte, ci nie len moji rodicia mi pomohli jeho rodicia ani muk nepomohli, ale to bola poriadna skuska trpezlivosti, nervov, strachu o manzela, lebo nik nevedel co bude dalej s nim, ci to zvladne to bola taka skuska, ze myslim, ze mna to tak posilnilo, ze vidim to aj na sebe zmenila som sa a doteraz som drzlaa pery pokope teraz si poviem svoje cokolvek proste ma zivot aj siutacia prinutili a aj naucili
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?