Efektívne a zdravé varenie. Ako to robíte vy?

Profilova fotka
Čaute zadané ženy, žijúce v jednej domácnosti s partnerom. Chcem sa Vás spýtať ako riešite otázku verenia resp. či mi viete poradiť ako nestráviť hodiny v kuchyni a pritom sa zdravo a lacno stravovať. Ďakujem za každé vaše podnety a námety. ;-)
Odpovedať
Otazka varenia? My varime doma kazdy den, kedze cez den sme na suchej strave. Niekedy uz neviem co vymysliet tak pozriem na nete nejake nove recepty pre inspiraciu. Aj tu v receptoch som uz nasla vselico chutne a rychle. :-) No a kedze domov chodime dost neskoro, takze chcem mat varenie rychlo za sebou a tiez nejest prilis neskoro, snazim sa varit rychle jedla a podla moznosti aj dost lahke - takze su to cestoviny, potom kuracie prsia na rozne sposoby, ... A hlavne sa s mojim drahym striedame, takze niekedy mam pauzu a tesim sa na ze niekto vari pre mna. Cez vikend potom varime tak poriadne, aj zlozite jedla ktorych pripravu si mozem vychutnat.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... tu ťa nič neoslovilo? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte ďakujem za odozvu madeleine tá linka vyzerá byť fakt dobrá určite preštudujem. díky,. Lara ako by si hovorila o mojej situácií. Mohla by si mi prosím ta poslať nejaké adresy do IP? díky moc :-)
Odpovedať
Martus, mas IP. Tema recepty je skvela tu na fote, akurat sa tam treba hrozne dlho prehrabavat a hladat recepty pomedzi to klabosenie. :-D :-D No take uz sme my zeny. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne praktická, lebo občas ma privádza do zúrivosti otázka: Čo zase variť. Bolo by fajn chodiť do reštík, ale to je pre nás momentálne drahý špás a máme toho dosť čo treba financovať aj bez toho. :-|
Odpovedať
Vies, ako mna to vie privies do zurivosti? ]-( Pritom varenie mam rada ale ked je to denno-denne tak je to aj na nervy. Ja by som sa o seba postarala hravo, ale moj mily musi mat maso takmer kazdy den a nejedol by mi moje lahkostravitelne gebuzinky. :-D To mas pravdu s tymi restikami, my sa snazime sem tam ist, zmena nam dobre padne, sem tam si objedname pizzu ale stale nam ostava tolko vecerov kedy treba varit. Neviem ako to zvladaju ostatne kocky. =-)
Odpovedať
Profilova fotka
co do zurivosti, ale dojdi vecer o siedmej domov, var do deviatej a jedz to tak neskoro... prazenice, parky, chlebik vo vajci, topinky, brokolica, mrazena pizza, zemiaky v supke, pyre s tvarohom, cestoviny a co ostalo z vikendu to isti ;) btw neviem ako ti vasi, ale mojho aj tak najviac potesi chlieb, cibula, slanina a po celom stole rozlozena horcica, doska na krajanie a vsade plno omrviniek :) kruta realita...
Odpovedať
Joj, so Slovakmi je to asi lahsie, slanina to isti. :-D Ja s tym mojim to mam horsie. Anglicania jedia slaninu na ranajky a tak vecer to uz neprichadza do uvahy, tak treba vyvarat. Parky, klobasy to neznasa, zemiaky v supke to len ako prilohu, no je to na nervy. ]-(
Odpovedať
Lara ale zasa anglicania zuju na polotovaroch dost vela,ja ked som tam bola a mala na starost 3 hladne krky teda deticky ktore boli vyberave tak to som mala dost ale da sa tam lahsie navarit :-)
Odpovedať
Da sa, to je pravda, ale my to nemame radi. My si radsej normalne uvarime. Iba v nudzi polotovary. Je to take nezdrave. Brr. :-|
Odpovedať
NO anglicania su zalozeni na polotovaroch :-) ja som z ich polotovarov pribrla 8kg :-D A ked som varila pre deti tak som im stale davala k jedlu fajnu dusenu zeleninku a na moje pocudovanie najviac im chutila brokolica,mrkva :-)
Odpovedať
Profilova fotka
lara a musis varit kazdy den nieco ine?? ja tiez varim lebo v robote mam len sandvich alebo salatik, ale varim tak 2-3 krat za tyzden, v nedelu polivku + druhe, to mame aj na pondelok vacsinou, potom cez tyzden take rychle jedla ako cinu, curry, mexicke veci - chilli, enchilladas, quesadillas, fajitas a podobne, alebo lasagne, cestovinky, na a v piatok mame vacsinou pizzu:) takze varim ale zase nie kazdy vecer, to by som zblbla. ved dva dni po sebe jest to iste nie je vobec az take hrozne, teda aspon podla nas:)))
Odpovedať
Článok sa načítava...
Zuzula, ani podla mna ale to moj nema rad. Akurat gulas ked navarim alebo ked tu bola moja mamka tak ta nam navarila obrovsky hrniec tak to sme jedli dva dni a potom sup do mraznicky a zase po par tyzdnoch opat len 2 dni. Tiez mavame curry alebo cinu take away, pizzu ale kazdy den to musi byt nieco ine. Hned sa budem s mojim rozpravat ze ako ine pary funguju a vedia aj dojedat. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
no tak viac ako dva dni to by uz aj mne liezlo asi na nervy. ja takeaway moc nemusim, je to dost nezdrave, tak si radsej kupim omacky vo Waitrose alebo v Tescu a dam si do nich ciste kuracie masko. alebo cinu tiez robim doma, dam tam kuracie prsia, mrazenu zeleninku (nejaky thai mix alebo co) a sojovu omacku a cinske korenie a je to supsup. ale teraz mam novu knizku Jamie's Italy a je tam dostatok inspiracie - akurat ze niektore recepty su dost komplikovne:)))
Odpovedať
My mame kniziek a kniziek, na to sme my maniaci, stale nakupujeme ale nie je cas to vsetko vyvarat. ;-) My tiez takto varime, ze si kupime omacku a do toho len pridame masko. No aj tak mi uz dochadzaju napady. Teraz tiez rozmyslam co dnes. Asi kuracie rezne, uz sme dlho nemali a zemiakovu kasu a calamadu. :-) Ozaj, mohli by sme tu zaviest temu Varenie popri full time jobe a boli by tam len recepty a take jednoduche a rychle a uz by som si nemusela lamat hlavu co vyvarat. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak ti jeden dm na mexicke quessadillas - potrebujes 1-2 balenia tortillas (to su tie mexicke placky, normalne ich vsade predavaju), 1 balenie kuracich prs, 1 konzervu pokrajanych paradajok a jeden velky syr (ja pouzivam zlty cheddar) maso nakrajas na kocky, oprazis na oleji spolu s chilli korenim, aby to bolo trosku pikantne a pridas paradajky, syr postruhas. na panvici nasucho opec placku z jednej strany, otoc, daj na nu vrstvu syra, vrstvu masovej zmesi (bez stavy) a vrstvu syra, daj na tanier a prikry dalsou opecenou plackou a pritlac. syr sa pekne roztopi a bude to mnam. hotovu quessadillu prekrojis na stvrtky a papas:))) je to jednoduche, rychle hlavne chutne :-p
Odpovedať
Hmm. Velmi chutne. :-p Ja robim podobny recept a jeme to v pitta breade. Vyskusam. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
martus, posli mi do IP mail, posšlm ti word s receptami z rej diskusie... väčšinu mám vybranú...
Odpovedať
Madeleine, mozem aj ja poprosit? ;-)
Odpovedať
mad tak to by bodlo aj mne ;-) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Super že v tom človek čo sa týka varenia nie je sám, ďakujem za vaše tipy. ;-)
Odpovedať
made aj ja poprosim ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ozaj a ako riešite nakupovanie, každý deň alebo si robíte zásoby?
Odpovedať
ahojcek, made aj ja moc moc moc poprosim, lebo ja som antitalent na varenie, jednoducho mi to akosi moc dobre nejde, tak by som aspon poskusala.dakujem x-)
Odpovedať
martus: my chodievame nakupovať tak 2-krát do mesiaca.. robíme si zásoby. Chlieb, pečivo, mäso, všetko mrazím... Máme totiž najbližší obchod dosť vzdialený od domu (aj keď bývame v BA a je to neuveriteľné). Takže v podstate musíme aj variť podľa toho, čo sa nakúpi. Nemám možnosť zbehnúť ani niekde do večierky, lebo žiadnu v okolí nášho domova nie je ]-(
Odpovedať
My robime raz do mesiaca taky vacsi nakup na trvanlive potraviny a potom takmer kazdy den po praci nieco kupim. Nerobime si doma zasoby masa, takze kazdy den nakupujem podla toho co idem varit.
Odpovedať
Profilova fotka
U nas je to asi tak napolovicu nieco si kupujeme do zasob a nieco zase každý deň. Katrin a aké je pečivo po rozmrazení?
Odpovedať
Profilova fotka
aj nam sa stane ze nakupime viac peciva ako sa zje (hlavne k je neaka akcia) a tak ho dam do mraznicky :-D po vybrati chvilku postoji vonku a je take ako ked sa tam davalo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my nakupujeme kazdu sobotu doobeda a potom mame na tyzden pokoj, len sa dokupi ak nam nieco chyba, banany, dzusik a podobne:)) kazdy den nakupovat by sa mi nechcelo, toto je efektivnejsie 8-)
Odpovedať
Aj my mrazime pecivo, len nesmie ostat v mraznicke prilis dlho, doporucuje sa do mesiaca. Uz sa mi stalo ze som na nieco zabudla a vytiahla to z mraznicky po dlhsej dobe a ozaj sa to potom neda jest.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?