Čo očakávate od manželstva?

K zalozeniu tejto temy ma inspiroval pocet rozvodov a nelogicke spravanie niektorych muzov (aj zien). Celkom by ma teda zaujimalo, ake mate Vy a Vase polovicky predstavy o manzelstve, ako si ho predstavujete trebars o 10 rokov a celkovo, co si od toho vsetkeho slubujete....
Odpovedať
Já bych byla ráda, kdybychom si i po těch 10 a dalších letech měli stále co říct, spolu se zasmát, mít společné zážitky, dětem vytvořit harmonickou rodinu a být si navzájem oporo v dobrých i těch horších časech. Jak to vidíš Ty?
Odpovedať
Profilova fotka
ja nevim, neslibuju si zadnou zmenu od nynejsiho stavu..... svatbou chci "zlegalizovat" :-D nasi lasku, a taky bez svatby pro me nemuze prijit miminko,... to je az po svatbe ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Souhlas se stalesh.Prostě doufám, že i za těch 10 let se žádný z nás nezmění tak, že si nebudeme rozumět, budeme tolerantní, budeme vychovávat naše děti,dokážeme se spolu smát a budeme jeden druhému oporou ;-) ...
Odpovedať
Ahoj Scharloota, zajimava otazka, protoze si myslim, ze uzavirani snatku je v tyhle dobe nejakym zpusobem nepatricny. Zensky se natolik osamostatnuji, ze je to pro ne vpodstate zbytecny a chlapi to vedi. Duvod k snatku je tedy cim dal tim mensi, protoze drive byl duvod jasnej. Zvetseni majetku za ucelem zalozit malou hospodarskou jednotku, ktera bude schopna zarucit pokracovani rodu a bude zajistovat jistotu pece starsim rodicum. Cetla jsem zajimavej clanek od nejakyho rakouskyho profesora, ktery se zabyva socio oblasti a pise, ze dnes je manzelsky slib znejici "budu s Tebou v dobre i ve zlem, dokud nas smrt nerozdeli", minen dnes jako " budu se snazit byt s Tebou co nejdele to pujde" a ze clovek se mozna bere jen proto, aby se jistil do budoucna az mu bude ouvej a bude potrebovat pomoc. Tradicni rodina se rozpada, to je jasna vec. Vsichni se stavame individualizovanejma jednotkama, ktery nejsou na nikom zavisli. ALE, mozna, ze nam za chvili bude chybet laska a jistota v tomhle zmatenym svete. Ocekavam od manzelstvi vnitrni porozumeni, deti, harmonii a stesti. Ale uprimne, chybi mi jen jedno - deti. Takze proc se brat? Nevim.. :-D Ale tesim se na to, protoze ho miluju s nim chci spojit zivot. Logicky to ale v dnesni dobe prilis neni..
Odpovedať
Já chci "zlegalizovat" náš vztah. Jelikož oba pocházíme z úplných rodin, tak nám to přijde zcela přirozené, že se vezmeme a budeme mít mimísky. A mimísek podle mě patří do manželství. Taky bych byla moc šťastná, kdybychom se po 10 letech probudili a s láskou se na sebe podívali a věděli, že se máme pořád rádi jako na začátku. No, a vzhledem k tomu, že jsme spolu přes 7 let, známe se už fakt dost dobře včetně svých špatných vlastností a navzdory tomu se vždycky usměju, když si na něj vzpomenu... Můj přítel je mi oporou a já zase jemu. Pro mě manželství znamená pocit bezpečí, lásky a harmonie. Tak nějak :-) Ale fakticky se svatbou pro nás nic nezmění - bylo by to tak asi i bez ní. Hrozně se na ni ale těšíme ;-)
Odpovedať
Ja ocakavam stereotyp, niekedy mozno aj nudu, ocakavam, ze nebudeme po sebe vzdy tuzit a nebudeme mat sex mozno ani kazdy tyzden/mesiac...Ocakavam, ze kazdy z nas ma svoje muchy, ktore nam stale pojdu na nervy. Ale v tomto vsetkom dufam a cakam, ze si budeme navzajom oporou, ze sa budeme lubit (nie budeme zalubeni), respektovat a tolerovat. Dufam, ze si budeme vediet aj po 10 rokoch vediet pohovorit o problemoch a budeme schopni ich spolocne riesit. A takisto dufam, ze ked sa rano o 30 rokov zobudim, pohladkam svojho dedka po tvari a poviem si, ze som rada, ze ho mam.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, dobra otazka; co ocakavam ? chcem byt s tym clovekom po cely zivot a presne sharlotta ako si napisala Ty, ze verim, az sa o 30 r zobudim budem rada, ze ho mam pri sebe; s nim mam pocit istoty, respektu, dovery a lasky; moj manzel je moj najlepsi kamarat, vecne sa pri nom smejem, poznam ho ako svoju dlan a on mna detto, viem jeho "muchy" (milion prikladov-ked som hladna viem byt riadne neprijemna :-N a martin vzdy vie, ze ma treba nakrmit prv :-D :-D ) on moje a mozno s prichodom deti objavime aj dalsie "nase muchy", ale deti podla mna len podporia nas vztah a bude vela smiechu, aj placu, zlosti, neuspechu, stastia, ale to vsetko prezijeme- tak mozno to ocakavam, resp. v to verim;nebudem mat vecne 25 8-( :-D a budem mat aj vacsi zadok a budem mat vrasky a kila naviac, a viem, ze to nikdy nebude rozhodovat v nasom vztahu a verim, pevne dufam, ze tak ako spolu vychadzame teraz, budeme aj o 30 rokov. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
pojem manzelstvi pro me splyva s pojmem domov a oboji pro me znamena pocit bezpeci, jistoty, ze doma na me vzdycky bude cekat nekdo, kdo se mnou sdili to dobre i to spatne v zivote, s kym se muzu zasmat, na koho se muzu spolehnout, komu si muzu postezovat a kdo je "v tom" proste se mnou :-) A za 10 let nas snad budou spojovat zase dalsi, zatim i nepoznane veci jako predevsim radosti i starosti s detmi... mozna uz to bude trochu o necem jinem, mozna to bude chvilemi i nuda, ale snad to bude hezka nuda ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
.. ja ocakavam, ze aj o 10 rokov budeme mat stale "nase" nedele, ze stale budem nachadzat nebo v nasom byte, ze budeme stale rano pit kakao zo spolocnej salky, ze budeme stale spolu tancovat po izbe sialeny charleston, ze na do mnou kazdy vecer zdvihne stan zo svojich dlani, ze budem stale milovat jeho lahke improvizovane jedla na konci tyzdna, ze v nom najdem poznanie, Maleho Princa. Ze mu stale budem chciet darovat svoj lesk, le grand moment a bodku na konci svojho zivota..
Odpovedať
Profilova fotka
krásna téma a ewwwi_ to zdefinovala na 1* opicím sa, ale takto by som si to nejak aj ja priala pre nás! bud. nevesta 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ewwwi_ super! krasne si to napisala.
Odpovedať
*ewwwi_ * no nádherne si to napísala...každá z nás túži po takom niečom...zažívame to s mangelíkom momentálne a verím, že to tak ostane naveky :-N x-) x-) x-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ewwwi to napsala nádherně, popsala mé i miláčkovi pocity. Ano, chci, aby mě i za 10, 20, 30 let vždy před spaním tak krásně objal a přitiskl k sobě až by se mi skoro zastavil dech a já cítila, že mě miluje. Oba od manželství očekáváme, že tak to bude prostě navždy, já jeho, on můj, děti naše, prostě rodina, která spolu bude i v dobrém, i v tom horším. A problémy - které určitě přijdou, naivní nejsme ;-) - jsou tu proto, aby se řešily a dále nás stmelovaly, a ne aby se před nimi utíkalo do rozvodové soudní síně.
Odpovedať
Mne islo prave o to, je to sice vsetko krasne, ale pre toto su rozvody. Cakate, ze to bude vzdy take a ked to zacne byt stereotyp, ked ta Vasa polovicka bude mat vrasky, tri vlasy na hlave a 100kg?Co potom?Mne skor ide o to dopatrat sa preco ludia zrazu vycuvaju zo vztahu, v ktorom cely cas nieco budovali, ked maju deti. Preco? Preto som aj zalozila tuto temu. Zda sa mi, ze je to prave koli nejasnym predstavam o tom, co to vlastne manzelstvo je a co prinasa... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Hm ... ake mam ocakavania? Neviem, ci som sa vobec niekedy nad tym zamyslala ... podla mna je dolezite zit pritomnost co najlepsie, investovat vela lasky do svojho partnera, obetovat sa prenho, vela sa spolu rozpravat, snazit sa jeden druheho chapat (aj ked nikdy svoje myslenie navzajom uplne nepochopime), pripominat si to, co sme si navzajom slubili pri sobasi a potom to bude OK..
Odpovedať
Profilova fotka
Sharlotta - již jsem jednou vdaná byla, takže představu mám. Jednoduše řečeno - očekávám, že mi manželství dá partnera, na kterého budu mít papír :-D Člověka, se kterým budu moci vše řešit, který se mnou bude proto, že je se mnou rád vždy. Nejlepšího kamaráda. ;-)
Odpovedať
Hmmm....najlepsieho kamarata...to znie dobre...Kamaratstvo je podla mna najnezistnejsi a najkrajsi vztah medzi ludmi. Ale take naozajstne kamaratstvo...
Odpovedať
Koukam, ze jsem vedle vas pomerne skeptik :-D A to jsem jeste vdana nebyla :-D Mate pravdu s tim nej kamaradem. Bylo by prijemny, kdybychom si i v penzi meli co vypravet a spolecne se smat..To by bylo prima priiiimovy...! A mozna, ze by mi to na ten duchod i stacilo.. :-) . Vzdyt vime z okoli, jak to dopada.. Taky bych si moc prala, abychom si sami sebe porad tak vazili a meli k sobe uctu. Aby ani v duchu si nekdy clovek nerekl: "pitomce.." ... Sharlotta: Duvod, proc se lidi rozchazeji je asi mraky. Ale asi se jen proste nekdy stane, ze lidi vedle sebe se meni a starnou nestejnomerne a jinak. A pak je z toho rozcarovani, protoze jednoho krasnyho dne, muzes zjistit, ze je to clovek,ktery se ti strasne moc oddalil :-| Jinak Scharloto, k tem rozvodum.. Je jich sice ted vic, ale jak jsem napsala v 1. prispevku, myslim, ze je to jen proto, ze lidi uz prestavaji byt na 2. partnerovi financne nebo jinak zavisli. Takze je to vlastne v norme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jsme oba dva ze šťastných manželství, takže asi to samé očekáváme - být spolu šťastný! :-D A taky jak se to říká při slibu???být spolu a milovat se v dobrém i zlém, nemoci i ve zdraví, v bohatsví i chudobě!!! :-) Narozdíl od jiných mých vrstevníků mi příjde normální vstoupit do manželství a né žít stále jen na hromádce, jak to je teď běžné...Samozřejmě, že se lidi můžou mít rádi i bez papíru, ale když ze mě bude mluvit trochu staromódnost, v různých životních situacích, je vždy lepší být právoplatnou manželkou, než jen přítelkyní. Zákony jsou v tomhle občas neúprosný...
Odpovedať
Ja si myslim, ze je to preto, ze ludia neberu rozvod ako poslednu moznost, ale ako plan B. Ak sa to nepodari, tak rozvod...
Odpovedať
Profilova fotka
Moze byt, sharlott ... pre mna je to uplne - uplne posledna moznost ...
Odpovedať
Profilova fotka
Zajímavá diskuse.... jsme spolu 8 let, takže se taky už pořádně známe. Očekávám, že se budeme mít pořád dál rádi, že budeme vychovávat děti, jezdit s nima na výlety a spokojeně spolu zestárnem. A budeme mít tak hezkej vztah jako přítelovi rodiče :o) Ale musíme na tom pořád pracovat a kdo ví co bude....
Odpovedať
Profilova fotka
ja neočakávam nič, nechám sa prekvapiť a dúfam,že to bude krásne, tak ako to bolo doteraz.
Odpovedať
No já očekávám od manželství trošku víc starostí :-D Zařizování vlastního bydlení, výchova dětí, atd... A přála bych si, aby nám to šlo alespoň tak dobře jak mým rodičům, tchánovcům a všem našim prarodičům, co jsme měli a máme. Jsou naším vzorem a věřím, že to dokážeme - díky nim. Já bych řekla, že dnes je problém hlavně v tom, že rozvést se je opravdu normální, a pak taky v tom, že hodně dětí pochází z rozvedených rodin, takže jsou tím formovány a nejsou často samy schopny udržet vlastní rodinu... Ještě jedna pro mně zásadní věc jsou ty vzájemné odpovědnosti, co s manželstvím přijímáme, to je důvod, proč bych nikdy nechtěla s někým žít na psí knížku. Manželství je podle zákona úplně nejvýš, takže ze vzájemného "nic" povýšíme na "všechno", založíme novou rodinu. Pro mně to není jen formalita...
Odpovedať
Profilova fotka
Od manželstva by som chcela očakávať to, že ten koho ľúbim bude šťastný a z toho potom budem šťastná aj ja, čo si vyžaduje potlačenie vlastného sebectva a rôznych očakávaní. x-)
Odpovedať
Avarka, nie je dobre sustredit sa uplne na stastie toho druheho...Aj ty musis byt stastna a tvoje stastie by nemalo spocivat iba v stasti toho druheho...
Odpovedať
Profilova fotka
Sharlotta to že každý človek chce byť šťastný a že sa sústredi na svoje šťastie som brala ako samozrejmosť, len som myslela aby len vlastné šťastie resp. vlastné ja človeka nepohltilo a vnímať aj toho druhého. (Joj joj trošku komplikovane som to napísala ;-) )
Odpovedať
Chapem...komplikovane veci su moje :-D Ja len, ze investovat do toho duheho az prilis na svoj ukor sa nevyplaca a vypomsti... :-|
Odpovedať
Ja od svatby necekala vlastne nic, jen mi to prislo pekne a tradicni. Ted ale zpetne vidim, ze mam takovy nejaky klidnejsi pocit, ze jsou veci mezi nami urovnane, k nekomu opravdu patrim a neni to jen nejaky vztah na hromadce. A co si od toho slibuju do budoucna - hlavne zazemi a psychickou stabilitu, podporu.
Odpovedať
Profilova fotka
tak baby ja vám prezradím co si myslím, hoci uz teraz viem, ze ma to bude VELMI mrziet! ja som a aj bývam s mojím snúbencom uz 8 rokov s malou prestávkou. kedze som si tiez priala, nech mi bude priatelom a milencom v jednom, prisla som uz po pár rokoch na toto: pre milenca musís zostat nepoznanou osobou, ktorá stojí na vl. nohách, ktorá sa stále usmieva, je bez problémov. pri priatelovi más ten pocit ( a tu sa casto stáva, ze my baby si pustíme jazyk na spacírku a povieme aj to co netreba....a uz je ris na laku! ), ze mu mözes povedat co ta trápi, co ti na nom niekedy vadí a co ta vie poriadne rozcertit. más pocit, ze je tvojou príbuznou dusou. som toho názoru, ze manzelstvo je o kompromisoch, poznávaní toho 2.-hého, mozno u niekoho aj o priatelstve, len je skoda, ze niekedy sa stane, ze nás milý spraví presne to, co od nás pocul (nase priania...), ale nespraví to co od neho NAOZAJ ocakávame, mozno nieco nové, mozno nieco, co spravil v zaciatkoch násho vztahu. ak sa vrátime na zaciatok nasej lovestory, tak tam neboli ziadne ocakávania, neg. pocity( co by sa mohlo stat, ked...) kazdý z nás bol osobou, ktorá sa chcela pácit tomu druhému, ale ak sa uz poznáme naspamät, tak to je z toho manzelstva len kalvária. nám napr. dost casto hovoria, ze sa tak dobre poznáme, ze vieme co ten druhý chce povedat, co si myslí.... a hovoria nám, ze vyzeráme ako súrodenci (no zbohom). kedze o tom viem, niekedy myslím len na jeho priania a na seba zabudnen, ale on to neocakáva a chce aby sme boli aj trosku egoistami a to babenky je to carovné kúzlo!! byt priatelom, ale aj milenkou- ak sa to nasím milým zunuje, tak vtedy prichádza veta: myslím, ze ty si ma nezaslúzis atd. a pokracovaním je rozchod ( v niekt. prípadoch je to zaciatok toho zaciatku) a koncom je rozvod. chlapi sú ako dospelé deti. zo slusnosti si dávajú pozor co povedia, ze nech nám neublízia... ale ich detské správanie im káze hladat nieco nové, nepoznané, bezstarostné. koniec je taký, ze ak aj sa stretli tie pravé osoby a rozumejú si v kazd. oblasti, möze döjst k stereotipu a to je sarlach celého vztahu. ja mám rada prekvapenia a preto si möjho budúceho "drzím" a robím ex(s)perimenty v kazdej oblasti (teraz nemyslím také pfui veci in bedroom- love sex... ) a dúfam, ze sa mu NIGDY "nezunujem" a budem ako doteraz tým ventilom na pohánanie. dost vecí som tam nenapísala (co by som chcela), ale vieme ze TU je "zalúbený babinec", tak ich chcem motivovat atd. PS: zalúbenost a vztah je super pocit, tak hop, hop odporúcanie netreba, ved vieme preco sa certíme s tými, co ich tak milujeme, no nie??
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?