Cirkevny sobas anulacia

Hladam niekoho kto si presiel anulaciou cirkevneho sobasa v rim.kat.cirkvi potrebujem pomoct napisat ziadost dakujem
Odpovedať
myslím, že najlepšie ti poradí miestny kňaz, známemu to myslím kňaz aj spísal, ale to je dosť rokov dozadu. Veď aj tak to ide cez farára, takže ísť sa porozprávať a on ti už poradí, čo a ako.
Odpovedať
Profilova fotka
spisuje sa specialny protokol kt. je nasledne zasielany preto je potrebne to vsetko spisat s knazom resp. on vam vie odporucit cirkevneho pravnika kt. sa tym osobitne zaobera ak on sam nebude vediet..
Odpovedať
Profilova fotka
@dorotka32 moj priatel- buduci manzel chcel anulovat svoj prvy sobas.brali sa v greko-katolickom.obratil sa na pana farara a ten mu vravel kdeca co ma napisat.a poradili mu ze je to financne narocne a trva to dlho a niwje istota ze sobas anulujou Tak od toho ustupil a nasa svatba bude len na urade.Najlepsie ale bude ked sa obratis na pana farara
Odpovedať
@mayami @misiacik15 @vydnik nas farar mi povedal ze si to mam sama napisat ved on ma vobec nepozna a dal mi akurat adresu kam to poslat
Odpovedať
Profilova fotka
@dorotka32 tak to potom neviem.asi zalezi na pristupu p.farara.
Odpovedať
Profilova fotka
@dorotka32 Choď určite za iným farárom, poprípade skús nájsť cirkevného právnika ktorý sa s tým zaoberá.
Odpovedať
Profilova fotka
@dorotka32 ano suhlasim bud skus cirkevneho pravnika.. Duda je takym..ale on uz je akoze "najvyssia kapacita" bud ti niekoho odporuci alebo sam to s tebou poriesi..a mozno by si mohla zajst za fararom kt. vas sobasil a mali ste u neho nauky.. skus este ak najprv tam mohol by ti on pomoct kedze by ste sa mali poznat no..
Odpovedať
Profilova fotka
a ako bolo vyssie spominane je to narocne kedze prva anulacia trva asi 2 roky kym to posudia a naozaj aj anuluju - co nemusia..v pripade ale naledneho sobasa dalsieho tuto anulaciu musi potvrdit este vyssi sud..cize musi byt dva krat potvrdena na to aby sa mohol opat zosobasit..az tak moze byt dalsi sobas.. je to dost narocne na skumanie kedze tu prekazku kt. budete uvadzat a tak oni naozaj musia preskumat..ale je par vynimiek kt. vie anulovat priamo papaz a vtedy treba pisat priamo jemu napr. ak bol sobas v kostole a boli neveriaci a jeden sa dal pokrstit a druhy mu brani vo viere a pod.. ved ak skus mi napisat mam statnicu z kanonickeho prava mozno by som ti vedela nieco pomoct ..
Odpovedať
@misiacik15 farar co nas sobasil odisiel a neviem kde uz je asi aj na dochodku
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?