Bývanie prvé dni po svadbe

Ahojte. Svadbu ešte len budem mať, no už pomaly teraz riešime bývanie po svadbe. Vyzerá to tak, že sme našli pozemok, ktorý kúpime, ale dom sa sám nepostaví čiže to určite potrvá ešte aspoň 2-3 roky. Zatiaľ asi budeme bývať u svokrovcov, teda u jeho rodičov. Zatiaľ máme dobrý vzťah. Ale predsa len, ako to vyzerá v tie prve dni po svadbe kým sa nastaví nejaký režim spolužitia.? Ako ste sa cítili? Nebolo to nejaké divne...alebo zmenil sa vás vzťah so svokrovcami? Otázka skôr pre tie, ktoré išli bývať po svadbe tiež k jeho rodičom, ale kľudne píšte všetky čo poznáte nejaký taký typ páru ako to znášali. Vďaka za odpovede :)
Odpovedať
1
2
Ja radim - rozhodne nie. Akokolvek dobre vztahy mate - nie. V dome nemozu byt 2 gazdine a uprimne nepoznam ziadny pripad, kedy by to fungovalo. Skor ci neskor nevesta usla, ci uz bez muza alebo s nim.
Odpovedať
My tiez staviame dom.. Cakame uz len na povolenie.. Nebyvame spolu, len chodim ku nim prespavat. Ale po svadbe sa neplanujem prestahovat ku nim. Dokym sa nastahujeme do domu tak budeme zit takto.. Uz to nejak vydrzime
Odpovedať
Profilova fotka
my tento problém nemáme, bývame v podnájme, po svadbe si kúpime nejaý byt a keď bude hotový, tak sa presťahujeme, moja najlepšia kamarátka tiež stavajú dom a bývajú v podnájme, je to pre dobro vzťahov, napríklad moja mamina bývala u mojej babky (otcovej mamy) a dopadlo to zle, tak jak sa tu už píše, jedna gazdina v jednej domácnosti, mne osobne stačí, keď príde moja mamina k nám a chce mi všetko organizovať alebo keď som mesiac a pol bola v Bolívii s mojim drahým a bývali sme u jeho mamky, to sú ié názory na varenie, pranie, upratovanie, najskôr pohoda, ale časom sa to naščíta :-)
Odpovedať
no ja sa k svokre nastahujem este pred svadbou tiež kym neporiešime pozemok a dom, už vlastne mame všetko prichystané len sa mi tam nechce nejako ist aj ked si rozumieme a poviem ti, keby som tam nemala svoju vlastnu domacnosť, podstate na poschodi (ktore je zatvorene dverami) svoj velky byt v ktorom si budem sam sebe panom (kuchyna, kupelna, spalna, balkon a detska) tak by ma k svokre nikto nikdy nedostal a poviem ti že aj stymto mam osobne problem a asi preto tam ešte stale nebyvam. takže keby som mala ist svokre tak že by som sa snou musela delit o jednu kuchynu a kupelnu. tak by som si to strasne moc premyslela. a tym ta neodradzam, len ti hovorim ako to je :-D ale každy sme iny a každy ma nejaku hranicu tolerancie niekde inde :) ja ju mam malu a vidiš, mam svoju domacnosť ale aj tak tam nechcem ist :-D
Odpovedať
@moniqam ahoj. ja som bývala u budúcej svokry asi 5 rokov a bez problémov. Podla mňa je to o tom ako si rozumiete. Ja budem mať našťastie skvelú svokru, rozumieme si veľmi dobre. vychádzali sme spolu a vychádzame dodnes aj ked svadba ešte len bude. Teraz ale už bývame vo vlastnom domčeku :-)
Odpovedať
Radšej si prenajmite trebárs garzonku, skôr ako sa pokazia vzťahy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Moji rodičia začali po svadbe bývať u jeho rodičov a sama mi odmalička hovorila, že keď sa stane, že si nájdem správneho manžela, tak nech bývame ďaleko od jedných aj druhých rodičov :-D Stále hovorila, že to bolo peklo, i keď starká je veľmi dobrá. Ono to proste nefunguje, keď sú v jednej domácnosti dve gazdiné, a ešte horšie to je potom, keď prídu deti. Svokra sa do všetkého obúva, všetko komentuje a poúča, že ona to robila takto a takto to je lepšie. Radšej si nájdite niečo iné. My teda bývame od začiatku vo vlastnom byte, ale rozhodne by som nezvládla bývať u jeho rodičov, a viem, že ani on by sa nikdy necítil ako doma u mojich rodičov.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme mesiac do svadby a u svokrovcov bývam už skoro rok.. Mám fantastickú svokru (bez srandy) ale už sa neviem dočkať kedy bude dom aspoň ako-tak obývateľný aby sme mohli vypadnúť.. ale zas ani k mojej mamke by som už nešla, tam by to bolo ešte horšie, lebo žena sa prispôsobiť musí ale chlapi to znášajú oveľa horšie..
Odpovedať
Profilova fotka
My sa stahujeme do Australie takze budeme nejaky cas (dufam ze nie dlhsie ako 1-2 mesiace) byvat u jeho rodicov. Neviem ako to budem znasat, nikdy som s rodicmi (inymi ako svojimi) nezila tak tazko povedat. Len uz teraz viem ze budem musiet varit a upratovat pretoze sa budem citit ze im nieco dlzim. Plus ja som food bloggerka takze uz teraz sa dohaduju co by chceli aby som im uvarila :-N Oni su velmi mily a priatelsky ale predsa len to nieje moja mama tak neviem. Snad to prezijeme :D
Odpovedať
Vďaka za rady a tipy, no niektoré ste písali že ísť do nájmu. Ale nedá sa splácať aj úver, hoci menší ale splácať, ktorý sa berie na pozemok a ešte aj dávať na nájom. V Prešove pod 300€ sa nájom nenájde a +300 ďalších Na ten úver, tak to sa nedá aj aj. Preto je to dočasne riešenie že svokrovci, len som chcela vedieť ako to asi vyzerá.
Odpovedať
Profilova fotka
@moniqam Tak potom ti len zazelat vela stastia. Ja si neviem predstavit ani len sa vratit domov k mojej mame a to mame super vztah a strasne ju lubim, ale uz som tak zvyknuta na vlastny rezim a domacnost, ze by ma asi porazilo. My ale zatial vlastny dom/byt moc neriesime. Buduci rok, ak vsetko vyjde sa chceme prestahovat do Svedska a ktovie, co bude.
Odpovedať
Profilova fotka
@miskahr vazne budete takto zit aj po svadbe? presne tak ako si napisala fungujeme aj my, ale ja som rozmyslala, ze po svadbe sa prestahujem k svokrovcom, lebo uz aj teraz tam byvam dost casto. myslis, ze to nie je dobre riesenie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lajtmanka87 ahoj.. Vyhovuje nam to tak.. Uz sa obidvaja nevieme dockat do svojho.. Ak mas dobry vztah so svokrovcami tak skus, ale u mna by to bolo na slucku.. Uz priatel chce odtial vypadnut 😀 ja sa tam necitim dobre. Ak by mi mala len do varenia mudrovat tak sa nedam 😀 dve gazdinky a jedna domacnost no neviem.
Odpovedať
@moniqam Tak to radsej ostante obaja u svojich rodicov a len prespavajte raz tam raz tam resp. podla moznosti, ako tu uz aj bolo spomenute. Ono sa to, a to je odpoved aj pre teba @lajtmanka87 skutocne po svadbe zmeni. Svokrovci zrazu zistia, ze im beriete ich priestor, ze si chcete nieco zariadit podla seba v ich dome (co je normalne) a podvedome im to logicky bude vadit (vadilo by to kazdemu, akokolvek ma "spolubyvajuceho" rad). Zacnete sa castejsie stretavat v miestnostiach, ktore dost suvisia s "teritoriom" - teda v kuchyni a kupelke. Svokrovci ked sa nastahujete budu mat od vas urcite ocakavania, ktore na 100% nebudete schopne splnit lebo to sa velmi tazko komunikuje. Takze ako som hovorila vyssie - v ziadnom pripade nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte tak my byvame u svokra uz 2 roky svokru nemam....da sa to zvladat s chlapmi je to celkom v pohode ale asi rok s nami byvala buduca svagrina a to bola sodoma gomora....takze dve zenske v dome to urcite nie je lebo kazda chce mat veci podla seba a je to tazke sklbit...tiez prerabame domcek a uz sa nevieme dockat kedy budeme sami :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@evicka002 tak to ti verim. Neviem si predstavit, ze po svadbe by sme isli k svokrovcom alebo k mojim rodicom byvat. My uz teraz mame bytik, takze odskusane spolocne byvanie mame a sme sami, takze to je super
Odpovedať
@moniqam 2-3 roky je neskutocne vela, pre mna by to bol koniec :D ja neviem byvat ani s vlastnou mamou nie to este u svokry :D my spolu byvame v zahranici v podnajme uz 2,5 roka a je to super, dalsi rok sa stahujeme konecne do svojho...svadbu mame vsak na SR kde budeme 2 tyzdne a za ten cas budeme byvat u svokry..uz to sa mi da dost dlho :D nastastie 2 noci po svadbe sme este v hoteli aby sme mali aspon trochu sukromia ako cerstvi manzelia :) kazdopadne ak ste aj doteraz kazdy byvali u svojich rodicov nebude to pre vas az taky sok, my si uz nevieme zvyknut ani ked prideme kazdy k svojim na vikend, uz mame ine zvyky a denny program a obmedzujeme sa...za mna teda urcite nie, sla by som do podnajmu, hoc aj garzonky :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ani za mna rozhodne nie zit u niekoho, ved pozerajte aj na rodicov/svokrovcov, tiez chcu mat svoj pokoj a svoj rezim :-)...nejde o to, aby sa len mladi prisposobili, ale musia aj svokrovci...a to tazko, ak zijete u seba a prijat niekoho dalsieho. My sme vychodniari, ale zijeme na zapade zatial v podnajme, kupili sme si pozemok, kt. splacame a chystame sa stavat dom...a ked ideme raz do mesiaca domov, je to super s nasimi a aj so svokrovcami :-)..Chapem, ze na vychode financne tazko a momentalne pre mladych o to viac...ale ja si to aj tak neviem predstavit..teda, vela stastia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_22 to si ma teraz poplasila a budem to musiet s drahym premysliet. my ideme totiz stavat dom, lenze este len tento rok zaciname a potrva dva roky, pokial sa don budeme moct nastahovat
Odpovedať
@lajtmanka87 Podla mna je v takychto pripadoch idealne ostat po starom. Proste u seba navzajom prespavat, doniest si tych par kusov oblecenia, kefku, pyzamo, nech ti drahy vyhradi jednu policku a ty jemu. A tam dost. Lebo pre svokrovcov nebudes clen domacnosti a teda nebudes im zaberat kus z ich priestoru. Vies ono to zacne nevinnymi poznamkami, preco nieco robis tak a nie inak... Postupne zacne stupat nervozita, frustracia... Az to moze dojst do hadok... Ktore nebudu mat konca kraja, pretoze kazdy bude mat pravdu :-) To je to najhorsie, ze pravda skutocne bude na oboch stranach a tvoj manzel ostane uprostred a bude sa citit ako medzi mlynskymi kamenmi. Rodicia budu tvrdit, ze sa ich nezastal, ty budes tvrdit, ze sa ta nezastal... Nehovorim, ze to takto funguje v 100% pripadov, ale bohuzial to percento je vysoke, neriskovala by som to.
Odpovedať
Profilova fotka
So snubencom sme byvali u mojich rodicov cca 2 roky. Uprimne? Nikdy viac, hned po skonceni studia sme sa prestahovali do podnajmu a o mesiac mame svadbu, inaksie by som si to ani nevedela predstavit. Mozte mat dobre vztahy lenze casom si zacnete fakt liezt na nervy.
Odpovedať
Profilova fotka
A este dodam ze sme sa potom neustale so snubencom hadali, nasi sa vedeli do vsetkoho starat a malo to skoncit tak ze sme chceli od seba odist..
Odpovedať
Profilova fotka
@irenamx_ podobne to bolo aj unas, my sme byvali u svokrovcov 2,5 roka ked sme spolu chodili. a bola to katastrofa. stale hadky, nervy, napatie medzi vsetkymi... tiez sme sa skoro rozisli, ale nakoniec sme sli do podnajmu a zrazu obrat o 180°. prestali sme sa hadat a je nam sveta zit... vsetkym padali sanky ked sme oznamili zasnuby :D sme po sebe vsade vrcali ako psy takze to fakt nikto necakal :D :D takze za mna byvat u svokrovcov max docasne na par tyzdnov, ale rozhodne nie nadlhsie ako 2-3 mesiace.
Odpovedať
My sme isli a do 2r sme sa rozviedli...TAKZE URCITE NIE......RADSEJ PODNAJOM ALEBO HYPO
Odpovedať
Profilova fotka
Zienky, tie ktoré riesite bývanie po svadbe, z vlastnej skúsenosti Vám písem, ze chodte zvlást... radsej do podnájmu ako ku svokrovcom.... My uz síce bývame vo vlastnom 3 roky a niet nato...predtym ani neviem ako som vydrzala u svokry bývat zopár rokov ale to bolo na slucku.. ziadne súkromie, minimálny spánok, zili tam aj svagrinne no katastrofa cistá na zbláznenie.... prisahám, ze este ak by som tam mala byt o 1 den dlhsie tak sa zblazním aj fyzicky aj psychicky :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ak môžem poradiť. Skúste to striedať ak sa bude dať. Že budete bývať niekoľko mesiacov u rodičov manžela a niekoľko mesiacov u tvojich. Alebo je aj taká možnosť (my s manželom sme to urobili) že sme postavili dom a keď bol pod strechou a boli na ňom okná tak sme spravili kuchyňu, záchod a kúpeľňu - taký ten najnutnejší základ a do budúcej spalne sme nasťahovali palety, na ne sme si dali madrac a doniesli staré skrine a v nich sme mali dočasne oblečenie. A postupne sme to budovali a dorábali s tým, že sme dokončili spálňu a potom pomaličky obývačku a ten zvyšok postupne dorábame a tým že sú také teplé večery tak je to úplne super. Vždy sa to dá nejako vymyslieť. Keď sme sa nasťahovali žili sme skromnejšie ale bolo to dobrodružstvo a boli sme samy, určite neodporúčam žitie so svokrou aj keď teraz máte dobré vzťahy. Budete si liezť na nervy. Skúste to takto. Keď sa bude aspoň trošku tak dať byvat, choďte do toho ;-)
Odpovedať
Urcite nie nestahovat sa 😁! Ako ti tu radi 90% zien. Nech je svokra akakolvek alebo svokrovci ,ver ze vsetko sa moze rychlo radikalne zmenit tvojim nastahovanim..(ale aj nemusi, to je asi zial malo pripadov). My sme so snubencom zatial pred svadbou ale uz sa nevieme dockat dna kedy vypadneme..Ja byvam u svokrovcov 3roky...a ano pokial nemate kazdy svoju cast napr.dvojgeneracny dom a mate kompletne svoje sukromie neodporucam sa stahovat...po mojich skusenostiach ani keby mame to vlastne u nich uz nikdy ! Ver mi, ze potom by sisi radsej povedala, vydrzala a pockala na vas dom. drzim palce k spravnemu rozhodnutiu!
Odpovedať
Ja som u budúcich svokrovcov len prespávala,kúpili sme byt a teraz sme vo svojom. Podľa by bolo dobré niektoré veci nastaviť hneď na začiatku - či im budete niečo platiť,a vy ako gazdiné sa dohodnúť na upratovaní,varení...aby ste sa vyhli zbytočným hádkam,že im nepomáhate a podobne. Ja mám dobré vzťahy so svokrou,ale mám skúsenosť,ze sa nasťahovala nevesta ku svokre a tá (svokra) si teraz sťažuje,že sa cíti viac ako slúžka ako "pani domu". Plus budete musieť rátať s tým,že vám zmenia niekedy program,lebo to alebo ono by sa malo ísť robiť. Ale ak chce človek niečo ušetriť,musí niekedy len zatať zuby,veď tam nebudete bývať navždy.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslim ze ci byvanie zo svokrou alebo uz s hocikym inym z jednej alebo z druhej rodiny ide hlavne o to mat tam vlastny zivotny priestor. Pokial mate aspon vlastnu izbu kde nikto okrem vas bezne nechodi a mate tam svoje veci tak ako vy chcete da sa aj par rokov vydrzat. samozrejme idealne by to bolo aj s vlastnou kupelnou alebo kuchynou. horsie ak taky priestor nemate. proste kazdy potrebuje trocha svojho sukromia :-) zvlast mladomanzelia
Odpovedať
podla mna to nieje dobre pre vztah svokrovci-nevesta ostat byvat v jednom dome. navrhujem co najskor sa osamostatnit a spravit si vlastnu domacnost a tam zaviest svoje pravidla. dve gazdine v jednom dome vie narobit velku neplechu :-| poznam zeny, ktore mali so svokrou vyborny vztah no po dlhsom byvani v jednej domacnosti sa obratil uplne naruby a teraz spolu nevedia vychadzat.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?