Bojím sa, že to s ním nevydržím

Ahojte.....o 4 dni sa vydávam a bojím sa, že to nezvládnem. Už nie je taký, ako na začiatku, nezaujíma sa o mna, povýšili ho, konečne sa máme fajn, ale láska sa vytráca....strašne sa hádame, každý deň plačem....a máme sa brať o 4 dni....je mi to trápne zrušiť, vraj žiadny vzťah nie je ideálny. Ľubím ho, ale bojím sa, že sa psychicky zničím. svadbu sme chystali rok, máme 2 ročné dievčatko. Ak náhodou viete, poradte... :-| .
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
A nie je to iba stresmi a tým všetkým pred svadbou? A príčiny hádok?
Odpovedať
nebolo by lepšie sa o tom porozprávať s ním? Mali ste už pred tým nejake problemy? Riešili ste ich? Alebo nebude to len nejakým stresovým vypätím tesne pred svadbou?
Odpovedať
@fragile11 tak ono tazko radit,kazdy sme si svojim vlastnym strojcom stastia,ako sa hovori a ako sa budes mat je len na tebe, na tvojich rrozhodnutiach. Najlepsie by ale bolo keby ste si sadli, porozpravali sa o tom, ako sa citis, ako ti je, coho sa bojis,... Neni su to dlhodobe problemy, ktore uz predtym boli, ale radsej si ich nevidela? A Mozno to len ty teraz tak, citis preto ze sa bojis svadby, bojis sa ci si sa spravne rozhodla, prave preto ze sa teraz viac hadate, a mas strach ked sa vydavas uz o 4dni..
Odpovedať
Profilova fotka
Skor by som sa pozerala do minulosti preco sa zmenil... Ale --- ocova sesternica mi osobne vravela, ze den pred svadbou ked sli spolocne so snubencom po kyticu, nebola podla jej predstav, ale ostala kludna-- je taka povaha, no jej buduci zacal robit take divadlo, ze si uvedomila, ze takehoto ho este nevidela a ze vnutorne vedela, ze ma zrusit svadbu- den pred svadbou- no ako vsetky, citila sa trapne, ze co na to povedia, uz je vsetko nachystane.... Vydala sa a po cca 20 rokoch sa rozviedla... Ale dlho sa to tahalo, spatne manzelstvo :-( bola to vtedy ina doba, stretavali sa iba s kamosmi, malokedy boli sami, rychla svadba, taka bola doba.... Ale nikdy nezabudnem na to, ako mi povedala, ze mala pocuvnut seba a predtuchu. Neradǐm ti, co mas robit, ja vas nepoznam, len som opisala pribeh z nasej rodiny. Vela stastia. Ale dufam, ze v manzelstve plakat kazdy den nebudes. To si nikto nezasluzi.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
ries to urcite s nim. nie s nami. 5000 bab, 5000 nazorov a ta laska je len Vasa, ani jedna do nej nevidime.
Odpovedať
Dakuje za vaše názory, velmi si to cenim, možnože to bude kombináciou - predsvadobný stres + nová práca + lepšie sa poznáme a teda nespoznávame sa :) Ale keď tí muži sa nechcú rozprávať :(
Odpovedať
@fragile11 ahoj, svadbu urcite nerus.. skus si to uzit, budes obdivovana, stretnes sa s ludmi ktorych mas rada.. ak to manzelstvo bude stat za prd, tak sa rozvedies, v tejto dobe to zasa az taky problem nie je... podla mna by si sama seba dostala do nemilosti okolia, keby zrusis svadbu par dni pred... takto sa radsej vydaj, vydrz rok-dva, ak bude z neho grobian, posles ho niekam.... a nakoniec bude on za blbca, ze opustil rodinu... teraz si prilis v strese na to aby si riesila taketo vazne veci, aj sama si si to priznala... pockaj kym zabehnete do stereotypu a potom uvidis ci je to take zle alebo nie..
Odpovedať
@fragile11 @atrin sory, ale to je čo za radu, "neruš svadbu, aby si neupadla do nemilosti okolia, veď potom sa, keď tak, rozvedieš..." Ja žiadnu prevratnú radu nemám, ale skús sa ešte porozprávať so snúbencom, povedz mu, čo si napísala tu nám a poriadne to preberte. A daj na svoju intuíciu... Držím palce, nech sa rozhodneš správne a nech si šťastná.
Odpovedať
@atrin prepáč, ale kvôli ľudom ako si ty je dnes doba taká aká je... už teraz ľutujem tvoje deti, ako budú vyrastať keď im budeš vštepovať takéto hodnoty... len nech ťa obdivujú v sobotu počas svadby, nech si okolie o tebe nič zlé nemyslí a prinajhoršom sa o 2 roky rozvedieš, veď to nie je problém... a že manželstvo je spolupráca dvoch ľudí celý život, to ti nič nehovorí? že je to deklarovanie večnej lásky, prísaha pred všetkými, že to snúbenci myslia vážne? pochopím vážne dôvody na rozvod, ale argument ktorý si dala ty... no nemám slov :-D
Odpovedať
V tomto budu asi špatný našeptávač, ale já rušila svatbu před dvěma lety krátce předem. Měli jsme zlé období, fakt zlé, do toho jsem psychicky nezvládla přípravy a svou rodinu... Všechno bylo nachystané a zaplacené. A víš co? Ujasnili jsme si to, vyřešilo se to a teď se chystáme brát "na ostro". Nikdy jsem nelitovala toho, že se svatba zrušila, protože teď to bude to pravé, budu si 100% jistá a užiju si to. Za mě, pokud se máte doopravdy rádi, přeskáčete to a vezmete se o pár let později, tak jako my. A pokud ne, určitě nebudešlitovat, že sis ho nevzala. Ať je doba, jaká chce, rozvody módní nebo co, určitě by tě později mrzelo, že jsi šla jen proto,že ti bylo trapné to rušit. Nebo bys byla naopak ráda, žes do toho šla... To už simusíš někde vevnitř zodpovědět sama :-)
Odpovedať
@pokinka ok, a co myslis, co tu nevestu viac vystresuje??? to ze jej budem opisovat aka MUSI byt laska dokonala a ze slub je len jeden atd... alebo jej podam surovo - realisticky... ja som zvolila tu druhu variantu. Myslim ze chudatko sa uz dost citovo natrapila. To je problem nas zien, vsetko riesime velmi silno srdcom ale potom nas to dvojnasobne boli... ked je uz tohoprivela, je lepsie nabrat aj trochu drsnej reality a rozmyslat hlavou a nie srdcom. A este k tvojej reakcii.. ako ta len rozculuje, ze som napisala drzy komentar, ale to co si napisala ty, tolko nenavisti to sa na ten moj veru ani nechyta...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@deniss111 porozpravajte sa a uvidis podla jeho reakcii ... potom sa rozhodni ci ist dalej alebo nie
Odpovedať
@atrin ma pravdu, treba viac rozmyslat ako slepicit :)
Odpovedať
@gita17 to je možné, ale radiť, že vezmite sa a potom sa radšej rozveďte, aby nebola hanba...trochu od veci a mimo rozmýšľania, nemyslíš?
Odpovedať
@malaopicka ked ma svadbu tuto sobotu tak uz je hlupe cuvnut na poslednu chvilu a robit teater. To ci ho chce si mala rozmysliet pred 3 rokmi ked si spravili dieta a nie teraz 4 dni pred svadbou hystercit. Aj vy ostatne sa troska zamyslite, ako by ste sa citili, keby vas chlap opustil par dni pred svadbou? hanba pred celou rodinou a priatelmi, trauma na cely zivot. No lepsie je, ked je blba a nevie sa rozhodnut po tolkych rokoch, zachovat si tvar a urovnat to v tichosti.
Odpovedať
@gita17 a rozviesť sa po pol roku nie je hanba pred celou rodinou? Že sa nevedela rozhodnúť pred svadbou? Dievčatá, trochu sa zamyslite. Svadba nie je len tak halabala a rozvod tiež nie. Už sa nikdy nebude môcť brať v kostole, bude musieť vybavovať kopu papierov, bude sa to ťahať. Tomu hovoríš "vybaviť to v tichosti"? To jej tiež nepridá na dobrom pocite. Radšej skôr ako neskoro. Koľko je takých, čo si to rozmysleli a potom sa vzali neskôr alebo zistili, že to nebola skutočná láska. Tak sa berme len tak, však sa potom rozvedieme...keď už rozmýšľať, tak poriadne, nie do polovice ;-) @fragile11 ahoj :) v prvom rade zachovaj kľud a pokúste sa vydiskutovať si túto situáciu. Či to nie je len stres, že sa blíži taká veľká vec. Uvidíš ako rozhovor dopadne a podľa toho urobte rozhodnutie. Radšej zrušiť svadbu, ako žiť s niekým, koho nechceš a tváriť sa šťastne. Nie je to síce dobré a ani ideálne riešenie, no v tejto situácii sa už viac robiť nedá.
Odpovedať
@fragile11 Ber to tak, ze teraz par dni pred svadbou uz nemas priestor na uvahy je pravy/nepravy. Uz su kocky hodene a nad tymto mozes meditovat ked sa po svadbe vsetko utrasie. Ak ti mozem poradit, tak baby co ti tu radia nepocuvaj, v realnom zivote by ani jedna z nich nezrusila svadbu. Myslis, ze taketo pochybnosti tesne pred svadbou mas len ty? Ma ich vacsina ludi a poznas niekoho kto zrusil svadbu par dni pred tym? Mozno to vyzera zaujimavo v Sex v meste, alebo Julia Robets zdrha s graciou, ale v realnom zivote sa toto nerobi a otec tvojho dietata si to tiez nezasluzi. Len si predstav ako budu vyzerat vztahy medzi vami, vasim deckom, nim a jeho rodinou (stary rodicia). Toto ti nikdy nikto z jeho rodiny neodpusti. Rozvod je predsa len spolocensky akcetovatelnejsi ako utek z kostola. Rozvadza sa 50%manzelstiev ale z kostola nezdrha nikto
Odpovedať
Profilova fotka
@gita17 z tohto mi vychadza, ze rozvod povazujes za uplne normalnu vec, a pri prvom probleme je to moznost, ako manzelstvo opustit. Nechapem to. Prepac. Do manzelstva idem 100% rozhodnuta a s tym, ze rozvod je pre mna nepripustny- tak sa veci neriesia. ... Len aby ostatni nepovedali... Pre mna by bolo ovela vhodnejsie ist do manzelstva v pokoji a s skludnym svedomim, ako s moznostou, ze to raz vzdam. A ako viem, aj pri rozvode sa vedia rodinne vztahy uplne narusit- svokrovci,rodicia,deti. Je to moj nazor, ale ist do manzelstva s moznostou rozvodu- tak to radsej zijem nadivoko.
Odpovedať
Neruš!!! Ale prelož termín, ja by som sa nedokazala v takom rozpolezení vydat.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak máš pocit, že to nezvládneš, lepšie je to zrušiť teraz, ako by si mala potom plakať.
Odpovedať
Porozprávaj sa s ním o tom! Bezpodmienečne to začnite riešiť.
Odpovedať
@empathia ja????
Odpovedať
Profilova fotka
to sú rady, ako čítam, ruš, neruš, prelož, rozvedieš sa ľahko....... čo je toto za život? za manželstvo? za partnerský vzťah?... keď to neklape, šak čo vymením ho za iného.... malo by to byť o komunikácii a iných dôležitých veciach, a nie o tom ako ľahko to nejde a dá sa vymeniť... kam by sme sa dostali keby si toto všetci povedali a nebojovali o svoju lásku... aach... keby môj tato nebojoval o mamku tak by som tu nebola - a verte že bojoval až až :D :D ........môj názor
Odpovedať
@romana564 keby sa moja mama nerozviedla, tak by som tu nebola :D Takze rozvod prinasa (obcas) aj pozitivne veci - zalezi od uhlu pohladu. Ty vsak vidis vsetko len cierne alebo biele... ale zivot ide vzdy dalej, bojovat treba. Neviem co je horsie, ci tie rady, kde jej radia, aby si ho ani nevzala (co moze sposobit, ze ju aj dieta rovno opusti) alebo tie, kde vravia aby to skusila.. Podla teba vsak asi skor toto druhe je horsie... lebo ak to skusi , tak hrozi ze sa rozvedie... rozvod nie je pohroma.. pohroma je zle manzelstvo, ktore nema konca
Odpovedať
Profilova fotka
moja zlatá, ženská intuícia je viac ako 6ty zmysel práčky...Vie zlyhať, vie pomôcť, daj si na misku váh svoje pro a proti, urob si pre seba pekný deň, iba pre seba, nechaj si vyčistiť hlavu, utrieď si myšlienky, príde moment kedy budeš vedieť či to máš urobiť alebo nie, len počúvaj svoje srdce a maj oči otvorené, je jedno že máš pár dní do svadby, obetuj ten deň/ pár hodín....stojí to za to, bude to ako chvíľa.... ale žiť s niekým ku komu stratíš vzťah a lásku bude pre teba ako večnosť....rozvod ťažký, keďže máte dieťatko, zdlhavý, a keď už máš teraz pochybnosti, dobre si to rozmysli.... ja som si myslela že svadba bude riešenie, že sa ten môj zmení, a po svadbe.... chvíľku bolo dobre...myslela som si, a nebolo, len ja som bola slepá, všetko som tolerovala, teraz mám peklo zo života, nieje hamba zrušiť, alebo odložiť, stáva sa aj horšie, ale rozvod po pol roku je vážnejší a koniec koncov trápnejší a je ťažké na niečo také nabrať odvahu. Najskôr si daj tú chvíľku pre seba, potom sa porozprávaj s ním, uvidíš ako sa zachová, daj mu najavo že ho teraz potrebuješ, že sa niečo deje, neboj, zistíš čo máš urobiť a čo je správne :-) Veľa šťastia, nestrácaj hlavu, nadýchni sa, vydýchni a postav sa čelom voči tomu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atrin nepochopila si ma :) ja som to myslela skôr v tom duchu že dnes je veľa párov ktoré než by trochu do toho vzťahu mali dať viac tak majú tie zadné vráta ,, veď sa rozídeme, veď sa rozvedieme, veď čo.....,, samozrejme ak to neklape treba to ukončiť a nie nasilu držať, lebo....,,nechcem rozvod, lebo máme deti, lebo čo nato povie okolie.....,, to som tým nechcela povedať.... dúfam že už som to napísala zrozumiteľne :) keby si každí povie pri prvom probléme, prvej hádke, -ukončime to-rozveďme sa- kde by sme boli
Odpovedať
@radka1303 prečítala som si tvj príspevok, veľmi ma mrzí,že máš teraz takýto problem...škoda,že sa nedá čas vratiť späť však..
Odpovedať
Profilova fotka
@deniss111 Ano, veľká škoda, no už s tým nič neurobím, mohla som počkať, maminka mi dobre radila... Ale vieš, všetko zlé je na niečo dobré, nevrátim nič späť, ale môžem ísť ďalej, spadla som na samé dno takže viac sa už nedalo...som v rozodovom konaní, mám novú známosť, som šťastná, dáva mi to veľa síl, a je to pre mňa opora, ale kvôli bývalému som dala výpoveď v práci, ktorú som v konečnom dôsledku mala rada a bavilo ma to, len pre to, že mi nasľuboval niečo "lepšie" a nakoniec som nemala nič...samé sľuby činy nikde, teraz sa snažím do tej práce vrátiť späť, ide to ťažko, ale zatiaľ sa darí, chcem to už mať všetko za sebou, a užívať si, podľa mňa, zaslúžené šťastie
Odpovedať
Profilova fotka
Poviem len jedno: nechapem preco sa ludia nerozpravaju. My si hovorime o vsetkom uplne uprimne ved preco by sme to mali riesit s kamaratmi alebo s cudzimi ludmi aby nam radili. Treba sa rozpravat :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?