Ako poslať manžela na liečenie? Poraďte

som tri mesiace vydatá. mám pocit, ž to bola ta najväčšia hluposť, aku som mohla urobiť. manžel sa po svadbe zmenil. pije. už som sa mu vyhrozila že ak neprestane tak od neho oddídem, on mi vždy naslubuje, že určite prestane... vždy klame... chcem abyx išiel na liečenie, ale ako ho tam dostať???
Odpovedať
Profilova fotka
Jeeezis doly, to mi je luto, a to akoze hned po svadbe zacal pit? A to preco taka zmena? Nestalo sa mu nieco, ze zacal? Urcite nemohol len ta zacat pit, alebo pil a nevedela si o tom, zili ste pred svadbou spolu?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, a čo pred svadbou?vtedy nepil a v správaní bol úplne iný?to som už počula, že po svadbe sa veľa chlapov prejaví, aký vlastne sú.ale zas ešte všetko nie je stratené, dúfam.a rodina o tom vie?a čo sa týka toho liečenia, má aj on aspoň nejakú snahu prestať?
Odpovedať
to aj mne je luto, ale ak zacal pit az po svadbe, tak sa muselo stat nieco vazne
Odpovedať
to mi je luto ale ak nepil pred svadbou tak sa niečo stalo po svadbe
Odpovedať
Doly a pred svadbou bol aký? Mala si pocit, že ho poznáš? Po akom čase ste sa brali? Koľko máte rokov? Možno nám to pomôže urobiť si obraz o situácii. A čo znamená, že pije? Každý deň? Aký je potom? Ľúbiš ho?
Odpovedať
Doly, to ma mrzi. Ako dlho pije? Zacal este pred svadbou, ale po svadbe viac, ci ako?Mozno ma nejaky problem a 3 mesiace (ak pije len tolko)si myslim, nie je taka hrozna doba, aby sa to nedalo zmenit. Neviem ako je to s vasim vztahom, ale keby si sa skusila porozpravat s niekym z jeho rodiny?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Doly. Velmi ma to mrzi. Bohuzial stava sa to. Baby tu maju trefne otazky,.... Naozaj je dolezite zistit co sa vlastne stalo a co bol ten dovod ze zacal pit..... Ak ale pije len tri mesiace, tak mozno ze pred liecenim by najprv trebalo vyskusat poradnu. Vsetko zalezi od toho v akom mnozstve pije a ako dlho pije.....
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s babami, aj s tymi otazkami ... V kazdom pripade drzim palce, aby sa tento Vas problem vyriesil co najlepsie...
Odpovedať
dakujem... ono je to asi tak, on si lubil vypiť aj pred svabou, ale nebývali sme spolu, nevedela som vždy o tom a nebolo to určite tak ako teraz. zakazujem mu piť a on potom ostava agresívny, ziape po mne, dokonca mi už viackrat aj škaredo zahresil, že som... pred svadbou to nebolo až taketo... chodili sme spolu 4 roky. a asi dvakrát som ho videla takého akého ho teraz vydávam dosť často...čo sa týka liečenia, už som ho s tým oboznámila, ja ho nechcem hned poslať do ustavu, iba k lekárovi-špecialistovi. samozrejme že nechcel, tak som mu ddnes povedala že idem podať žiadosť o rozvod, už som bola pred súdom, ked mi zazvonil telefon a povedal, že k lekárovi pojde... zajtra... sstrašne sa bojím ako to dopadne...
Odpovedať
Profilova fotka
Chudiatko doly, dufam ze ho k tomu lekarovi dostanes...ale pokial si on nesprizna ze ma problem asi sa moc nezmeni...skoda ze ste spolu nebyvali uz pred svadbou...ale teraz uz skoda reci :-| Kazdopadne odid ak sa nebude liecit...nepokaz si prosim ta zivot s alkoholikom!!! Co takto skontaktovat sa s jeho rodicmi...vedia o tom?? Mozno by mu mohli dohovorit... Drz sa!
Odpovedať
Doly, drzim ti palce, aby sa umudril a naozaj k tomu lekarovi isiel. A aj na liecenie! To nie je ziadna hanba, ani potupa, ani ustav, ale institucia, kde mu dokazu pomoct. Aby nestratil vsetko.. A hlavne ty musis byt silna a trvat na svojom. Nesnazis sa predsa pomoct len sebe, ale vasmu vztahu a hlavne JEMU. Nevzdavaj sa a urci presne pravidla. Inak by si sa mohla ocitnut v zacarovanom kruhu kriku, hadok a bitiek. Budem Ti silno drzat palce, mysliet na teba a hlavne dufat, ze si tvoj manzel vsetko uvedomi skor, ako bude neskoro... DRZ SA!!!!!!
Odpovedať
doly, držím Ti palce, velmi...poviem Ti, z vlastnej skúsenosti viem, že ak chlap pije, je to to najhoršie čo može urobit celej rodine. Naša rodina je kôli tomu celá rozhnevaná, nemám pekné spomienky na detstvo a dodnes sa to ťahá...určite s tým niečo musíš urobiť, aj keby Ťa to stálo manželstvo, ale život s pijanom nestojí za nič...len čo ho budeš mať zničený a deti ani nehovorím... :-( moč Ti držím palce, daj vedieť či ste boli u toho doktora. pa
Odpovedať
Článok sa načítava...
zuzula, suhlasim s tym, ze ak si on sam neprizna problem, tak sa len tazko zmeni. Ale niektore sme slubili vernost v stasti i nestasti, zdravi i chorobe atd(neviem, ci sa to slubuje aj na uradoch). Takze by som urcite nikomu neradila rozchod pri prvej vacsej prekazke, aj ked chapem, ze alkoholizmus v manzelstve je velmi vazny problem. Najskor by som vyskusala vsetky moznosti ako ho z toho dostat a rozchod by som volila len v najkrajnejsom pripade. Ak sa zo mna raz stane z nejakych pricin alkoholicka a budem agresivna, tak ocakavam od mojho manzela, ze ma dokope k naprave a nenecha ma v tom. doly, paci sa mi, ze sa snazis manzelovi pomoct a poslat ho k odbornikovi, zelam pevne nervy, vela sily, trpezlivosti a lasky v Tvojom vztahu.
Odpovedať
Ahoj, doly. Ak Ti môžem poradiť, daj pozor, aby ste v tom probléme neboli zrazu tehotní...
Odpovedať
Doly.... neodpovedala si mi na otázky :-( Neva, skúsim aj takto. Človek, ktorý má akýkoľvek problém /anorexia, alkoholizmus, psych. porucha/ si predovšetkým musí chcieť pomôcť sám. Je veľmi dôležité, aby vedel, že má podporu a ľudí, ktorý za nám stoja ALE musí vedieť, že aj táto podpora má hranice. Napríklad - áno, pomôžem Ti s liežením, nie, nepožičiam Ti peniaze. Áno, podporím Ťa, nie, nepokazím si kv§li Tebe žiovot.
Odpovedať
ahojte. _doly_ , ak niekto niečo, ako si napísala ,,lubi,, ,bude ľúbiť vždy.
Odpovedať
Profilova fotka
doly, poznam, snazime sa tiez niekomu pomoct... ale ak ti mam pravdu povedat, cloveku, ktory si problem neprizna, nepomozes... bude to mozno otrepane, ale rozpravaj sa s nim, vela a casto... netlac na neho, ale skus prist na to, preco pije, ci je to spolocnost, problemy, praca, rodina, malo sebadovery... a potom rieste pricinu a nie nasledok... prestahujte sa, nech zmeni pracu, vyriesit rodinne vztahy, alebo mu pomoz ziskat sebadoveru... ak s nim chces ostat, lebo ho mas rada, tak to zvladnete, ak ta ma rad a chce ostat s tebou, budete to mat rychlejsie za sebou... nie je to problem na dva tyzdne, ale casom sa veci mozu zmenit... ;-) zamysli sa nad tym a rozhodni sa, budes potebovat vela energie a sily... moc moc moc ti drzim palce... :-N nehovorim len tak do vetra, "liecila" som zacinajuceho zavislaka na PC hrach a teraz hladame cestu k cloveku niciacemu sa alkoholom... |-| Tak sa ozvi az budes potrebovat pomoc a energiu do boja... my sa pokusime ti pomoct kolko to pojde... ze baby?
Odpovedať
baby dakujem ešte raz za podporu... ;-( nsoci mame obaja 24, pred svadbou som si bola ista, že ho poznam, nepije každy den. pije vtedy, ked niesom pri nom, napr. ked ma volno v praci a ja nie. ked idem za kamoškami-potrebujem byť nieekedy aj s nimi- slubi mi, že sa neopije, ale malokedy to dodrži, alebo ked si vybehneme spolu von a on natrafi na kamošov a oni si davaju tak mu je už jedno, že som tam a povačšine sa najedujem a odidem a on je potom na mol. už som si pred tymto vikendom myslela, že je to lepšie, tyžden a pol, bol perfektny, on je dobry človek ked nepije. ale v piatok sme išli do baru a už som na nom videla, že je nervozny, otravoval, či si može dať, tak som povedala za jeden... boli tri, zlakla som sa a išli sme domov... pokračovalo to v sobotu večer, a ndelu cely den, kym mi nevolala znama aby som si prenho prišla do krčmy že tam už hodinu spi..
Odpovedať
Ahoj doly, je mi to líto, držím pěstičky. Jen na utěšenou: mám kamarádku, už je s přítelem přes 10 let. On pil tzv. kvartálně (kalbička cca měsíc, chvilku klid a pak zase). Asi před 8 lety byl díky ní na léčení a ona byla úžasná, byla mu hrozně oporou a už je to těch 8 let a on je "čistý". Chodíme spolu sem tam posedět a grilujeme a tak, a on si cca před 4 lety dal pivo a štamprličku. Měla jsem hrozný strach, ale zvládá to, ví kde má klapku. Chci tím říct, že když se rozhodne pro léčbu, budeš muset být hodně silná a prožít to s ním. Ne všichni končí jako alkoholici... Zkus když tak k tomu lékaři docházet s ním, ať víš co bude prožívat, jak na to reagovat apod. Lékař Ti vysvětlí, jak uvažuje když je střízlivý a když je opilý (protože to jsou 2 rozdílní lidé) a jak na to reagovat. Držím Ti pěsti!!!!
Odpovedať
on si uzna, že robi zle, vie to, že ma problem... ale nevie sa ovladať... byvame u svokrovcov, všetko to vidia a nechápu, plne suhlasia s tym o čo sa pokušam.
Odpovedať
Doly, musí on sám chtít a mít vůli! Možná budeš muset udělat něco, aby si uvědomil, že tohle NE! Lékař mu pomůže vypozorovat co a proč má chuť na alkohol, rozebere to s ním (to ale musí být spolupráce s Tvým manželem) a začne "ordinovat". Poradí mu jak ty stavy zvládat, čím nahradit alkohol a Tvůj manžel se bude muset vyvarovat hospod, kamarádů apod.Píšu to hrozně zjednodušeně, možná ale pomůže, pokud se na odborníka obrátíš Ty!
Odpovedať
mam sa odbornika obratit namiesto neho? nechapem lienka
Odpovedať
Profilova fotka
doly, to by som nerobila... ak sa spojis s odbornikom tak preto, aby si zistila, ako manzela pre vec ziskat... su to dobri psychologovia a bude ti vediet poradit... o podporu poziadaj i svokrovcov... a hlavne teda preberajte problem, ked si ho priznava, najskor sa odhodla... ;-)
Odpovedať
Já jsem se asi špatně vyjádřila. Myslela jsem tím, že bys toho odborníka vyhledala Ty a on by Ti poradil, jak k němu dostat manžela (jakým způsobem). Abys třeba věděla jak reagovat, když se třeba opije, když pak vystřízliví a pak toho lituje... ;-) Teď když se dívám co jsem napsala, tak to asi písmem vyznělo, že odborníka potřebuješ Ty :-N To jsem nechtěla!!! :-D Promiň..
Odpovedať
lienka v pohode, možno ho naozaj o chvilu budem potrebovať aj ja - ked sa pomatiem. madeleine, ked ja sa bojim, že ten doktor nebude dobrý doktor... ja už ani neviem ako by som sa vyjadrila. zajtra napišem ako sme dopadli, dufam, že už budem mať väčšiu vieru v dobré ako teraz... ešte raz dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
doly, v tom si nechaj poradit... obrat sa na poradenske centra, najdi temy, kde najdes viacero vyliecenych, ktori poradia... aj na tieto problemy sa stranky specializuju... urcite si nevyber niekoho podla zlatych stranok... ja osm dokonca dala na slova znameho a psychologom uz moc neverim... =-) Treba si dat pozor, aby lekar nenapachal viac skody ako dobroty... |-|
Odpovedať
:-(
Odpovedať
Profilova fotka
mozno som v tomto smere nekompromisna, mozno hovoria aj moje roky, ale ja by som sa od neho okamzite odstahovala, nechcem predbiehat, ani zvelicovat, ani strasit, ale alkoholik si alkoholizmus neprizna, a malo je vyliecenych su, ale cim mladsi tym menej si to pripustaju, alkoholizmus prerasta do agresivity, s tym by som nedokazala zit, tak ja by som to riesila nekompromisne a tvrdo, odisla by som od neho, nech to vyzera ako chce, bud sa spamata, a bude suhlasit s liecbou, alebo zacne pit este viac, co je ten horsi pripad a vtedy mu naozaj nezalezi na tebe, ja viem som kruta, ale zivot s alkoholikom je to najhorsie, co moze byt a hlavne, ked nejde len o teba, ale pojde aj o tvoje deti, ktore ti mozno raz vyhodia na oci, akeho otca si im vybrala, prepac za tvrde slova
Odpovedať
Poznam vela prikladov zo zivota a dva dost bilzko, jeden pripad bol ten, ked zena cely zivot zila s alkoholikom a nechala sa ponizovat a dokonca aj mlatit, vysledkom je to, ze ani jedno dieta nezije s nimi (maju 3 deti). A dalsi priklad je ten, ze manzelka od muza odisla, ked uz to nemohla zniest a on sa spamätal a isiel sa liecit. Vratila sa az vtedy, ked bol "vylieceny" a zacal viest normalny zivot. Lubia sa a su stastni....Tym ti neradim, aby si odisla, ale urob vsetko pre to, aby sa isiel liecit a ak sa to nebude zlepsovat, tak ti neostava nic ine, ako odist, pretoze si znicis zivot. Lahko sa hovori, horsie sa urobi, vsak? Drzim palce a prajem vela sily!
Odpovedať
Profilova fotka
Doly, je mi to hrozne luto. Musis byt ale nekompromisna. Neexistuje vylieceny alkoholik, iba abstinujuci alkoholik. Musis to riesit teraz, bud sa zacne liecit a bude mat snahu zalozit s tebou rodinu alebo od neho musis odist. Musis byt silna a mysliet na seba a svoje buduce deti. Nenechaj sa urazat a nechat si ublizovat.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?