Ako dlho trvá vybavenie dokladov po svadbe?

ahojte dievčata, dada by som sa informovala - za koľko dní ste si vybavili nový občiansky a dalsie doklady? a ak idem meniť miesto trvalého bydliska, čo všetko mam urobiť a kde? dakujem za všetky rady :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj vydavala som sa ba urade ale to he hedno obciansky mi trval skoro mesiac asi toho nali v tedy vela a ja som len len cakala aby som dovtedy neporodila bola som tehotna v tedy ze aby som nesla do porodnice bez obcianskeho ale chvala bohu stihli to :-D jarticka poistenca bola hned :) a este raz ma to cska ked budem menit bydlisko . Tsk ja by som tiez chcela vediet co tam vsetko treba :)
Odpovedať
Profilova fotka
ak ideš meniť trvalý pobyt, musíš ísť na mestský úrad a tam požiadať o zmenu, keďže ešte nemáme bývanie tak sme u svokrovcov, čo značí, že oni museli ísť na kataster pre výpis, že sú vlastníci a potom s nami na úrad podpísať súhlas, že môžem u nich bývať...toto bolo na počkanie....až potom som šla vybavovať ostatné ako OP, VP a kartičky a operátorov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
OP som mala zhruba o 4 dni po svadbe, karticka mi prisla do mesiaca (z poistovne), zatial mi poslali docasnu (papier s potvrdenim) ...
Odpovedať
Profilova fotka
So sobášnym listom a potvrdením o zmene TP, príp. ak máš titul na zapísanie, tak aj diplom, ideš na úrad, resp. políciu (záleží, kde to u vás robia, napr. v Žiline to je všetko na mestskom úrade - matrika aj oddelenie polície pre výmenu dokladov). Štandardne aj OP, aj pas, aj vodičský vybavíš do 30 dní, niekedy to môže trvať kratšie, ak nemajú veľa práce (ak si zadáš, pošlú ti sms). Alebo si môžeš priplatiť za expresné vybavenie (poplatky a čas je vždy uvedený na mieste vybavovania nových dokladov). Do poisťovne som išla hneď so sobášnym listom (vraj je nutné nahlásiť zmenu do 8 dní), dali mi papier a novú kartičku som si bola vyzdvihnúť na pobočke do 30 dní (ja mám všeobecnú zdravotnú). Ak si zamestnanec, tak zmenu nahlasuje zamestnávateľ, v opačnom prípade musíš nahlásiť aj do sociálky. Ostatne inštitúcie, ako banka, sporiteľňa, operátor, potom stačí uz len na základe nového OP. A ešte na začiatok, sobášny list by ste mali mať hotový do týždňa. ;-)
Odpovedať
hm, nerátala som s tým, že to trvá až tak dlho... ako to potom funguje, keď potrebujem do týždňa po svadbe vycestovať do čiech, pretože tam študujem? môžem aj bez OP? alebo mi za ten týždeň s nejakými príplatkami stihnú vybaviť všetky potrebné doklady?
Odpovedať
Ja som si priplatila za vsetko...a mala som do dvoch dni hotove vsetky doklady, oni ti daju potvrdenia o tom, ze si si poziadala o nove, staci ak mas to pri sebe :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
ja som vsetko popisala tuto..svadba na urade - nie kazdeho sa tyka svadba v kostole. http://www.somkosican.sk/oznamenia/ak... vela veci sa da vybavit az s novym OP, na jeho vydanie maju 30 dni, takze vela zavisi od toho. ja osm mala do 2 tyzdnov vacsinu za sebou.
Odpovedať
ohladom zmeny adresy musis ist na obecny/mestsky urad a zmenu ti tam vykonaju hned, na pockanie, len musis mat sobasny list so sebou.... ak budes byvat v nehnutelnosti, ktoru vlastni niekto iny, tak by mal prist aj on, aby akoze suhlasil s tym,ze v dome, byte, mozes byvat .... VP a OP mi trvalo cca 3 tyzdne, papiere k autu tiez asi 2 tyzdne a preukaz zo zdravotky skoro mesiac ... ostatne veci som si menila postupne, cize banka a pod .. a napr som 4 mesiace po svadbe a u niektorych lekarov este nemam zmenene priezvisko, nechavam to, az ked k nim pojdem ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?