Aké boli vaše prvé spoločné Vianoce?

Profilova fotka
Milé nevesty, ako ste prežili prvé spoločné Vianoce? Podeľte sa s nami o krásne zážitky :) My ešte nie sme manželia, no zoznámili sme sa cez Tinder práve na Štedrý večer pred dvomi rokmi. On v Španieslku, ja na Slovensku. O rok neskôr sme už trávili Vianoce spolu s mojimi rodičmi a tento rok ich slávime na výlete v USA :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :) Náš prvý spoločný Štedrý deň sme strávili sami doma, chceli sme si to konečne vyskúšať bez rodičov. Tých sme navštívili až na prvý sviatok vianočný.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
Tak my teraz prežívame naše prvé Vianoce ako manželia a neviem prečo, ale nejaké zvláštne sa nám obom zdali. Nie žeby boli zle, len asi to bolo o tom, že ja mám úplne iné zvyky ako mali v jeho rodine.Pochádzam z mesta, aj tam je zrejme inak, ako na dedine.Trebárs už aj to, že vôbec som nevnímala príchod Vianoc, nechodili sme hoci na vianocne trhy, takmer vôbec som nevnímala tu"predvianocnu atmosféru "v meste, hoci možno prehnane až to býva, ale mne to teraz veľmi chýbalo. Skrátka som ani nebrala, že prichádzajú Vianoce. Bývame u manželovej mamy, čiže automaticky sa"vianocovalo"podla nich. Týka sa to hlavne jedla, varenia, ale aj výzdoby,oblečenia, štedrej večere,počúvania kolied či trebárs návštevy kostola a podobne. Ale aj celkovo také to fungovanie rodiny cez sviatky.... Ako to bolo u vás?
Odpovedať
Profilova fotka
@bibusa36 My sme tento rok rok boli opäť u mojich rodičov, sami by sme asi tú atmosféru vianočnú nevyčarovali, v tomto je odborníčka moja mamina :) Tým, že Tony je Španiel zvyky sú úplne iné, ale jemu sa páčia naše slovenské Vianoce, oni viac slávia Troch kráľov, tých už oslávime v Španielsku – pre mňa to budú prvé sviatky tu, tak som zvedavá.
Odpovedať
My sme spolu už nejakú dobu a prvé Vianoce sme oslávili už pred pár rokmi u nás na Slovensku. Priateľ to zvládol úplne v pohode a jediný problém mal s kaprom, ktorý mu veľmi nechutil a kosti vyberal 3x dlhšie, než my. Tento rok sme mu preto kúpili radšej lososa, aby sa chudák vobec najedol :-D Každý rok to ale striedame a keďže priateľ je Švéd, už som si stihla vyskúšať aj Vianoce na severe.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme travili stedry den u mojej maminy, no tiez manzel bol trosku taky nesvoj lebo ich den vyzeral uplne inak, no zvysne dni sme travili u jeho rodiny, cize si to takto vykompenzoval ...sami sme nechceli byt lebo to sme skoro kazdy vecer no ale ked pridu deticky asi budeme radsej len my ako nasa rodina
Odpovedať
@barababic My sme si ich užili sami dvaja spravili sme si večeru manžel pomáhal ;-). Byt sme si vyzdobili spoločne a spojili sme tradície z oboch rodín. Veľmi sme sa tešili, že sme si ich užili bez stresu. Keďže sme sa rozhodli ísť na polnočnú do kostola kúsok od mojich rodičov (omša tam bola skôr ako v našom meste) zastavili sme sa predtým na chvíľku u nich. Na prvý sviatok mal manžel 24h smenu. Druhý sviatok sme boli najprv u našich a potom u jeho maminy. Pri oboch návštevách sme sa stretli aj so súrodencami takze sme všetko krásne postíhali. :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?