Žiadosť o ruku. Aké to bolo u vás?

akým spôsobom Vás požiadal priateľ o ruku?bolo to romantické,alebo obyčajné???alebo Vás ani nepožiadal? mám kamošku, ktoru priateľ o ruku nepožiadal, len sa vzali,lebo bola tehotná..takže museli.. ale mám aj kamošku,ktorú priateľ požiadal o ruku pred všetkými..kľakol si a opýtal sa jej, či si ju vezme.. môj priateľ je antiromantik..ale ja chcem a dúfam, že ma o ruku požiada nejako romanticky.. myslíte si, že žiadanie o ruku je starodávne a dnes to už nie je v mode,alebo to patri aj dnes k dokazu lasky?
Odpovedať
1
2
ahoj mari,vobec to nie je starodávne.Mňa manžel požiadal o ruku na sv. Valentína a bolo to také krásne,každému to prajem zažiť. Sú to krásne spomienky
Odpovedať
erika84..aj ja si myslim,ze to patri k tomu..musi to byt super pocit.. a akym sposobom???opis troska :) nech zavidime :))))))
Odpovedať
Ja som na valentína pripravila pre môjho milého večeru, sviečky, vínko, intimco... Pekne sme sa navečerali a po večeri som mu dala darček najprv ja. A potom si on z ničoho nič kľakol pre do mňa a povedal mi krásne vyznanie,ako ma veľmi ľúbi......a spýtal sa ma či si ho vezmem. V tej chvíli sa mi tak rozbúchalo srdiečko, vyšli slzy,ked som ho videla pre do mnou na kolenách. Povedala som ÁNO a hneď som si ho postavila a objala. Bolo to veľmi pekné ,nedá sa to už teraz takto opísať treba to zažiť. nakoniec sme obaja plakali(od štastia ) a dnes máme druhé výročie našej svadby. A ja si veľmi často spomínam na tieto chvíle.
Odpovedať
a môj manželík mi aj teraz kúpi ružu alebo aj kyticu,lebo ich mám veľmi rada. Vieš povedala som mu, že také milé prekvapenia, sviečky v izbe nie sú aktuálne iba, ak sme spolu chodili ,ale aj v manželstve, tak sa snaží, aby ma sem tam potešil
Odpovedať
..máš romantika..ako dobre..ja som veľmi citlivá a romantická dušička..ale môj priateľ,napriek tomu, že je vo všetkom super, na nešťastie..romantický nie je :-S
Odpovedať
skus mu niekedy niečo povedať, čo sa ti páči,alebo ako si predstavuje vašu budúcnosť( požiadanie o ruku, svadbu..)pripadne,ak máš v okolí kamošku,čo zažila pekné požiadanie,tak mu o tom povedz a rozplyvaj sa aké to muselo byť super....
Odpovedať
vies,sme spolu uz vyse 5rokov..a ja som az teraz - na valentina dostala prvu ruzu..po 5r. rozpravani,ako milujem kvety..jasne,nosi mi male pozornosti a darceky - hocikedy, ale nie kvety..tie prisli az teraz :-) :-) :-)
Odpovedať
to je tazke s tymi nasimi chlapmi. Na nieco si clovek po tolkych rokoch zvykne,ale na nieco predsa len nie. Ja mam zo svojim manzelikom problem s tancovanim.Na nasej svadbe poctivo tancoval kazdy tanec,lebo na zenicha sa to patri. Dovtedy to velmi nechcel a teraz tiez moc nevyskakuje od radosti,ak chcem niekam ist a zatancovat si. Vacsinou to koci hadkou. Takze vidis,mam romantika,ale nie tanecnika-mna zlosti to.Ja som ho pred 6 rokmi ucila tancovat na moju stuzkovu,lebo bol riadne drevo,tarez mu to aj celkom pekne ide,ale musi nato mat chut a aj tak tancuje,len,aby som sa nechmurila a nie,ze z toho ma radost,alebo,ze sa dokaze odviazat.
Odpovedať
nepoznam chlapa,ktory by rad tancoval..okrem mojho brata..ten zdedil talent po mamine.. no,ako vidim,tvoj manzelik sa snazi..aj moj priatel sa tak s tou romantikou snazi..ale niekedy aj nieco pripravi,ale potom to nejakou somarinkou pokazi..ale aj tak ho mam rada :) a budem rada,ked ma poziada o ruku aj na schodoch v nakupnom stredisku :)))) len nech je to mile, pekne,necakane a zlatucke a hlavne uprimne :-)
Odpovedať
mňa môj drahý Luky požiadal o ruku úplne rozprávkovo... Vždy som si o ňom myslela, že je antiromantik, ale po tomto som svoj názor úplne zmenila. Išli sme na týždeň na dovolenku do Talianska - v marci 2007. Našli sme si lasné letenky, ubytko, bývali sme v Miláne, a celý týždeň sme stopovali do iných miest... Como, Bergamo, Verona... VERONA - poznáte ten príbeh od Shakespeara - Rómeo a Júlia. Tento príbeh sa odohrával vo Verone, doteraz je tam balkón na ktorom "akože" ona stále a kričala: "Rómeo Rómeo, prečo si Rómeo, zapri svojho otca, vzdaj sa svojho mena a ja nebudem viac Kapuletovou...". Je to tam teraz veľká atrakcia pre zamilovaných i pre už manželov.... Tak sme tam išli. Po šťastnom stopovaní /hoci pršali ako z krhly, premohli mi topánky, boli mi zima/, nám zastavili Čech !!! a vzal nás priamo do Verony. Prešli sme všetky krásne pamiatky a nakoniec sme išli na Júliin balkón. Už vtedy som bola prekvapená, že môj Luky sa tam tak hrnie... Veď mi vždy dovtedy hovoril že je to trapný vymyslený príbeh o dvoch pubertiakoch... Ale keď sme vyšli na ten balkón, zatvoril za nami dvere aby sa tam nemohli dostať ostatní turisti, kľakol si na tom balkńe predo mňa a spýtal sa mi či chcem s ním stráviť celý život... JA som šťastne vykoktala aaano, objali sme sa, pobozkali a ľudia ktorí sa za ten čas nazhromnaždili za sklenými dverami a dolu pod balkónom začali tliekať, pískať a blahoželať nám po anglicky, taliansky a ešte neviem ako... No rozprávka... O pár mesiacov sa berieme a veľmi sa ľúbime... Všetkým radi rozprávame o našom šialenom uletenom, ale nádhernom výlete do Verony....
Odpovedať
ja som bola zasnubena a uz som aj odsnubena.... byvaly priatel nebol velky romantik ani neprejavoval city ---- prvy krat som pocula ze ma lubi az po vyse roku chodenia :-( ----- (v den mojho odchodu do Anglicka) --- co ma dost mrzelo...... ;-( Prisla som o 3 mesiace na Vianoce domov..........medzitym mi ten blazon stihol kupit zasnubny prstienok v Prahe na Vaclavaku, aby ma uniesol na ich chatu a tam ma v romantickej atmosfere- sviecky, hudba,...poziadal ruku. Nejako mu vsak tie plany padli, tak to urobil doslova na ulici :-) . V ten den ma zobral na maly vylet ----- jeho tatko si siel kupit noveho dzipa........on na nom odisiel domov a nam nechal druhe auto, takze sme sa len tak flakali, po kazdych 5-tich krokoch 5 minut stali, bozkavali sa,......vytesovali sme sa, ze sme konecne spolu ------- zobral ma na veceru a ked sme odchadzali z restiky a boli uz pri aute, chcel mi galantne otvorit dvere ---- nejako som to necakala, takze ma nimi este buchol do pleca :-D ..............potom si klakol a opytal sa ma, ci by som s nim chcea stravit cely zivot :-) ----- obaja sme plakali od radosti. Ta romantika ho bohuzial drzala vzdy tak 2-3mesiace, potom pol roka nic,.......mal take obdobia, co boal dost skoda. Vztah nam vsak vydrzal 4 rocky a potom sme sa rozisli ----- no stale mam na ruke prstienok......nechcel ho spat, vraj co by s nim robil.......tak na pamiatku. =-)
Odpovedať
blondiatko..preco je na svete tak malo romantikov???ja to vazne nechapem..ved kazda zena tuzi po romantickych vyznaniach..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
čau blondiatko, aj mna drahý požiadal o ruku doslova na ulici. Na mieste, kde sme sa prvýkrat stretli. A to vyznanie - že odtialto sme urobili prvý krok do spoločného života, tak by chcel aby sme odtialto urobili aj druhý. Plakala som od dojatia ako malé decko 8-)
Odpovedať
ahojte..ako vsimam,tak vacsina si porovnava len s niekym dalsim svoje zasnubenie..ja si mozem porovnat druhe s prvym :-D a aj ked prve bolo krajsie,nebolo to s tym clovek to prave..sice druhe nebolo prilis romanticke,no bolo to na novy rok,tesne po polnoci,takze ked som odpovedala ano,tak som mala aj ohnostroj :-) co ma velmi potesilo 8-)
Odpovedať
u nas to bolo tiez pekne. mala som nenormalnu chripku, lezala som v 40tkach horuckach, vzal si kvoli tomu dovolenku a staral sa o mna. a ako som tak lezala spotena, bleda a strhana, tak prisiel aj s prstienkom, ze sa o mna chce uz starat cely zivot a nechce ma nikdy stratit. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mari, ak je tvoj drahy antiromantik, priprav sa na to, ze nenaplni tvoje tajne priania. Ak to tak naozaj chces, odporucam ti hodit rec s niekym, kto dokaze tvojho draheho inspirovat aby sa prekonal... ;-) Antiromantici naozaj nemyslia na to iste ako romanticky... 8-)
Odpovedať
Ja som svoj zásnubný prstienok dostala od môjho drahého na moje požiadanie.Mala som totiž pred 2 rokmi promócie a on sa ma spýtal,že čo mi má kúpiť. Tak som mu povedala,že zásnubný prsteň. Nosila som ho( a aj nosím) 2 roky a až tohto roku - v januári ma konečne požiadal o ruku. Nie žeby ma vtedy nepožiadal,ale keďže sme vtedy ešte neplánovali svadbu,tak to teraz urobil opäť. Robil s tým dosť tajnosti.Najpr sa rozprával s mojimi rodičmi a ja som o ničom netušila. Bola som dosť aj nazlostená, pretože ani vo sne mi nenapadlo,že si ma chce zobrať už tento rok. Chcel ma o ruku požiadať na valentína,ale ja som do neho toľko ,,hučala,,,že nakoniec vyšiel s pravdou von. Zobral ma do mesta a išli sme ,,akože,, náhodou do zlatníctva, že aká obrúčka sa mi páči. A tam sa ma opýtal,či si ho vezmem. Priamo v zlatníctve. nebolo to síce romantické, ale veľmi sa mi páčilo aký bol celý vystresovaný a ako sa mi triasli ruky :-D Takže svadbu máme už túto sobotu - 04.08. - presne na naše 8 výročie. Tak ako som si to vždy priala.
Odpovedať
Mari, ten moj byvaly pochopil, co je romantika az v den mojho odletu (bohuzial len na kratku dobu a opat bol romanticky az ked videl, ze uz je zle aj v ansom vztahu ]-( ) ----- jeho rodicia normalne nechapali, ako moze doma cela dni fnukat do vankusa.......zmenil sa zo dna na den, vypisoval mi nadherne listy (este teraz sa rozplacem, ked ich len vidim, nie este citam ;-( ). Len ked som prisla, tak uz som zase bola po ruke ---- romantika ho coskoro omrzela. ]-( Ach, jo.......je to hrozne s tymi chlapmi. Mrzi ma len to, ze jeho terajsia priatelka si uziva romantiky az az ----- nechapem, ako sa mohol tak zmenit (ale prajem mu, nech je stastny ;-) )........aby mi povedal, ze ma lubi, som ho musela pomaly prosikat (vzdy mi to vysvetlil tak, ze u nich doma sa city nikdy neprejavovali a nemozem to od neho chciet ----- a ja som z domu zvyknuta, ze aj napriek nasmu veku nam rodicia povedia, ze nas lubia,....). Vlastne preto sme sa rozisli ----- nikdy som nevedela, ci ma naozaj lubi alebo to hovori len preto, ze ja chcem. Mal pocit, ze materialne veci to povedia za neho ]-( . Nastastie asi pochopil, ze vo vztahu sa treba uberat inym smerom.......tak nech mu to len vydrzi. :-)
Odpovedať
madeleine.. to uz nezmenim..aj ked mi to chyba..a velmi..ale ocenujem jeho ine kvality,ktore chybaju inym chalanom.. ale stale mu hovorim..co by som chcela a ako by som to chcela..ako si co predstavujem.. terina25 aj ja si predstavujem a stale mu o tom basnim,ze na svoje promocie (o2r.)chcem dostat zasnubny prsten..ze uz ma na neho zacat setrit :-)
Odpovedať
Ahoj mari:) Ja este tiez zasnubena nie som...moj priatel je velky romantik tak som si ista ze nieco super vymysli...hoci to nie je to najdolezitejsie. myslim si ze poziadanie o ruku vobec nie je staromodne je to krasna romanitcka tradicia a doelzity krok ked sa mysli vazne...a najhorsie je podla mna ked k tomu dievca svojho chlapca "dokope"...poznam taku jednu teraz nosi prsten na ruke a nic tym neziskala lebo jej partner sa k svadbe aj tak nema...vsetko ma mat svoj cas:) ked pride ten tvoj dufam ze to popises:) a neboj ked ta lubi aj ked nie je romantik urcite to spravi pre Teba nezabudnutelnym zazitkom:)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme boli na krasnom romantickom vikende v Parizi a ako som sa neskor dozvedela, moj drahy nosil cele tri dni snubny prsten vo vrecku rifli :-D :-D boli sme na Eiffelovke, v Louvri, na Montmarte a dokonca aj vo Versailles, ale vraj nebola vhodna prilezitost :-D :-D :-D ale o to to bolo krajsie vo vyske 11000 metrov nad morom x-) klakol si predo mnou v ulicke lietadla a romanticky mi vyznal lasku x-) x-) presne slova si uz nepamatam, pretoze som bola v absolutnom soku, ale odpovedala som mu po francuzsky z coho sme mali neskor srandu, ze mi vlastne ani nerozumel :-D :-D
Odpovedať
ahojte, zatial som len cakatelka na poziadanie o ruku, ale raz v zivote som takmer o ruku poziadana bola. lenze za akych okolnosti.... boli sme s expriatelom / v tom case sme spolu chodili 2 roky/ a jednym cerstvym manzelskym parom na veceri. zrazu sa nas ten manzel-kamarat este v euforii z ich vlastneho sobasa pyta: a co vy, kedy sa planujete brat, na co cakate, kedy pojdete na to...? ja som len tak vtipne poznamenala ze zatial sa svadba necrta lebo neviem o tom ze by ma niekto o ruku poziadal ;-) . tak sa ten manzelik, velky propagator svadieb pustil do expriatela: preco si to este neurobil? a expriatel vravi :ze to chce ten spravny moment. a manzelik- kamarat spustil zase ze : "aky moment, s tym netreba otalat, podla mna keby si si tu klakol na zem a teraz ju poziadal o ruku tak ona ta neodmietne. o co sa stavis ze ak to teraz urobis tak povie ano? kamarade to chcem vidiet. ale ty si makky, stavim sa ze to neurobis". ja som tam cely cas sedela, trapne sa citila, vsetko toto pocuvala a zdesene sa divala ako moj expriatel sa nechava vyhecovat svojim kamaratom a v rozpakoch si teatralne klaka v restauracii k mojim noham a sam nevie co vlastne ide urobit ale za kazdu cenu sa nechce zhodit pred svojim kamosom. vobec tu neslo o mna ale o to aby nebol za makkysa a to ma sklamalo! velmi zle mi to padlo. o mesiac na to som sa s nim rozisla.... prajem vsetkym kockam co na moment poziadania o ruku cakaju / tak ako ja/ , aby bol nadherny a cely zivot nan mohli spominat s hrejivym pocitom pri srdiecku :-) ;-)
Odpovedať
enjoy - fuha, silne kafe :-o
Odpovedať
ahoj luciferova - uz je to tak davno ze dnes sa na tom len zasmejem ;-) asi to malo tak byt a ten jeho trapny krok mi nasepkal ze to neni Pan pravy :-D dufam ze ty mas omnoho krajsi zazitok ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ten môj to chcel zvládnuť na Valentína... Samozrejme ho zdržali v robote a na tie 2 hodinky čo mal po práci si dohodol mňa a aj jeho synovca... Takže sme skočili kúpiť prstienok, ale viac nestihol... Ale 2 dni na to sme boli pozvaní na jeden Valentínsky večierok a keďže ten môj je hamblivý, tak keď mi išiel ukázať kde sú tam záchody, tak ma počkal pred nimi a dal mi prstienok ;-) :-D :-D :-D takže boli sme sami dvaja pred toaletami ;-) :-D :-D :-D Ja nestojím o všelijaké šaškariny na verejnosti a veľmi som bola spokojná, že to bolo v piatok - som na piatok zaťažená asi ;-) :-D :-D :-D
Odpovedať
Ahojte! Moj nastavajuci tiez nieje ktovieaky romantik :-| ...a to sme sa o zasnubach bavili neraz...vravela som mu ze nechcem ziadne oficiality,ze chcem proste prekvapko,ked bude citit ze nastala ta prava chvila...hlavne nech je to romanticke...Tak prekvapko mi sice spravil,ale...Poziadal ma pred jeho a mojimi rodicmi...bola som v rozpakoch lebo sme sa dohodli ze zasnuby rodicom potom iba oznamime...myslim si ze to bolo tak ci tak na podnet jeho rodicov,ktori ani brvou nepohli ]-( Moja mamka,chudatko bola dojata viac ako ja...slzicky jej tak tiekli...nevravim,ze to nebolo pekne,vyznanie bolo ozaj uprimne a krasne,iba mi bolo troska luto,ze to nespravil v tichosti vo dvojici...Moji rodicia boli dojati,takze ma to trocha ukludnilo a doteraz som mu nepovedala ze nesplnil moje predstavy ale predstavy skor jeho rodicov... :-S No videla som,ze on je stastny,aj moji rodicia,tak som si v duchu vynadala ze nesmiem byt taka egoistaka a mysliet len na moju spokojnost,ale hlavne ze boli stastni vsetci naokolo...A co sa tyka darcekov a pod.,stale nieco dostanem iba tych kvetov sa neviem "doziadat"...a mozem mu to omielat do nekonecna...ze nechcem nic,ze najkrajsim prejavom lasky je pre mna kvietok...jeho mama poznamenala ze peniaze je zbytocne na kvety vyhadzovat,tak on to ma asi od nej v hlave vsugerovane...ale jeho ani netakne ked sme napr. na chalupe,aby mi natrhal aspon lucne kvietky...az vtedy ho trkne ked mu ich ja prinesiem...ach jaj :-(
Odpovedať
mimialuky: Sila, normalne ze si ma rozplakala! Ja milujem Shakespeara, ale toto ze sa dokaze niekomu stat...........Krasne :-p mari.m: Nie si sama! Ja mam tiez antiromantika! Zistila som to ked sme boli spolu na dovolenke na Krete. Naaaaaaadhreny, ruzovy zapad slnka, my na plazi pri palme a kricku s ruzovymi kvetmi a vies co priatel vypotil? "To by bola sranda keby sem teraz prisla cunami! To by sme nestihli ani vyliezt na palmu" 8-( 8-( 8-( Mali by sme zalozit klub antiromantikov. Kazdu nedelu by sme ich zavreli v tmavej miestnosti s tv a pustali by sme im romanticke filmy! Hadam by to nejaky ten piatok pochopili....... 8-) :-D :-p
Odpovedať
:-D :-D :-D ten klub by bol super...len aby sa to tam nezvrhlo na uplne nieco ine...ako si napisala s tou tsunami...chlapy by tam asi rozoberali napr. auta,co by nahodou boli v nejakom zabere(to mam namysli teraz toho mojho... :-p ) popripade nieco ine... :-)
Odpovedať
ekolu: Aj Tvoj to robieva?????? Mna z toho ide rozrazit.....Tak pozerame film kde je napinava scena az nedycham a on zacne: " To je ale blbost! Je nemozne aby ho postrelili ked je pod vodou pretoze z hladiska fyziky to nie je mozne, pretoze voda je zlozenie.........."Blablablablablablablablablabla... 8-(
Odpovedať
:-D :-D :-D no nejak tak...vsetko je furt len somarina!!!!!a este mi aj povie,co sa stresujes alebo ked je to dojimave,ze co places ved je to len akoze...sak to je iba film :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?