Zásnuby... ale kedy? Priateľ o tom nechce ani počuť

Ahojte, som tu síce nová, ale zvyknem sem chodiť - no zaregistrovala som sa až dnes. Pravdepodobne sa to tu už viackrát riešilo a možno vás napadne, že si to môžem vyhľadať, ale každá z nás je iná, má iný problém atď. S priateľom sme spolu takmer 7 rokov a z toho spolu bývame už 5 rokov spolu. Začali sme spolu chodiť keď sme mali 18, prešli sme si toho spolu naozaj veľa (aj druhá žena :( ) ale sme tu. Vždy sme napriek problémom, ktoré sme mali vedeli, že chceme prežiť svoj život spolu. O zásnubách a tiež o svadbe sme sa veľa rozprávali a dokonca my aj priateľ opisoval to ako by to chcel celé mať - myslím svadbu. Vie, že sa toho nemôžem dočkať. Nie raz som sa ho opýtala, že kedy to bude a vždy odpovedal, že už onedlho a tiež sa toho nemôže dočkať. Vzájomne sme sa dohodli, že nebudú žiadne zásnuby kým nevyštudujeme, ale škola už skončila....Zvykla som vyzvedať, no vždy vrámci srandovania a on to vedel. No teraz keď načnem túto tému (či už naozaj vážne alebo aj zo srandy vyzvedám) tak on tému rýchlo zmení. Mám pocit, že sa zmenil...mám pocit, ako keby to všetko čo mi hovoril už tak necítil. Nemôžem ani len spomenúť svadbu, napríklad aj keď sa kamarátka vydávala a len som mu ukázala fotku, tak sa ani nechcel pozrieť a iba si tak divne povzdychol a odišiel z izby. Ja už neviem čo si mám myslieť, začínam byť už z toho smutná, pretože tento rok sme plánovali, že sa posnažíme aj o bábätko no aj na túto tému je zbytočné sa s ním rozprávať. Ja neviem už na čo čaká a začínam mať pocit, že ma o ruku nikdy nepožiada :(
Odpovedať
Ja by som sa s nim otvorene porozpravala.. Normalne mu povedat ako to sem pises, ze co citis a aky mas z neho dojem.. vyjasnit si kto ma ake predstavy do buducnosti, lebo pravdepodobne sa vam nezhoduju. Ja som tiez vselijako svojmu naznacovala ze uz po 10 rokoch chcem konecne prsten ale nedochadzalo mu to, tak sme mali debatu povedala som mu to po lopate a prislo to potom.. sice som si to takto nepredstavovala ale co uz. My ti tu velmi neporadime, nevidime tvojmu do hlavy..
Odpovedať
Jedine sa, porozpravat, ako to vidis ty a, ako to vidi on... Ak on odide z izby, tak to skusit zase s tym, ze je pre teba, dôležité, aby si vedela, na com si Držím palce :-)
Odpovedať
skúšala som sa s ním porozprávať aj teraz a skončilo to tým, že mu lezie všetko na nervy. Keď som mu povedala, že ma mrzí aký je a ako sa zmenil tak mi povedal, že veď aj ty máš zlú náladu a to bolo celé :(
Odpovedať
ste spolu 7 rokov, bývate 5... podľa mňa je to už zvyk a prechodené a do svadby sa nehrnie... my sme spolu tiež cca rovnako, no v sept. to bude 8 rokov, vzali sme sa v 2016, a už to bolo také ltt, v tom zmysle, že býval sám, ja som ešte študovala, ale spoločné bývanie pred svadbou som nechcela... a dobre sme spravili, vzťah sa akurát stihol akoby “reštartovať” svadbou po 6r a potom prišlo aj bábo... ďalšia vec je, že keď sa k ničomu nemá, skúste sa o tom vážne porozprávať, aby ste vedeli, na čom ste, lebo tu sa to asi medzi vami rozchádza, mám pocit, v tejto oblasti... tu ťažko poradíme 🤨
Odpovedať
A cudujes sa, ze je taky? Mna keby otravoval s takouto otazkou tiez sa mi to zprotivy a vykaslem sa na to. Chlap ma sam citi kedy je ta spravna doba, zena nesmie nanho tlacit.. Potom jasne, ze vznikaju taketo situacie. Nic nieje horsie ako ked zena tlaci muza do svadby.
Odpovedať
moja sesternica prežívala niečo podobné, nakoniec povedala frajerovi, že ak ju v prebehu mesiaca nepožiada o ruku, končí s ním .... a hned boli zásnuby, :) viem, že je blbé chlapa tlačiť do takých vecí, ale zase nie je správne aby si s ním márnila čas, ak sám nevie čo chce a ty chceš mať rodinu a posunuť váš vzťah do inej dimenzie :) na tvojom mieste by som sa s ním o tom otvorene porozprávala, nenechala ho len tak zmeniť tému, ... trvaj na tom, aby ste sa o tom úprimne porozprávali !! uľaví sa ti a budeš vedieť na čom si či už zostanete spolu alebo sa rozíjdete .... chápem tvoje trápenie, my chodíme spolu 4. rok ale to len preto lebo som mala školu, ale môj chlap počíta dni do svadby už veľmi dlho, museli sme robiť kompromisy s dátumom svadby :) asi hlavne preto, že už má 35 a začíname spolu "žiť" až po svadbe, ja si z neho robím srandičky, aké to má ťažké, už sme si ako brat a sestra :D :D držím palce, veľa síl Ti prajem :)
Odpovedať
Profilova fotka
Dovolim si prispiet do tejto debaty. Aj ked naozaj nedokaze nikto objektivne posudit co sa deje mne to prislo tak ze on je s tebou iba z nejakeho zvyku a aj by to skoncil ale asi sa ti to boji povedat. Nieje to dobra situacia a riesenie do mesiaca zasnuby alebo koniec moze skoncit aj zle z dlhodobeho hladiska. Niektory ludia su proste taky ze dokial sa na nich netlaci nejdu s pravdou von. Ja by som zacala diskusiu niekedy cez vikend resp. v case kedy budete obaja odpocinuty a tlacila nanho dokial neda stanovisko. Stanovisko myslim ze ako si on predstavuje vasu buducnost a jasne mu naznacit ze ty to s nim myslis vazne ale on sa tak nesprava. Vyser sa alebo vstan, ako sa hovori. Muzi vacsinou nezvladaju natlak a v navale hnevu z neho vypadne co vlastne mu chodi hlavou. ak keby to medzi vami skoncilo stale to bude v konecnom dosledku boliet menej ako sa takto trapit. drzim palce
Odpovedať
A teraz ja..moj drahymal 10r priatelku( od18r),ked ma spoznal,myslel,ze sa bude zenit..no a presli 3 roky a zenit sa ide..ale nevesta budem ja..niektore vztahy su naozaj len o zvyku.
Odpovedať
Profilova fotka
Neriesila by som to ultimatom ze bud zasnuby alebo rozchod lebo to my pride ako citove vydieranie. Ono podla mna je tam par moznosti, jedna ze sa nechce zenit,co s tehou alebo vobec. Druha ze sa aj chce ale proste este nevie ze co a ako a mysli si ze sak to je este cas alebo nad tym nerozmysla, co ako chlapi bezne. A potom ze uz ma aj prsten ale chce ta prekvapit tak ked o tom stale rozpravas tak mu to kazis. Ja by som mu dala 2 mesiace s tym ze svadbu, vasu ani nikoho inu ani jeden krat nespomenies a uvidis ze ci nepoziada. Potom je este moznost ze Ty poziadas jeho. Ja na tieto kraviny ze zena nema 'tlacit' chlapa a ze on sa musi rozhodnut a toto neverim. Ste dvaja dospeli a preco by zena mala potichu cakat v kute dokym sa panko rozmysli ze teda ci ano alebo nie a potom byt nazhavena? Ved nejsme v 19 storoci. PS: ja som planovala poziadat toho svojho 13 Jula 2017 aj som kupila manzetove gombiky s nasimi menami ako namiesto prstena aby som s prazdnimy rukami neziadala. On ma poziadal 3 Jula 😂 takze asi tak. Tiez sesternica poziadala jej teraz uz manzela a vsetko ok.
Odpovedať
Ďakuje za vaše názory :) skúsim teda ešte chvíľku počkať a o svadbe ani nemuknúť a uvidíme. Keď tak skúsim to celé zobrať do vlastných rúk a možno to celé naplánujem ja :)
Odpovedať
@simici18 Ja tu tiez vidim dve moznosti - bud si o svadbe hovorila tak casto, ze je z toho znechuteny a rad by bol keby mu nechas priestor na prekvapko alebo to tak neciti. Preto by som sa s nim nerozpravala o svadbe, ale predsalen by som sa chcela rozpravat o tom, ci ma vas vztah buducnost, ci to stale citi tak, ze chce byt s tebou aj o 10 rokov. Teraz nejde o to, ci zenaty, ale ci s tebou pocita do buducna. Vies my zeny snivame o svadbe a rodinnom zivote a najma ked mame pocit, ze je to ten pravy. Lenze toto nie je to najdolezitejsie vo vztahu. Porozmyslaj - chcela by si si ho vziat aj keby si vedela, ze on to tak neciti, ze po svadbe s tebou netuzi? Asi nie. Takze sa zameraj na to, aby ste mali pekny vztah a neries nejaky prsten, ten je druhorady.
Odpovedať
@simici18 tiež sa pridám k názoru, že svadbu, dieťa a zásnuby minimálne dva mesiace nespomenúť. Neviem, ako spolu fungujete, akým spôsobom sa on podieľa na chode domácnosti, verím, že nemá od teba absolútny full servis, ak áno to by som s úsmevom zmenila ako prvé. Ďalej by som si robila svoj program, aby nemal pocit, že na ňom stále visíš, že si na ňom závislá. ale aby v ňom začalo hlodať to, že sú zástupy mužov, ktorí by ťa brali.Držím palce, aby všetko dopadlo k tvojej spokojnosti. Určite by som nedávala žiadne ultimáta, nevydierala citovo, nemala by si z toho nakoniec tak či tak dobrý pocit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Chcelo by to zistit, ako si planuje s tebou buducnost. Predsa len nie ste spolu nejak kratko a cha´pem ta, ze by si rada vedela, ci vas vztah planuje aj takto nejak z oficialnit.
Odpovedať
Profilova fotka
ja byť tebou sa s ním asi normálne na rovinu porozprávam, bez srandičiek a odchádzania z miestnosti a podobne. proste si sadnite a spýtaj sa ho nech ti úprimne povie či má ešte stále v pláne s tebou zostať a prežiť s tebou život, mať svadbu a podobne. normálne mu povedz, že ak to tak už necíti nech ti to povie teraz a nie, že sa budete ešte pár mesiacov alebo rokov naťahovať a nakoniec zistíte, že ste obaja iba strácali čas. uvidíš bude to lepšie, ak ti povie, že áno tak mu teda povedz nech to rieši lebo je na čase a ak nie, tak proste nie a nemá zmysle spolu ďalej zostávať
Odpovedať
@simici18 ešte ma napadlo. že ak sa ani tie dva, tri mesiace nič z jeho strany neudeje, tak ti bude jasné, že je so súčasným stavom spokojný a zrejme nič na ňom nehodlá meniť. Potom je už čas na rozhovor. Ak uniká z miestnosti pri tejto téme, skús to v aute, tam nemá kam uniknúť. Prípadne choďte spolu na večeru, do kaviarne a úplne normálne sa ho bez nejakých výčitiek spýtaj, ako si ďalej predstavuje vaše spolužitie. Aj mu daj najavo, že tebe súčasný stav nevyhovuje, ale do ničoho ho netlač. Potom uvidíš, na čom si.
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka a myslíš si, že je dobré, keď ho bude takto uháňať???
Odpovedať
Skús ho nechať chvílu vydýchnuť, sprav so svadby zakázanú tému. Potom sa skúste spolu porozprávať, ako si to predstavuje do budúcnosti. Z môjho muža po roku od svadby minule vyliezlo, že som ho do nej dotlačila :D Že ma chcel požiadať o ruku už dávno, ale nevedel ako... Tak to nakoniec ani nestihol a rovno sme si vybrali dátum sobáša :D Vieš ja som moc túžila po dieťati ale nechcela som sa vydávať tehotná tak som to moc urýchlila.No nedarí sa nám, tak som sa zbytočne ponáhľala....
Odpovedať
@rummika uhanat? Ved som nikde nic take nepisala. Praveze som proti tomu. Ja osobne by som nemala ani radost, ani len dobry pocit z toho, ak by poziadanie o ruku nebolo z iniciativy muza. Ibaze su spolu uz kopu rokov...mozno ma on pocit, ze v mladom veku zacal vazny, dlhorocny vztah, ze si mohol do 30. uzivat, striedat baby...do svadby sa mu prilis nechce. Do jeho hlavy nevidime, mozno naozaj len potrebuje priestor na to, aby mohol poziadat o ruku sam, bez toho, aby mal svadbu kazdy druhy den na stole. Preto som radila svadbu nespominat najmenej dva mesiace. Ak sa nic z jeho strany nezmeni, asi fakt o svadbu s touto zenou nestoji, iba mu tento stav vyhovuje. Tu by som na jej mieste zacala zvazovat, ci vobec stojim o spoluzitie s tymto muzom, ci obaja nestracame cas.
Odpovedať
Dakujem zienky za vase naziry este raz. Dala som si zakaz hovorit nieco o svadbe a podobne. Len viete, tiez sme planovali dietatko, ze sa budeme snazit ku koncu roka ked vsetko bude utrasene- moja robota, nove byvanie lebo sme sa pred necelymi 2 mesiacmi stahovali do noveho. A ja proste tiez nechcem, aby sme snazili bez toho, aby sme to mali uz cele medzi nami ujasnene
Odpovedať
Profilova fotka
@simici18 súhlasím, o dieťa sa nesnažte pokiaľ nebudete obaja vedieť, na čom ste. Dieťa nič nezachráni, keď tak možno len na chvíľu, tak aby si potom nebola sklamaná, fakt radšej počkajte. Držím päste!
Odpovedať
@simici18 o dieťa sa určite nesnažte, kým nevyriešite vzťah. Dieťa je masaker. Náročné na psychiku. Pár týždňov po pôrode som skonštatovala, že nechápem ako si môže niekto zachraňovať vzťah dieťaťom. Keby sme nemali vzťah s manželom v poriadku, tak to neustojíme. Naozaj.
Odpovedať
7 rokov je uz dost dlha doba a preto by som mu dala nejake ultimatum? do kedy to proste chce takto tahat? je jasne, ze chlapom vyhovuje, ze su slobodny a pri tom maju zenu, ktora o nich stara. vies, hovori sa, ze 7 rokov je uz dost a vo vacsine pripadov to bude skonci po 7 rokov alebo nastane to, ze sa zoberu, splodia dieta a ziju si dalej stastne
Odpovedať
@mat_ka33 my sme sa az po 9 rokoch.. Teda ja, mne to tak vyhovovalo, priatel uz chcel svadbu 😀 nie vzdy je chlap taky
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka tak som to asi zle pochopila, prepáč :-) Uvidíme, ako sa simici18 rozhodne a či vydrží dva mesiace mu nič nespomínať. Ale keď si to tak vezmem, tak by to bolo asi fajn
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte žienky, vydržala som mu nespomenúť svadbu skoro dva mesiace odkedy som sem písala. Skúsila som teda všetko zobrať do vlastných rúk ja, ale dopadlo to ...ach :( Keď som sa ho opýtala, že či sa vezmeme, tak mi povedal, že či si z neho robím srandu a že či si nemyslím, že toto som prestrelila. Zostala som v šoku, lebo ja som to myslela z úprimného srdca - všetko, čo som mu povedala. Odvtedy je ku mne chladný a ja sa cítim tak, že to nedokážem ani opísať. Mám pocit, že ja sa tej vytúženej svadby tak skoro určite nedočkám :( Jediné, čo naozaj chcem je to, aby sme spolu boli, no ja mám teraz pocit, že on to cíti inak...tak ako keby som pre neho nebola tá pravá. Teraz vám píšem z roboty a normálne sa bojím ísť domov dnes večer :(
Odpovedať
Profilova fotka
@simici18 a ako si sa ho opytala? Akoze si ho poziadala o ruku? No neviem moj chlap na prvom nasom rande povedal ze ziadnu svadbu nechce ze sa nechce zenit a ci to akceptujem. Samozrejme pacil sa mi a ja som akceptovala, za mesiac mame svadbu presli 4roky. Jednoducho jedneho dna som mu povedala ze bud sa vezmeme (mame dom, zijeme spolu atd) alebo sa radaej vratim na sk ale nechcem v 40-50rokoch byt predstavovana ako toto je moja priatelka. Na vianoce nabehol s prstenom a bolo vyriesene. Ale ak by sa zachoval tak ako tvoj tak by som porozmyslala o tom ci vobec chce on s tebou mat neaku buducnost. Inak pozri si iste möada ja mam o par dni 35a dockala som sa svadby az teraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@simici18 Tak to mi je ľúto, že to nedopadlo tak, ako si očakávala ;-( Tu pomôže asi iba to, keď sa obaja spolu porozprávate, že ako si to predstavujete tento vzťah ďalej, či už on alebo ty. Viem ono to niekedy nejde bez veľkých emócií ale treba sa udržať a vyrozprávať si to. Možno sa chce brať ale nieje to pre neho teraz podstatné. Neboj sa ísť domov z práce, nezožerie ťa neboj :)
Odpovedať
Nebola to doslovná žiadosť o ruku, povedala som mu všetko čo cítim a opýtala som sa ho tak, že či plánujeme teda spoločnú budúcnosť a on povedal, že áno a tak som sa ho opýtala na svadbu a takto zareagoval. On nie raz povedal, že svadbu chce, lebo bez toho si to nevie predstaviť, ale ja to už takto nechcem :( Cítim sa tak strašne zle žienky :( bojím sa ísť, pretože to ako sa ku mne začal správať odvtedy ako keby to nebol ani on
Odpovedať
Profilova fotka
@simici18 No podľa toho čo píšeš, že ako sa správa, mi nieje celkom jasné že s tebou tú svadbu v budúcnosti chce, a nieje ani dobré keď sa bojíš ísť aj domov. :-S
Odpovedať
@simici18 Mozno zmenil svoj nazor a chce byt s tebou aj do buducna ale bez svadby, ked takto reaguje. Potom ma este napada, ze si mu tymto ako keby podkopla to muzske ego ze to riesis ty ako zena a nie on, co je chlap. Nechaj par dni ukludnit emocie a potom sa s nim o tom porozpravaj, ze ty si to nemyslela v zlom :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?