Zásnuby a svokrine očakávania

Profilova fotka
Ahojte, moj snubenec oznamil mame, ze sme zasnubeni a ona nato ze ale to sa robi inak, ze ona mala byt pritom, co si myslite, pochybili sme nejako?
Odpovedať
Ahoj, mna tiež priateľ požiadal o ruku bez rodičov. Asi o 3 týždne sme pripravili u nás doma slavnostný obed kde sa spoznali obe strany a dohodli sa ohladom svadby.
Odpovedať
Profilova fotka
No ona si mysli ze mala pri tom ako ma ziadal. Este som take volaco nepocula...
Odpovedať
normalne ma to rozosmialo. Podla mna sa to v modernych rodinach len oznami a buchne sampano :). Asi je svokrusa stara skola, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
Ona si jednoducho myslela ze mala byt pritom ked ma priatel poziadal o ruku, ja som take nieco este nikdy nepocula..este moju mamu poziadat chapem, ale jeho?
Odpovedať
Hehe aj ja som sa zasmiala, prepac. Ziada muz zenu o ruku alebo zena muza?? Odvadza si muz zenu od jej rodiny aby si ako muz, hlava rodiny, zalozil vlastnu ci to robi zena? Co sa kedysi (!!!!) hej? kedysi, ked sa este kroje nosily a chodilo sa na panske :-D , robievalo bolo, ze si syn zrely na zenbu pytal povolenie v podstate ozenit sa a potom po "pytackach", ked doviedol nevestu ukazat domov/ predstavit, spolocne poziadali o pozehnanie, co sa dnes robi pri odobierke. Takze ste neurobili nic zle, len svokru asi mrzi, ze nemohla byt pri tom.
Odpovedať
:-) zlatá je tá tvoja budúca svokruša :-D nie, nič ste neurobili zlé. Mňa priateľ požiadal o ruku, iba to rodičom oznámil, že to ide urobiť, potom im oznámil, že to urobil, so mnou sa oni o tom ani len nebavili, a ja som to našim doma tiež sama povedala, žiadny obed ani nič sme nerobili. Svadbu nám nebudú platiť rodičia, takže nebol dôvod ich nejak zoznamovať. úplne ostať v kľude, všetko ok, len svokruša chce mať asi prehľad o všetkom :-D bacha aby nechcela nabudúce "držať sviečku pri intímnych hrátkach" 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
Moja mama mala rovnaký názor na naše zásnuby. :-) Že to sa robý moja mama ,jeho mama súrodenci ,obed ......No chvala Bohu že pri tom nik iný okrem nás nebol.Môj drahý sa tak triasol ,že mu skoro padol prsteň do kanála ,keď sa mu šmykol z ruky :D
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulka86 tvoj názor sa mi páči ,len u nás si drahý pýtal prv ruku od mojej dcérky :-) ktorá mu hneď pohotovo oznámila že ruku potrebujem.On jej na to že to je len také ako že.A tá mu pohotovo oznámila ,že keď je to len ako že tak potom na čo ju chce ?? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@tatiankaba sme na tom rovnako.....po týždni slušného vysvetlovania, som už zbrklo vysvetlila že je rok 2012 a ina doba :-D
Odpovedať
muz poziada zenu o ruku - osamote :-) bez rodicov, rodicom sa to potom oznami a dohodne "slavnostny" obed, kde sa stretnu rodicia obidvoch a preberie sa svadba. A tomu obedu sa hovori zasnuby. Tak sa to robilo niekedy, teraz sa kazdy zariadi podla seba. :-)
Odpovedať
presne tak isto to bolo aj u nas... len nie svokra, ale moja mama a dokonca aj oco... zasnubili sme sa a potom sme im to oznamili cez telefon :-) jeho rodicia to zobrali uplne v pohode, ze super a sa tesia a jeho mama hned, ze kedy bude svadba a moja ze to sa takto nerobi, ze to mal prist k nam a poziadat ma o ruku doma... oficialne zasnuby este neboli, zatial nebolo casu, ale tak planujeme to spravit niekedy cez vianoce, aby sa podohadovalo co a ako svadba...
Odpovedať
tak ja som zasnuby vobec necakala, nakolko mi moj drahy 5 rokov tvrdil, ze on svadbu nechce. ked ma poziadal o ruku, musela som to od nadsenia hned zavolat nasim, kedze uz nebyvam s nimi ale s priatelom. a na druhy den sme isli svokre, a tej som hned len ukazala prsten a pochopila :-) , dohodli sme obed so svokrou, s nasimi a so surodencami a bolo vybavene :-D.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Mña poziadal môj nastávajúci o ruku tiez osamote,len my dvaja sme boli pri tom,a az kým sme neodovzdali doklady na sobás na úrad,sme nikomu nic nepovedali,ale kedze sme spolu uz 6,5 roka,ani to moc nikoho neprekvapilo,ze uz prisiel konecne ten moment :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme mali vecer take rodinne posedenie u nas - moji rodicia, my dvaja, jeho rodicia a brat so zenou. to len take pozvanie, nic sa neoslavovalo. vytiahol ma moj do mojej starej detskej izby a tam sa ma to osamote spytal, potom sme to do obyvacky isli oznamit :D a hned sme si aj strngli a zapili to... to bolo v zime a potom v lete rodicia boli u nas na navsteve v anglicku lebo tu zijeme a moj drahy ich oficialne poziadal o moju ruku, povedal im ze ma lubi a chce byt so mnou tak ci ma mu daju, tatovi dal flasu a mojej mamine kyticu a bolo. ja si myslim ze zasnuby maju byt take ako si to naplanuje pan pytajuci, ci uz je to o samote alebo s rodinou alebo dokonca medzi cudzymi ludmi, on to planuje tak nech to tak aj ma ale co sa musi a co nie, to by som neriesila :)
Odpovedať
keď muž požiada ženu o ruku, je vyslovene ich intímna chvíľa. svokra sa do nej absolútne nehodí. ani nikto iný
Odpovedať
@tatiankaba Ahoj, ja som uz o tom pocula. Mna priatel tiez poziadal v sukromi, na vylete romanticky... Ale jeho mama sa potom hnevala, ze mala byt pritom - ze to sa tak robi :D Obaja so snubencom sme sa na tom zasmiali, ale svokra si stale mysli, ze ma pravdu. No kedze cas uz pokrocil a mame so svadbou ine starosti, na toto sa zabudlo ;)
Odpovedať
@tatiankaba priatelovi rodicia ani nevedeli, ze sa chysta ma poziadat o ruku, proste sme im to oznamili, zobrali ich na veceru a "oslavili" to, potom som volala nasim a vzali sme na vecu aj ich, ale ziadny spolocny obed s obomi rodinami, aj tak sa uz poznaju, tak co? a nikto ni nenamietal aleo neriesil ;-)
Odpovedať
My sme sa zasnubili sukromne, ale kedze viaceri z mojej rodiny povazuju zasnuby za "uplne" alebo oficialne, az ked chalan vypyta dievca od jej rodicov a ked sa stretnu rodicia oboch, planujeme este male spolocne posedenie s nasimi rodicmi v kaviarni. Bude to ich prve stretnutie a viaceri mame z toho stres, ale asi to musi byt :D Hlavne, ze svadbu sme uz zacali vybavovat, aby sme to vsetko stihli. :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@tatiankaba Tiez poznam zopar ludi, ktori sa zasnubili, tak, ze vlastne sa stretli obe rodiny na obede a tam nastavajuci poziadal, ci mu dovolia zobrat si ich dceru za manzelku. Podla mna je to strasne trapne, neromanticke. Planovana ma byt svadba a nie zasnuby. Som jednoznacne zastancom toho, ze zasnuby maju byt o romantike a maju byt len medzi dvomi ludmi. Tusit to moze hocikto, ale vediet den, hodinu a miesto by mal len ten kto ziada o ruku :)
Odpovedať
pre boha, veď požiadanie o ruku je vysoko osobná vec dvoch ľudí, z akého dovodu mala byť pri tom? bude aj pri svadobnej noci, či ako má v pláne?
Odpovedať
Aj ked sa my mladi zasnubime spolu, intimne a po svojom, patri sa, aby nevesta bola vypytana od rodicov. My sme sa zasnubili,neskor to povedali to nasim. Rodicia potom spravili zasnubny obed,kde moj priatel so sektom v ruke oznamil,ze by ma rad za zenu. Mamina aj babka dostali kyticu. Obe sa rozplyvali,ze ake galantne. Bolo to mile popoludnie,vtipkovali sme a debatovali aj o svadbe. Ak sa raz moje dieta bude sobasit,budem velmi rada,ak budem toho sucastou,pretoze svadba je nielen o zvykoch a tradiciach,ale aj o spolocenskom chovani a ucte k rodicom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@leushkka áno, to nepopieram, tiež poznám páry, kde sa radostná správa o zasnúbení oznámi v kruhu rodičov, príp. súrodencov a tiež na tom nevidím nič zlé... ale oznámi sa AŽ po samotnom zasnúbení, ktoré je naozaj intímnou záležitosťou len tých dvoch ľudí... Ja si tiež neviem predstaviť, že by ma môj priateľ požiadal o ruku pred všetkými, resp. pred mojimi alebo jeho rodičmi... nemá rád veľké teatro a v tom prípade by to neurobil vôbec... a ja si chcem tiež pamätať jeho výraz tváre, jeho oči a slová, a nie to, ako sa mi svokra alebo mama škeria za chrbtom... ale preto si nemyslím, že by to bolo neúctivé voči mojim alebo jeho rodičom., o starých rodičoch ani nehovorím.. myslím, že o tom bol príspevok tatiankaba, aspoň ja som to pochopila tak, že svokra bola urazená, že nebola hneď od začiatku pri tom a nebola pri všetkom, a že sa to odhralo len medzi nimi dvomi... ale možno som to pochopila zle...
Odpovedať
@jjkoala tiež si myslim ,že tato chvila by sa mala odohrat medzi dvoma ludmi ,kt.sa to tyka...a moj priatel ma požiadal o ruku v Turecku pri večernej prechadzke popri mori :) bolo to krasne a bola to nasa chvila . On sa totižto potajomky dohodol s mojou mamou a ta s tym suhlasila. No a ked sme sa vratili z dovolenky myslela som si ,že spravime slavnostny obed kde to oslavime ,lenže jeho rodičia nam na zasnubenie nepovedali ani pol slova totižto ani že nam nezablahoželali...ako keby sa takato vec udiala každy den :D takže z toho obedu padlo a bodka .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Myslím, že v dnešnej dobe je už trocha odveci, keď rodičia (resp.rodina) vyslovene čaká, že zásnuby budú oficiálne len vtedy, keď sa to urobí v ich prítomnosti. My sme rovnako ako väčšina mali súkromné zásnuby vo dvojici, jeho rodina to vedela dopredu, mojej sme to oznámili ešte v ten večer po telefóne a bolo. Drahý by ešte nejaké oficálne chcel, ale keďže svadba sa plánuje s obomi rodinami už nejaký ten piatok a zasnúbení sme už vyše pol roka, nemyslím, že nejaké oficiality ešte budú vhodné, načo hrať divadielko :-D Niektorí rodičia vážne potrebujú dospieť :-D
Odpovedať
Myslím, že tie oficiality sa robili niekedy dávno, keď sa rodiny navzájom nepoznali. Teraz už je normálne, že ty poznáš priateľových rodičov a on pozná tvojich, tak načo toto všetko... Okrem toho, ak sa to tak dopredu plánuje, tak to vlastne nie je vôbec prekvapenie pre kočku... Napríklad my sme sa zasnúbili a keď to snúbenec povedal svojej mame, ona sa len sucho opýtala "a s kým si sa zasnúbil?" (pričom sme spolu chodili už vyše 5 rokov) :-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@tatiankaba Aj mňa priateľ požiadal o ruku keď sme boli sami a naši boli tiež trochu v šoku, že to sa takto nerobí- teda otec a babka, mama bola v pohode... že to sme mali mať slávnostný obed a tam ma mal požiadať o ruku pred nimi :D no neviem ako by som sa tvárila... takto to bolo to najkrajšie prekvapenie a ja som rada, že to urobil takto :) ich to prejde :D aj našich to už prešlo :D
Odpovedať
stale som srandovala až raz sa mi to v dobrom vypomstilo :) Ja som dostala prsten rano ked som ležala na gauči :) v telke bežalo Burlive vino a len tam sme srandovali a moj že dosť bolo srandy ide sa na vec ... ja som ostala ako obarena a čakala som čo sa bude diať :) on prišiel do izby klakol si predo mna a ja som stale ležala na tom gauči ako obarena a spustil reč a ja som mlčky pozerala zo šoku som si ani nesadla len som ležala :) ked skončil a vybral prstienok vedela som že sranda skončila a mysli to važne a samozrejme žena spustili sa mi potoky slz :) a padlo očakavane ANO :) zasnuby sme nerobili naši sa poznaju tak sme im to len oznamili a basta :) v auguste svadba :)
Odpovedať
Profilova fotka
@adenkabj to je mile :) ja som mame poslala mmsku z dovolenky a mama ze to je TEN prsten? Potom nas svokrovci pozvali na obed do Dunakiliti, oslav bolo vtedy viac naraz a nasi sa uz poznali takze sa z toho nerobilo ziadne halo, iba svokra place od radosti do dnes inak to nikto neriesi :D a sice muco povedal, ze si ma vypyta od tatina dodnes sa tak nestalo :D
Odpovedať
Profilova fotka
Mna poziadal ten moj ked sme si boli vyhliadnut salu na uz svadbu a poziadal ma tam :) my nebyvame na slovensku takze sme boli u nasich, ktori s nami v ten den nesli ale popytal si ma od oca vecer pred tym ked boli sami a Potom cestou domov kupil mojej Mamke kyticu :). Bolo to krasne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
snazim sa spomenut si na vsetky filmy, ktore som videla, v ktorych muz ziada zenu o ruku. A nejak mi v pozadi chyba svokra:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?