Vyjadrenie partnera k zásnubnému prsteňu

Ahojte, len by som sa Vás chcela opýtať ako by ste to vnímali vy...vždy som sa tešila na zásnuby brala som to ako symbol že muž si ženu berie na celý život a sľubuje jej prísľub večnej lásky. Partnerovi som naznačila aký prsteň by sami v budúcnosti páčil a čo pre mňa zásnuby znamenajú...no jeho reakcia ma úplne vyviedla z miery.. najprv označil zásnuby za prežitok, za hlúpy americký zvyk (ktorý ani nieje americký) ktorý je absolútna hlúposť... ďalej že prečo žena má dostávať prsteň a muž nedostane nič... a vrcholom bolo že čo je to za fixáciu na prsteň keď je to len obyčajná vec... teraz mám z toho maximálne zmiešané pocity..nedokážem sa tešiť , lebo jeho názor na to poznám a viem že ak mi prsteň vyberie bude to len z povinnosti..a nie zo symboliky a snahy ženu prekvapiť a urobiť jej tu chvíľu pamätnou... :-( :-( príde mi maximálne ľúto keď vidím fotky videjká zo zásnub...ako sa vždy partner snaží urobiť pre ženu najkrajší deň života..prekvapiť ju a môj partner to takto odpísal
Odpovedať
Profilova fotka
Uff... :-/ a na manzelstvo ma aky nazor?
Odpovedať
Ano, vsetko su to len obycajne veci,kym im nedame dusu, nenaviazeme na ne spomienky a prijemne pocity...tak ako uvazuje o zasnubach moze uvazovat o comkolvek inom - na vsetkom v zivote najdes "obycajnost" ale potom sa v zivote o vela pocitov ochudobni...pre mna je znepokojive, ze sa pytal, ze co bude mat on zo zasnub, pretoze by mal v prvom rade mysliet na teba a nehladat vlastny prospech - porozmyslaj si ci idete dobrou cestou - je dolezite este pred svadbou aby ste si rozumeli a mali spolocne zaujmy, nazory a ciele - boli na rovnakej vlne lebo skor ci neskor sa to prejavi a jeden z vas moze neskor zistit ze zije zivot, ktory si predstavoval uplne inak.
Odpovedať
@ariana18 Je mozne, ze na to nie je este pripraveny a pride mu to "neprijemne" tak ako kedysi malym chlapcom pusa od dievcat. Je mozne, ze potrebuje este cas na takyto krok. Dolezite je aj to, ci je on sam so sebou spokojny, so svojou pracou, ci je vo vztahu vsetko v poriadku, ako dlho ste spolu ci sa v inych veciach zhodnete a len toto je kamen urazu ? Neboj, dockas sa aj ty toho dna, len aj Tvoj partner musi urcitym sposobom dozriet
Odpovedať
Profilova fotka
Nerozumiem jeho poznamke, ze preco on nedostane nic..ved dostane to najviac co moze dostat...ANO od jeho milovanej uzasnej priatelky a buducej zeny !!! co by este viac chcel ?!
Odpovedať
Profilova fotka
A koľko má rokov? Lebo podľa popisuje tipujem 18 ...
Odpovedať
Profilova fotka
Nechápem, nerozumiem a neviem prečo majú poniektorí chlapi na zásnuby, svadbu, manželstvo takéto názory, že načo, prečo, začo a prečo on nič nedostane...veď dostane TEBA za svoju manželku a matku jeho deti, čo by ešte chcel?? Prečo niektorí muži chcú zmeniť veci, ktoré sú prirodzené vo vzťahu a v jeho vývoji a sú ďalšími krokmi v ceste za spokojným a šťastným rodinným životom. Môj bývalý hovoril, že sa ženiť nechce, že je to len papier a tiež, že načo mať deti....aj preto je dnes bývalý a momentálne je ženatý so ženou, ktorú nabúchal po pár mesiacoch ich vzťahu a bol donútený si ju zobrať....tak nech sa mu žije dobre....má presne to, čo nechcel :) ale to je mne dnes už jedno...ja mám chlapa, ktorý je nespočetne krát lepší než on a som najštastnejšia na svete....:)
Odpovedať
@ariana18 to znamena,ze nebol vychovavany kralovnou :-D ani moj neuznava zasnuby.skoda,ze sa tradicie vytracaju a laska sa uz neberie tak ako volakedy.len daj pozor,aby aj v ostatnych zivotnych situaciach nezastaval taketo chladne nazory
Odpovedať
Tak mne moj nastavajuci, ked som mu povedala, ze som strasne zvedava ako ma bude s prstenom ziadat o ruku povedal, ze ci aj prsten treba :-D (zevraj jeho sestry nedostali..ale mal mylne informacie :)) nakoniec mi dal prsten vyrobit, kedze vedel aky sa mi paci a v ziadnom zlatnictve taky nedostal :) dolezitejsie ale je podla mna, aky ma nazor na manzelstvo..ci sa vobec chce zenit..mat rodinu..ako sa k tebe sprava..ci si rozumiete..lebo darmo dostanes prsten, ked vam to aj tak klapat nebude
Odpovedať
Profilova fotka
@ariana18 zásnuby neznamenajú, že si muž berie ženu na celý život, to znamená sobáš. ;-) ale k veci, podľa mňa sú tam tri možnosti: 1. možno to už plánuje, ale chce ťa prekvapiť a ty mu to takto kazíš, že mu chceš diktovať, čo sa ti páči. 2. možno naozaj nie je romantik a význam toho celého nevidí na začiatku v zásnubách, ale na konci a to v sobáši a neskôr v manželstve. 3. možno sa na to ešte necíti a nemá záujem to riešiť a len ho tým otravuješ, pretože mu vyhovuje aktuálny stav medzi vami (aj keď možno budúcnosť s tebou plánuje). Nič si z toho nerob, ty si žena, on je chlap, ty sa na to pozeráš inak ako on... A vieš, čo? Ja som bola rovnaká, očakávala som obrovské prekvapenie, veľkú romantiku na zásnuby... A aké boli? Zasnúbili sme sa pri hádke, prstienok sme vyberali spolu (cenu som samozrejme nevedela) celý týždeň a bol to krásny týždeň. A teraz máme viac ako rok po svadbe a spomienky na zásnuby sa vytratili... Pretože dôležitejší bol deň svadby, pretože až vtedy sme si sľúbili vernosť a lásku po celý zvyšok života.
Odpovedať
No mozno sa citi do niecoho nasilu a takto to vyjadril . Vela muzov potrebuje dospiet do manzelstva ved je to velke rozhodnutie. Druha moznost je potom otvorit oci aby nebolo prilis neskoro...ja robim v zlatnictve a je to jedna z trapnych chvil ked pride muz s priatelkou vyberat prsten . On pozera doblba a povie ved si vyber aky chces a o pol roka pride prsten predat a povie ze este na to nebol pripraveny. Tak ako zena aj muz sa ma na to tesit...
Odpovedať
Prestaň pozerať umelé, nalinajkované videa a telenovely.
Odpovedať
Profilova fotka
@ariana18 suhlasim s gabrielaslivkova, kazda snivame o zasnubach, presne videli sme privela filmov a o com inom by dievcatka snivali :) ja som si svoje nijak nepredstavovala, ale bola som velmi zvedava co ten moj vymysli, ak teda RAZ sa stane. svadba mojej naj kamosky, s bolavym usnym bubienkom po tom co som mu nechtiac do neho vyskla pri tanci. slzy v ociach sa pri stole ku mne na stolicke otocil a ze ci si ho vezmem. stiahol mi z prsta prsten co mi pred 3r kupil v thajsku ako jeden z darcekov co sme kupovali a bolo. nehovorim ze ma to chvilu nemrzelo a ze sa ideme brat mi zacalo dochadzat az o pol roka, ked sme zacali chystat svadbu....ale zasa, bolo to spontanne, tak ako to citil. ziadne stresy, nic nasilu. ono ked je chlap pripraveny tak to urobi. a je jedno ako. netreba na neho tlacit a ani trvat na prsteni. jedna kamoska ma dokonca zasnubne nausnice. myslim, ze krajsi moment bude ked bude na teba pozerat a povie ANO. a ktovie...mozno ta prekvapi ked si bude isty a mozno caka niekde iny uz s prstienkom, len ho musis stretnut :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Baby baby, jasné, že to nemusí byť ako z telenovely, ale takéto názory a otázky riešiť? Ja sa pýtam na čo? Veď musí svoju partnerku poznať a vedieť, že keď sa takto zachová, zrejme jej ublíži? Či?
Odpovedať
Profilova fotka
Juuj, to sa az zle cita. Niekto nieje vyrovnany sam so sebou a zrejme sa citi "nedoceneny, nerovnocenny..apod". Kazdopadne - system co budem mat z toho ja, ten vo vztahu nefunguje..ano, rovnovaha musi byt , ale toto.. 😯 Mnohi muzi sa dlho necitia na zavazok ako je sobas, zasnuby, dieta, byvanie..cokolvek. A potom pride zlom, pripadne ta prava a zrazu im to nieje cudzie.. Ty ho mas poznat najlepsie a vies ako zvykne reagovat na veci. Nechcem precenovat "romantiku", ale chlapi sa dokazu velmi premoct, ak chcu.. a ak chcu urobit svoju polovicku stastnu ☺ Obcas to chce len cas. Drzim palce k spravnym rozhodnutiam. Obcas banalita, obcas velky signal.
Odpovedať
Profilova fotka
Niektorí muži rozmýšľajú inak ako my. zrejme nepatrí k romantikom. Keď ti povedal, že prečo by mala prsteň dostať len žena a chlap nič, dohodnite sa, že si ich dáte obaja. My so snúbencom máme zásnubný obaja. On mi o kúpil prv, ja som navrhla, že dostane tiež. Súhlasil. . Tak nie je o nič ukrátený.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?