Reklamácia zásnubného prsteňa

Vopred ďakujem za každú radu :) Predminulý rok v oktobri ma môj drahý požiadal o ruku s nádhernym prsteňom, aj napriek tomu, že som mu opakovala, že chcem oceľ alebo titan, tak sa chlapec snažil a kúpil prsteň z bieleho zlata. Nosila som ho dva týždne a odpojila sa taka ozdobná "tyčka", tak šiel prsteň na reklamáciu. Po 10 dňoch sme boli po ňho. Asi o mesiac vypadol kamienok z boku (totiž prsteň má hlavný kameň hore a z každej strany ešte asi 10 malilinkatých ozdobných) tak sme šli zas reklamovať, a zas po 10 dňoch sme boli po neho. O ďalšie 2 mesiace vypadol ďalší ozdobný kamienok, tak už som nabehla do zlatnictva, že či vyzerám, že ma to baví k nim furt chodiť a že koľkokrát tam ešte pôjdem a že je to už tretia reklamácia, že ako to budeme riešiť na čo sa mi majiteľ začal smiať do ksichtu, že pokiaľ mi nevypadne 3 krát ten istý kamienok tak im nič nemôžem!!! Už vtedy som to asi mala riešiť so SOI ale pokračujeme. Keď mi zas vratili prsteň, tak o dva dni kompletne zožltol, takže zas cesta do zlatníctva, kde mi povedali, že ako po oprave kamienka to zlatník leštil, tak mi zleštil aj povrchovú úpravu na biele zlato, že to teda zoberú, aby to dali do pôvodného stavu. Keď mi tesne pred Vianocami zas vypadol ozdobný kamienok, tak som skoro skolabovala, no riešenie v zlatnictve ma úúplne dojalo: Najprv sa pri nás vystriedali tri predavačky, lebo som chcela vratiť peniaze alebo vymeniť kus za kus, na čo somnou konečne prvý krát spísali reklamačný protokol, stým že môžem byť rada, že mi to predtým vždy opravili, že to bola ich dobrá vôla. Tento krát, že to pošlú na posúdenie zlatníkovi, či nejde o mechanické poškodenie. a VRCHOL bol keď mi predavačka povedala, že ten prsteň kvôli tým ozdobným kamienkom nie je na denne nosenie, lebo môžu vypadnúť ale oni to predávajú ako zásnubný prsteň.... Ktorá z Vás nosí zasnubák, len kde tu??? ako ja po prvej oprave si ho dávam pri umývaní riadu a domácich prácach dole, pre istotu, no aj tak marne. PROSIM PORADTE AKO SA BRANIT, KED MA ZAS BUDU CHCIET V ZLATNICTVE ODPINKAŤ???
Odpovedať
Profilova fotka
@srdieeecko presne ako si pisala...SOI...myslím že nic iné proti nim nepomože, lebo naozaj to maju zakonne osetrene tak ako vravel..3x musi byt ta ist chyba (cize ten isty kamienok vypadnuty) aby si mala narok na vratenie penazi alebo vymenu..a stav sa ze by ti nakoniec ani reklamaciu neuznali a obvinia ta ze si ho poskodila alebo co...takze nasa stara dobra SOI...a hlavne to nenechaj tak:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
tiez mam rovnaky problem, uz mi aj vymenili prsten za druhy ale stale to iste a este sa aj rozlomil. Teraz uz dufam, ze vratia peniaze. Môžes prosim napisat ako si dopadla ty? Vratili ti peniaze?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?