Ne/zasnubne sklamanie

Ahojte, neviem či chcem radu, len sa chcem vypísať...veľmi tuzim po zasnubach, moj priatel (s ktorym som 2,5 roka) o tom vie a jeho odpoved, ze sa nechce do toho hrnut. Ja mam 27 a on 31. Ja mam vo veci jasne, ale obavam sa toho ze on nie, blizia sa vianoce a ja uvazujem ci vo vztahu mam ostavat, ved naco, ked to nikam nevedie, ale tie vianoce ...viem ze mi asi viacere poviete ze to je este malo, alebo kratka doba ale ja som clovek prakticky a myslim ze po 2,5 roku by clovek mal vediet ci che ostat s clovekom, s ktorym je alebo si dat zbohom, ved to sa stava. ja som len jednoducho unavena z toho cakania, on mi nevie povedat nic konkretne a ja sa mam s tym zmierit? viem ze zasnuby su o dvoch, a samozrejme ze nechcem aby mi dal prsten len preto ze to chcem ja, lebo to nie je spravne a urcite to tak nechcem. viem, ze mnohe z nas mi povedaia ze mam pockat, ono to pride v pravy cas a podpbne, no neda mi sa zamysliet nad tym, ze je nespravne ked zena tlaci na "pilu" ale je v poriadku, ked chlap si ponechava svoju slobodu tak dlho ako len je to mozne pretoze "dobra a spravna" zena jednoducho pocka?ja viem ze je to o dvhoch, znamena to vsak ze ak jeden nieco nechce tak tuzba druheho partnera sa stava bezpredmetnou? lomcuju mnou emocie, hnev a sklamanie, asi je to aj citit z prispevku, len som to zo seba jednoducho potrebovala dostat...dakujem za precitanie, popripade pochopenie.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
K tomu dodám iba jedno - správny muž nevysloví vetu nechcem sa do toho hrnúť, ale povie to inak, s citom
Odpovedať
ja som čakala sedem rokov .......... :)
Odpovedať
Profilova fotka
zial muzi toto beru uplne inak a myslim, ze nas, zeny, v tomto nikdy nepochopia...
Odpovedať
Profilova fotka
2,5 roka nie je málo. Pre mňa je divné keď sú ľudia spolu dlhšie a o svadbe nepadne ani slovo. My sme sa zasnúbili po roku a pol, svadba bude budúci rok a myslím si, že to je tak akurát. Samozrejme je to každého osobná vec, ale napr. ja by som neostávala v takomto vzťahu, kde nemám jasnú víziu budúcnosti. Tak isto nie ste neviem akí mladí, že by ste čakali x ďalších rokov. Toľko moj názor. :)
Odpovedať
Chapem ta, ale mozno chapem aj jeho. 2,5 roka vo vasom veku nie je malo, ale zase ani prilis vela. My zeny tuzime po krasnych zasnubach, tesime sa na pripravy, saty, svadbu..ale chlapi v tom vidia velky zavazok a zodpovednost, coho sa aj boja, nehladiac na vek..a vidim to aj na svojom. Nezahadzovala by som to, ak mate naozaj pekny vztah len kvoli tomu, ze sa do toho nehrnie, ale zase odtial potial. sama musis vediet.
Odpovedať
@lilyen ja ti poviem z mojej skúsenosti, že asi 3 mesiace pred tým ako ma môj priateľ požiadal o ruku, sme sa bavili o svadbe a on mi tiež tvrdil, že načo a že ešte máme čas ( bolo to preto aby to bolo prekvapenie ) vtedy ma to tiež dosť zobralo, že sme spolu vtedy skoro 6 rokov bývame spolu, školy máme dokončené tak prečo ešte čakať so svadbou, no on ma chcel prekvapiť a na naše šieste výročie ma požiadal o ruku, tí chlapi to niekedy len skrývajú aby nás potešili, možno na vianoce ťa prekvapí a keby aj nie, ty musíš vedieť či ho miluješ na toľko aby si ešte počkala, chlapi nie vždy povedia všetko čo ich okolo toho trápi
Odpovedať
Profilova fotka
@lilyen Myslim, ze to sklamanie pocitujes pravom... Ak ti hento povie 31 rocny muz, no to by aj mna dostalo. Podla mna najjednoduchsie bude, aby si sa riadila svojim pocitom, ak to citis, ze to ma sancu, si ochotna cakat, vies na com si alebo aspon ves, ze s tebou chce stravit zvysok zivota- vyckaj! Ak si ale nie si ista, otvorene ale naozaj uprimne mu povedz, ako to citis, co ocakavas a ako ti je z toho vasho vztahu a uvidis, co ti povie. Pdla toho sa uz budes vediet zariadit! Prajem Ti vsetko len to dobre :-)
Odpovedať
Skús teraz na chvíľu to nechať tak , povec si, že počkáš do konca roka napríklad a uvidíš, či s témou svadba nepríde aj sám. Ak mu to napríklad príde len na um, že to proste spomenie, tak aspoň uvidíš, že na to myslí. Keď žena začne s témou svadba chlap sa vačšinou zľakne a začne cúvať lebo oni to berú vážne a trochu sa aj toho boja. Skús byť trochu nestranná a nech sa preukáže on :) možno keď uvidí že tebe to je ,,jedno,, tak sa trošku spamätá
Odpovedať
Ja vam poviem takto...chodila som s mojim manzelom 6 rokov a po 5-tom roku chodenia som mu povedala alebo za zoberme alebo podme kazdy kade lahsie...nanho to zabralo a rozhybal sa....lebo niektori chlapi su taki...potrebuju troska kopnut, aby sa rozhybali...ale kazdy vztah je iny...prajem vela spravnych rozhodnuti....
Odpovedať
Profilova fotka
2,5 roka určite nie je málo... mňa ten môj požiadal o roku po roku, rok sme boli zasnúbení a bola svadba... :) a on mne sám povedal (to mal 31, keď sme sa zasnúbili), že "buď ma chceš alebo nie" :) človek by mal byť vo vzťahu s budúcnosťou... ale nechaj tomu predsa ešte trošku času, idú Vianoce, tak si ich spolu užite, netlač zatiaľ na neho, užite si spolu sviatky (možno čaro Vianoc v ňom niečo prebudí) a v novom roku sa o tom porozprávajte... Prajem, nech to dopadne tak, aby si bola šťastná :)
Odpovedať
pockaj do konca roka a ak sa tvoju priamu otzaku odpovie nie ukonci to, ja som cakala 7 rokov a nic z toho - od 19 do 26 a potom som musela vo vsetkom zacinat od znoivu. 31 rocny chlap uz nebude skumat svet a robit neviem ake dramaticke veci pri ktorych musi byt slobodny, ak ano, tak je len zaostaly. ide aj o teba, ak chces manzela a nie iba nekonecne randenie tak to povedz a ak mate kazdy inu predstavu, je potreba ist za svojim snom
Odpovedať
@lilyen ja som s priateľom 5 rokov a stále čakám :) je zas pravda že mám menej rokov, ale priateľ je v tvojom veku....už sme sa pár krát na toto rozprávali a jeho odpoveď je, najskôr bývanie potom svadba a napokon deti :) v jednom má pravdu, obaja bývame u rodičov, že najlepšie je najskôr sa zabezpečiť a mať vlastné a potom riešiť svadbu, ja som to už nechala tak a neriešim, keď to príde tak to príde. Ale je to občas od chlapov moc sebecké :) my čakáme kým sa oni rozhodnú. Zas nemôže povedať že 2,5 roka je málo, pretože cely život sa vaja ľudia spoznávajú....5 rokov sme spolu a stále o sebe neviem všetko......skús sa ho priamo spýtať ako vidí Vašu budúcnosť, pokiaľ nevie či si ta chce vziať tak to asi nemá význam, z toho čo píšeš je trochu cítiť, že už si nalomená sa s ním rozísť, v tomto by si si mala dať otázku ľúbiš ho alebo už to nie je ta láska ako predtým, pretože rozísť sa s niekym len preto že ťa nepožiada o ruku je blbosť, pokiaľ vieš že je to ten pravý dajte reč o budúcnosti a počkaj, pokiaľ si si sama není istá, ujasni si najskôr čo chceš ty, či chlapa ktorého milujes, alebo prsteň a svadbu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Každá z nás očakáva, že po určitom období chodenia by malo prísť požiadanie o ruku. Vysnívame si krásne zásnuby. To je u nás, žien prirodzené. Preto ti rozumiem, sama som sa zasnúbila po 11-tich mesiacoch. Takže z môjho pohľadu to nie je vôbec málo. Len si uvedom, že chlapi neradi strácajú slobodu. A už vôbec nie vtedy, keď je do niečoho pritlačený. Naše zasnúbenie sme riešili spolu, dohodli sme sa, že sa zasnúbime na naše prvé výročie, ale snúbenec neskôr chcel zásnuby v auguste. Moja rada, skús ešte počkať , nekonaj neunáhlene. Porozprávaj sa s ním, ale netlač na neho. Na rovinu sa ho spýtaj, či sa chce viazať, či s tebou ráta do budúcnosti. Prajem ti, nech ti to vyjde a aby si čo najskôr mala svoj vytúžený snubáčik.
Odpovedať
ja som cakala na zasnuby 5 rokov, z toho sme spolu 4 roky byvali. Vsetko bolo v nasom vztahu v pohode, akurat ten moj nie a nie sa k tomu dokopat...parkrat som uz tiez bola zufala, ze vykaslem sa na vsetko, nema to zmyslel, kolko mam este cakat...po 4 rokoch som uz bola skeptik a velmi ma trapilo, ze co je vo veci, ci nie je si isty a pod. Aaaaa potom to prislo ako blesk z jasneho neba. Ako mi neskor povedal, chcel najprv vsetko zabezpecit tak, aby nam nic nechybalo a vraj keby to neurobil hanbil by sa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lilyen My sme sa brali po 5tich rokoch.
Odpovedať
@lilyen ale inak ste na tom ako vo vzťahu? Klape vám to, si s ním ako s chlapom spokojná, vieš si predstaviť s ním žiť do konca života?
Odpovedať
Profilova fotka
nečítala som všetky komenty tak ak sa opakujem prepáčte. :) Je to na tebe či chceš čakať..Ale rozísť sa či ostať vo vzťahu na základe toho či bude svadba? V tom prípade sa s ním rozíď! kladieš si veľmi zlú otázku... Ty prosto chceš svadbu a zásnuby..Nájdi muža čo ti to dá.. ako vyznieva to že ho ani moc nemiluješ .. Túto otázku si polož..Milujem ho? Ak áno dáš tomu voľný priebeh.. Ja som neni zasnúbená a berieme sa 04.06.... Sme spolu vyše 6 rokov... Milujeme sa...žijeme spolu...máme krásne dve deti... a Svadba prišla keď bol na ňu čas... Rozprávala som sa s mojím drahým dlho do noci keď sme začali uvažovať o svadbe a vtedy z neho vysvitlo že nechcel zásnuby kým nenašetril na svadbu..Popri tom že ťahal domácnosť šetril na svadbu akú som si ja vysnívala..nie nemala som zásnuby ani drahý prsteň nemám. ale veď na tom predsa nezáleží..Milujeme sa a viem že by som s ním ostala aj keby sa neberieme.. ide predsa o to..alebo ide len o svadbu? Myslím že ty si to musíš ujasniť v hlave a v srdci..polož si otázku tak že ak bude chcieť iba so mnou žiť..bez svadby a bez papiera ostanem s ním? Alebo ak si ma vezme ,,o dvoch svedkoch´´ na úrade ...ostanem s ním? Alebo aj v kostole to je jedno ak by chcel len svadbu o dvoch svedkoch...vzala by si si ho? Ak nie tak kašli na vianoce a rozíď sa..Ale ak áno tak čakaj a prestaň to riešiť..príde to v správny čas a možno ťa prekvapí.. (viem že teraz budem za zlú, ale možno to len tak zle vyznieva v žiadnom prípade to nemyslím zle )
Odpovedať
Profilova fotka
Príde mi trochu zvláštne, stavať sa k tomu takto... buď si ma vezme alebo sa s ním rozídem... My sme sa brali po 6 rokoch, ja v 26 on v 35 a musím povedať bolo to ideálne načasované... obaja máme "upratané" vo svojom živote, vieme čo chceme, atď..a aj sme OBAJA chceli svadbu...ale to je samozrejme individuálne kedy sa kto cíti pripravený....ja by som mu určite nedávala žiadne ultimáta, alebo tak... možno ma tu niekto "ukamenuje" :) ale v konečnom dôsledku šťastní možete byť aj bez svadby...
Odpovedať
Po roku a 3 mesiacoch randenia, som sa svojho priateľa opýtala priamo, že čo zamýšľa so vzťahom. Ako ďalej. Predsa, ja som mala pomaly 33 a on 31, na čo čakať, keď s vami dotyčný nechce byť. Po takomto čase už predsa musí vedieť, či chce byť so mnou alebo nie. Tak na moju odpoveď mi povedal, že bude svadba a ešte toho roku. Tak sme začali riešiť svadbu a zásnuby sme mali až dva mesiace odkedy sme začali riešiť svadbu. A doteraz neľutujeme. Máme sa ešte radšej ako predtým. Tak skús ísť na ňho možno takým spôsobom. On keby mi bol povedal, že nevie, rozišla by som sa s ním. Nechcela som už neperspektívny vzťah.
Odpovedať
ahojte, dakujem za rady, skusim to zhrnut... - ja som nikde nepisala ze bud ma poziada o ruku alebo koniec, len som sa zamyslela nad tym o com by bolo pokracovanie vo vztahu bez nejakej vizie, v tom vidim velky rozdiel - mame spolu pekny vztah a moj partner patri medui tych najlepsich ludi akych poznam a tych mozem teda zratat na prstoch jednej ruky, robi ma stastnou - momentalne to chcem nechat tak, idu vianoce, koniec roka, nejdem riesit vazne temy, neskor temu nadhodim znova ze co teda bude dalej, nechcem aby si vyberal bud svadba alebo rozchod, len chcem vediet co zamysla dalej, ci to so mnou mysli vazne alebo chce randit do "bezvedomia" bez nejakej vyhliadky na buducnost len preto, ze sloboda mu je prednejsia - lubim ho, velmi, no tuzim sa uz usadit a velmi by som si priala aby to bolo s nim, ale ak to on vidi inak, tak by som to mala vediet
Odpovedať
@jane338 bez urazky, ... ale zeny, ktore svadbu nevnimaju v prvom rade ako zavazok, ale ako krasne zasnuby, saty, pripravy ... tak by mali najskor dospiet. Co je zle na tom, ze chlapi to beru realisticky ? co je zle na tom, ze si chcu byt naozaj isti ? co je zle na tom, ze sa boja prist o slobodu ? ked je raz nieco navzdy, tak to stoji aj za hlbsiu uvahu ako "akej farby bude vyzdoba a aka piesen bude uvodny tanec" ... moj nazor
Odpovedať
@zdenfulka absolutny suhlas ... svadba je podla mna nieco, co pride nenasilne, automaticky to vyplynie zo vztahu ... bez ohladu na to, ako dlho spolu mladi randia ... my sme sa zasnubili po 6 rocnom vztahu, ... v tom case sme este o svadbe ani neuvazovali, ani ja ani manzel ... a po roku aj troch mesiacoch od zasnub sme sa vzali ... tiez ani neviem odkial to prislo, ze podme sa vziat, .... proste to prislo a bolo :-) nikto z nas netlacil na pilu, nezamyslal sa, "kedy uz konecne!!!" ... proste sme si zili svoj zivot, mimochodom uplne rovnaky ako teraz po svadbe, s vedomim, ze sme spolu, lebo nam je spolu dobre a to je podla mna stale viac ako nejaka svadba ...
Odpovedať
@mo_tylik nikde som nespomenula, ze zeny svadbu nevnimaju ako zavazok. Pre mna je svadba-presnejsie manzelstvo dost podstatny krok vo vztahu a obrovsky zavazok z kazdej strany a preto by som necakala a nezila len tak, ze..vsak raz to pride.a chlapov uplne chapem a nevidim na tom nic zle, ze sa boja a chcu si byt isti. ano, vsetko ma svoj cas a nic nema prist nasilu..a nie, to najpodstatnejsie nie je farba vyzdoby a uvodna piesen, ale patri to k tomu a nevesty sa v tom vyzivaju, ved je to len raz za zivot.
Odpovedať
Niektore damy sa tu zasekli v roku 1950. Sa divim ze nie ste priviazane k sporaku.pan tvorstva nechce prist o svoju slobodu? Ohooo lebo zena nic ine nechce, len ho pokorit.a ona o slobodu nepride? Wtc a ako zije slobodu zadany 30tnik? Ani vo vztahu by sa nemal kurvit napr.tak nevidim rozdiel preco by nemal byt zenaty? Nic sa prenho nezmeni. A ze chce zabezpecit? To su kraviny.v dnesnej dobe musia makat obaja sa vysli s peniazmi takze zena zabezpecuje rovnako ako muz.svadbu si bud platia napoly alebo rodina nevesty.ak to mam zhrnut - ak sa zena chce vydat z tradicnych, ekonomickych alebo iba z roma tickych dovodov, ma si trhnut nohou, zarabat, setrit na svadbu a drzat hubu a cakat kym sa pan velkomozny rozhodne, ze uz je prilis stary alebo skaredy a ziadna mladsia caja ho chciet nebude a uz nema moc kamosov na hranie videohier a mama ho kibicuje ze uz ju susedia za to ohovaraju, ze syn zije na psiu knizku.vtedy si povie , ze lepsi vrabec v hrsti a tak ju poziada aby ho nahodou neopustila a nezostal sam.kokos to ako za cias Timravy tato mentalita
Odpovedať
Profilova fotka
No ja by som to zhrnula takto.. Ak vam je spolu dobre papier nepotrebujes okamzite hned teraz.. Ja cakala 6 rokov na zasnuby a teraz po 9 a pol roku bude svadba.. Kazda sa chce vydat, kazda ma stres a strach co s tymi nasimi lenivymi chlapmi..a ano aj mna moj natahoval boli sme spolu 3roky ked som to chcela, jemne naznacovala a tiez som bola v stadiu ako ty.. Ale potom som si povedala ze som blba je nam dobre, byvame spolu.. A pitom to prislo.. Mozno to oddaluje iba preto, lebo o tom hovoris..aby to bolo prekvapenie.. A davat rady typu pickaj do konca roka sa mi nezdaju fer..co sk to planuje na vyrocie, na vylete, letnej dovolenke, v lete..
Odpovedať
Profilova fotka
lilyen ja som mala podobne pocity.... nehovoriac ze som uznavala niektore hodnoty kt to robili este tazsimi... ked som s nim o tom hovorila... povedal, ze ja nemam stalu pracu a ze kde sa ponahlame... trapila som sa 1,5 roka!!! dookolo mojej rodine a kamaratmi hovoril ze to urobi na vianoce...potom moje narodky... potom vyrocie a nic.... aj sme sa na "tyzden" pre to rozisli.... nechcela som ho do toho jasne nutit... a kazdy ma za to zdrbal.. neslo o to si ho uistit... u mna slo naozaj o podstatu manzelstva... byt s nim...byvat s nim...a byt jedno... a najviac ma mrzelo ze on to necitil....viedli sme mnohe debaty... niekedy v klude niekedy aj s viac emociami.... raz mi dokonca povedal, ze ci ma ten prsten co mi kupil zrusit a kupit prvy v zlatnictve aby som bola spokojna... myslela som vtedy ze mi pukne srdce... chodili sme spolu skoro 3,5 roka... do teraz to pocujem v hlave... rozplakala som sa vtedy velmi v aute a odisla.... na com som mu uz so zlostou povedala, ze ked to pre teba ma byt len ze mas mat pokoj tak nech ho zrusi a nebude nic... nerozpravali sme sa asi 2 dni...myslim ze aj on pochopil co som citila a co som chcela vtedy povedat... nebudem ti ani hovorit, .... ze aj napriek tomu, ze vedel ako sa preto trapim... nosil ten prste viac ako mesiac !!! pri sebe ...a dokonca ked bol na jednej svadbe opity som aj videla ako ho ulazoval inym... snazila som to nevidiet ale nedalo sa... on to teraz ani netusi, lebo si to nepamata... takze moje zasnuby neboli ze "prekvapko" a aj napriek vsetkemu som sa triasla od stastia a ani som nevedela povedat ano... a on bol stastny ze to urobil :) ..to obdobie som sa uz len snazila to nejako pochopit a nechat ti na nom aj ked to bolo veeeeeelmi tazke... :) Teraz sme manzelia skoro 2 roky... a manzel hovori, ze keby vedel ake je dobre manzelstvo urobi to aj skor :D:D:D.... asi si mnohe povedia ze som ho k tomu mozno prinutila... no ja viem ze nie.. len som s nim komunikovala moje pocity.... a chcela som len napisat ze tomu uuuplne rozumiem!!!! :) aj ked je to mozne ine nakolko som uznavala krestanske hodnoty a nebyvali sme spoli ani ine veci :)
Odpovedať
my sme sa napríklad s manželom brali po 7. rokoch chodenia a spoločného žitia. A vôbec ma o ruku nepožiadal len sme sa o tom zmienili, povedali si tento rok nám vychádza náš dátum a tak sme sa za mesiac brali. Ale ja nie som z tých romantických aby ma nejak prekvapoval. Nemali sme ani zásnuby rovno sme sa vzali. Viem že ma ľúbi ja ľúbim jeho a aj keby sme sa nevzali tak ho kvôli podľa mňa takej blbosti netlačím k múru. že buď alebo to je podľa mňa choré
Odpovedať
my spolu nebyvame, ale riesim uver a byt. neviem ako to bude chciet riesit potom, ale nechcem aby sme byvali spolu kym nebudem mat prsten, nie z trucu, to vobec nie, ale cisto z praktickych dovodov. pretoze sa mi nepaci (ako som to mnoho x videla) ze chlap byva s priatelkou, ona vari perie, zehli, upratuje, chodi do prace a kym si on uziva full servis bez "papiera" (ved naco aj ked ma vsetko aj bez neho) a ona caka a caka a caka... som len zastancom toho ze vo vztahu treba rovnako brat aj davat, byt rovnocennymi partnermi, aj ked predpokladam ze niektore mi opat naznacia ze nemam byt vo vztahu ked sa neviem obetovat a pod...obetujem sa ked treba, ale to neznamena ze budem skakat okolo zadku aj predku (a netyka sa to len partnera) na ukor seba, to nie je obeta ale masochizmus a potom su zeny znicene a frustrovane, k tomu sa dopracovat nechcem.
Odpovedať
@pulciatko ja manzelstvo vnimam rovnako, pre mna to nie je papier, pre mna to je vyjadrenie ucty k tomu druhemu, ze ON je ten clovek ktoreho chcem a budem lubit az do konca, nech je to akokolvek tazke, pre mna je to prislub, ze budem bojovat za neho, za nasu rodinu, za nas...nechcem sa vydat kvoli papieru, chcem sa vydat kvoli tomu co pre mna manzelstvo znamena - hodnota a kvoli tomu, co pre mna znamena on. znamena to pre mna ze ty si ten, ktoreho som si vybrala, JEDINY ktoremu budem verna a ktoreho chcem robit stastnym a zdielat kazdy okamih svojho zivota, clovek s ktorym chcem plakat a smiat sa,s ktorym chcem zazit neobycajne chvile, ale aj obycajny vecer pred telkou... nie papier, dovera, ze jemu patri mpje srdce, moja vernost, moja laska, dovera v nasu buducnost - to je pre mna manzelstvo
Odpovedať
Takže keď ti dá prsteň budeš už spokojná ??? Aj napriek tomu že na svadbu by si čakala dajme tomu 3 roky??? Prsteň nie je záruka, len ozdoba. Ale to ani manželstvo samo..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?