Nastal problém so zásnubami. Čo si o tom myslíte ?

Cez víkend som sa dozvedela, že priatel si to zo zásnubami v tomto roku rozmyslel. :-( Sme spolu už 6ty rok a od jeho sestry som sa dozvedela, že sa chystá ma tento rok požiadať o ruku na našej spoločnej dovolenke. Tak veľmi som sa tešila, že som už skoro aj svadbu začala plánovať :-D a zrazu sa dozviem - od neho - že si ide kupovať počítač a nezmyselnosti k nemu - už je objednaný - posielal ju dokonca odo mňa - a sestra sa mi zverila, že si to rozmyslel, lebo že som mu povedala, že sa ešte nechcem vydávať. Pritom som mu povedala, že sa nechcem vydávať tento rok, ale proti tomu, aby sme nejaký ten rok boli zasnúbení nič nemám. Dosť ma to sklamalo. Nakolko poznám priatela, tak viem, že si ešte pekne dlho počkám ]-( A pritom som sa tak tešila. Je to pre mňa dôležitejšie, než obrúčka. Normálne mám výčitky že som sa pustila do zisťovania ohľadom svadby a spoločnej budúcnosti. Asi som sa fakt unáhlila. Tak si vás aspoň budem čítať a tešiť sa ako ste ďaleko z prípravami. :-)
Odpovedať
1
2
Ahoj Liana,neviem ja by som navrhovala nejaku lahku formu okolo zlatnictiev a nejake to poskulovanie po zasnubakoch......mohla by si svojej polovicke ukazat,co sa ti paci.... Moja kamaratka bola na tom podobne ,skusila to tak ako som ti napisala a v oktobri sa chystaju na svadbu ;-)
Odpovedať
liana, ja by som asi volila priamu cestu... povec mu ako sa citis... alebo aspon naznac - chlapi totiz nevedia citat myslienky 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
naznaky nefunguju, povedz mu co chces a aku mas o tom predstavu.. ;-)
Odpovedať
Aj ja si myslim si u chlapov naznaky velmi nezaberaju, im to treba povedat na rovinu. ;-)
Odpovedať
Okolo prsteňov chodím už aspoň 4 roky a nič. Len čo mi povie, že jemu sa tento nepáči, alebo že tento je drahý a pod. A strašne som túžila po takom tom prekvapení. I keď som sa o tom dozvedela, tak som mala takú radosť v srdci. Takže teraz si musím pekne počkať na ďalší rok :-D alebo mi daruje k zásnubám počítač? :-D No srandy bokom. Fakt som sa na to tešila a takto to dopadlo. Asi by som radšej mala presedlať na fórum o varení, aby som nemala príliš romantické sny :-D
Odpovedať
Myslim, ze je to dost delikatne, ale sama poznas priatela dostatocne na to, aby si vedela, ci si môzes dovolit mu to povedat natvrdo, na rovinu(aby to pochopil), alebo sa budes trapit a naznacovat, a dufat...a on nepochopi. Alebo to pochopi inak, ako to ty myslis...Good luck...
Odpovedať
Profilova fotka
a nepovedal to len preto ze si sa o tom dozvedela, aby ta z toho vyviedol a bolo to prekvapenie?
Odpovedať
Profilova fotka
Liana, nesmúť. Ja som na to podobne ako Ty 8-) . Sme spolu už 5 rokov a 8 mesiacov a na zásnuby čakám tiež poriadne dlho a už s tým ani nerátam, že sa ich dočkám :-S . Môj veľmi dobre vie po čom túžim, vie akú mám predstavu o prsteni a ešte na nič sa nezmohol. Nepomáhajú ani pekné reči, ani chodenie okolo zlatníctiev ani podobné návrhy. Dokonca už som mu aj na rovinu povedala, čo chcem, po čom túžim ]-( . Proste, nepomáha nič. Minulý týždeň mi povedal, že niekedy pôjdeme vybrať prstienok už aj my a na druhý deň sa ma spýtal, či je pre mňa ten prsteň taký dôležitý. Tak som mu povedala jasne a stručne, že ÁNO!!! On povedal, že pre neho nie :-D . Už fakt neviem, čo si mám o tom myslieť. Už ani nečakám...a možno práve vtedy, keď to budem najmenej čakať, vtedy to príde. No kto vie :-S
Odpovedať
Ahoj. Sklamaná by som veru bola aj ja, napriek tomu, že som sa nikdy moc netúžila vydávať. Možno by si mohla spomenúť tej jeho sestre, že si z toho trošku sklamaná, lebo si sa potešila, keď ti to povedala. Predsalen šesť rokov je už pekná doba a aj načase sa niekam pohnúť ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
iwus par prokovacnych poznamok typu ze sak sa teda poobzeras po nejakom, ktory by sa nad tebou "zlutoval"... by podla mna padlo na urodnu podu ;))))) oni si potvory zacinaju uvedomovat veci az ked sme my za hranicou cakania a prestava nas to bavit ;-)
Odpovedať
liana, poziadaj ho o ruku ty! si predsa moderna zena, necakaj a urob prvy krok sama, i muzi chcu byt dobyvani!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Divoska, ale myslím, že aj tak by to pochopil len tak, že ja žartujem. On by mi ani to neuveril :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak sme na tom rovnako iwuskaaa. Ja si uvedomujem, že priateľ ešte študuje - končí až o dva roky, ja na rok, on chodí na denné, ja externé , ja pracujem, on brigáduje, ale to nie je podla mňa dôvod zakúpiť radšej notebook, než prstienok. Sestra je správna baba, od nej to nevedel a prekvapko nechystá, lebo práve vycáloval všetky úspory na počítač. Občas mi požičia kreditku kvôli kreditu aby som si ho dobila, tak poznám stav účtu :-D
Odpovedať
liana, ja som mojmu manzelovi povedala ako si predstavujem zasnuby asi na druhom rande... konkretne v parizi pod eifelovkou ;-) ked som po 4 rokoch chodenia k narodeninam dostala zajazd do Pariza, tak mi bolo jasne co chysta :-D ( zasnuby boli krasne gycove, presne podla mojho popisu z druheho rande ) - musim ale aj napisat, ze nasmu zasnubeniu predchadzal vazny rozhovor na temu - ako dalej v nasom vztahu, ake mame predstavy a pod.... manzel sa doteraz vytesuje ako ma prekvapil... a ja sa len tisko usmievam... pretoze som celych 8 dni nasej dovolenky v parizi cakala len na moment, kedy dostanem prstienok - dostala som ho posledny vecer, kedy som uz pomaly prestavala dufat a zacala si nadavat, ze naco som sa dopredu tesila... chlapi tiez niekedy vedia cloveka najskor natesit a potom ho schladit aby ho mohli v nasledujucej sekunde prekvapit 8-)
Odpovedať
Dai, to mi celkom pripomina nase zasnuby. Velmi podobne, akurat sa to odohralo v Rime. :-D
Odpovedať
nemohla by ho predsa len sestra trošku nakopnúť :-. ? Záleží aké máte obaja nároky. Veď nemusí ti dať prsteň za kopec peňazí. Prstienok je len symbolika. Naskytá sa otázka, či čaká skutočne, len kvôli tomu, že nemá peniaze na prstienok, alebo sa mu zdá, že by zásnuby boli vážny krok a nechce sa ešte viazať.
Odpovedať
Profilova fotka
Lianka, nemyslím si, že by to malo byť v tom, že ešte študuje. Keď si vedel našetriť na PC, na prsteň by nemal byť problém, no nie? Fakt neviem, čo si mám o chlapoch myslieť. Teda aspoň o mojom :-D . Ja som mu vždy vravela, že po škole by som chcela svadbu. No zajtra končím a svadba, dokonca aj zásnuby sú v nedohľadne 8-) . Hlavná vec, že stále mi múti hlavu rečami, že by si ma už aj zobral, že by už mohli začať spolu bývať atď.... ]-( ...ale na prsteň sa zmohnúť nevie =-)
Odpovedať
Profilova fotka
hmmm, ja som svoj prstienok dostala na 7 výročie zoznámenia. Dnes sme manželia /na 8 výročie :-D sme sa vzali / a chápem už jeho "oneskorené odhodlanie" požiadať ma o ruku. Stal sa zrelším a uvedomil si, že až teraz mi vie ponúknuť istotu, oporu a všetko s manželstvom súvisiace. Nechajte chlapcov doštudovať, popasovať sa so životom i s vlastnou pokladničkou..., verte mi aj po toľkých rokoch sme si tie zásnuby vedeli vychutnať a na svadbe nám to všetci potvrdili, že tvoríme OZAJSTNÝ HARMONICKÝ PÁR. Lúbiť sa možeme aj bez briliantu na ruke, aj bez papierov... ak je to pravá láska, tak tie roky vydrží ;-) To čakanie na deň "D" sa v mojom prípade oplatilo, neodporúčam však čakať na prvého manžela po 30-ke!!! Potom ich treba troška nakopnúť, nech sa vzchopia :-D
Odpovedať
Počuj iwuskaaa nemáme náhodou toho istého? :-D Môj je taký ako ten tvoj. Ja sama si uvedomujem, že chlap to berie inak ako žena a ten môj má pravdepodobne pocit, že je ešte moc mladý na také manželstvo, ale zásnuby sú zásnuby a nie rovno svadba. A ešte keď sme spolu 6 rokov, máme spoločné veci, kupujeme posteľ - no to je na dlhé rozprávanie. Proste on to nepovažuje za také dôležité ako ja a hotovo. :-.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som mu povedala ze zit nadivoko jak kralik do smrti nemienim. a ked sa nerozkyve on, tak sa rozkyve druhy. ved oni sa zbadaju :-D
Odpovedať
baby, mali by ste sa naucit ho spracovavat...budete to v zivote este potrebovat... aby ste si ho obcas dostali tam, kam chcete...na kazdeho plati nieco ine (na niekoho spravna argumentacia, na ineho pomojkanie, na dalsieho presvedcivy pohlad atd.), tak tazko davat nejake vseobecne rady, ale od toho su zeny zenami, aby boli obcas prefikane a nemuseli riesit taketo problemy. lebo to budete cely zivot sa stvat tym, ze zas si urobil podla seba a na moje predstavy kasle... ja som to odkukala od starej mamy. u nich domacnost slapala podla nej i ked na oko to vyzeralo, ze muz je tou hlavou rodiny. a stary otec bol o tom ako prvy presvedceny ;-)
Odpovedať
Aj ja som snívala o tom, že miláčik ma zásnubami a prstienkom prekvapí, ale tieto predstavy zostali len snom. Ak by som trvala na tom že chcem prekvapenie a keby sme nežili spolu už rok a pól, tak sa teraz v auguste určite nevydávam. Ak niečo chceš u chlapa dosiahnuť, treba im to povedať na rovinu a nie dúfať a snívať. Určite sú aj výnimky, len ja takého nepoznám a ešťe som o takom medzi známimi ani nepočula. A ako som bola sklamaná z toho že naše zásnuby neboli pre mňa prekvapením, teraz mám aspoň o to väčšiu radosť z príprav na svadbu! :-D
Odpovedať
Ahojky... ja som s mojím miláčikom... tiež mala jeden čas problém... bolo to asi pred rokom.... Hovoril o zásnubách... o prstienku... (asi to bola reakcia na moje poznámky na túto adresu....lebo som to viackrát predtým nepriamo spomenula....) ale stále sa nevedel rozhýbať... Tak som mu raz povedala... keď zasa začal rozprávať o zásnubách ... že nech mi radšej o nich nehovorí, že ak nemá ten správny pocit, že to chce... a že sa na to necíti... tak nech mi o tom nehovorí... ale nech si zo mna nerobí "blázna.." ;-) ... Lebo už som začínala mať taký pocit, že to asi nemyslí vážne... a že si ma chce len "poistiť"... |-| ... tak preto o tom občas hovorí... :-| . Tak som si povedala, že sa s ním už na túto tému baviť nebudem... Jasne som mu povedala, že ho milujem... a že som s ním šťastná...a že mám pocit, že aj on mna má rád,... ale že má možnosť... ked to tak necíti... nech to radšej nechá tak... a nespomína to o tých zásnubách... predo mnou.... ]-( Sama sebe som si povedala... aj ked to bolo ťažké... že vydržím do konca roka o tom nehovoriť...a snažila som sa myslieť na iné veci...a aj pri našich stretnutiach som o tom vôbec nehovorila... a ani on... |-| Čakala som, či sa miláčik rozhýbe alebo nie...a ked nie... tak asi to naozaj so mnou nemyslel úprimne... Tak som si povedala, že když nic, tak nic.... ;-) ... Ved čo už... svet sa nezborí... aj ked ho milujem.. .a budem z toho na větvy... keby z toho nič nebolo.... ale když nic, tak nic....Tiež ma napadlo, či nemá strach ...zo svadby... a vecí s tým spojených... lebo je fakt, že chlapom to slovko naháňa dosť strach... (česť výnimkám.... :-) )... tak som vlastne už potom na to aj prestala myslieť.... Toto všetko sa odohralo... predtým než mal ísť môj miláčik na 4 mesiace do ČR za prácou... ale vracal sa každý 4. týžden domov... V septembri som mala meniny... a môj miláčik... chcel len tak "akože nezáväzne" ísť si posedieť do reštiky... Pravdupovedať... vôôôôbec ma nenapadlo... že by ma tam požiadal o ruku.... :-) ... Fakt som na to vôbec nemyslela... išla som sa vyslovene zabaviť... na svoje meniny... :-) ... A on ...ked sme už boli v reštike... nikde nebolo ani nohy.... lebo bol pondelok (pamätám si to doteraz... :-N )... tak sme si sadli...a celá reštika bola len naša... A tam ... ked sme si objednali zákusok... a sedeli pri stole... zrazu miláčik začal hovoriť... že po celý čas, čo so mnou chodí... od začiatku .. mal pocit, že som tá pravá pre neho.. a že si veľmi želal... aby som bola jeho manželkou na celý život.... A že teraz je tá správna chviľka...aby to vyjadril... :-N :-D ...A že by si veľmi prial a želal...aby som sa stala jeho manželkou.... :-N Ludia... bola som dojatá ako malé decko... a to som si myslela... že by ma také niečo nedokázalo veľmi rozhodiť....... x-) :-N ... Bolo to super... :-D Ja osobne si myslím... že ak spolu chodíte už dlhší čas... chlapi začnú mať pocit, že to tak už ostane... im to vyhovuje.... a neradi by na tom niečo menili.... Preto si myslím... ako to tu už spomenula aj divoška... a dalšie babenky... že im treba jasne povedať... že chcete to a to... jasne povedať, že ho ľúbite... ale že pre vás zásnuby...a svadba...a papier... sú dôležité... a ked to on tak necíti... Tak sa nad tým treba zamyslieť... či to má význam... Lebo ak je na jednej alebo druhej strane pocit frustrácie... tak tá sa potom časom prehlbuje... a ked už sa chlap aj rozhýbe... tak vy už potom možno aj stratíte chuť... :-S :-| ]-( ... Treba si o tom v klude podiskutovať... porozprávať... čo očakávajú... aké majú predstavy...o dalšom spoločnom živote... a treba porovnať... a ak sa to veľmi nezhoduje s vašimi predstavami... tak to nie je potom dobré... :-| Som za rozumný... bezhádkový...bezvýlevový... rozhovor... Prípadne aj naznačiť... že ak to s vami nemyslia úprimne... tak sa nájdu aj iní.... ]-( A potom chlapov nechať kvasiť.... :-D :-N .. Sorry... že to tak píšem... je fakt, že je aj celá kopa dobrých a rozumných mužov, ktorí vedia, čo chcú... ale nájdu sa aj tí iní.... a tých treba občas postrčiť.... :-| ;-) Držím palčeky... PS: V čase svadby... t.j. 10.júna 2006 to bude 1 rok a 10 mesiacov... čo spolu chodíme... a vezmeme sa... ;-) Isabella
Odpovedať
no, liana, ked si hovorila, ze sa nechces vydavat, niet sa comu divit, musis si to ujasnit v hlave...inak, mam pocit, ze vydavat sa chces ;-)
Odpovedať
iwuskaa a poznas jeho nazor na spoluzitie v manzelstve? je to vobec pre neho cielom? mozno chce zit len tak, ked sa pytal, ci je pre Teba prsten dolezity.to je asi zaklad, ktorym by si mala zacat rozhovor s nim...po tych rokoch by ste uz mali vediet, ci pozerate rovnakym smerom do buducnosti... :-N
Odpovedať
liana a co tak skusit to z tej opacnej strany,teda stade,odkial si sa to dozvedela? Povedz jeho sestre, ze ta to mrzi, ze ste sa s priatelom zle pochopili a vsetko okolo tvojho vnimania svadby. Ked sa on zveruje jej, tak hadam ona nebude mat problem tlmocit tvoje "poziadavky" jemu:) samozrejme, nie stylom, ze-ona povedala, ze svadbu chce mat...ale co ja viem...ze-ako ju poznam, ona by bola isto rada zasnubena,kedysi sme sa o tom rozpravali ..blablabla..
Odpovedať
aha, prepac, prave som si precitala, ze Ti hovori podchvilou, ze by si Ta aj zobral.. (zvlastne to zneje), tak potom to bude asi fakt tym, ze este studuje a na taketo veci bude mysliet neskor
Odpovedať
ten moj vravi, ze som ho k tomu dokopala len z 20% :-D fakt je ten, ze prvy, kto spomenul svadbu bol on, ked sa raz na jesen minuly rok vratil od rodicov a zavesil, ze sa pytali, kedy bude svadba a on povedal, ze do roka. potom som obcas podrypavala ale ked sa k nicomu nemal, povedala som si, ze to necham tak, aby nemal pocit, ze ho tlacim do niecoho...potom po vianociach zacali rypat kamarati, dokonca vytiahli mobil a zacali datumy obzerat, az sme sa zhodli ze teda 9.9. je fajn datum :-D no a potom sme zacali chodit obzerat prstienky az sme jeden vybrali a kupili ho. lezal doma v krabicke vo vaze na telke a cakal na svojuprilezitost asi 2 tyzdne. Nebol teda pre mna vobec prekvapenim ani prsten, ani den, ked ma po ziadal o ruku, ale sposob, akym to spravil teda prekvapenim bol, az mi slzy vyhrkli :-D Na jednu strnau ma to troska mrzi, ze to nebolo pre mna prekvapenie, ale na druhu stranu, kedze poznam vkus draheho, radsej som si ten prsten vybrala sama a taky, ktory sa mi paci (aj jemu samozrejme), akoby mi ho mal vybrat sam :-D :-D :-D ale vo vseobecnosti som stale ja ta, ktora vyvija iniciativu ohladne svadby. ja chodim s napadmi, zhanam veci, obrucky, miestnost, ozdoby, atd ... ja vyberiem nejake co sa paci mne a potom uz len z tych niekolkych moznosti mu dam pravo vybrat si ale s tym, ze vzdy poviem, co sa najviac paci mne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, no my sme sa spolu dohodli na zasnubach len z toho dvovodu, ze drahy bol sam v podnajme a mna mama nechcela k nemu pustit ani cez noc :-( . Stale sa vyhovarala, ze ani zasnuby neboli... :-( Tak sme sa proti nej spikli a takmer do roka, ako sme spolu zacali randit, sme mali zasnuby. Kedze to mam podobne ako kacenqa co sa tyka iniciativy, o vsetkom som vedela. No ten sposob ako ma poziadal o ruku :-D :-D :-D . Prisiel aj s tatikom a sestrou, jeho tatik mal taky maly prihovor a on sa uz len opytal: "Mozem?" :-D :-D :-D Bol taky zlatyyy... (zasnuby sme mali 26.12.02). A od januara 2003 spolu byvame. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
skuste aj vy, liana a iwuskaaa nahovorit svojich rodicov, aby dali tym vasim podmienocku.. 8-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?