Mali ste niektora svadbu bez zasnub?

Priznam sa, ze mi je stale luto, ze ma partner nepoziadal o ruku... mozno ani ten prsten by mi nebol treba, len to gesto, ze mi povie, ze si ma chce vziat a byt so mnou, ved to poznate. Po styroch rokoch vztahu sa nam narodilo babatko, zacali sme hovorit o svadbe, ze bude az ked syncek bude vediet chodit, ale zasnuby nikde... hoci som o tom vtipkovala, no bolo mi to uz hlupe sa dozadovat. Co sa tykalo svadby, tak som ju mala vysnivanu netradicne, na plazi len my a na to mi vtedy partner povedal, ze ked si to zorganizujem, tak kludne. No a tak sa aj stalo, zorganizovala som svadbu na Seychellach sama, bez agentury, takmer po 6 rokoch vztahu, tesila som sa, ale ako sa blizil datum odletu, poziadanie o ruku nikde. Bola som tam z toho smutna, hoci samotna svadba bola vesely zazitok. No neviem, ci som to nepokaslala, niekedy mam pocit, ze som ho do toho akoby dotlacila... Ale myslim, ze ak by som to nezorganizovala, tak partner by sa do svadby nehrnul, hoci i jeho sestra nas uz do toho pohanala. Mate niektora tiez taky pripad ci pocity? Ci len prehanam? ved asi keby si ma nechcel vziat, tak mi to aj povie a nikam nepoleti, nie? :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@shmoulinka1 ja som dostala prsteň pod stromček keď som bola tehotná so synom. Prsteň som dostala v taške spolu s darčekmi od svokry, bez slova z muzovej strany, ani neskôr sa k tomu nevyjadril, ale zobrala som to ako zásnubný - ako vyjadrenie toho, že spolu ostaneme navždy. Teraz po 5 rokoch sa konečne odhodlal k svadbe 😂 aj to len kvôli tomu, že to spájame s jeho 40 😹 Niektorý chlapi to proste nepotrebujú . . .
Odpovedať
@shmoulinka1 myslim ze sa tym nemusis trapit, to su chlapi a na to si my zeny musime zvyknut ...oni niesu taki romanticky ,nesnivaju o takych veciach ako my... niekedy si to robime my zeny same ,az prilis vela fantazirujeme a potom sme z toho sklamane ked nieco nevide podla nasich predstav...chlapovi vzdy vsetko treba povedat " po lopate" aj ked to niekedy nepochopi a urobi si po svojom,hlavne taky ten neromanticky typ..ktoreho mam aj ja ,treba vidiet snahu aj v malickostiach ktore urcite pre teba robi ..ale hlavne je ze ty ho milujes a on teba ved inak by ti ani to ano nepovedal.. ,mate urcite krasneho a zdraveho syna ..tes sa z toho ,uzivaj si tieto chvile a urcite aj svadba bola krasna ,ved kto uz zo Sloveniek ma svadbu na plazi ;-) daj fotky dake ,isto to bolo nadherne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@shmoulinka1 ahoj . Vobec sa netrap, aj vela mojich znamych sa jednoducho vzali bez zasnub. Nie je to povinnost aj ked viem ze to mozno zamrzi. Ste manzelia, verim ze stastni tak sa raduj so spolocneho zivota :)
Odpovedať
nič si nerob z toho , že si nemala zásnuby ;-) ;-) , ani ja som ich nemala , ani prsteň som nedostala , nemusí to byť , hlavné je , aké manželstvo budete mať :-) zásnuby sú len divadielko , prsteň ti môže kúpiť kedykoľvek :-) prajem veľa lásky a ešte viacej tolerancie a vzájomnej úcty x-) x-)
Odpovedať
no hej baby, asi niektori chlapi to zo seba nevedia vypacit... Aby sa lepsie pochopil moj prispevok, nemala som napisat "zasnuby", ale navrhnutie svadby alebo poziadanie o ruku. Nemam na mysli ziadne staromodne alebo nejake verejne ceremonie, ani dokonca prsten mi nie je treba, islo mi len o to, aby z muzovej iniciativy prisiel navrh, ze sa zoberieme, ked uz som tehotna. Mozno jedna ruza a jedna veta v sukromi. Lebo to bolo tak, ze som to iniciovala aj zorganizovala sama, akoby k tomu bol dotlaceny.
Odpovedať
@shmoulinka1 mam podobne pocity nakolko mi tiez moj povedal, aby som to zorganizovala a povybavovala vsetko ja a poziadanie o ruku nikde alebo to gesto, na ktorom si mi skor zakladame. Svadbu mame v juli, tak mozno ma este prekvapi...Avsak pocit isteho sklamania zdielam s Tebou a chapem Ta. No ako tu baby popisali, chlapi su uz raz taki, neriesia a nepovazuju iste veci za tak dolezite ako my zeny.
Odpovedať
@scarllette asi hej, niektori chlapi to nevedia a su aj taki, co sa este aj zenit odmietnu a vyhovuje im to i s detmi a dlhodobo bez papierov. Tak sme na tom este dobre, hoci kusok romantiky tomu chyba. Vsetko dobre prajem :)
Odpovedať
Profilova fotka
no u nas zasnuby prebehli pocas varenia obedu a umyvania riadu slovami "tak by sme sa mohli vziat, či?????" pol dna som sa este schvalne tvarila kyslo ale nakoniec som neodolala.... a priznam sa ze tiez mi to je kusok luto ze sa to aspon nespytal normalne :D ale nejak to prehryznem asi :) takze nezufaj je nas takych viac.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som síce prstienok dostala, ale prebiehalo to veľmi dramaticky :-) Jedného dňa po práci sme sa išli previezť na bicykloch (bicyklovanie nie je moja najobľúbenejšia záľuba) a hneď od začiatku som bola naštvaná, že chodíme stále na to isté miesto a navrhla som inú trasu, čo môj vtedy ešte priateľ namietal, lebo chcel ísť tam kde vždy - na kopec s výhľadom. Tak som mu začala po ceste nadávať, že sa mu musím stále prispôsobovať a keď už som bola rozčúlená na maximálne obrátky, tak vytiahol prsteň. V tom momente som sa rozplakala a plakala som ešte dosť dlho, pravdupovediac moc rada na to nespomínam :-( Ale inak som s ním veľmi šťastná, sme spolu 12 rokov a nevymenila by som ho za nič a za nikoho :-)
Odpovedať
Tak ja tento pocit bohuzial zdielam s tebou :(, ale ja mu to stale pripominam, kedze mne pred svadbou stale opakoval "nevyzvedaj,neboj ja mam vsetko premyslene" no bohuzial akosi nemal cas...zial...pretoze ja som nemohla cakat dokial ho konecne tukne lebo vsetci dobri dodavatelia by uz boli fuc
Odpovedať
@shmoulinka1 radsej byt nepoziadana a mat svadbu, ako byt zasnubena a pred svadbou sa rozist. Takze v konecnom dosledku si dopadla dobre. A presne ako pisu baby, moze to mrziet, ale je to iba divadlo. Pekne manzelstvo prajem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zubrienka100 no :D bud rada ze si to nerozmyslel :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nemyslim si, ze zasnuby v sukromi, v romantickej atmosfere su len divadielko... je to nadherne ked si chlap pred tebou klakne, vytiahne prsten ktory tajne pre teba chodil hladat a s trasucim sa hlasom sa ta opyta, ci chces byt jeho zenou.. ale nie kazda sa toho dozije, to vsak neznamena ze ten chlap je o nieco horsi. To ze mate babatko je uzasne, od oltara neutiekol cize vziat si ta urcite chcel a lubi ta, to je hlavne ;-) @shmoulinka1
Odpovedať
Profilova fotka
keby si moj chlap klakol na kolena predo mnou asi sa pocuram od smiechu......treba prestat pozerat telenovely :-D
Odpovedať
@nefertiti teba velmi serie ze si si ten snubny musela kupit sama, a ze svadbu budes mat az ked schudnes z velkosti 44 vsak :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@nefertiti pocurala by si sa od smiechu a povedala mu- ty moj hlupacik ved ja uz som si zasnubny daaavno kupila :-D :-D :-D
Odpovedať
@shmoulinka1 v dnesnej dobe to je uz casto tak, uz ked su ludia dlho spolu a vedia, ze chcu ostat spolu navzdy, tak je pre chlapa aj trapne saskovat s niecim takym a pytat sa na nieco, co je davno jasne. my sme to tiez nemali klasicky, ze sa chceme vziat sme vedeli, rezervovali sme salu, vybavovali sme dalsie veci a tak sme sa zasnubili, lebo jemu to neviem preco nedalo, ze sa ma to nespyta, ale mne to naopak prislo uz zbytocne. no a moja mamka dostala zasnubny prsten na 15. vyrocie svadby, lebo jak taki mladi ani nemali peniaze nazvys a tak strasne sa lubili, ze uz len rodicom oznamili, ze sa chcu brat, ziadne ziadania o ruku a tak :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@yohanka @modrenoznice to ma neserie a vies preco? aspon budem mat pekne fotky, na rozdiel od niektorych zien tu, ktore schudnut nechceli alebo nevedeli a napratali sa do niecoho, co nema nic spolocne s eleganciou a uctou k svadobnemu obradu.... ...asi by som sa zlakla ci sa nedal na chlapcov ze je taky romanticky zrazu, ze kde stratil tu svoju muznost :-Da asi by som od neho cakala nieco originalnejsie, aj ked nie mozno az tak romanticke ako poklaknutie.... :-))) mimochodom ja neviem a akom zasnubnom hovorite, ja som si kupila sperk...vy sperky nenosite?
Odpovedať
Profilova fotka
@yohanka btw ak sledujes moj profil a v texte pri prstienky si nasla slovo ,,vysnivany'' nie pre kazdu zenu znamena toto slovo snubak :-DDD moj vysnivany je preto, lebo som vzdy chela kopiu Dianinho prstena :-D nie kazda sa tu hadze do priepasti za snubakom jak vy...btw tomu tvojmu to preco trvalo az tri roky? nevedel hned od prvej chvile , ze si ta prava? :-O
Odpovedať
@nefertiti jasne ze to vedel, uz v minulom zivote :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@yohanka nuz tak na taky suter musel veru dlho setrit :-) tak pekny den, a hlavne si ho nenechaj pokazit idiotmi ;-)
Odpovedať
@shmoulinka1 dakujem aj Tebe podobne..veru ta nekonecna romantika :(
Odpovedať
Profilova fotka
@shmoulinka1 ale no, nebud smutna :) ved svadba vysla nie? ja som od svojho tiez cakala nejake zasnuby, ako nic vysnivane, alebo neocakavane, kedze mi je takmer od prveho dna jasne, ze on je ten pravy a teda to inak ako svadbou snad neskonci :DDD ale bola som zvedava, ze co vymysli. este som mu hovorila pribehy dvoch kamosiek a ich dost nevydarene zasnubenie, ze akoze vzorovy priklad ako sa to nerobi - 1. on chcel dieta, a ona ze najprv svadba, potom dieta, tak raz kukali telku a jej polozil na brucho prsten, ze NA. 2. dost vytocena kamoska z predchadzajuceho dna z roboty, utekala na poradu na ktoru sa vobec netesila a pri obuvani a mhd ktora uz takmer dorazila na zastavku si pred nu klakol a so slzami v ociach (aspon tie slzy ked uz originalita fuč) ju poziadal. no tak som bola zvedava na to moje. a na svadbe kamosky cislo 2. :) sa ku mne na stolicke z nicoho nic otocil, slzy v ociach, ze vezmes si ma? a ja ze hihi no jasne, ved sranda nie, stiahol mi prsten z jedneho prsta a nasadil na druhy a bolo. na druhy den som sa ho spytala ze to sme ako zasnubeny? a on ze no. a bolo po romantike....po pol roku ked mi to este stale nedokapčavalo sme zacali svadbu planovat a az odvtedy mam pocit ze som zasnubena :) ale nevadi. radsej tak, ako nasilu len aby som mala radost. mozno ma este niekedy v buducich rokoch prekvapi a to naozaj nebudem cakat :D
Odpovedať
pozri moj nazor ako to vidim ja, svadba je nadherny den DDDD, zasnuby su takisto krasne, vidis vsetko inak, ako budes vyzerat v krasnych satach, aka bude svadba ake budete mat prstene, netrap sa ak si nemala zasnuby bez toho sa da zit myslim, ze v zivote su ovela dolezitejsie veci netrap sa zasnuby si mozte urobit kludne sami, doeltize je, aby ste si rozumeli, aby ste vedeli komunikovat, aby ste vedeli fungovat vy dvaja nik iny, aby ste sa lubili bez akychkolvek podmienok myslim, ze to je velmi dolezite, prstienok a ostatok si mozes vybrat aj ty sama, ale dolezite je to ako budete vy dvaja sa lubit, funogvat komunikovat ver mii
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
@nefertiti @yohanka uff baby, co tolko hejtu? :(
Odpovedať
Profilova fotka
@dumbik ktovie preco, no...
Odpovedať
Profilova fotka
nikedy muz romanticky poziada zenu o ruku so slovami ci si ho vezme a tam to zhaslo....su zasnubeni 100 rokov a svadba nic.....tes sa z manzelstva a z toho pocitu ze ste svoji a mate spolocne priezvisko cela rodina... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@shmoulinka1 ahoj nebud smutna dolezite je to ze sa lubite. poviem moj pribeh :-D v byvalom vztahu som na vianoce dostala niekolko darcekov a bola tam aj cervena krabicka v tvare srdca akoby od prstena alebo nausnic. ja cela nabudena ze to bude ono :-D a otvorim krabicku a v nej betlehem som myslela ze ma porazi :-D :-D :-D tak som sa z toho poucila ze netreba cakat ono vsetko pride samo a moj manzelik ma poziadal o ruku tak ze sme boli na vylete v tatrach bolo to krasne chceli sme ist na lomnicky stit ale akurat bol silny vietor tak sme sa tam nedostali co ma hrozne mrzelo :-( a tiez aj mojho manzela potom som z neho vycitila ze asi to bude ten den kedze stale hovoril ze chce ist niekde na nejake pekne miesto tak sme sli do restauracie a tam to prislo :-) vsetko bolo tak ako ma byt. O svadbe sme sa rozpravali pred zasnubami takze tiez som nemala take prekvapenie sok ako maju niektore ze to vobec necakaju ale som stastna ze som nasla cloveka ktory planuje buducnost a to je to najkrajsie. Bud stastna lebo on si ta vybral za manzelku.
Odpovedať
@shmoulinka1 Ahoj ja som tiež nikdy nebola zasnúbená. Sem tam sme o tom s manželom prehodili reč ale nič sa neriešilo. Mali sme len plan že by to malo byť buď na moje alebo jeho narodky a presne minulý rok to vyšlo na jeho narodky a sedelo to aj na sobotu, tak som mu to spomenula a že či teda ideme do toho, tak som všetko zariadila a vzali sme sa. Ale ak by to ten tvoj nechcel tak si ťa nevezme alebo vymýšľa že je ešte skoro, len niektorým chlapom sa proste nechce riešiť tieto naše veci.
Odpovedať
Profilova fotka
@stanka45 preco :D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?