Kupa chalupy

Caute baby chcela by som sa opytat ideme so snubencom kupovat chalupu vybavovat pozicku ale este svadbu neplanujeme. Existuje nejaka predsvadobna zmluva ktora sa da spisat ze ta chalupa bude oboch?Alebo ako to mam riesit, viete ako clovek nikdy nevie co sa stane.....Chceli by sme si to nejak osetrit, ze ta chalupa bude oboch.
Odpovedať
Profilova fotka
keď ju kúpite spoločne a budete obaja figurovať na kúpnej zmluve, tak budete aj v katastri zapísaní obaja. veľkosť podielov si môžete stanoviť podľa toho, ako sa dohodnete, či už na polovicu alebo podľa toho, kto koľko peniazov vloží :)
Odpovedať
Aha dakujem no musime dohodnut lebo by to bol asi problem keby mal niekto jednu cast a druhy zas druhu cast....Sme sa mali zobrat ale to uz asi nestihame :D
Odpovedať
Profilova fotka
nebol by problém, samotná nehnuteľnosť sa reálne nedelí na časti, každý používa celú nehnuteľnosť. dovolím si tvrdiť, že veľké množstvo ľudí má nehnuteľnosti práve v podielovom spoluvlastníctve, pretože ich kupujú spoločne pred svadbou. čo sa týka bežného, každodenného života, nemá to žiaden vplyv, rozdiel by bol len napr. pri dedení, a ak by sa jeden z vás rozhodol svoj podiel predať. inak je to v podstate to isté, ako keby ste boli manželia. obvykle veľkosť podielu vyjadruje aký veľký vklad kto dal do nehnuteľnosti, ale napr. my sme sa dohodli, že pôjdeme na polovicu, pričom už teraz manžel, má a vždy mal výrazne vyšší plat...:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?