Je váš snúbenec inej viery ako Vy?

Profilova fotka
Môj snúbenec je gréckokatolíckeho vierovyznania, ja som rímskokatolíckeho. Ste tu také, ktoré máte partnera tejto viery, alebo naopak? Budeme mať problém pri vybavovaní sobáša? Chceme sa brať v rímskokatolíckom kostole Svätého Jakuba v Levoči, lenže ani jeden z nás tam nemá trvalý pobyt. Prečítala som si, že treba aj licenciu na sobáš. Aké máte skúsenosti Vy? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Ahoj ja som rimskokatolíčka a manžel greckokatolík a nebol žiaden problém pri vybavovaní sobáša,no a ak nemáš trvalý pobyt v Levoči posobášia vás/dekan v Levoči je ústretový človek/,ale obaja musíte na faru v Levoči doložiť súhlas kňazov vašej farnosti a výpis doklad z kroniky kde ste boli krstení,že ste obaja pokrstení :-)
Odpovedať
Ja rimo a muž grekokatolík - so svadbou problém nebol. Trebalo len súhlas z našich farností, že sa smieme sobášiť inde....ja som platila 5eur a muž nič :-) Medzi týmito dvoma vierami sú najmenšie rozdiely, preto by ste vy ani sobášiaci nemali mať problémy.
Odpovedať
Ja som rímskokatolíčka, snúbenec evanjelik, svadba bude v rímskokatolíckom kostole, nebol žiaden problém s vybavovaním, len snúbenec musí podpísať, že súhlasí s tým, aby naše deti boli vychovávané v rímskokatolíckej viere. :)
Odpovedať
Ja som evanjelicka manžel rimskokatolik sobas bol v evanjelickom kostole, ale podla tych katolickych pravidiel mame neplatny sobas, lebo ja odmietam podpisat papier ze deti budu krstene v kat.kostole. Trosku na hlavu pravidla
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?