Aký máte názor na svadbu v mladom veku?

Co si myslite o svadbe v mladom veku??20-26Preco je to lepsie ako v tridsiatych?Ja by som osobne nechcela byt starsou nevestou.
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna to nie je ani lepsie ani horsie, je to individualne a neda sa generalizovat. Ak niekto najde toho praveho v 20 tak je to super, lenze v tomto veku vela ludi este poriadne nevie co chce. Z mojej skusenosti - ja som si v 27 nepripadala starsia nevesta😄Kebyze sa vydam v "mladom veku" urcite by to nebolo za toho praveho.
Odpovedať
Profilova fotka
No po vete "ja by som osobne nechcela byt starsou nevestou" (rozumiem ze starsou ako spominanych 26) sa uz tesim na tu debatu, co sa tu rozprudi o chvilu :-D . A k teme: tazko odpovedat spravne - kazdopadne, zelam ti, aby si z akehokolvek dovodu nemusela posuvat svadbu na termin ked uz budes mat 27 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa vydala v 29tke a nemám pocit, že som bola "stará" nevesta :-) skôr ti môžem povedať, že lepšie sa mi nemohlo stať. S ex priateľom som začala chodiť v 16tich a boli sme spolu 11 rokov a keď sme už konečne plánovali svadbu, tak to všetko krachlo a rozišli sme sa. S manželom sme sa vzali po roku chodenia a je to super :) neexistuje správny vek na vydaj. Vezmi si, že niekedy sa ženy vydávali v 18tke, v 30tke už boli staré panny :D ja si myslím, že svadba je super v akomkoľvek veku, ak sa dvaja ľúbia a chcú spolu prežiť život :)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mojasvadba.sk/forum/zasnub... ? - toto uz je doriesene? alebo este mozme ocakavat niekolko dalsich tem k tomu istemu?
Odpovedať
ked niekto najde toho praveho partnera az po tridsiatke? alebo pred 40tkou?? ved to sa neda naplanovat.... a hnat sa do svadby len preto aby sme na nej nemali nejaku tu vrasku? ozaj je jedno v akom veku..... mala som sa vydavat ako 23 rocna.... chvalabohu ze sa tak nestalo. ale az o 6 rokov, s niekym inym. s vacsimi zivotnymi skusenostami, s vlastnym byvanim,s jednym dietatom a druhym na ceste,tie veci mi boli prednejsie ako najprv svadba. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám 26 a pred mesiacom aj niečo sme mali svadbu :-) a chodíme spolu od 17
Odpovedať
je to individuálne.. ten vekový rozdiel - 20 až 26 - to napr. podľa mňa nie je zas tak mladý vek.. 20 možno ešte áno, 26 už ani nie.. ja som sa síce vydávala ako 27 ročná, po 6r známosti, ale nemám pocit, že by som bola staršou nevestou.. je to na každej osobnom pocite.. niektorá nájde svojho pravého v 17tich, iná v 20, niektorá ešte neskôr - je to individuálne a hlavne sa dnes ženy 20 a vyššie, ktoré ešte nie sú vydaté, nepovažujú za staré dievky.. doba sa posunula úplne inde, baby študujú, cestujú, učia sa jazyky, pracujú - a vydávajú sa neskôr, ako naše mamy.. každá sa vydáva vtedy, keď sa na to cíti, keď jej v tom nič nebráni (zdravotne, finančne a inak) a hlavne - keď má za koho 😊❤️
Odpovedať
tak podla mna aj tych 20 a 26 je u zien dost velky rozdiel, sama na sebe to vidím ..je je to individualne ale mam v okoli baby mladsie o 3-4 roky odomna a tie hodnoty su tam fakt ine, ale neda sa škatulkovat..
Odpovedať
Profilova fotka
ja za seba mozem napisat, ze obdobie od 17 do 23r bolo velmi pekne a dobrodruzne:) cestovala som, uzivala studentsky zivot, naberala skusenosti u roznych zamestnavatelov, skusila rozne typy priatelov-frajerov (vsetko s mierou samozrejme). nehovorim, ze sa to -az na to posledne- v manzelstve neda, ale vycestovat za pracou, studiom pocas manzelstva, mi pride voci muzovi nefer. a aspon pre mna skusenost s inymi partnermi bola prinosna. samozrejme, poznam aj dlhotrvajuce lasky od zakladnej/strednej skoly, ktore su spokojne a stastne. ja za seba mozem povedat, ze som v 28 uplne ina ako pred desiatimi rokmi a aj moj manzel splna uplne ine kriteria, ktore som v dvadsiatke nepovazovala za tak dolezite. samozrejme, vsetko je individualne, laska vek neriesi. a co je to dnes starsia nevesta? alebo starsia matka? ak si chces vybudovat urcite zazemie a necakat na rodicov, ako zariadia tvoje byvanie, resp. aku zostroja svadbu, pokojne si pockaj (nehovorim, ze toto konkretne je tvoj pripad). ak to citis tak, ze sa chces vydat a byt so svojim muzom - manzelom uz teraz, smelo do toho:) drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
Dostala ma ta otazka, ktora mala postulovat zrejme fakt, ze preco je svadba v mladom veku lepsia ako v 'tridstiatych' :-D No ale ono svadba v mladom veku nie je lepsia ako v 30tke :-D (uplne vidim ako 'mlade' nevesty teraz prskaju na monitor :-D ) a na zachovanie korektnosti by som teraz mala povedat, ze ono ani svadba v 30tke nie je lepsia ako v mladom veku, ale! 8-) pokial by toto niekoho skutocne zaujimalo, a nielen na urovni potvrdit si 'svoju pravdu', tak samozrejme existuju vyskumy o potenciale rozvodovosti na zaklade veku partnerov, kde vychadza ze pary vo veku 18-24 maju vyssiu rozvodovost ako pary vo veku 30-35, co samozrejme suvisi so zrelostou/vyspelostou, usporiadanymi hodnotami, znalostou zivotnych priorit, atd.
Odpovedať
všetko je to individuálne.. výskumy sú jedna vec, konkrétni ľudia v konkrétnych vzťahoch vec druhá... moji rodičia sa brali, keď mala mamina 21r.. oslávili teraz 28 výročie svadby a zamilovaní sú stále rovnako... poznám ľudí, ktorí sa brali neskôr, už ako "skúsenejší" a sú rozvedení... na toto neexistujú žiadne výpočty, tabuľky, štúdie, .... vždy to bolo, je a bude o ľuďoch, o prioritách, o výchove a o rodinách, z ktorých pochádzame a ako to vidíme "doma".. niektorí dospejú skôr, iní neskôr, niekto ostane večné dieťa, niekto pochádza z usporiadanej rodiny a vlastnú si založiť nevie alebo mu to nevydrží, niekto je naopak z neúplnej rodiny a môže mať vlastnú milujúcu rodinu s 5 deťmi... ja som podľa tabuliek a výpočtov po narodení ani nemala prežiť a som tu, po ťažkej autonehode po 20 rokoch som taktiež bola v stave, keď som podľa tabuliek a hodnotení lekárov nemala žiadnu šancu a tiež som tu :-) ja na výpočty a tabuľky neverím, ale verím na vzťahy, na to, že keď je tam úcta, rešpekt a komunikácia, tak sa to zvládnuť dá, v akomkoľvek veku.. a pokiaľ to chýba, nebude to fungovať, tiež v hocijakom veku
Odpovedať
Myslím, že sa na to budeš úplne inak pozerať, keď budeš mať spomínaných 30 a nebudeš sa vôbec cítiť stará :D Ja som sa vydávala v 29 a nemám pocit, žeby som bola stará nevesta. Nedá sa povedať v akom veku je najlepšie sa vydať. Tak ako píšu ostatné baby, je to naozaj individuálne, každá osoba je jedinečná a takisto každý vzťah.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Neda sa povedat vseobecne ci je 20-16-vela alebo malo lebo niekto rozum nedostane ani po 30-tke takze najlepsie je vzdy si povedat pre a proti a ak si za tym dvaja stoja tak nie je dovod preco sa nevziat aj v 20-tke :-) kazdy by mal podla svojho vedomia a svedomia :-) aj ked mne ludia v 20 este pripadaju trochu ako deti teda vztah im zacal este ako detom :-) moj nazor
Odpovedať
Profilova fotka
@nre223 Podla mna je to o pocite kedy sa na to zena citi. Ale osobne si tiez myslim ze je lespia sa skor vydavat aj ked teraz je doba uplne ina. Myslim ze hlavne preto lebo mnohe zeny chcu uz do 30tky mat aspon jedno dietatko a pokial su taky, ze chcu najprv svadbu az potom babo tak by sa mali logicky so svadbou poponahlat :-)
Odpovedať
Mila zakladatelka temy. Neviem,o co ti ide. Zakladas druhu temu v kratkej dobe o tom istom.Ked sa chces silou mocou vydavat v dvadsiatke,tak to urob a nepotrebujes od toho nase nazory. Mas vobec z coho zaplatit taku svadbu? Pochybujem. S partnerom si este ani nebyvala bez dohladu rodicov. Sama si si asi nie moc ista s tou svadbou,ked ti tolko zalezi na nasich nazoroch. No ved kludne sa vydaj,ale nebudem sa vobec cudovat,ak tu o par rokov budes vyplakavat. Mladost- pochabost.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi preto lebo si ešte mladá, máš väčší elán pre všetko, baví ťa všetko organizovať a chceš byť predsa mladá nevestička :-)
Odpovedať
zaujímalo by ma, koľko má zakladateľka témy rokov... xmircax má pravdu - mne tiež v 19tich, 20tich prišli 27-roční ľudia už extra dospelí, dávno po škole a makajúci v robote a keď sa v tom veku niekto vydával, ženil, tiež sa mi to zdalo pomerne dosť... lenže keď do toho veku dospeješ aj ty, budeš to vidieť úplne inak a ten vek ti na svadbu nepríde až taký starý
Odpovedať
26 rokov je už staršia nevesta?? =-) =-) To si ma trošku zaskočila, podľa mňa 26 ročná baba je ešte mladá a perspektívna. Myslím že v dnešnej dobe je viacej slobodných 26 ročných ako vydatých a mám kamarátky ktoré majú aj 30 a jednoducho sa ešte na svadbu necítia. Je to každého vec kedy sa vydá, myslím že pri tejto veci netreba riešiť vek ale skôr pocit či ten chlap je ozaj pravý a či si s ním vieš predstaviť byť do konca života. Toto je o veľa dôležitejší fakt!
Odpovedať
Tuto temu radim medzi svojich top 10 diskusii o nicom a to doslova... Nepytas ziadnu konkretnu radu ani skusenost, jedine co sa tu teda dozvies su SUBJEKTIVNE nazory ostatnych, ktore su ti vlastne naco? Ty si svoje rozhodnutie spravila, nechces sa vydavat po 26, lebo zivot po tomto veku zrejme podla teba konci a takych ludi vynasaju rovno z prace nohami napred... Pytas sa preco je taka svadba lepsia ako v 30tich? Ja sa pytam preco by mala byt? 😂 Zo svojho pohladu (obstaroznej nevesty nad hrobom) ti poviem, ze svadba v 20 rokoch pre mna nema ziadne vyhody. Svadbu vacsinou financuju rodicia a preto maju dojem ze do nej mozu kecat, lebo mladi bud este studuju alebo kratucko pracuju na nejakej nie prave kvalifikovanej pozicii, dalej malokto ma v tomto veku vlastne byvanie, takze skusenosti s vedenim vlastnej domacnosti a veci s tym suvisiacimi su nula nula nic (hospodarenie s financiami, delba prace etc) takze co po svadbe? Vratia sa do detskej izby k rodicom? Viem ze kazda jedna co sa mladucka vydava ma pocit aka je vyspela a ze frajer s ktorym chodi od zakladky musi byt ten pravy, ved su pre pana spolu uz 5 rokov, tolko si toho prezili (aj krizu ked jej nechcel dat opisat pisomku z matiky, aj ked sa s mamou pohadali lebo spochybnil cas stanovenej vecierky a rozhodol sa odist z domu s batohom plnym lega, dvomi trenkami a ponozkami, ked jej hrozila dvojka zo spravania lebo mala neospravedlnene hodiny a v skole nevedeli pochopit ze ona sa za ten cas starala o neho, ktory lezal pomaly na smrtelnej posteli s horuckou 38,5 a dokonca spolu zvladli aj hroznu krizu ked ho niekto videl ako sa na diskoteke oblizuje so zuzou z Bcky) no uznajte, moze ich este nieco v zivote prekvapit?! K argumentu, ved aj nasi rodicia sa brali mladi poviem len tolko, ze porovnavame neporovnatelne, doba bola diametralne odlisna, mladi sa vzali a kratko na to dostali novomanzelsku pozicku s garantovanym takmer ziadnym urokom, byt a ked prislo dieta, tak ho polahky dostali do podnikovych jasli/skolky, pracovna doba koncila po 8 hodinach... Radost zakladat rodinu... Naco opakovane zakladas podobne temy? Bavia ta zabo-myssie vojny?
Odpovedať
@zuska_bluzka vystihla si to!! Palec hore za tvoj príspevok, ako fakt téma o ničom. Rozklikla som ju zo zvedavosti ale nič normálne som sa nedozvedela
Odpovedať
@1pupavienka no ja som sa nahodou dozvedela, som za zenitom, moj zivot je na sklonku, tak tu svadbu zrejme zrusim a peniaze odlozim na dochodok 😂
Odpovedať
Profilova fotka
@zuska_bluzka ja som sa to dozvedela az teraz, uz nemam ako svadbu zrusit kedze je po nej. ale mozno sa dohodneme ze vratime sobasny list kedze uz som tiez stara vykopavka 🙌🏼
Odpovedať
@nre223 ok, dovody nas starych neviest uz vies, ... teraz sem supni tie svoje, preco je lepsie byt mladou nevestou ... @zuska_bluzka ved ja by som tu mala mat povest dobrej vily, citajuc tvoje prispevky niekedy nechapem, ze ti tu adminky este nedali dozivotny ban :-D :-D (ale zas pri tvojom veku, kedy sa budes vydavat by ten dozivotny ban nebol na dlho :-D )
Odpovedať
@zuska_bluzka jasné na dôchodku sa ti určite viacej zídu ako nejaká svadba :-D :-D :-D
Odpovedať
@mo_tylik no asi tak na tri dni 😂 Ale potom by som vam tu chybala 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@zuska_bluzka asi prvy krat sa stotoznujem s tvojim nazorom lebo nie som zvyknuta na tolko sarkazmu ako si mi to vysvetlila v inej teme :-) . Sice patrim do tej kategorie ´´mladych nevesticiek´´, ale.. (toto patri zakladatelke temy) mam vlastny byt, vlastnu domacnost, pracu a iny zivotny styl ako moje rovesnicky, s ktorymi si vacsinou vobec nerozumiem (lebo netravim cas niekde pod Michalskou v Trafe a pod.) Ak sa planujes vydavat, isto vies, ze svadba je o zivote dvoch dospelych ludi, ktori maju jasne stanovene to co od zivota a hlavne od spolocneho zivota cakaju. Svadba nie je len o bielych satach a zabave s rodinou a priatelmi. Svadba a sobas ako taky je prejav toho, ze sa chcete starat jeden o druheho, neskor aj o tretieho. Niest za seba zodpovednost a byt jeden pre druheho. Pokial to tak vnimas, nemusi ta vobec zaujimat nazor niekoho z MS, koho vobec nepoznas.
Odpovedať
Takto sa vyjadrim ja:keby mi ex pred tromi rokmi povedal pod vezmeme sa asi by som si ho vzala..mala by som 19 pracovat by som uz pracovala ale bola by som bez usporov bez byvania bez nejakych zivotnych skusenosti( a tym nemyslim varenie pranie staranie sa o domacnost atd)...viem ako by to manzelstvo dopadlo..pravdepodobne by to happy end nebol. Ja som tuzila po svojej svadbe uz od maleho dievcatka..naivne som dufala ze to bude moj prvy frajer.chvala bohu ze nim nebude..v case svojej svadby nebudem mat 26ani po 30..budem mat 23..spadam do kategorie pomerne mladych nevies aj ked viem ze su aj mladsie. Rozdiel je uz ale v tom ze mam pracu uz 4 roky cize aj cosi nasetrene..detto priatel ktory je samostatny nezavisly od rodicov uz dlho a uz aj vlastne inteligencne na tom vyssie ako 20rocny chlapci.svadbu si platime zatial sami,byvanie riesime mimo rodicovskych domov.ci je vyhoda byt mladou alebo " starou" nevestou je asi jedno.pokial na to mas vhodneho adepta s ktorym si to vies predstavit do konca zivota,mas nejaky ten kapital aby si po svadbe nemusela chodit na obedy k mame alebo svokre,dokazes sa postarat o rodinu-nie uz len o seba, si pripravena niest vsetku zodpovednost za rodinny zivot a mas uz triezvy realy pohlad na svet..for me behind me vydaj sa aj v 15tich...:)
Odpovedať
hehe podla logiky tu, ked niekto pracuje a akoze ma 2vlastny byt" - teda v zalohe banky alebo zdedil, je strasne vyspela a zasadne je k smrti nudny. ja robim asi 12 rokov, na byt iba setrim a chodim parit kazdy vikend a cestujem backpackom po europe a spim cez couchsurfing. vydavat sa mlada je kravina, nie je dovod. nabuchat sa mozes nechat aj bez papiera
Odpovedať
@zuska_bluzka aka je tvoja naj diskusia? moja je..."svadba nemusi byt draha, ja som ju mala za 700€"
Odpovedať
@mirabell_ondriskova priemerny vek vstupu do manzelstva je u zien medzi 28-30 rokov, takze ano. 26 je mlada nevesta
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?