Ako zistiť, aký zásnubný prsteň by priateľka chcela?

V lete by som chcel požiadať moju lásku o ruku. Bol som v niekoľkých zlatníctvach, klenotníctvach, videl milion prsteňov v e-shopoch ....ako mám vybrať ten správny?! Chcem moju lásku prekvapiť nie len žiadosťou o ruku ale aj samotným prsteňom. Ako mám zistiť "nenápadne" aký by si priala? Prosím o radu :)
Odpovedať
ja som nezistoval, aky si praje. jednoducho som vyberal so <3 (a nech si kazdy mysli, co chce). mojej manzelke sa velmi pacil uz len z toho dovodu, ze bol zasnubny a planovali sme svadbu. niekedy nejde o hmotnu vec, ale o podstau a myslienku
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim
Odpovedať
ja som si ho vybrala sama...drahy ma uz len prekvapil kedy mi ho dal... :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som stale hovorila aky prsten sa mi paci...resp aky sa mi nepaci... :) aky by som vobec necchela...v jednom zlatnictve som sa do jedneho zalubila... :) drahy o tyzden povedal, ze uz ho nemaju... :( aby ma zmiatol... :) o mesiac som ho uz mala na prste, a som ta najstastnejsia... :) ale v podstate je jedno aky to bude prsten...podstatne bude, ze bude z lasky ... ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Pozri sa ake prstene nosi - ak romanticke a "ocackane" tak jej daj aj snubak taky. Ak ma rada jednoduchost tak staci hladky prsten s ockom v strede. Mal by si tiez vediet aku ma velkost - ja som dostala o 5 cisel vacsi :D A zisti ci tuzi a sniva o diamante alebo chce radsej napadnejsi a vacsi zirkon :)
Odpovedať
Podla mna je uplne najlepsie ak prsten vyberies sam. Urcite vies, co sa tvojej drahej paci najviac. Rozhodni sa podla sperkov, ktore nosi teraz. ci ma rada nieco nezvycajne, jednoduche a pod. Ja som si prsten nevyberala, zasnuby boli krasne prekvapenie a moj prsten je nadherny :) v najhorsom pripade, ak by sa nepacil, alebo by nebola dobra velkost, vsetko sa da zmeniti :) Drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
Vies co, mne "bolo jedno", aky zasnubny prsten som dostala... Hlavne, ze bol "zasnubny" :-) Nejde o velkost ocka, ci je tam diamant alebo zirkon... ide o to, ze jej ho davas z lasky a vyjadrujes jej nim prislub, ze si ju chces vziat za manzelku :-)
Odpovedať
popros nejakú jej kamarátku, ktorej veríš že jej to nevykváka, aby zistila. ja som sa s kamoškami bavila o tomto viackrát. ja som síce nedostala taký prsteň, aký sa mi páčil(klasický zásnubný), ale páči sa mi aj ten čo som dostala. dokonca asi viac ako tie klasické, lebo je originálny a iný :)
Odpovedať
ja by som ti poradila uplne inak a to podla toho, ci je predpoklad, ze ho bude nosit aj po svadbe alebo len do svadby a potom vymeni za obrucku - pokial chcete, aby bol aj po svadbe, tak by mal byt trosku 'nadcasovejsi', elegnatny a ak len do svadby, tak kludne viac modernejsi...a tiez podla toho, ako sa chces rozsupnut - ci zirkon, ci diamantik, striebro alebo zlato;) pokial je baba nezne stvorenie, tak by bolo zato zvazit, ci by sa jej nepacil aj svetlo modry akvamarin alebo ruzovy safirik s bielymi kamienkami - je to moderne a 'ine' :) pokial je baba skor 'tomboy', tak nieco ciste, s vacsim kamenom :) dal by sa na to napisat referat kludne:)) mysli na to, ze pre nu to bude najspecialnejsi prsten na svete - uz sa mu ziadny nevyrovna, tak na to by sa chcela pozrat a hrdo nsit toto leto, ale aj spominat o roky neskor:) hlavne nezabudni vyzistit velkost - na to pomoze ta kamoska alebo sam - najst taky, co nosi, zobrat velkost a orientovat sa podla toho :) drzim palce a gratulujem! :)
Odpovedať
@matuskusnir tak to si asi skvelo poznal jej vkus, ale keď som si prešiel pár zlatníctiev mal som dosť. Keby mali 10 na výber tak to zvládnem:)
Odpovedať
@helulik tiež si vravím že bude prekvapená z toho celého požiadania o ruku, len mám obavy aby nebola sklamaná, resp chcem aby bola nadšená aj z prsteňa!:)
Odpovedať
@igor215 :D:D tak si vyber iba 2-3, aby si nemal az taky siroky vyber ... a kazdopadne ma milovat teba a nie ten prsten :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ksebejka no veľkosť toho sa tiež obávam, ona nosí len jeden a ten má stále na ruke, ťažko ho zoberiem do zlatníctva "primerať" k ostatným. Ale tento čo nosí je skôr jednoduchý by som povedal, pokiaľ ide o šperky potrpí si na náušniciach a miluje farby a swarovski šperky.
Odpovedať
@verra66 ako originálny? tiež by som chcel niečo čo nemá každá druhá žena, niečo výnimočné
Odpovedať
@januska_7 Farebný kameň by bol super!..to sa mi ako nápad páči, miluje farebné šperky, ale nemal by byť snubák s bielym kameňom?..nie že mi potom povie, že a to je akože snubný??:)
Odpovedať
Profilova fotka
@igor215 Tak ked bude vecer spat skus zmerat :D su aj swaro vski snubaky ale pisali baby ze sa rychlo nicia...
Odpovedať
@igor215 čo ju prekvapiť farebným prsteňom - bižutériou a dodať, že chceš aby si snubný vybrala sama? :-D
Odpovedať
http://www.monique.sk/zlate-sperky/zl... :-)
Odpovedať
@igor215 Ja mam cerveny kamienok, resp. cerveny a biele. Vyberali sme ho spolu a praveze mojmu priatelovi aj mne sa to tak paci. sice klasicky sa hovori ze zasnubny prsten byva s bielym kamenom, ale v dnesnej dobe je to uz dost fuk a myslim, ze vdaka vojvodkyni Kate su dokonca farebne zasnubne prstene mozno v mode (aj ked replika jej prstena, to je skor gyc...). Skor si 1. zisti presnu velkost a 2. nechaj dobre poradit ohladne kvality, pretoze ak ten prsten ma nosit dlho, mozno cely zivot, tak urcite nechces, aby sa jej zdeformoval alebo nieco podobne. Inak nedavno som stretla babu, ktora ma prsten taky, ze kamienok kupil jej priatel najprv a potom dal urobit prsten specialne s tym kamienkom. Tesilo ju to, lebo to bolo take osobne. Skratka moznosti je milion. Neponahlaj sa s tym, v obchodoch su casto take predavacky, co ta budu silou mocou tlacit a presviedcat... od takych radsej utec (vrchol bol, ked nam rovno ukazovali ze tieto obrucky su take lacne, pozrite...). Najdi si obchod, kde ti poukazuju a poradia, a ked sa ti nieco zapaci a myslis ze by sa to mohlo pacit aj priatelke, tak to ber. Inaksie my sme z Ba a tam sme nic nenasli co by sme vyslovene chceli - prsten sme nasli az u jedneho zlatnika v Poprade na namesti. A stal asi o 100 eur menej ako stali prstienky v BA (to zas nie je taka podstatna vec mozno, ale potesila).
Odpovedať
@igor215 no myslim, ze ked pritom budes klacat so slzou na krajicku a pytat sa otazku jej zivota, tak pochybovat nebude :D vizualizuj napr. tu: http://www.amazon.com/Sapphire-Engage... alebo tuto naopak: http://www.weddingbycolor.com/mazzy07... a toto len tak, lebo to swarovski si spomenul: http://www.brillianteers.com/swarovsk... ;)
Odpovedať
@igor215 prsteň je zo žltého zlata, kamienok tam je rubín v tvare ležatej elipsy a okolo neho sú zhora aj zdola v zlatých pásoch upevnené 4 zirkóniky.
Odpovedať
@ksebejka ..napustím jej vaňu, nech si oddýchne a pomerám ho:)
Odpovedať
@kazunomiya To je super, ďakujem.V strede väčší červené a zbytok prsteňa vykladaný menšími diamantmi na bielom zlate. Už len taký niekde zohnať :)
Odpovedať
@januska_7 ďakujem, niektoré si po úpravach viem predstaviť !
Odpovedať
@igor215 myslim, ze to moje nie su diamanty :D vraj to v strede je rubin (ale to mi v jednom zlatnictve od oka teta tvrdila takze tomu moc neverim) a dookola su podla mna zirkony. U mna v albume mam jednu fotku mojej ruky kde je ho vidno. Vyzera to ako kvetinka, stred cerveny a okolo 6 kamienkov, ale zaroven to ma tvar davidovej hviezdy, co je pre mna na moj mierne zidovsky povod z jednej strany velmi symbolicke a aj preto ma ten prsten zaujal. Inak prsten je zo zlteho zlata a ta korunka kde su vsadene kamienky je z bieleho, vyzera to vyborne. Ale urcite by to vyzeralo fantasticky cele z bieleho zlata. Ak sa tvojej priatelke pacia farebne kamienky, tak nieco podobne by mohlo byt fajn. Ked nenajdes take v obchode, tak hladaj u zlatnikov - tak sme nasli ten moj - , alebo si daj nieco take urobit, myslim ze ked dojdes k zlatnikovi, tak ti to vyrobi podla tvojich predstav a s kamienkami ake len budes chciet, hoci aj tie diamanty (ale keby mali byt tak velke ako ja mam kamienky v tom prsteni, tak by si sa nedoplatil hihi :-D ).
Odpovedať
@igor215 pri nejakej prechadzke mestom sa mozete zastavit pri vyklade a zistit cca co sa jej paci. Pripadne cez sestru al kamaratku. Al opacne,ak by sa jej niekto iny spytal akoze vybera pre inu,kt by vybrala,aky by odporucila. Hlavne,ci chce biele zlato al zlte,vacsi lacnejsi kamen al mensi briliant,na kt prste chce nosit - ci potom spolu s obruckov na prstenika,al zvlast na prostredniku..btw.co som si vsimla,pokial chalan kupuje sam,tak je to klasika zasnubak s očkom a nic viac. Zena ak si vybera,tak je tam popritom este nejaka mini ozdobks,al viac mensich kamienkov.ale to len moje sukromne pozorovanie na malickej vzorke.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
No ja som mal podobný problém a na to najhoršie bolo, že moja, teraz už žena, nenosila žiadne šperky, nieto prstene, preto som mal pekne zamotanú hlavu, ani nie tak s výberom vzhľadu, ale s výberom veľkosti. Nakoniec to dopadlo na výbornú. Zásnubný prsteň by mal podľa mňa byť decentný a samozrejme s kameňom, najlepšie diamantom, ale môže byť aj so zirkónom, to záleží na finančných možnostiach. Na internete by som povedal, že sú cenovo dostupnejšie. Ale daj pozor u koho nakupuješ. Odporúčam z vlastnej skúsenosti kúpiť zásnubný prsteň priamo od výrobca, nie potom problém s prípadnou úpravou veľkosti. Ja nakoniec vybral tento http://www.brilianty.com/sk/sperky/zl... (so zirkónom vychádza lacnejšie) a žena bola nadšená, ani mi nepovedala áno :) ale vraj keď si ho nasadila, tak to znamená áno. Samozrejme najdôležitejšie je ako píšeš to prekvapenie, aj keby to bola bižutérie!
Odpovedať
@igor215 moj si potajomky vyskusal prsten, ktory som mala na policke a podla toho kupoval velkost. sice je trosku volnejsi, ale na druhej strane to je dobre, lebo si ho po svadbe mozem dat na prostredník. a mne sice trafil do vkusu, ale aj keby bol neviem aky ten prsten, velmi by som sa potesila. lebo vyjadroval to, ze chce byt so mnou do konca zivota :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
my sme sa dohodli, že ho vyberieme spolu :) nebude to síce žiadne prekvapenie, ale aspoň bude sedieť a obaja budeme spokojní...mimochodom, snažíme sa vybrať zlatníctvo/firmu, kde ho kúpime, neviete mi náhodou poradiť? :)
Odpovedať
ked sa niektori nasi kamarati zasnubili tak sme to preberali ze ci sa mi paci jej prstienok a pod. tak sa ma opytal, ze aky typ sa paci mne alebo take nenapadko otazky :) a vybral najkrasji na svete lebo je od neho a samotna ziadost ma dostala :) neide tak o hmotnu vec ako jej podstatu su to zasnuby vyjadrenie tvojej lasky k nej ze s nou chces prezit zivot :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?