Ako vybrať kvalitný zásnubný prsteň?

Ahojte, Vyberam zasnubny prsten a mam z tych vsetkych zlatnictiev velmi zmiesany pocity. Som z Kosic a pobehal som asi vsetky zlatnictva v centre. V jednom z nich sa mi pacili aj 4 prstene (zlatnictvo DONIKA). Nevedel som si ani vybrat, ktory z nich je ten naj. Cena bola taka, ze tolko by som bol ochotny dat (v rozmedzi 600-800 EUR). Aj predavacky boli ochotne, mile. Potom vsak prislo vytriezvenie, ked som si zacal citat rezencie na zlatnictva, a prave toto zlatnictvo, kde sa mi najviac pacili prstene, malo dost zle ohlasy. Ludia sa stazovali, ze ked isli reklamovat prsten alebo ho potrebovali zmensit ci zvacsit, tak uz bol pristup predavaciek uplne iny. Najviac ma vsak znepokojilo, ze sa nasli aj ohlasy, ze prsten sa rychlo zosuchal a z bieleho zlata bol miestami zlty prsten, alebo ze vypadol briliant. Cize hladam prsten z bieleho zlata s briliantom. Ako ale dokazem ja ako laik zistit, ci je prsten kvalitny ? Vsade maju 14-karatove zlato. Ako ale mozem zistit, ze je kvalitny ? Niekde ponukaju dozivotnu zaruku (Zlato LUX) s pravidelnym servisom - co znamena, ze raz rocne prezru prsten pripadne na nom obnovia rhodium. Dokonca hovoria aj, ze ak by vypadok briliant, tak ho nahradia novym. V takychto zlatnictvach su uz ale ceny nad 1000 EUR. Su aj lacnejsie, ale tam je ten briliant prilis maly. Otazne ale je, ci by aj naozaj ten briliant vymenili keby vypadol. Mate niekto nejake tipy ako nekupit nejaky smejd ? Alebo kde v KE maju ozaj kvalitne prstene za ceny okolo tych 600-700 eur ?
Odpovedať
1
2
5
Profilova fotka
V prvom rade, nehladaj prstene ktore su porodhiovane, to je presne to, co casom z bieleho Zlata spravi zlte. A nie, nie je to jedina sanca, ako ziskat biele zlato, aj ked Ti to mozno niektori budu tvrdit :) Skus si pozriet pracu Jana Machovcaka, ponuka prstienky s briliantom v Tvojom rozpocte, a je to pan Zlatnik, ktory stale prevaznu vacsinu sperkov tvori vlastnymi rukami, a nie stojom :)
Odpovedať
@sonnenshein aha, a to akurat v tej najdrahsej predajni rozpravali o rhodiu. Zial pan Machovcak je dost daleko od Kosic.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan22222 Ahoj, ako píše @sonneshein, oplatí sa Ti ísť za pánom Machovčákom ;-) Je to síce diaľka, ale pozri si aj referencie, ktoré mu píšu klienti tu na Mojej svadbe... chodia k nemu páry z celého Slovenska, okrem iného má už myslím aj predajňu v BA. My si k nemu dávame robiť obrúčky, pričom v mojej budú tiež diamanty. Presne nám vysvetlil, aký diamant je kvalitný, od čoho závisí jeho hodnotenie, a ako jeden z mála kupuje diamanty priamo z burzy a nie od ďalších dodávateľov. Naše obrúčky sú zo žltého zlata, v mojej je 7 diamantov, každý o hmotnosti 2,1 g, a cena? :-) napíš mi správu, napíšem Ti cenu ;-) Budeš milo prekvapený... Neviem síce, aký veľký diamant plánuješ, aby mala drahá v snubnom prstienku, ale ver mi, že budeš naozaj spokojný tak s prístupom, ako aj s cenou ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@milan22222 Ma aj online shop, a ver mi, ze je rozdiel, ci za 600 eur kupis 0,1ct, alebo 0,2ct.. Kazdopadne, ak aj nemas cas ist za nim, mozes sa citit uplne bezpecne, ked prstienok objednas online, a oni Ti ho poslu postou, s certifikatom pravosti nielen prstena, ale aj briliantu. Pozri si referencie jeho zakaznikov, ma ich tam 159, najdes ho pod PRO :) Jedna z nich: pajocka Je to pán! Príjemný, priamy a vie čo robí. S radosťou vám vysvetlí, ako robí/robil obrúčky, čo by sa stalo, keby sa to urobilo inak, prečo všetko robí ručne. Tento PÁN MAJSTER to robí srdcom s vášňou a hlavne poctivo. Len jedno nechápem: prečo má také skvelé ceny, keď to konkurencia vyrába za tú istú cenu, len strojovo a okrem toho sa poriadne nedozviete čo kupujete.
Odpovedať
@milan22222 V Kosiciach je velmi sikovny zlatnik p. Klima - pozri si KLIMI tuto na mojasvadba, alebo klimi.eu alebo je aj na facebooku. Vies sa s nim osobne stretnut, povedat svoju predstavu, rozpocet a najdete spolu urcite riesenie ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@milan22222- ako píše @fokuska, aj toto je jedna z alternatív ;-) podľa toho, čo som pozerala od neho na nete, bude to isto kvalitná práca a precíznosť :-)
Odpovedať
@ajinkaknm @milan22222 Robil nam obrucky - mame biele zlato, panska je len jednoducha hladka a ja mam v mojej po celom obvode v strede diamanty cca 1mm - za cenu aku nam ich urobil on (mali sme aj zlavu zo svadobnej vystavy) tak za tolko nam ine zlatnictva nacenili verziu so zirkonmi!
Odpovedať
Dakujem za odpovede. Ti co mate skusenost so zlatnikmi, ako dlho zvykne trvat cca takato vyroba na zakazku ? Stiha sa to do mesiaca ?
Odpovedať
@fokuska KLIMI vyzera fajn, dakujem za odporucenie, idem kontaktovat pana
Odpovedať
Profilova fotka
@milan22222 Ak prsten nie je "na sklade", zalezi ci ma vhodny brilliant, no v tychto rozmeroch (do 0.25ct) by mal, a potom som presvedcena, ze mesiac bude viac ako dost :)
Odpovedať
@milan22222 Klimi pise vacsinou 4 tyzdne - zalezi na tom ci budu kamene nejake nestandardne velke, alebo budu ine nestandardne poziadavky... urcite sa s nim dohodnete ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonnenshein aky je presne problem v prstenoch z bieleho zlata, ktore so rodiovane? Ja som si myslela, ze rodium sa na ne dava, aby ich ochranil. Kedze biele zlato je zmes zlteho zlata s inymi kovmi (nikel, striebro, paladium alebo ine) tak nosenim a reakciou s kozou, casom zmeni farbu na zlte. Ale kedze este stale vyberame obrucky a chceme is z bieleho zlata, tak by som naozaj chcela vediet, co je lepsie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@maggie6 Tu je zaklad: Rhódiovanie zlata na biele sa vykonáva spravidla galvanickou cestou. Nanesie sa povlak z ródia – materiálu spôsobujúceho zmenu farby na čistú, striebristú bielu. Zvyšuje sa odolnosť proti poškriabaniu v porovnaní s čistým bielym zlatom. Nosením ale bohužiaľ táto vrstva často zmizne, ukáže sa vlastné biele alebo šedé zlato, čo často nepôsobí opticky pekne. Problém je totiž v tom, že neviete, akú farbu má zlato pod vrstvou ródia a niekedy môže dôjsť k nepríjemným prekvapeniam. Ďalším problémom, ktorý môže zákazníka stretnúť, je ten, že sa iba domnieva, že zakúpil šperk z bieleho zlata. Po čase prsteň na niektorých miestach akoby zožltne. Tu sa väčšinou jedná o prstienok zo žltého zlata, ktorý bol bielo-zlato pokovované. Celu clanok (je to tam velmi pekne vysvetlene): http://www.biele-zlato.sk/
Odpovedať
Profilova fotka
@sonnenshein dakujem za info.
Odpovedať
Profilova fotka
Recenziam by som veľmi neverila, 80% žien čo ich píše dostalo nejaký strieborný prsteň za 20€ a myslia si ze je to biele zlato lebo ich drahá polovička sa im nepochváli čo za šperk kúpi 😁 a problém s vypadavajucimi kamienkami by som riešila asi takto : nekupujte prsteň, na ktorom je kamienok len prilepený, je viac než isté že ti odpadne, veď to lepidlo nevydrží dlho. Poriadne si ho obzri a hľadaj prsteň ktorý má kamienky uchytené takymi háčikmi a ďalej by som si tiež pozrela punc na prsteni, darmo ti predavačka povie že to je 24 karatove zlato či koľko keď v skutočnosti má možno 8. Normalne sa jej opýtaj či ti môže ukázať pod lupou punc a na internete si vieš pozrieť čo ktorý znamená 😁 a hlavne keď chceš investovať do prsteňa nemale peniaze http://www.korai.sk/punc
Odpovedať
@chaellax OK, takze zlato si viem overit, ked ma puncovu znacku. Ale co sa tyka briliantu ? Je nejaka moznost ako zistit, ci je to ozaj briliant ?
Odpovedať
Profilova fotka
@milan22222 Briliant ma certifikat, a tie vacsie aj laserom vypalene cislo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@fokuska ahoj, na ktorej svadobnej vystave ste ho videli?
Odpovedať
@kalmak Este v oktobri alebo novembri 2016 v Kosice hotel
Odpovedať
Hm, nakoniec ten KLIMI bude pre mna asi drahy. Vyklikal som si na jeho stranke taky klasicky prsten s centralnym diamantom a vyjde to cez 1000 EUR, cize rovnako ako v zlatnictvach v Auparku. http://www.klimi.eu/zp002-36
Odpovedať
Profilova fotka
@chaellax my sme práve na recenzcie dosť dali. Pozerali sme názory všade možne, na fórach, na sociálnych sieťach atď...boli sme v Trenčíne a napr. taká ww.kamea.sk mala na FB a Google dosť negatívnych recenzí. Zase naopak https://loretta.sk/ mala na Google skvelé hodnotenia. Tiež sme sa pýtali všade možne, názory známych a rodiny. Takže je fajn si spraviť aj taký prieskum na základe hodnotení.
Odpovedať
Profilova fotka
@milan22222 Skus toho p. Machovcaka, ma na webe aj niekolko prstienkov aj s cenami ;-) http://www.sperkyjm.sk/prstene/zasnub...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
ahojte, brat sa ide zenit, ale teda on sam si ocividne nevie dat rady a ani nema nikoho vo svojom okoli, co by mu v tomto nejakym sposobom poradil. podla coho vyberat zasnubny prsten? moja svadba je taktiez v nedohladne, takze ja takisto netusim.
Odpovedať
@darinita55 tak to asi aj zalezi od rozpoctu, aky ma, no nie? s tym sa ti nezveril? 🙂 lebo to podla mna zohrava velku rolu pri vybere.
Odpovedať
@zahrajkadan tak ono sa ani tymto velmi neda riadit, nakolko mas uz v dnesnej dobe taky vyber, tolko zlatnictiev, ze dovidenia 😄 a takisto sa kazdemu paci nieco ine, to by inak ale aspon troska predstavu mat mohol, zhruba vie, co sa jeho nastavajucej snubenici paci, no nie?
Odpovedať
tak prenho je zaklad, aby bol proste co mozno najjednoduchsi, nakolko jeho priatelka si proste nepotrpi na nejake velke kamene alebo co. je taka utlucka, malinka, proste male ruky, vsetko 😄 asi by na nej velky prsten vyzeral smiesne.
Odpovedať
Profilova fotka
@darinita55 tak ale keby uz dostala nejaky vysperkovany, nemyslim si zase, ze by ho vratila spat 😄
Odpovedať
Ja by som to asi aj vrátila. Ale ja som sa poistila dopredu, že sa nič také nestane a partnerovi povedala, že mi žiadne šperky nemá kupovať bez mňa. Kúpil mi krásne zásnubné náušnice (prstene nenosím).
Odpovedať
@galina307 tak zasnubne nausnice asi nebudu uplne pre kazdeho. prvy raz pocujem nieco take inak 🙂 ale vsak jasne, ze sto ludi, sto chuti.
Odpovedať
@galina307 Áno, podľa mňa je fajn, keď si takto idú vybrať partneri spolu ten prsteň, ale potom príde o to prekvapenie z požiadania, nie? 😄 Potom jedine s nejakým provizórnym prstienkom žiadať o ruku, ale to mi tiež príde také zvláštne a odveci 😄 Ale tak však ak niekomu na tom nezáleží a nepotrpí si, tak zase prečo nie.
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?