Svadobný zasadací poriadok. Ako postupovať?

mame mesiac a par dni do svadby a z rodinnych dovodov musim spravit zasadaci poriadok pre cca 60 hosti a teraz riesim tieto dilemy: - ako porozmiestnovat hosti, teda buduca p. svorka mi povedala nieco akoze jednych na jednu stranu a druhych na druhu stranu ale to ma uraza ved predsa je to svadba kde sa spajaju rodiny do jednej aspon by sa malo to si mozeme rovno objednat este jednu salu a nech polovica sa bavi v jednej a druha v druhej co si o tomto myslite osobne vy? - ako ste postupovali vy v usadzani? podla coho ste rozmyslali koho ku komu posadit niektorych uz poznam viac menej vsetkych a preto viem kto je asi aka povaha a neviem ci je spravne ze k menej spolocenskym ludom alebo takym odmeranejsim dam velmi komunikativnych? uvitam nejake postrehy a vdaka
Odpovedať
kepassa: my měli stůl do tvaru U, v čele jsem seděla já, manža, vedle něj jeho mamka, taťka, svědek, vedle mě můj taťka, mamka, svědkyně, křídlo po mojí straně (vpravo) bylo obsazeno hosty z mojí strany, křídlo po manželově straně (vlevo) obsazeno hosty z jeho strany...Takže asi nějak podobně, jako chce tvoje tchýně...Nicméně myslím, že se tam i přesto 2 rodiny spojují, i když sedí při obědě každý na jedné polovině, to záleží na každém, jak si hosty rozsadí, my takhle seděli jen na oběd, pak už byl raut a tak, a každý se bavil s každým, každý si pak už seděl kde chtěl...takže asi tak...měj se... ;-)
Odpovedať
My měli též stůl do U a též seděli hosti od manžela na jeho straně a moji hosté na mé straně /samozřejmě taky záleží, kolik hostů od koho máš/. Jak psala ivett, tento zasedací pořádek se využil jen při obědě, pak se lidé trousili po sále, chvíli seděli tam chvíli zase jinde...Ke všemu si myslím, že když bude rodina u sebe, bude větší pohoda, než začáteční pokukování a mlčení...ale toť jenom můj názor, měj se ;-)
Odpovedať
Ahoj, my měli stůl do T, my dva v čele, po mé pravé straně tchán a vedle tchyně, vedle mého muže pak moje rodiče. Hned pod stříšku T :-) jsme dali svědky a za nimi babičky a sourozence -těm všem jsme dali i jmenovky (na stůl), aby nebyly zmatky. V pět přišli kamarádi a ti už si posedali jak chtěli a protože jich nebylo moc (něco přes 15?), za chvíli se bavili všichni dohromady. Na kamarádově svatbě to bylo nějak jak kepasse radí tchyně - i když měli dva stoli (takže I I ;-) ) , my jako kamarádi ženich a jsme seděli na jedné straně stolu a příbuzní nevěsty na druhé. A zrovna šťastný to nebylo. Nějak jsme se s nima moc do řeči nedávali (většinou byli jinýho věku), takže my přátelé jsme hráli tichou poštu, protože jsme seděli vedle sebe jak na bydýlku :-D No, nic moc. Jestli ty ty příbuzný znáš, tak já osobně bych ti poradila klidně i promíchat rodiny a seřadit je nějak podle věku či povahy. Aspoň se rodiny víc spřátelí.
Odpovedať
Ja som mala stol v tvare U. Ja manzel a rodicia sedeli za vrchom stola. Potom jedna strana sedeli "mladi" a druha strana "stari" , takze ja som to mala pomiesane...
Odpovedať
my taky budeme delat "ucko" a na moji jedne strane bude moje rodina a na druhe robova { mame to i o to komplikovanejsi, ze to bude cesko anglicka svatba a a nikdo z obou rodin nemluvi tim duhym jazykem, krom me jedine :]
Odpovedať
Profilova fotka
my sme chceli povodne take rozdelene stoly, ale moj oco a svokra naznacili, ze "ucko" bude lepsie, nech maju vsetci pocit, ze su pri svadobnom stole. Mali sme vyse 90 hosti, cize "ucko" bolo dost dlhe.. moja rodina sedela na jednej strane, jeho na druhej a usadili sme ich tak, ako sa nam zdalo vhodne.. kto sa s kym pozna, ci sa maju o com bavit a tak a bolo to nakoniec dobre x-)
Odpovedať
My budeme mít U a taky jednu rodinu na jedné a druhou na druhé... Líp se znají a budou se líp cítit při jídle... pak se stejně všichni rozprchnou a posedají různě jak budou chtít... vevnitř, venku, atd...
Odpovedať
ja hrozne nechcem U..ale zrejme nic ine neostane,kedze treba aj miesto,kde by sa malo tancovat..a kvoli rozlozeniu stolov nebudem znizovat pocet(80)
Odpovedať
My jsme meli mezinarodni svatbu pro 64 lidi a sedeli jsme kolem kulatych stolu pro 8 lidi. Stoly byly rozmisteny kolem parketu tak, aby vsichni videli na souteze a program na parketu. Snazili jsme se nechat pratele u jednoho stolu, ale taky jsme vytvorili dva "mezinarodni stoly", kde sedeli jazykove vybaveni Cesi :-D Vsichni si to pochvalovali, protoze se mohli u stolu dobre pobavit. Pokud sedite kolem dlouheho stolu, sice na sebe vidite, ale bavit se muzete jen s lidmi tesne kolem vas. Ale myslim, ze je to vcelku jedno, protoze po obede se lide stejne ruzne presazuji. My jsme si ovsem prali kulate stoly a musim rict, ze to hezky vypada a toto usporadani se nam osvedcilo :-)
Odpovedať
http://www.mojasvadba.sk/forum/index.... http://www.beremese.cz/forum/index.ph...
Odpovedať
ahoj kepassa... my sme mali stoly tiež zvlášť a môj svokor chcel, aby sme pomiešali ľudí, ale nie je to dobrý nápad, lebo naša rodina je dosť rozlezená a určite boli radi, že sa stretnú a porozprávajú na našej svadbe. my sme z celého slovenska rozlezení, takže som ani nejak nevidela dôvod, aby sa nejak extra zoznamovali s rodinou môjho drahého, keďže pravdepodobnosť že sa znovu uvidia je minimálna toť môj postreh :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj kepassa: my budeme mat zasadaci poriadok tiez tak, ze jedny na jednej a druhy na druhej strane.....v tej sale sa to ani inak neda a oni sa aj tak potom pomiesaju, takze to je uuuuuplne jedno :-D myslim si, ze sa s tym netreba velmi zatazovat, pretoze sami hostia si urcia s kym sa budu bavit ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
my budeme mat U-cko, na vrch stola klasika my s rodicmi a potom jedna strana mladych a druha starsich, takto sa spoja rodiny, trocha sa pri veceri zoznamia rovnake vekove kategorie a zabava bude potom jednoduchsia, aspon tak dufam :-N
Odpovedať
dakujem za vsetky odpovede a postrehy stale rozmyslam takisto budu stoly do U ale fakt neviem... :-|
Odpovedať
Ahoj my sme mali svadobny stol kde som sedela ja moj manzel a nasi rodicia. Hosti sme mali 50 a ja som ich rozdelila do 4 skupin a vlaste som urobila dvojite ucko. Ramena boli kratsie kazdy na nas videl a bolo to super, nastatsie nam to vyslo presne na polovicu a tak dva stoly na ich strane boli plne obsadene jeho rodinou a dva stoly na mojej strane boli obsadene mojou rodinou a kamaratmi. Sedelo sa tak len pocas vecere a potom sa to pomiesalo. Samozrejme sme mali menovky a nemalo to chybu.
Odpovedať
kepassa..myslim,ze aj ja sa budem trapit tym rozlozenim stolov..to U mi pride take neosobne :-S alebo ked U,tak troska krajsie..cize tie bocne stoly by som rozdelila na dve-tri casti a tam dala urcity pocet ludi..a ak by sa to dalo dat este zosikmit,to by bolo uplne super..ale ci sa to podari,netusim.. ]-(
Odpovedať
My chceme stůl do E, v čele samozřejmě my dva a naši rodiče, na jedné straně moje rodina, na druhé manželova a před námi uprostřed svědci a pár kamarádů. Nepřipadá mi to jako separování rodin, je to jen kvůli tomu, aby nenastal zmatek než se všichni nějak odvážou a pak se promíchají.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme svatbu,až 8.září,ale už víme,že stůl bude do U,jenomže ze strany nevěsty je nás 13 a od ženicha 34,tak budeme rozházení,i to je k něčemu dobrý,alespoň se zbytek rodiny mezi sebou seznámí :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my máme svadbu až budúci rok, ale tiež to bude U-čko (pôvodne malo byť T-čko, ale nejako sa nám hostia rozmnožili :-D :-D :-D )...ešte uvidíme, koľko hostí nám vlastne príde, ale ak bude U-čko, budeme to riešiť - jeho rodina jedno rameno, moja rodina (nás bude iba pár) a kamaráti druhé rameno...v sále, ktorú chceme sa robia 2 druhy U-čiek: širšie (a v strede sa tancuje) a užšie (tancuje sa naboku veľa U-čka)...keďže zas nechcem, aby sme po sebe pokrikovali (sála je dosť veľká), budeme voliť to užšie U-čko ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Tiez sa nam viac paci uzsie ucko. :-) Je to lepsie pre tancujucich, ze nemusia netancovat medzi stolmi z jednej a druhej strany ucka. A je to lepsie pre sediacich zase v tom, ze nie su sucastou hlucneho parketu a mozu sa tak lepsie porozpravat. :-)
Odpovedať
My tiez mame akoze U-cko, na okolo 55 ludi, len ine je to, ze stoly su prerusene, cize su tri stoly samostatne, ale tvori to dojem U-cka. Je to velka vyhoda pre ludi okolo! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa rozhodli pre T kedze budeme mat iba 26 ludi :-) Kamaratka mala stol do E a tiez sa mi to pacilo.
Odpovedať
Ahoj, my budeme mat stol do T, akurat som robila zasadaci poriadok. Povodna predstava bola taka, ze na jednej strane bude priatelova rodina, na druhej moja, ale vzhladom na to, ze z mojej strany je tych ludi viac, budu trosku pomiesani... Osobne si myslim, ze uplne premiesat ludi nie je dobry napad, aby sa potom nestalo, ze sa budu ludia "bat" tych druhych. Ale ked sedia na jednej strane stola ludia od zenicha a na druhej strane od nevesty, pripada mi to ako idealne riesenie.
Odpovedať
Profilova fotka
dievcence, teraz ma napadlo - budeme mat Ucko a sediet sa bude aj z vonkajsej aj z vnutornej strany "ramien" (nechceme, aby boli ramena prilis dlhe)...ako usadzat potom? lebo pri "Ucku", ktore sa obsadzuje iba po vonkajsom obvode je mi zasadaci poriadok jasny...ale zvnutra - koho dam zvnutra? dik za rady...
Odpovedať
Caute. No, ja mam tiez dost problem so zasadacim poriadkom, ale trosku iny ako vy. My nebudeme mat ziadne U-cko, lebo sa tam nezmesti, mame len 36 ludi a v restike su take akoze boxy - stoly po 6 ludi. Cize akurat tam vyjde 30 ludi a my budeme mat dlhy stol oproti. A problem je ten, ze kto bude vedla nas. Idealne rodicia, ale partnerovi su rozvedeni a nechcu pri sebe sediet a kazdy ma svojho noveho partnera. Tak sme vymysleli, ze by mohli vedla nas sediet svedkovia s partnermi. Mne aj nasim sa to zda v poho, ale buduca svokra to nevie stravit a chce aby to bolo: nasi, ja, manzel, svokra s partnerom, svokor s partnerkou. Mne aj nasim sa toto zda velmi divne a nasa rodina by nemusela pochopit ktory je vlastne otec zenicha. Co si o tom myslite??? Dakujem za postrehy.
Odpovedať
bashabasha:my to budeme mít asi tak jak to chce tvoje tchýně,protože ta moje by taky nepřežila,kdyby neseděla vedle svého syna.
Odpovedať
leryl: mne sa tam nezdaju ti partneri, ze ich tam bude moc. A tu som citala, ze vedla nevesty by mal sediet zenichov otec, potom matka a vedla zenicha nevestina matka, otec. To by sa mi skor pozdavalo.
Odpovedať
Profilova fotka
to: bashabasha na moju prvu svadbu sme ani nemohli rozvedeny rodicovsky par s novymi partnermi pozyvat - pobili by sa... :-( to: bashabasha + leryl ja by som sa svokry spytala, ci sa jej to zda byt fer, resp. ze takto budu na vas lepsie vidiet :-D
Odpovedať
gaia: dik za radu, mozem skusit. My asi ostaneme pri tych svedkoch, len neviem, ci to este svokre oznamime, alebo bude prekvapko na svadbe. :-) Ale asi nebude. No neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
i my mame taketo dilemy, kocky. obaja rodicia rozvedeni - s rozdielom, ze ti moji sa znesu, ale fesakovi nie, kedze jeho otec ma uz vlastnu rodinu skoro 25 rokov... takze sme to vymysleli jednoducho tak, ze my dvaja budeme mat stol sami. a bude klud. stoly budu okruhle, zmesti sa k nim 10 ludi, no uvidime, kolkych budeme nakoniec mat, ak nebudu pocty vychadzat, pousadzame ich po 9, mozno 8. aspon sa nebudu tlacit :-D idea zatial je taka, ze svk kridlo, ita kridlo a mladi zmiesani. ja mam mini rodinu (max 10 ludi), takze ja budem mat hlavne kamaratov, spoluziacky...nuz a uvidime, kolki pozvani sa odvazia dojst do levoce z uk :-D - takze u nas sa bude skor mixovat na zaklade znalosti jazyka a nie rodiny :-N
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?