Sedí nevesta po ženíchovej ľavici alebo pravici?

Baby neviete mi poradiť kde má sedieť nevesta ale z pohľadu ženícha či po jeho lavici alebo pravici, z fóra ma to doplietlo či to baby nemysleli ked sedeli oproti a ma to mýli. dík
Odpovedať
Profilova fotka
do kostola ide po zenichovej lavici. ked vychádzaju z kostola uz ako manzelia tak nevesta je po zenichovej pravici aj pri jedeni je po jeho pravici.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sedela po celý čas po jeho ľavici a všetci to prežili :-D bohužiaľ tvar a veľkosť sály nám nedovoľoval aby som sedela po jeho pravici ;-)
Odpovedať
ahoj - te, pred 3 týždňami som bola na svadbe ... a presne tak to bolo, ako to píše katka16121986 ... kostol: ľavica, svadobná hostina: pravica. x-)
Odpovedať
@ika777 ja som tiez sedela po lavici :) uprimne, toto som vobec neriesila a bolo aj je to podla mna uplne jedno..
Odpovedať
my sme sli tak ako nam je to prirodzene - teda z pohladu zenicha on ma mal po lavej ruke ked sme sli na obrad (aby mal pravu volnu v pripade potreby) a aj na hostine som mu sedela po lavej ruke (pri srdieckku) :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
a keď je nevesta ľavačka,tak tiež sedi aj pri stole po ženichovej pravici?nebude to vyzerať smiešne keď budeme jesť polievku a budeme sa drgať atď,? :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja neviem ako to býva ale my ked aj ideme niekde a drzime sa za ruky tak vzdy som po jeho pravici, je mi to tak prirodzene. ked sme nahodou opacne tak sa musim hned vymenit lebo tak ani chodit neviem... cize aj na obrade tak budeme a k tomu mi aj moja mamina povedala ze je to tak - po jeho pravici.. ale zda sa ze sa obe mylime ale nevadi, ako pisem, ja budem po jeho pravici.. podla mna to az tak dolezite nie je, mozno si niekto na to potrpi ale niekto nie..
Odpovedať
niekde som citala, ze v kostole je zena po lavici zenicha cely obrad. je to tak z historickeho hladiska, lebo pravou rukou sa drzal mec. ak nahodou niekto zautocil na par, tak zenich si nevestu takto chranil... normalne by vsak mala zena byt po pravici muza a tak sa aj robi zasadaci poriadok, ze zena je vzdy vpravo od muza. kamarat mi raz povedal, ze po lavej strane chodia iba psi :-D
Odpovedať
Profilova fotka
u nas v kostole to kedysi bolo tak, ze zeny sedeli na lavej strane a muzi na pravej, preto nam aj pani kostolnicka povedala, ze by som mala sediet na lavej strane.. tak som teda v kostole sedela po manzelovej lavici a na veceri po jeho pravici.. podla mna na tom az tak nezalezi, ako vam to viac vyhovuje :-)
Odpovedať
u nas vacsinou zeny sedia po lavici aj v kostole, aj na hostine
Odpovedať
pred sobášom po ľavici a na hostine by už mala byť po pravici, ale čo som si všimla, väčšinou je aj na hostine po ľavej stane je to jedno, ale v kostole po ľavej strane (ale napr. na úrade som si všimla, že väčšinou je po pravej)
Odpovedať
Profilova fotka
na hostine som bola po jeho pravej strane a na obrade tiez. Niektorí mi síce spätne hovorili, že sme boli naopak, ale ja neviem .. bolo nám to jedno :))
Odpovedať
Článok sa načítava...
na obrade som stála na ľavo a na hostine som sedela na pravo. na obrade nás zadirigovala matrikárka a na hostine sme si vybrali miesta sami
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako bolo vyssie spomenute. Potvrdzujem, ze na svadbe nevesta je po lavici. Od toho sa i odvija, ze svadobny hostia nevestinej strany su na lavici a zenichovej po pravici. Mnoho ludi to vie zo svojej svadby a preto automaticky tak sadaju a mne, ako svadobnemu fotografovi to aj automaticky vypomaha pri foteni, ked zachytavam dej pocas svadby. Po obrade ked sa mladomanzelia otocia, tak automaticky stoji nevesta po pravici a takto spolu odchadzaju. Mimochodom samotny farar ide medzi nich a odchadza s nimi von, kde im pogratuluje.
Odpovedať
Profilova fotka
nam aj knaz povedal, ze pred sobasom sedi nevesta po lavici, po obrade idu von, tak je po pravici a aj na hostine a tak aj bolo ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?