Máte skúsenosť so zmiešaním rodín pri stoloch?

Ahojte. Prosím vás, ako ste riešili zasadací poriadok pokiaľ ste mali okrúhle stoly? Ja som mala predstavu od začiatku plánovania, že nechcem typické sedenie - ženíchova rodina sem, nevestina tam. Naše rodiny sa nevedia nejako "odviazať", tak som si myslela, že by sa možno viac porozprávali, keby sedeli s novými ľuďmi. Môžu hovoriť tie isté príhody, ktoré sme my už 3x počuli. :-) Nemyslím si, že keby sedeli rodiny každá spolu, že by sa zdvihli a išli za niekým cudzím sa porozprávať (videla som to na viacerých našich rod.svadbách). Skôr sa zodvihnú a pôjdú, keď tak, za tými svojími. Poriadok som urobila podľa vzoru - starí rodičia/starší ľudia, bratranci/sesternice, ujovia/tety, rodiny s deťmi, priatelia (myslela som si, že každý si nájde nejakú spoločnú reč, skoro rovnaké ročníky, niektorí majú aj rovnaké povolania, záľuby...). Ale hneď začala vyskakovať jedna známa, že ona chce sedieť so sestrou a nie s bratrancami (hoci vzťahy máme dobré! no ona rada musí vždy s niečím prísť). Potom to bola teta, že ona nechce sedieť s cudzími ľuďmi (ale mama jej tiež zabudla povedať, že za tým istým stolom bude sedieť aj jej sestra). Neviem, čo mám urobiť. Ak to začnem deliť podľa rodín, tak mi ani počty osôb na jeden stôl nebudú sedieť. Tamten pôvodný plán sadol úplne perfektne. Sestra mi povedala, nech si to urobím ako ja chcem, veď ani my sme si nikdy nediktovali kde a pri kom chceme sedieť. No zas nechcem aby sa niekto cítil nepríjemne. Rada si vypočujem názory vás, aké sú vaše skúsenosti. Vďaka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Urob si podla seba, ked sa budu chciet porozpravat nech zdvihnu rit a pokecaju si... vobec to neries
Odpovedať
Profilova fotka
urob to určite podľa seba! Pred svadbou máš kopec iných starostí a nie ešte riešiť ľudí okolo kto chce s kým a kde sedieť ako na základnej škole. My sme mali tiež pomiešané stoly a dopadlo to super. Ľudia sa bavili medzi sebou a kto chcel sa postavil a išiel sa porozprávať inde. Tiež sa pár ľudí ozvalo, ale povedala som, že už mám vytlačený zasadací poriadok ;-)
Odpovedať
ja som videla aj riešenie: pri sobáši sa naše rodiny spojili v jednu, preto si vyberte miesto, nie stranu :-) (presné znenie si nepamätám, ale nejako takto, k okrúhlym stolom sa to podľa mňa hodí)
Odpovedať
@zuzuliennka My to budeme mať pred kostolom v ráme na stojane. :-) Zažili sme na jednej svadbe už aj to, ako ľudia nevedeli kam si majú sadnúť (akože "na koho stranu") a chaosili pred kostolom. Tomu sa chceme vyhnúť. Pôvodne som myslela, že by sme to tak urobili aj v sále. No obávam sa, že to by naopak asi vyvolalo zmätok. @katka11616 @zuzx27 Ďakujem za povzbudenie :-) Asi si budem teda trvať na svojom.
Odpovedať
jasné, že ty budeš mať iné starosti, ale možno by sa to dalo, aj že by si ich ty "usadila", a ukázala im, aby si sadli, kde sa im páči; sú to dospelí ľudia, nie dvojrad v škôlke, aby nevedel, kam sa usadiť a chaosiť :-)
Odpovedať
My sme presne nad tymto uvazovali, keby sme mal stoly do ucka. na jednu stranu stola by sme dali draheho rodinu, na druhu stranu stola moju rodinu - ocny kontakt je isty a ci uz chces, alebo nie, porozpravas sa :) Avsak, budeme mat s najvascou pravdepodobnostou stoly okruhle a sice uz zasadaci poriadok podla znamosti a rodinnych prislusnikov ako tak premysleny mam, s touto myslienkou to cele premixovat sa stale pohravam. Podla mna je to super napad, len si musis stanovit ten spravny kluc prerozdelenia - cize predpokladat, aby si mali o com pokecat...
Odpovedať
inak, aj tak, čo som zatiaľ bola na svadbách, že stoly do U a po jednej strane jedna rodina, po druhej strane druhá - v 90% prípadov takto sedeli, len kým jedli... potom sa takmer každý dvihol a premiestnil sa inde, takže nejako že aby si mal kto s kým pokecať, je podľa mňa "jedno", lebo ako ich usadíš, budú sedieť, len kým budú jesť :-)
Odpovedať
ja ked chodim na svadby tak som uz vo veku 40, ze som rada ze zasa po roku,dvoch stretnem nasu sirsiu rodinu...takze sediet s "cudzimi" by mi prislo odveci, darmo ze sa mozem premiestnit po case ale zasa niekoho podsadnut... riesila by som to rodinami zvlast.
Odpovedať
Profilova fotka
@magdik48 podla mna je lepsie ked rodina je pri sebe aspon taky co si spolu rozumeju. Myslim ze by to mohlo narusit celu svadbu ked svadobcania zistia ze sedia uplne pri cudzich ludi. Potom radsej sprav tak aby starejsi ak budes mat spravil nejake sutaze napriklad srdieckovy tanec je velmi dobry na zoznamenie sa medzi sebou na svadbe
Odpovedať
Ďakujem za každý názor. :-) Čo mi trochu prekáže je, že keď nechám rodinu len s rodinou, bude pri každom stole iný počet hostí. A nemôžem si pomôcť: no neviem si predstaviť, že by sa potom niekto z nich zodvihol a išiel za niekym cudzím... Je pravda, že som nebola na veľa svadbách, ale doetraz som sa nikdes tým nestretla. Vždy chodili len medzi svojou rodinou. A to je podľa mňa škoda, keď môžu spoznať nových (aj podobných) ľudí.
Odpovedať
no, my napríklad budeme mať dosť nepomer medzi počtom ľudí u mňa a u snúbenca, takže rozdeliť to "na rodiny", si neviem predstaviť; budeme mať okrúhle stoly a chcem ich jednoducho usadiť tak skôr podľa veku :-) starých rodičov pokope, rodičia, súrodenci, bratranci a sesternice a tak :-) a zas, nebudú to úplne cudzí ľudia, veď sú to naše rodiny, ktoré sa (aspoň z časti) už nejaký ten rok poznajú, veď nechodíme spolu zopár mesiacov :-) a práveže to bude super príležitosť, ako sa spoznať ešte viac, takže za mňa nejaké delenie na rodiny nie, budem mať jeho priezvisko, takže budeme jedna spoločná veľká rodina
Odpovedať
Profilova fotka
Moja rada je : Vysrat sa na vsetkych ! Uz pridlho sledujema citam, ako si svadobni hostia bars co diktuju, raz je to doprava, raz noclah a raz zasadaci poriadok. Je to VAS DEN, VASE PREDSTAVY. Riad sa podla seba, co si ako naplanujes a bude s tym spokojna - bude to tvoja vec. Hostia by si nemali takto otvarat usta ale s pokorou a radostou prijat toto pozvanie. Ani na jednej svadbe som ja nebola spokojna pri kom som sedela ale neodvazila som sa co i len kriveho slova povedat.. Aj tak sa po veceri ludia stahuju z miesta na miesto a chodia za ostatnymi..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@catrina_so Ver, že aj ja som bola niekedy dosť prekvapená s akými požiadavkami hostia chodia a hlavne tí naši, od ktorých by som to vôbec nečakala! :-x :-D Dokonca, aj keď ich o to osobne požiadaš, aby nerobili to alebo ono (napr. my nechceme aby nosili torty), aj tak si urobia po svojom. Súhlasím s tebou, že hosť by mal akceptovať to, ako si to snúbenci zariadia. Ja som sa taktiež nikomu nestarala do ich plánov, neohŕňala nos, ubytovanie som si vždy riešila sama a ani po svadbe som nikdy nič nekritizovala. Mám pocit, že ľudia si už aj na svadbách viac všímajú tie mínusy ako to šťastie, radosť a lásku dvoch ľudí.
Odpovedať
@magdik48 sprav si hlavne tak aby si ty bola spokojna!!!
Odpovedať
vies co, akokolvek to urobis, nikdy nebudu vsetci spokojni, my sme tiez premiesali ludi, lebo nam davalo vacsi zmysel posadit ludi rovnakych vekovych kategorii spolu, a niektori sa stazovali ze nesedia pri svojich a ine stoly nam zas velmi dobre vysli, ze ludia sa spoznali a rozumeli si, napriklad sme mali stol kde boli tri tehotne s partnermi a ti mali vela spolocnych tem, potom boli iny stol kde sa dvaja spoznali a zacali randit... ja osobne tiez nechapem ludi co reklamuju snubencom kde sedia, ved oni maju v ten den dost inych stresov a nie este riesit ze niekomu sa nepaci kde sedi.. ja by som ti poradila, ze sprav zasadaci, na ktory nech sa este pozru tvoji a snubencovi rodicia, ktori ludi poznaju a koniec, nikomu nic nehovor a uvidia az na svadbe, kde budu sediet.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?