UKF externé štúdium. Máte bližšie informácie?

Ahojte! Keďže sa po 3. ročníku vydávam, na magisterské chcem ísť externe. Je tu niektorá, čo študovala/študuje externe na Univerzite Konstantina Filozofa a môže mi poradiť? Zaujíma ma, ako prebieha vyučovanie - býva iba v sobotu, alebo aj viac dní vkuse? Koľkokrát za mesiac? A Ako je to potom s ubytovaním - zabezpečujú si ho sami študenti?
Odpovedať
Ahooj, externe studium vzdy prebiehalo a prebieha vyhradne kazdu sobotu, takze to mas 4x do mesiaca. Stava sa ze prides a vyucba vam odpadne..bohuzial. Niektore katedry umoznovali externistom piatky a soboty, zavisi od volby studia. Vsetky info poskytuje studijne oddelenie, alebo lebsie webstranka ukf - externa forma studia. Ubytovanie si kazdy hradi sam tak isto ako aj pri internom. Ale na jeden den predsa nepotrebuje clovek extra ubytko ci privat/internat, staci sa dostavit kazd.sobotu. :-)
Odpovedať
Ďakujem za info, radlinka. No, ubytko by teoreticky nemuselo byť, keď je to len sobota. Ale ja to mám zo ZA do NR 3 a pol hodiny busom, vlakom ešte dlhšie. Takže keď si predstavím, že by som mala vstávať každú sobotu v nejakú nekresťanskú hodinu ráno/ vlastne ešte v noci, tak ma to odrádza. A možno ani žiadny spoj v sobotu skoro ráno nechodí. Ešte premýšľam, že by som šla na magistra do Ružomberka. Je to bližšie, ale odrádza ma to, že znova by som musela ísť do nového prostredia. Tu v NR ma predsa už profesori poznajú z denného. No neviem.
Odpovedať
Ja som sice koncila velmi davno, uz to bude okruhle cislo, ale situacia sa nemeni. Je to vlastne na tebe, co si vyberies a co bude pre tebe vyhodnejsie uz len z dovodu pripadnej dochadzky a povedzme ze aj vikendoveho ubytovania kvoli spojom. No a netreba zabudat aj nato, ze externisti si musia svoje studium aj zafinancovat, takze ide o platene studium a v sobotu je ucivo zhustene. Obcas sa stava, ze na pracujuceho cloveka je to fakt vela a este ked si to poriadne plati, tak musi odvazat podobnu pracu ako internista. Osobne by som menila interne za externe vylucne z pracovnych dovodov, v ziadnom inom pripade, pretoze to ma vela svojich vyhod. Vela stastia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Ja studujem externe anglictinu na UKF.Vyucba je piatky a soboty...takze ked pracujes tak trochu problem...ale to zalezi os zamestanavatela samozrejeme...Vyucba je na nic lebo predbasajuci na to kaslu alebo ani nekaslu ale nemaju dostatok prestoru aby odprednasali to co maju.No to je vsak nevyhoda externeho studia asi na kazdej fakulte a univerzite...Ale da sa to zvladat... Drzim palce :-p
Odpovedať
Ahoj, petronellynka, ja tam tiež študujem angličtinu, ale spolu s nemčinou. Ako tak čítam vaše príspevky a premýšľam o tom, vyzerá to tak, že zrejme sa prihlásim na magistra do Ružomberka. Aj keď to nie je taká kvalita a znova musím začínať odznova na inom mieste, ale je to bližšie.
Odpovedať
janamaria, ked sa bavime o kvalite vysokych skol, tak si myslim, ze to mas jedno :-) . ja nemyslim, zeby nejaka bola extra kvalitna, skor sa to o nej len hovori.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?