Svadba z rozumu. Čo si o tom myslíte?

Ahojte vydaté aj slobodné žienky, tuším zakladám novú tému. Mám otázku, čo si myslíte o manželstve z rozumu? Nejde tu o to, že si beriem niekoho, kto sa mi hnusí, ale o to, že sme si sympatickí, máme spoločné ciele a záľuby, vhodne sa dopĺňame a tak. Ja to momentálne riešim - ja drahého veľmi ľúbim, on mňa ani veľmi nie, ale tak ja kľudne pristanem aj na manželstvo z rozumu, ale on o tom nechce ani počuť. Je mi to ľúto- som zasnúbená a tak to skončilo. Dva razy bola svadba na spadnutie a dva razy bola zrušená. Ale iného nechcem. To je moja smola.
Odpovedať
1
2
Sfet - prepac za moju otvorenost- ber to prosim ako moj osobny nazor - myslim, ze je velmi malo pravdepodobne, ze s nim budes naozaj stastna a po case budes hladat (alebo aj on ) tu ozajstnu a pravu lasku, pretoze ti bude chybat. Ano, stava sa aj to, ze ludia, ktri sa lubia naozaj, sa po case rozvedu, pretoze nastane nejaky zlom... Ale myslim, ze u Vas je pravdepodobnost rozchodu vyssia ako inde... Ale drzim ti palce, aby si bola stastna! ;-) :-)
Odpovedať
ahoj no neviem ci by som dokazala byt z niekym kto ma nelubi alebo ma ma lubi menej ako ja jeho.a uz ked vam ani ta svadba nevychadza tak to je uz znamenie ze k sebe nepatrite. moj nazor ale prajem ti vela trpezlivosti a stastia. :-) :-) :-)
Odpovedať
sfet, podla mna by si si mala najst niekoho, kto ta bude mat rad rovnako ako ty jeho... lebo ak on ta nelubi a nechce si ta zobrat teraz, neviem ci cakas na to ze sa to niekedy zmeni, ale podla mna nie... ako hovori martinka, mozno k sebe fakt nepatrite.. tak vela stastia ci uz v tomto, alebo inom vztahu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
stef ak mozem pridat svoj nazor: mysli na to, ze svadba ako taka je len "papier"...ja by som preto neriesila svadbu, ale radsej si poriesila vztah..to je to na com sa buduje...jeden den v bielych satach to nevyriesi, naopak este mozno viac skomplikuje:(..dnes je naozaj tazke najst spriaznenu dusu, ale stoji to potom za to...drzim palce..
Odpovedať
manzelstvo nie je o svadbe, manzelstvo je o vztahu... ako pise mimisenka, je to v podstate papier-potvrdenie... ale nie o laske... skutocny vyznam manzelstva je v niecom inom... v tom, ze dvaja ludia chcu spolu byt, maju sa radi, a chcu spolu stravit zivot... ak chces, aby ti padli ruzove okliare, precitaj si temu "prvni rozvod"... dost mladych zien tam pise vetu "on bol pred svadbou taky a taky, cakala som, ze sa zmeni, ale nie, a teraz sa to neda vydrzat, stale sa len hadame".... necakaj, ze tak dopadnes... ak ta nelubi uz teraz, tak ta po svadbe nazacne iba preto, lebo ste manzelia...
Odpovedať
sfet - to je velmi zvlastne co pises, ja si to neviem predstavit pretoze nech mi je akokolvek zle tak vzdy ma podrzi moj teraz uz manzel a neviem si predstavit ze som s nim lebo ho lubim a tolerujem mu ze on mna ani nie... mala som takeho byvaleho, odomna laska az za hrob a on...no comment, par mesiacov som nespavala, nejedla a robota bola ako nocna mora, nechcela som ani domov chodit, ale prezila som a ked som to najmenej cakala, nasla som svojho sucasneho manzela a sme taki stastni... Svadba je papier ako pisu dievcata a chces sa ukratit o to ze si po svadbe budete hovorit zo srandy a s laskou "pan manzel, pani manzelka" alebo spominat na tu slavu ako kazdy iba k vam vzhliadal? Ja by som mu neodpustila ani to ze ti dva krat zrusil svadbu...ja by som to kompletne neprezila...ved nasu svadbu sme riesili viac ako rok dopredu, boli to radosti aj starosti ale ked prisiel den "D" tak bolo uzasne a ty o to chces prist? MOsem sa spytat mozno hlupost - kolko mas rokov? Ja stale vravim ze ak nemas este 35 tak ho kopni kam ho mas kopnut a chod za svojim stastnim......ved dnes uz neplati ze aj 20-tka je stara dievka :-) drzim prsteky a moc nesuhlasim s manzelstvom z rozumu....
Odpovedať
balli ma pravdu, je zbytocne v takom vztahu aj zostavat, pokial on neciti to iste, a podla toho co si pisala nemate velmi rovnake plany do buducnosti... preco vlastne zrusil svadbu??
Odpovedať
tak mám 25 rokov, ja viem málo, takže ešte nie je všetkým dňom koniec. Prvý raz sa zrušila svadba, lebo sa do toho montovali rodičia viac ako bolo zdravé, napokon sme z toho boli vynervovaní obaja až tak, že sme to zrušili, ale to sme chceli obaja. Bolo to obojstranné - nepáčila sa nám predstava našej svadby podľa predstáv rodičov, ktorí to chceli všetko úplne inak. A druhý raz? Tak to bolo veselé. To zas chcel iba on a kvôli totálnej hlúposti. Práve som nastúpila k nim do práce do školy robiť majsterku odborného výcviku a trochu som sa pohádala s jeho kolegyňou, lebo mala celú triedu nevycválaných deciek, jednoducho trochu sme si vymenili názory a neviem, či zrazu jemu preplo alebo ako, ale povedal, že si nemyslí, že mám pravdu a zrazu zrušil svadbu, že on si ma ešte musí "preveriť", lebo sa nechce rozvádzať. Vtedy som to veľmi oplakala a bolo mi to ľúto, prežiť som som to prežila, však som si vravela, snáď len tá svadba raz bude a nič sa nestalo. Snáď ten prvý raz mala byť, kašlať na to, s tými rodičmi, snáď by sa kompromis našiel, Neviem. Ale mám dojem, že patríme k sebe. Len sme pár, ktorý k sebe hľadá veľmi dlho cestu, ale že by som bola s niekým iným si neviem predstaviť. Veď som to skúšala - nejde to
Odpovedať
mozno svadbu zrusil preto, ze sa zlakol a vtedy sa dovod vzdy najde... ale pokial sa mate radi a vychadzate spolu dobre, tak si len treba sadnut a porozpravat sa o tom, ake mate predstavy do buducnosti a kto by co chcel... lebo laska ani manzelstvo, no proste nic nezachrani vztah, pokial tam nie je komunikacia a vzajomna tolerancia :-) drzim palce
Odpovedať
sfet, neupinaj sa k myslienke, ze svadba snad raz bude... ano, ale s niekym inym... potrebujes sa naucit zit bez neho... hovori sa "pro jedno kviti slunce nesviti".. on nie je jedinym kvetom na svete..chapes, co chcem povedat... nie je jedinym chlapom.. to len ty mas taky pocit... partneri by si mali jeden druheho vazit....a takisto respektovat nazory.. ked ti on povie po hadke s kolegynou, ze si ta musi preverit?.. hadka? ok... ze s tebou nesuhlasi? ok... ale to, ze si ta musi preverit? to je trochu scestne... a nehovor, ze to nejde... to len zufale zeny, ktore si myslia, ze prave ten ku komu nepatria je ten osudovy ;-)
Odpovedať
oprava, nehovor, ze nejde byt s niekym inym...
Odpovedať
inak ja som si tiez nevedela predtavit, zeby som mala ineho priatela ked som chodila na gymko, tak skoro cely cas som chodila s tym istym chalanom, jednoducho vsetci nas brali ako par, planovali sme si kam pojdeme na skolu dalej, co budeme robit, kde budeme byvat... a ked sme sa rozisli, nevedela som sa z toho dlho spamatat, ale teraz mam uzasneho priatela, hoci sme spolu kratko, no vieme sa o vsetkom porozpravat a viem ze bude stat stale pri mne tak ako ja pri nom... takze niekedy len treba odvahu zmenit veci a neviazat sa prilis na niekoho ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
sfet - sesterka mojej maminy lietala zo vztahu do vztahu a vydavala sa preto ze "uz je cas"...a tak to aj dopadlo - ked mala ich dcerka dva roky tak sa isli skoro povrazdit a teraz su rozvedeny, dcerka si lopruje a co je horsie tak si nevedia ani na meno prist a ta dcerka to citi...nevydavala sa z lasky ale preto ze uz bol cas a ze proste chcela byt uz nevesticka v bielom.... ty mas podla mna tiez nespravne dovody - mozno tvoja laska uprimna je ale ked uz sama vies ze z jeho strany to tak nie je tak potom treba spravit krok inym smerom... nebudes spavat a budes sa trapit, budes ako bez duse, ale to sa da prekonat a hlavne zacni si vazit samu seba!!! to je strasne dolezite...ved ty sama seba podcenujes a ponizujes v takomto vztahu....
Odpovedať
Profilova fotka
no zelam ti vela nervov pani majsterka odborneho vycviku v 25tich rokoch. klobuk dolu pred tebou, ako si zvladla matersku, vysku a teraz v 25tke si majsterka. daj mi prosim ta nejake tipy, aj ja chcem byt tam, kde si ty - co sa tyka materstva a zamestnania. myslis, ze to este stihnem, aj ked som od teba starsia?
Odpovedať
ladyjh.. ale sfet nikde nepise, ze zvladla matersku..
Odpovedať
ladyjh - nikde som tu necitala zeby sfet uz bola mamou.. :-N
Odpovedať
sfet, tak on ta nelubi, nechce si ta vziat a ty sa chces za neho vydat aj tak... To si tak malo vazis sama seba? To mas potrebu si ublizovat? Prepac, ale moj nazor je, ze ak ho do manzelstva dolacis, tak to olutujes... Chapem, ze teraz si svoj zivot po boku ineho nevies predstavit, ale ved to pride s casom. Zmieris sa s tym, ze nie on a stretnes ineho, co ta bude lubit tak, ako ty jeho. A to, co opisujes ty, ani nie je manzelstvo z rozumu, z tvojej strany je to skor zo zufalstva. Tym si ho zial ku sebe aj tak nepriputas. Nikto sa neda prinutit, aby lubil.... Drzim palce, aby si si to uvedomila aj ty!! Inak sa ti moze stat, ze jednoducho prehliadnes ineho muza, s ktorym by si mohla byt velmi stastna.....
Odpovedať
ladyjh - ja nie som mamou, deti zatiaľ nemám, zatiaľ mi práca aj externé štúdium ku šťastiu stačia, ale deti do budúcna chcem mať, len zatiaľ sa ešte nevie s kým, ale ďakujem za názory, niečo na tom pravdy bude.
Odpovedať
drzim paste sfet, musis sa nad tym zamysliet a potom mozno aj sama zistis ze ta laska vyprcha priamoumerne s uvedomenim si ze si ta nevazi ked takto s tebou zaobchadza a bude pre teba lahsie spravit ten krok inam :-)
Odpovedať
téma ma dosť pobavila, sorry :-N ak ťa nelúbi ako píšeš, tak sa s tebou určite nikdy neožení. aj keby si sa na hlavu postavila. Skôr by som povedala že môžeš očakávať rozchod z jeho strany len čo sa mu do cesty pripletie iná babena. Preto sa na neho neupínaj, zjavne ti do života nič neponúkne. Svadba z rozumu bola niekedy za našich starých mám, a boli v tom majetkové pomery.
Odpovedať
No, pekná téma. Sfet, ja ťa asi poteším, ostatné dievčatá asi prekvapím, ale ja žijem už 7 rokov v manželstve z rozumu a je mi super. Keď som sa vydávala, tak nedá sa povedať, že by som snúbenca vôbec neľúbila, len neboli motýle v brušku, nebolievala ma hlava, ako sa to stávalo v predchádzajúcich vzťahoch, rada som ho mala a veľmi, ale ako človeka, bol mi veľmi sympatický, fyzicky sme si vyhovovali, mali sme snahu si pekný vzťah vytvoriť. A musím povedať, že počas plánovania svadby ma veľa ľudí od nej odhováralo, aby sa zrušila, že je čas, ale nič sa nerušilo, svadba bola, áno sa povedalo a už spolu kráčame životom 7. rok a je nám spolu pekne. A moja sesternica, ktorá sa vydávala z veľkej lásky, ktorú každý obdivoval, tak tá sa asi po 2 rokoch rozviedla, čo nikto nepredpokladal a my? Stále spolu a každým dňom šťastnejší a šťastnejší, pred týždňom som sa dozvedela, že čakám bábätko, to šťastie sa ešte zdvojnásobilo, je mi perfektne a to som v manželstve z rozumu. Áno, môže to vyjsť. Môže a nemusí. Ale to vlastne platí v oboch prípadoch. Aj v manželstve z nevýslovnej lásky - tá nie je môj štýl aj v manželstve z rozumu - to jednoznačne uprednostňujem.
Odpovedať
breky a co to znamena u teba manzelstvo z rozumu? preco ti ten rozum hovoril, ze mate predpoklady na dobre manzelstvo resp. preco si sa vydavala ked nie uplne tak z lasky?
Odpovedať
ludincek, tak toho chlapca som spoznala na plese, mala som vtedy velmi zle obdobie :-( na ples som sa išla odreagovať, tam som ho zaujala, tam sme spolu pretancovali celý večer, potom sme sa začali stretávať a ja som stále necítila to povestné - jednoducho to, čo by tam vraj malo byť. V mojom prípade bolesti hlavy, šteklenie až v žalúdku,nič. Ale bolo mi s ním dobre, chodili sme spolu na výlety do prírody, k jeho rodine, k mojej rodine, stále to tam nebolo, ale ja som cítila, že by bolo nesprávne od neho odísť. Mne toto teda stačilo. On ma ľúbil o niečo viac ako ja jeho, ale tiež to nebola tá obrovská zaľúbenosť. A keď ma požiadal o ruku, tak úplne spontánne som povedala áno, nebolo nad čím váhať. Vedela, jednoducho som vedela, že pravdepodobne spravím dobre. Aj sa tak stalo. Vyhovovali sme si, a keď som si ešte pred svadbou predstavila náš prípadný rozchod, bolo mi z toho veľmi smutno. Existuje snáď ešte jasnejšie vysvetlenie?
Odpovedať
staci :) mna to len zaujimalo.. ja si predsatvujem svadby z rozumu skor z financneho hladiska.. ale je jasne, ze niekedy to moze byt aj tak, ze si clovek vezme niekoho, kto ho velmi lubi.. snad vam to vyjde, lebo sa ti moze velmi lahko stat, ze zas raz pocitis to steklenie v bruchu a bolesti hlavy pri niekom inom ako tvojom manzelovi.. ale to sa samozrejme moze stat kazdej z nas - aj tej, ktora sa vydavala z velkej lasky .. prajem vela stastia...
Odpovedať
Ďakujem pekne ludincek, ale myslím, že mi to nehrozí. Vždy keď pozriem na miláčika, tak viem, že lepšie som si nemohla vybrať. A už som čítala veľa príbehov, kde sa žienky vydali, potom spoznali niekoho, kto ich vyslovene "ohúril", tak sa s ním spustili a po roku prišlo vytriezvenie a oni pochopili aké boli hlúpe. Myslím, že mám najlepšieho muža pod slnkom, tešíme sa a už pomaly nakupujeme pre maličké a verím, že nám to tak vydrží. Keď dvaja ľudia skutočne vzájomne chcú, dokážu si pekný vzťah vybudovať. Šialená láska ho len komplikuje - toť môj názor.
Odpovedať
Profilova fotka
breky, ja si myslim, ze aj z tvojej strany to je laska, taka ina - ale predsa laska. velmi ti na nom zalezi, bolo by ti smutno, keby ste sa rozisli........a male tiez bolo urcite splodene z lasky. Aj ja sa pridavam k ludi a prajem vela stastia, a samozrejme vela lasky :-)
Odpovedať
Ďakujem ladyjh. Jasné, že ho mám rada, inak by som s ním nežila už 7 rokov. Len nie som bezhlavo zaľúbená, je mi s ním fantasticky, nie sme zo zvyku a viete, čo je na vzťahu z rozumu najlepšie? Keď vidím, že nechá veci rozhádzané na posteli, tak sa nad tým pousmejem, upracem mu ich a poviem si, že je to super chlap. Takéto veci aké mnohé ženy dokážu rozčúliť do nepríčetne, mňa niekedy rozosmejú. Asi preto, že som nemala ružové okuliare, ktoré mi nespadli a tie chyby mi až tak nevadili. Všímala som si chyby od začiatku, tie ktoré sa mi hrubo nepáčili, na tie som ho upozornila -ale to boli len 2 alebo 3 a tie ostatné s nimi som sa naučila žiť, však ja tiež určite nie som bezchybná, a práve toto nás udržalo vo vzťahu a následne aj v manželstve. Kočky, želám vám, aby ste boli tak spokojné ako ja, lebo ja sa ani lepšie mať nemôžem.
Odpovedať
resne tak to je velmi dolezite kompromisy ...po case aj tak zalubenost vyprcha a potom sa dvaja lubia uz inak...bez ruzovych okuliarov...len ako ti pises tak vy to mate skor...teda vy ste okuliare nemali ;-) vela stastia
Odpovedať
Jaj breky, vážne si ma potešila, že ti to vyšlo, i keď je pravda, že vy ste o vašom vzťahu nikdy nepochybovali a ten môj o vzťahu z rozumu tak presvedčený nie je, ale asi mu dám prečítať tvoj príbeh. Ale, potešila si ma. Nech vám to šťastíčko vydrží. Verím, že sa máš nádherne. :-D
Odpovedať
no sak jasne, na co je komu chlap, do ktoreho si bezhlavo zalubena a ten ta mlati, pripadne pije, pripadne, co je asi najhorsie, chodi sa inymi :) ako sa hovori: ked niekto strati hlavu, je jedno, kolko v nej ma mozgu :) asi je naozaj lepsie sa vydat takpovediac z rozumu za dobreho muza ako z lasky za vagabunda :D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?