Svadba s bruškom. Mať ju na matrike alebo v kostole?

Ahojky babeny. Velmi rada by som si vypocula par nazorov ako by ste sa vydavali a ako ste sa vydavali ked ste boli tehotne a ci by ste svadbu zamenili keby ste sa mohli rozhodnut druhykrat. Ide o to ze ja som tehulka v 3mes s dvojickami a s priatelom sme sa len neoficialne bavili o svabde ze kedy a ako... Chceli by sme sa vziat na matrike koli tomu aby deticky mali jeho meno a aby sme boli rodina ako sa patri. Dalej je tu uvaha o riadnej svadbe a hostine,kde si ja ale zial nic neuzijem takze je otazne ci to stoji za to. No a keby sme sa vzali na matrike a o rok ked nebude s detmi tolko starosti by sa urobila nasa svadba snov. Tak nech sa paci prosim o odpovede pre aku variatu by ste sa rozhodli popripade odporucili. ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Deti mozu mat meno po otcovi aj vtedy, ked nie ste zosobaseni, nie? Na tvojom mieste by som bud pockala na svadbu snov alebo spravila ten druhy variant - matrika a potom neskor velka svadba, ak chces, aby ste boli zosobaseni.
Odpovedať
deina viem ze meno mozu mat aj ber svadby po tatkovi ale neviem ktorej zienke vyhovuje mat nemanzelske deti....ja mam taky vnutorny pocit neistoty ak by mali byt moje deti nemanzelske...hm ono to vraj v tejto dobe je aj jedno a nepozera sa takymi ocami na slobodnu mamicku ale predsa .... :-|
Odpovedať
Ahoj froschka, tak ja by som to určite riešila svadbou na matrike a potom keď budeš po pôrode a deti trošku podrastú tak by som urobila svadbu snov, alebo by som potom svadbu spojila s krstom detí. Ja osobne by som nechcela nemanželské deti, už len ako si vravela z vnútorného pocitu. Vela šťastia s rozhodnutím. Ahoj
Odpovedať
martuska dakujem...dufam ze takychto odpovedi dostanem viac aj ked jasne nezalezi na inom nazore ako len na mojom co si vyberiem ale dobre sa pocuva resp. cita ked su tu babulky s podobnym problemom alebo sa vedia vzit a poradit. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja len tolko, zosobasia vas v kostole, ked ste mali svadbu na matrike? niekde by si si to mala zistit, uplne idealne v kostole, kde sa chces potom "riadne zosobasit" ;-) Druha vec je, ze svadbu nerobite len pre seba, ale i pre hosti, rodinu, blizkych. Na jednej strane by mozno rodicia chceli, aby ste sa "oficialne" vzali pred porodom a aj ty by si mala pokojnejsie svedomie. Na druhej strane, asi sa budes hostom viac venovat na svadbe... aj ked, opytaj sa mamiciek, ci by do roka po porode odporucali svadbu... ;-) Oni ti najskor povedia, nakolko je to realne... ked navyse este budes mat dvojicky... :-.
Odpovedať
madeline no moji rodicia sa najprv brali na matrike a potom v kostole koli tomu aby nas mohli pokrstit xi xi no na zvazovanie je tu toho vela,ja som si to predstavovala tak ze ked deti budu mat pol roka,rok tak na svadbe bude milion ludi co mi na ne daju pozor alebo na jeden den si najmem opatrovatelku takze s tym starost nemam... hehe a svadba po porode nebude vhodna v pripade ze na mne zostane vsetko sadlo :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
made, froschka, kludne mozte mat svadbu v kostole aj ked ste uz zosobaseni na matrike, len ta "kostolna" sa uz potom na matrike neohlasuje, je to vlastne "len" akoby pozehnanie manzelstva od Boha a cirkvi ;-) a samozrejme obrad je ten isty. v niektorych statoch (napr. holandsko ;-) :-N ) ked chces byt sobasena v kostole, musis mat (predtym?) aj sobas na matrike, takze v tomto problem urcite nie je. problem by mohol byt, keby ste (na slovensku) mali tie svadby naopak - najprv cirkevny sobas a potom matriku. takze podla mna je to len otazka, ako sa citis, froschka, ked si netrufas na velku svadbu ako tehulka, kludne to zoberte dvojfazovo, nakoniec potom mozte mat svadbu a krst deticiek spolu ;-) x-)
Odpovedať
ikke to s krstom nie je zly napad.male deticky tiez v bielych satockach naaaaadhera xi veru svadba v mojom pripade by bola skor utrprnim,netancovat,nebavit sa,nepopijat xi xi a ani uniest by ma nemohli no a predstava rozluckoveho vecera s gulou miesto brucha....napr s babami na babskej jazde je nieco strasne.... isto si to niektore prezili s brusinom sa vydavat lebo matrika nehrozila hehe a su stastne no kolko ludi tolko chuti
Odpovedať
ide aj o to v kolkom mesiaci by si sa vydavala... kym to nie je moc vysoke štadium tak si svadbu môžeš užiť aj tak, moja kamaratka sa tak vydavala v piatom mesiaci a užila si to riadne. ale to je fakt kolko ludi tolko chuti... u mna je to tak že ja by som tiež nechcela nemanželske deti - ale svadba na matrike pre mna nie je svadbou, svadba pre mna je až požehnanie od Boha... :-) ide o to či si veriaca alebo nie :-D
Odpovedať
jerryjanka no svadba na matrike to ani ja za svadbu nepokladam je to nieco co by som nikdy nechcela ale radsej aspon nejaka oficialna svadba ako nemanzelske deti a ja som teraz v 3tom mes a moj ma este o ruku nepoziadal len sme sa zhovarali o svadbe kto ma ake predstavy... no ja sa neviem predstavit v 5mes lebo uz teraz mi trci brusko a nechcem sa ani namahat lebo prvy krat som mala spontanny potrat a teraz cakam dve miminka tak si na ne chcem davat pozor
Odpovedať
Mám pocit, že táto debata sa pomaly začína zvrhávať do nejakých čudesných sociálnych predsudkov... Povedala by som, že ak máš, Froschka, takúto paniku z nemanželských detí, mali ste myslieť na ochranu a začať pracovať na potomstve až po svadbe... A ak sa tak už stalo, celá tá predstava nemanželských detí je hlúpim predsudkom naješ katolíckej spoločnosti! Mali by sme sa konečne prebrať a prestať sa zoberať tým, čo ľudia povedia! Tvoje detičky budú mať milujúcu maminku a milujúceho ocka a budú žiť spolu v jednej domácnosti. Čo na tom, či ste manželia alebo nie? Ja na svadbe s bruškom absolútne nič zlé nevidím, dokonca svadbu máme naplánovanú na apríl, ale ja dúfam, že v tom čase už budem tehotná, lebo si veľmi miminko želáme a to, že nebudem môcť piť ma fakt absolútne netrápi. Zorzanizujte si svadbu tak, aby sa to páčilo vám obom a nielen kôli tomu, že si ostala tehotná.
Odpovedať
neviem presne, co Ta trapi. Deti mozu mat meno ake im das, takze po Tebe alebo otcovi, tam nie je nad cim sa trapit. kym su malinke a nerozumeju tomu, stejne im je to fuk. Neviem, preco by si si svadbu v tehotenstve nemohla uzit, tomu nerozumiem. Ak chces mat velku svadbu a nebyt pri tom tehotna, tak sa vydaj neskor, ved to je jedno, hlavne male deti to urcite riesit nebudu. Musis vediet o co Ti ide, nepride mi to ako nejaky velky problem. Urob to, co sa Ti a partnerovi najvac paci...
Odpovedať
Článok sa načítava...
ak budes pokojnejsia vydata mamicka, vydaj sa. Ako matka potrebujes byt pokojna a nie zhryzat kadejakymi zlymi pocitmi.
Odpovedať
bola som na svadbe tehulky a uzila si to krasne, samozrejme, nemozes byt u konca tehotenstva, to uz fakt potom brusko tazi, ale Ty to este v pohode stihas. A hlavne, partner by mal mat jasno, ze si Ta chce vziat a vyjadrit sa ako chlap. Ak svadbu, tak by bolo dobre zacat sa bavit konkretne a nie len tak keby bolo keby...ak to urobite, budes mat krasnu svadbu aj ako tehulka a nemusi to ani velmi byt vidno, len sa pohni :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Froschka, ja som bola na svadbe kamarátke, ktorá sa tiež nechcela vydávať tehotná tak sa brali až ked mal malý rok a mesiac a môžem ti povedať že ten malý mal z toho riadny stres. Akoby cítil že sa mu mamina nemôže venovať a aj ked tam bolo dosť ludí, ktorí sa mu mohli a chceli venovať on chcel iba maminu. Kým nešiel spinkať tak nevesta mala z neho stresy. Ale chytilo ho to až na hostine, cez obrad bol zlatý. Ale to je asi individuálne, závisí to od detí. Takže sa radšej vydaj teraz a potom ked deticky budú väčšie užijú si vašu svadbu aj oni :-). Hlavne, aby ste vy dvaja boli spokojní.
Odpovedať
asi som sem ani nemala pisat teraz mam z toho vsetkeho este vacsiu hlavu :-(
Odpovedať
hmmm no v podstate je fuk ci sa vydam ci nie no nasilu to nepojde to je jasne a priatelom sa otvorene o tom bavit nechcem nech si nemysli ze stale omielam svadbu len ja...vam je lahko cmarat babulky co ste vydate alebo v tom mate jasno a za kratko...ja mam len taku dilemu ...no a nie vsetky veci sa musia niest z modou ako zivot s detmi nadivoko...som mozno zastarala ale to su moje hodnoty....mat usporiadany zivot a rodinu ...a nie vsetky veci sa daju planovat......
Odpovedať
Ja by som asi odlozila celu svadbu na neskor, mozno o rok-dva, podla toho ako to by to islo s detickami, aby si to uz aj oni trosku uzili a hlavne ty aby si sa mohla venovat aj hostom a zabavit sa trochu. No ked citis ze sa chces vydat pred porodom, aby ste boli rodina, aby deticky bolo narodene v manzestve tak by som volila obrad na matrike a potom neskor o par rockov mozete urobit hostinu pre celu rodinu a priatelov. Nemusi to byt ani o rok-dva, mozno aj neskor, co tak na vase piate vyrocie, to uz by deticky boli vacsie, mohli by byt rovno za druzicky. :-)
Odpovedať
Ahoj froschka, vies co ?myslim, si ze najlepsie ti bude sa rozpravat s priatelom a ludmi okolo teba, pretoze my sme tu r zoznych kutov slovenska, s roznymi moranlymi hodnotami a vnutornym presvedcenim..Ako vravis, mas nejake hodnoty, ja tiez tuzim po usporiadanom zivote s manzelom a detcikami, ale to sa snazim aj pred manzelstvom,aby som svoje hodnoty nestratila..ale ak sa stalo, deticky su uzasnym Bozim darom, a k tomu etse dve naraz..tak rob to co ti hovori srdce.. a co sa tyka priatela, ten by mal mat tiez jasne co chce..ved predsa vies ci sa chce zenit alebo nie,ved sa lubite predsa..komunikacia vo vztahu je najdolezitejsie..takze nevidim na tom nic zle, rozpravat sa s nim o tom, nech sa jasne vyjadri a nech ti pomaha..drz sa a spravne sa rozhodni..podla stdca a nie podla predsudkov.. ;-)
Odpovedať
komisakpd nuo viem ze si ma chce vziat len oficialnu ponuku na sobas som este nedostala xixi ale ano mas pravdu.myslim ze robim z veci len zbytocne problemi. v kazdom pripade mi pomohlo sa trosku vykecat a opocuvat aj zaporne nazory. dakujem vam pekne a drzkajte sa ;-)
Odpovedať
Ano zenam pomaha vykecanie..a z toto ze si oficialnu ponuku nedostala si nic nerob, ja so svojim milovanim uz mame aj termin svadby, aj vybavene zopar veci a tiez ma oficialne o ruku nepoziadal, ale viem ze na tom pracuje ;-) prajem ti vela sil, a rozhodnosti a hlavne nech teba a tvoje deticky zehna Boh :-) a samozrejme aj otecka
Odpovedať
komisakpd jeeeeej to mi uplne balzam na srdiecko dalo ako si to napisala.Dakujem velmi. A tebe prajem nadhernu prenadhernu svadbuuuu so vsetkym ako sa patri a ako si zelas
Odpovedať
Tak to som rada, ze som ta aj takymto sposobom potesila..ved vies vsetci sme Jeho deticky, aj napriek nasim preslapom a on nas slate ma rad a pomaha nam..tak na to nezabudaj a akokolvek sa rozhodnes, ON na teba nikdy nezabudne :-) Drz sa a potom podaj spravy..a mimochodom kedy cakas?
Odpovedať
myslis na ponuku?nemam sajnu ale chysta nieco a chce aby to bolo neobvikle ak si myslela miminka tak mame termin na 14.juna
Odpovedať
myslela som miminka..ale aj moj chysta nieco cim by ma prekvapil, prave vcera sa sme o tom rozpravali..chce aby som zosala v uzase, velmi po tom tuzi aby som bola prekvapena a ja sa velmi tesim.tak ako kazda :-D a viec ci to budu dievcatka alebo chlapcekovia?a co mena?
Odpovedať
no mne dvojicky zistili az na tretom ultrazvuku.teraz som v 12tt a este nieje ani jasne ci su jedno alebo dvojvajecne.dalsi termun u dr mama 11.12.tak sa dozviem ale pohlavie netusim ale mam pocit ze chlapcek aspon jeden bude hihi.a mena holky Leonie a Nadine, chalani Samuel a Benjamin a ak budu parik tak Leonie a Samuel asi xi xi ty nemas este deti?
Odpovedať
Nie nemam deti,ale velmi po nich tuzime, tak vobec nevaham hned po svadbe mat rodinku a prajem si mat vela deticiek..dokonca uz mame ajmena vybrate.. :-D
Odpovedať
kolko vela? :-D a sup sem s menami
Odpovedať
no aspon 5 minimalne..no a pre synceka mame Šimon Peter a dceru Ninu..to su pre nase prve, tamtie dalsie sa este ukaze , v stadiu riesenia, ale asi nieco na slovensky sposob ako Andrej, Sergej(podla naseho dobreho kamarata) ale dievcatka este nemame..mozno ..zabudla som ako na potvoru..ale to sa riesi..ved najprv bude Ninka ;-)
Odpovedať
wooow to je riadna odvaha mat tak vela deti hlavne na dnesne pomery ale ja by som po dvojickach tiez chcela este jedno juuuuj
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?