Štúdium v zahraničí. Čo všetko na to potrebujem?

caute, mate niektora/y skusenost so studovanim VS v zahranici? neviete, co vsetko na to treba? za kazdu radu
Odpovedať
Profilova fotka
ano mame :-) treba peniaze, lebo aj ked dostanes stipko, vacsinou je nepokryje vsetko co treba..a dalej asi je fajn ovladat jazyk cielovej krajiny co najlepsie, lebo potom ide vsetko hladsie. ked ides cez erazmus a podobne, je to jednoduchsie - je to an zaklade dohod medzi skolami...ale ak ides sama, asi mas riadne vela vybavovaciek. treba kontaktovat vybranu skolu, zistit si cih podmienky akceptacie, niekedy chcu toefl test ci ako sa vola :-) kam mas namierene?
Odpovedať
Profilova fotka
a treba do vybavovat celkom zavcasu, dedline-y maju skor...
Odpovedať
Profilova fotka
inak kukni sa na saia.sk ci tak nejak, tam ams stipka nejake...ale je tam aj velky zaujem a naval.
Odpovedať
ja som v taliansku a nechcem ist cez slovensko, ja som myslela, ze by som rovno tu podala prihlasku na skolu, ale neviem, ake dokumenty- ci mi treba maturitu prelozenu do tal.jazyka, atd.. ? ty si uz doma z islandu? a studovala si tam ci pracovala?
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky francy, dobre si pamatas, uz som spat z Islandu...ale ako sa an to pozeram, este sa tam vratim v buducnosti urobit si asi LLM. no ale spat k Tebe. Ja som sla najjednoduchsie - cez Erasmus... ako to je v Taliansku zial neviem. co chces studovat? naj je podla mna sa kuknut na stranku vybranej skoly, skoro vsetky skoly maju vypisane podmienky...ale asi Ti treba nejaky doklad, ze mas strednu urobenu, cize asi zrejme bude potrebne to vysvedcko dat prelozit a overit nasledne.
Odpovedať
ja som sa tam uz pozerala a oni tam pisali iba o vizach 8-( tak snad mi este niekto poradi, ci uz tu na stranke alebo niekto v taliansku.. idem este pozriet nieco na nete.. dik ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?