Som tehotná tak rozmýšľam, že nepôjdem bratovi na svadbu. Vy by ste išli?

Je mi to veľmi ľúto. Čakám bábo, brácho sa žení 6.mája a ja mám termín 20.júna. Smola je aj to, že sa žení presne na opačnom konci republiky - v Snine. Neviem, či dokážem bez ujmy precestovať 500 km tam a po svadbe späť. Vy by ste išli?
Odpovedať
1
2
mercy urcite nechod ved to snad cela rodina pochopi a chapat by mal hlavne bracho a buduca svagrina ved termin svadby ludia zvyknu prisposobovat tomu ci je to vhodne pre dolezitych hosti a oni snad vedia ze si tehotna a kedy mas termin ked im to netrkne tak ty si urcite nemas co vycitat
Odpovedať
Oni ten termin mali určený už dlho predtým, ako som otehotnela.O to vôbec nejde, ani im to nevyčítam. Skôr ma to mrzí, lebo špekulujem,ako tam ísť a neublížiť si.
Odpovedať
Profilova fotka
Závisí od počasia, stavu ciest, vozidla v ktorom by si šla... mňa by to nesmierne mrzelo... aj keď viem, že by mi to celá rodina odpustila, ale ja by som si to asi neodpustila byť tak s ním... :-D nechcem ťa nahovárať na nejaké kraviny, to je moôj postoj... prosto nevešaj hlavu. Priprav ich na to, že sa to môže stať (nakoniec, možno už budeš ležať pod dohľadom lekárov, ktovie - nemyslím to v zlom), ale rozhodnutie nechaj na poslednú chvíľu... v tomto určite... ;-)
Odpovedať
Madeleine,vidím, že chápeš, presne o tom to je.Vy ste tuším tiež štyria súrodenci, ako my však?
Odpovedať
Ja zvažujem aj lietadlo do Košíc a potom auto,aby to kratšie trvalo...uvidím.Veľmi chcem byť s ním.On tvrdil, že sa nikdy neožení:-))
Odpovedať
Profilova fotka
mercy: nie, my sme piati, mám dve sestry a dvoch bratov... a našla som kopec nádherných šiat, do ktorých sa vojde aj tehulka... už len preto by ma šľak trafil, keby som tam ísť nemohla... :-D ale fakt sa tým netráp...určite by som ich upozornila, že budeš v ôsmom mesiaci (čož samozrejme vedia, ale majú plnú hlavu iných vecí a nedomyslia si to) a že rada prídeš, ale potvrdiť to nevieš... a teš sa zatiaľ s nimi... možno budeš z tých mamičiek, ktoré v deň pôrodu ešte pleli zelinu... alebo sadili uhorky, alebo umývali okná... neboj... :-D
Odpovedať
nezostáva mi iné, ako v to dúfať:-)
Odpovedať
urcite sa porad s lekarom viem ze kolega hovoril ze v prvych troch mesiacoch sa lietadlo neodporuca cestovat neviem ako je to v poslednych mozno ked uz velmi chces ist je lepsi Inter City vlak je to pohodlne
Odpovedať
Profilova fotka
no, lietadlo, no neviem, to možno nie je lepší nápad... samozrejme závisí od toho ako znášaš lietanie ty a čo ti na to povie lekár... lebo akákoľvek prebytočná dávna stresu v tom čase ovplyvní imunitu dieťatka... ;-)
Odpovedať
mercy: s tym lietadlom, neviem, neviem, minule som rozpravala s jednou holkou, ta cestovala lietadlom, asi tak pred 2-3 tyzdnami, teraz mam emsiac do porodu a vravela, ze mala dost. Ale bol to medzistatny let, medzi tym aj prestupovala. Okrem toho je tam aj nejaky problem s tym, ze od urciteho mesiaca vraj na palubu tehotnu nepustia, tak ona ovedala ze je tusim v 6 mesiaci. A co sa tyka cestovania autom, my sme boli na vychode, 32 . tt. trasa BA- VT a bolo to bez problemov, akurat musis ratat s cikpauzami :))) Ja som skoro celu cestu prespala ;)
Odpovedať
Mercy, tak ako písala Madeleine...uvidíš ako sa budeš cítiť. Jedna moja známa dva týždne pred pôrodom odohrala predstavenie v divadle - a nie Spiacu krásavicu ;-) poraď sa s gynekológom, ale najmä počúvaj svoje telo a svoje bábätko...a IC je v pohode - relatívne rýchly i bezpečný (určite je menšie riziko ako v aute) a pohodlný (môžeš sa poprechádzať, vyložiť nôžky....) , lietadlo sa v posledných týždňoch myslím neodporúča a auto je asi nepohodlné a riskantné... ;-)
Odpovedať
dorotka, v prvych troch mesiacoch sa bez problemov da cestovat lietadlom, ja som absolvovala asi 5 pracovnych ciest do zahranicia lietadlom v prvych 8 tyzdnoch a nic sa mi nestalo. skor spolocnosti nepustia zenu vo vyssom stadiu tehotenstva na palubu - cca od 7. mesiaca.
Odpovedať
Článok sa načítava...
oni sa pytali lekara kvoli dovolenke ono vseobecne prve tri mesiace su na vela veci rizikove
Odpovedať
Ahoj, Mercy. Takže vlakom by som necestovala - prudšie brzdenie by mohlo spustiť pôrod... Lietadlom už vôbec nie - embólia v pupočníku. Na Tvojom mieste, a môžeš to brať ako radu dlhoročnej neúspešnej snažilky, by som ležkala doma, nožičky na úrovni hlavy a z mobilu by som počúvala priebeh obradu /ako Phoebe v Priateľoch/ a ešte by som popíjala čajíček. :-) Aspoň nehrozí, že by si celý život ľutovala, že si to cestovanie :-S riskla. Škoda, že nemajú svadbu v Tvojom meste. Ale vyskúšala by som sa s nimi priateľsky porozprávať, či by Ti nemohli vyjsť s termínom svadby v ústrety. Možno ich to doteraz nenapadlo, ale nemali by nič proti. Veď za vyskúšanie nič nedáš ;-)
Odpovedať
Kvetka, ak by sa každá tehulka mala správať podľa Tvojej rady, asi by všetky boli zavreté doma na dva zámky ;-) ale čo ja do toho môžem kecať , keď bábo nečakám...Kvetka má pravdu, radšej neriskuj pokiaľ čo i len trošku pochybuješ život a zdravie Teba a Tvojho bábätka sú najdôležitejšie..aj keď si viem predstaviť ako Ťa mrzí, že mžno nebudeš na bráškovej svadbe :-( skús čo poradila Kvetka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mercy, kebyze som zdravotne ok a vydava sa moja sestra, s ktorou mam uplne uzasny vztah, tak by som isla urcite. Pekne autom, s prestavkami, sama na zadnom sedadle, isla by som, lebo doma by ma asi slak trafil. Urcite je zakladom tvoj zdravotny stav, ako sa budes citit a vsetko okolo.. plus po splneni tohto zakladneho predpokladu to trocha zalezi aj od miery tvojho dobrodruzneho genu :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
lietadlo by som neriskla ani ja, viem ze spoluziacku pred tym vystrihali, ja by som tiez urcite chcela ist, o to viac ked je to brat, je to uplne pochopitelne a volila by som vlak. ale rozhodne nejaky pohodlny eckovy alebo ickovy kupak, nech sa na tej dlhej ceste natiahnes a mas klud. minule som tak nad tym rozmyslala , ja dennodenny sofer donedavna, co mam odjazdenych vyse 100 tisic kilometrov budem uplne pototo ked budem cakat prcka a budem mat ist niekam autom... budem asi cucat doma a nos nevystrcim alebo co, ale nejdem strasit, to len moj pocit. asi som trafena :)
Odpovedať
Teda podla toho, co viem zatial z gynekologie a porodnictva, ak by bolo vsetko ok nemal by byt problem niekam cestovat. Ale urcite sa porad s lekarom a daj na to ako sa budes momentalne citit. Mozno by sa ta cesta dala rozlozit na viac etap s dlhsimi prestavkami. Mam spoluziacku, ktora este v den porodu bola s nami v skole a v osmom mesiaci v pohode pendlovala medzi domom a intrakom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som isla na tvojom mieste mercy, ved je to vyse mesiac pred porodom, ak u teba a babatka vsetko klape, nemala by si mat s tym problem. jedna sa len o dva dni, to sa snad da a ak by to na teba prislo skor, nemocnica je snad aj tam ;-) .
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som tiez sla, tak ako hovori ini, je to este mesiac a pol pred terminom. A asi by som najskor volila auto, mozes kedykolvek podla potreby zastavit, prip. keby nieco tak sa najrychlejsie dostanes do nejakej nemocnice, co ale urcite nebude treba a vsetko bude OK, este si aj na svadbe zatancujes :-) hoci len sladak s buducim oteckom :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa budes citit dobre a lekar nebude mat nic proti, tak preco sediet doma? lietadlom nie - niektore aerolinky dokonca pytaju potvrdenie od lekara, v ktorom si tt a ak viac ako 24-26 nezvyknu na palubu zenu ani pustit - citala som t v najnovsom zdravi vlak - kazdy den cestujem vlakom a neodporucala by som ani ic, ked tak uz ec, ale rozhodne prvu triedu - v druhej zvyknu byvat nepodohlne tvrde sedadla, zvlast v slovenskych ic ak autom, tak urcite nie v piatok, ale skor, napr. v stredu, ked este nie su take prepchate cesty a pekne si robit prestavky ako sa ti bude ziadat v pripade potreby su na slovensku lekari vsade, dorozumies sa s nimi, popripade sa skus opytat svojho lekara, ci by ti v mieste svadby nejakeho lekara nemohol odporucit pre pripad nejakych necakanych udalosti a poprosit ho, aby na teba dohliadol
Odpovedať
Mercy, Tvoje situace mě velmi mrzí..také jsme měli naplánovanou svatbu a zjistili jsme, že sestra je těhotná. Za každou cenu jsem jí ale chtěla mít na svatbě, samozřejmě jako svědka, tak jsme všechno zrušili a naplánovali to tak, aby měli s miminkem za sebou šesti nedělí a mohli ten den prožít s námi. Sice musela odbíhat kvůli kojení, ale jsem šťastná, že tam byla..a i přes starost o malého mi s mnoha věcmi pomohla. Mercy, Ty hlavně mysli na sebe a na svoje zdraví..dej na své pocity. Jestliže máš porod naplánovaný do určité porodnice a nechceš rodit někde jinde, poslouchej svoje tělo a při nejhorším zůstaň doma.. ;-)
Odpovedať
Ahoj Mercy, tiez by som sa asi priklonila k Madeleine, fakt je to teraz este tazko riesit, dovtedy sa mozes citit uplne skvele alebo naopak nie moc pripravena na cestu..-ale to sa, dufam, nestane. Mna by to hrozne stvalo, uz len preto, ze sa vzdy tesim, ked sa dalsi surodenec rozhodne, ze uz nebude sam..a ja by som pri tom nemala byt?? :-D Hlavne je, ze vedia o tebe, isto ta pochopia, keby sa aj nedalo. Ale drzim palce, aby si sa mohla tesit s braskom priamo na mieste cinu:) Moja svagrina cestovala tiez tusim taky mesiac pred porodom do polska :-D Tak chapes:) Asi by som zvolila nejake IC-je rychle a hlavne nie drkotave alebo ak je mozne, potom auto-tam ma sofer, a hlavne, ked je z rodiny, predsa len vacsiu sancu prisposobit sa ti rychlostou a prestavkami..
Odpovedať
Profilova fotka
mercy aj ja si myslím, že všetko závisí od toho ako sa budeš cítiť. ja som mala na svadbe tehotnú kamošku, ktorá dva týždne po mojej svadbe porodila. na mojej v pohode tancovala. už sme sa báli, že to porodí na parkete, ale ona sa cítila super. k nám na svadbu cestovala až z prievidze takže tiež to nemala blízko. mala bielo ružóvé šatečky na oblečká. bola veľmi zlatučká. taká malá guľka.
Odpovedať
Profilova fotka
kamoska robi v istej nizkonakladovej leteckej spolocnosti co lieta aj do kosic a nedavno mi pisala, ze tehotne pasazierky mozu letiet do 28 tt, a potom do 35 tt len s lekarskym potvrdenim. neskor uz vobec nemozu. mercy, stihas? ;-) a tehotne letusky nemozu pracovat v lietadle :-)
Odpovedať
ahoj mercy. moja svagrina mala termin 26.9 - ja svadbu 3.9 - napriek tomu prisla - v pohode vydrzala do 22hod. a isla spinkat, mali sme aj dalsiu tehotnu - bola v 8 mesiaci a ta dokonca vydrzala do ran 8-)
Odpovedať
sissik ja som ic zvykla slusobne cestovat vela a mali sme moznost cestovat 1. triedou zamestnavatel nam to preplacal po dvoch razoch v 1. sme sa rozhodli cestovavat 2. triedou bolo to pohodlnejsie jedina vyhoda 1. bola ze tam boli zastrcky tak ak som potrebovala pracovat cestou isla som 1. triedou
Odpovedať
Profilova fotka
mercy neboj, aj my sme mali taky pripad - svadbu sme mali 11.6., segra mala termin porodu 14.6. a vydrzala (a dokonca tancovala 8-)) az do druhej rano (aj to by este rada zostala, ale male zacalo velmi kopat, lebo tam bol dost hluk)... a nakoniec porodila az 17. 6. Ale pre istotu mala so sebou na svadbe pobalene veci do porodnice 8-) Naozaj vsetko zavisi od toho ako sa budes citit tesne pred svadbou a podla toho sa rozhodni. Urcite je nebezpecnejsie cestovat vo vysokom stadiu tehotenstva v zime, ked je zvysene riziko nehod a zle cesty a tak, ale v lete by sa to celkom dalo. Naozaj sa tym este teraz netrap ;-)
Odpovedať
ahoj podla mna kludne mozes ist, moja svagrina bola 2 dni pred porodom este nakupovat v polsku takze ak je vsetko u teba ok, tak kludne chod, ved svadbu ma len raz za zivot
Odpovedať
JE TO TAK HAKLIVá A INDIVIDUALNA ZáLEžITOSť DAMY,žE NEVIEM...PODLA MNA NEEXISTUJE NIč SMERODAJNé V POROVNáVANí S INýMI žENAMI...MOJA BUD.šVAGRINá IšLA DO PORODNICE V DEN PORODU ROVNO ZO ZABíJAčKY...A MOJA STARKá MUSELA 6 MESIACOV LEžAť... SKOR KEBY SI Už PRED TýM RODILA...A ANI TO BY NEMUSELO NIč ZNAMENAť...DOLEžITý JE CELý PROCES TEHOTENSTVA, čI SI MALA NEJAKE KOMPLIKáCIE, ALEBO čI ťA NA NIEčO UPOZORNOVALI,žE TI HROZí... ZAS NA DRUHEJ STRANE BABäTKA TESNE PRED PORODOM Už NIE Sú Až TAKé HAKLIVé:o)VäčšINOU... bRATOVA SVADBA JE LEN RAZ ZA žIVOT... PORAD SA S BRATOM AJ S MANžELOM...ROZDELTE CESTU NA 2 POLKY...ak sa vam to dá a cítila by si sa zle... fakt rozhoduj sa na poslednu chvílu a zober si aj potrebne veci so sebou:O) čo ked:O)...niektoré babatká sa na svet radi ponahlaju...tiež sa rozhoduju na poslednú chvíľu... držím palce vam obom
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?