Šampón proti lupinám. Môj tip

..rada Vam vsetkym, ktorí máte dlhoročné problemy s odstránením lupin odporucim sampon, ktorý zaposobi na zapocudovanie. Je zo znacky Alpa s prísadami Lopuchu, teda na obale je napisane Lopuch. A co je najlepsie, ze v porovnani s Vichy proti lupinam, ktory tiez pomaha najlepsie, tak tento stoji len 50 sk/430 ml. Vichy o 300sk viac. Dajte vediet, ci ste ho niekto pouzili a pomohol. dikes
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Hehe, akurat som sem isla sa pozriet ze kto potrebuje poradit v oblasti lupin, pretoze moj drahy ich mal na rozdavanie a nic nepomahalo a naozaj henta lopuchova voda pomaha uplne uzasne...odporucam... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
a kde sa da kupit? v drogerii ci v lekarni? :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som ho kupila v drigerii v tescu taka umelohmotna flasticka a vyzera to ako tie starodavne kozmeticke pripravky z cias nasho mlaadi :)
Odpovedať
a neurobi to slamene vlasy?
Odpovedať
My mame osvedceny sampon Nizoral :-) Je sice drahy, ale zabera okamzite ;-) Ale vyskusame aj ten lopuch ;-) Lebo my uz sme skusali snad vsetko. Zriedeny ocot na vlasy, aj prasok do peciva a neviem co este.Nic nepomahalo, len ten Nizoral.Zabral okamzite :-)
Odpovedať
Super, to tiez vyskusam. Ja som mala raz ten Nizoral, ten bol super, ale bohuzial drahy. Potom mi odporucila lekarnicka POLYTAR AF, ten pouzivam uz asi 5 rokov. Ja mam lupiny tak vzdy raz za 3 mesiace, ale take obrovske mapy... po celej hlave... skoro ako psoriaza... mam to od detstva a tento sampon mi vzdy po 2 umytiach uplne odstrani. Ale strasne smrdi.... Vazne dost... tak skusim asi aj tento lopuch, mozno bude rovnako ucinny a vonavejsi :) ten polytar stoji tak ako Nizoral, ibaze je to raz taka flasticka.... :) keby niekto chcel skusit byt smradosko :)
Odpovedať
My sme skusali aj ten VICHY, ale ten nezabral.... :-S Aj manzel ma vo vlasoch take ja to nazyvam kratery, cervene flaky uprostred a okolo take zlte lupiny :-(
Odpovedať
Polytar poznam, je to nechutne...vazne. Sice pomaha, ale dlho som ho pouzivat nevydrzala...ja odporucam ten Vichy, je drahy, ale stoji zato. Mal by sa ale pouzivat iba na kazde 2-3 umyvanie, nie kazdy den. Tak sa pomalsie mina ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte zienky, ja som vyskusala Node K (od BioDerma - Francuzske), ten bol super, tiez mi pomohol, tusim stoji 260 sk, no je to menej ako VICHY a u mna bol podstatne ucinnejsi...a este velmi dobry a celkom vonavy je je Kerium (od La Roche - Posay), oba som videla v lekarni v Tescu (pre Bratislavcanky)...ale urcite sa daju zohnat aj inde, v kazdej dobrej lekarni :))) No a financne najmenej narocne je Panthe Hair, od Dr. Muller Pharma, tusim cesi to vyrabaju, a cena je prijatelna...no dufam, ze mi to neupravi admin, ze robim reklamu :-)
Odpovedať
Ja mam dobre skusenosti so samponom Kertyol - stoji cca 270 Sk a zabera uz po 2 pouzitiach :-)
Odpovedať
a ako zaberaju tie sampony, co ste spominali? Lupiny nie su len ked ich pouzivate, alebo aj ked sampon vysadite? Podla mojich skusenosti je Nizoral aj Vichy super, ale ked sa flastiska minie, lupiny su naspat. Skusime teda aj ten Lopuch.
Odpovedať
Profilova fotka
no, oni zaberaju, vacsinou miniem aj dve flasticky a potom prejedm na Loreal ten fialovy , a ten mi to opat udrzi na pol roka :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
baby, mne zaberá head and shonders (či ako sa to píše :-D ), po týždni používania mi lupiny úplne zmiznú, dopoužívam ho celý a potom nabieham na osvedčené šampóny, najnovší mám olivový - ale pravdepodobne z toho som mala lupiny naposledy. 8-)
Odpovedať
moja sestra má dlhoročné problémy s lupinami - tiež vyskúšala viacero šampónov, ale najviac jej zabral Nizoral - dostať ho v lekárni
Odpovedať
Profilova fotka
ten head and shoulders kedysi zaberal aj tomu mojmu ale terasz uz ani trochu....ta lopuchova voda zabrala uplne super....nie po prvom pouziti ale pekne po umyti vlaskou som mu to vtrela do pokozky a myslim ze tak po stvrtom to bolo cistucke...navyse ta cena 40Sk je podla mna uzasna...ta flasticka sice aj tak vyzera ale obsah teda stoji za to. Teraz uz niekolko tyzdnou ju nepouziva a nic....je pravda ze mu tam teraz vtieram kuru od vichy nie sice na lupiny, ale na vypadavanie vlasov pre muzov ale podstatne je ze lupiny sa nevratili.
Odpovedať
Profilova fotka
Juuuuuuuuj s tymto som sa ja trapila dlhe dlhociiizne roky. Head and shoulders. Ked pocujem ten nazov, vzdy ma zamrazi. Moj drahy ho tiez pouziva uz dlllllho a je s nim maximalne spokojny. Ja som bohuzial z tych, co si musia umyvat hlavu kazdy den. Mam vlasy strasne jemne, dlhe, vlnite. A po umyti na druhy den vyzeraju, akoby som nemala tyzden umyvanu hlavu. Tiez som pouzivala head and shoulders. Az raz som si presla hrebenom po vlasom a cely hreben bol plny mojich vlasov. No bola som nestastna, nevedela som co sa deje. Pisala som si len tak s bratrancom a povedala som mu, co je vo veci a on mi hned odpisal, ak pouzivas head and shoulders okamzite ho prestan pouzivat. Ja som mal to iste a ked som ho prestal pouzivat prestalo to. No tak viete si predstavit, co som prve spravila? Isla som do obchodu kupila si nejaky Pantenol, alebo tak nejako sa vola ten sampon v lekarni a vyhodila som head and shoulders. A prestalo to. No ale co sa tyka k lupinam. Ja som bola u perfektnej koznej lekarky v N.Dubnici a ona mi predpisala taky hnusne zapachajuci sirovy sampon. Bolo to sice neprijemne ale pomohlo to. Uz po troch pouzitiach som citila radikalnu zmenu. Potom mi doporucila sampon DUCRAY - Agréal takto nejako sa to pise. No je fantasticky. A po case som ho prestala pouzivat ani neviem preco, chcela som vyskusat, co to spravi ked si kupim obycajny sampon. Tak som si kupila Shaumu (boooooze ako sa to pise) a dnes s lupinami ziaden problem nemam. A ked aj, tak si umyjem raz hlavu tym sirovym samponom a problem je zazehnany. Prajem vela stastia.....
Odpovedať
tiez som mala problemy,teraz uz asi mesiac a pol je to ok,pouzila som Nizoral asi 4 krat,a nexchala este trochu vo flasticke ,ze ak nahodou.....a teraz pouzivam head & shoulder,zatial pomaha,a co sa tyka vypadavaniu vlasov,ja ich mam strasne huste,mam problem si kupit stipec na vlasy,a ked si zmyvam vlasy vela ich vypada tak ci tak,mozem si urobit zakazdym novu parochnu :-D Mozno aj z toho mam lupiny,vela tazkych vlasov =-)
Odpovedať
asi vas nepotesim, ale lupiny maju taku specialitu opakovane sa vracat, vsimli ste si? takze ak vam nejaky sampon zaberie, pocitajte s tym, ze na par mesiacov a radsej si preventivne umyvajte aspon sem-tam vlasy s protilupinacom. Treba sampony asi obcas striedat, aby ucinok neoslaboval. Ja som mala rada Nizoral, vyskusala som aj ine drahe znackove sampony, niektore zabrali a niektore aj nie, napriklad Neutrogena vobec. Take ako head & shoulder alebo shauma - tomu neverim, to nam tiez nepomohlo. Kazdemu zaberie ine, typy lupin su minimalne dva. Nie som v tom doma.Ten lopuch moze byt dobry, skusim, diky za tip. Nedavno manzel kupil taky divny modry sampon (sampon je modry, obal biely), na mna je moc jedovato modry a divne voni, ale pomohol mu a tusim aj mne zabera a je lacnejsi, nez tie drahe znacky. Vola sa selsun blue.
Odpovedať
A skúste aj FITOVAL, je lacnejší ako NiZORAL, ;-) ale je šetrnejší, je možné ho používať aj dlhodobejšie. Dostať v lekárni.
Odpovedať
Profilova fotka
mne najviac pomaha POLITAR dam si ho preventivne raz za polroka a nestaram sa, ak zabudnem a objavia sa lupy tak ho pouzivam tyzden dva a potom mamzas na dlho pokoj, a vysledok vidno po prvom pouziti. pravda ze zapacha ale riesim to tak ze mam krasne vonavy sampon s kondicionerom uz overeny ze mi neskodi na pokozku tak si to potom proste este raz s nim umyjem, ovsem snazim sa naniest si ho na vlasy nie na pokozku hlavy, a vlasky pekne vonaju aj napriek smradlavemu Politaru ;-) Nizoral zabral ale nachvilu a potom vobec, a kadejake H&S asampony proti lupinam mi to len podporuju a vsetkym znamim takisto. Inak sesetrka ma dost problem s lupami a pomaha jej taky odvsivovaci sampon ;-) :-D raz si to musela dat kvoli vsiam v skole a zistila ze lupiny su prec... tak aj to je moznost a financne nenarocna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
janina dik za vystrahu je mozne ze mojmu drahemu zacali padat prave z toho sampona, to nas nikdy nenapadlo, nastastie uz ho nepouziva...
Odpovedať
Profilova fotka
dana_viktoria x-) rado sa stalo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Najčastejšou príčinou nadmernej tvorby lupín je zápal. Ten môže mať rôzne príčiny. Môže ísť o niektoré kožné ochorenie alebo (ako pri bežných lupinách) len o poruchu rovnováhy pokožky na hlave. V takomto prípade je možné lupiny úspešne liečiť vhodným šampónom. Lupiny sú najčastejšie dôsledkom nadmerného množenia huby Malassezia furfur, predtým známej ako Pityrosporum ovale, no za ich vznik môžu hormonálne zmeny, stres, nevhodná strava, zvýšená tvorba mazu a nešetrné zaobchádzanie s vlasovou pokožkou. účinným prostriedkom na potláčanie povodcu lupín, huby Malassezia furfur, je Microsilver. Čo je Microsilver? Informácie si nožeš prečítať tu: http://microsilver.fm.site90.com Šampón s produktovej rady Microsilver bojuje proti symptómom spôsobujúcim lupiny-hubám a kvasinkám. Založené na účinnej látke MicroSilver BG(TM) - rýdze mikro-striebro. MicroSilver BG(TM) obsahuje ultrajemné, mikromleté čiastočky rýdzeho striebra. MicroSilver BG(TM) je špeciálne striebro vysoko poréznej a hubovitej štruktúry. Opozitívnych účinkoch iontového a koloidného striebra si možeš prečítať článok tu: http://doplnkyvyzivy.kraus.comxa.com/... Informácie o liečbe lupín iontovým striebrom si možeš prečítať tu: http://lupiny.fm.site90.com
Odpovedať
mne najviac zabera pantene proti lupinam
Odpovedať
lupiny nemusia byt len zo samponu-mozu byt aj z vody ked je tvrda a vapenata :-)
Odpovedať
ahojte babenky,nikde som to nenašla,ale možno mi poradíte aj tu.Môj problém sú elektrizujúce vlasy.Mám ich dlhé čierne,farbím si ich u kaderníčky raz za 5-6 týždňov.Ale asi mesiac dozadu,mi strašne elektrizujú,nič nepomáha,kondicionéri,vodičky,lak na vlasy-vydržia chvíľu a uahaaaa...Tak ich nosím stále zopnuté,ale teda nič moc.Čo mi poradíte,máte aj vy také problémy,dajte aj babské recepty ak poznáte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Díky vopred!!
Odpovedať
murinka a co robit, ked mam pravdepodobne lupiny z vody ???? skusala som uz xxxx samponov, ale nic nezabera...vodu mame tvrdu :-(
Odpovedať
Profilova fotka
skúste spláchnuť po umytí 7dl teplej vody s 1,5 lyžicou octu..opakovat po každom umytí par týždňov..100% zabera a vlasy vobec necitiť za octom..pomaha proti lupinam aj vlasy su krasne leskle
Odpovedať
Ďakujem,skúsim :-)
Odpovedať
vierka0-posielam veľkú pusu. :-D pomohlo. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?