Rovnaká krvná skupina s partnerom. Je to ok?

Profilova fotka
Ahojte, viete nieco o tom ze je problem mat dieta,alebo je tam nejake riziko,ak mate rovnaku krvnu skupinu? my mame obaja 0+ a az teraz som sa dopocula ze to moze byt problem..deticky este neplanujeme, najskor tak za dva roky,ale rada by som sa o tom nieco dozvedela v predstihu. dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ahoj ble ble, najrychlesie ti k tomu asi nieco povedia na modrykonik.sk, ale pokial viem ja, tak byval kedysi problem akurat s RH faktorom, ak matka mala plus a dietatko po otcovi malo minus (alebo naopak) ze tam bol problem pri porode, ked sa miesa krv, ale ze v dnesnej dobe sa to sleduje pocas tehotenstva a davaju na to pozor pri porode, neviem ci nejake lieky alebo co. ale nepocula som ze by bol problem pri rovnakej krvnej skupine.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Problem je vtedy ak ma matka rh- a dieta rh+. Moja mamina mala trosku s tym problem. Zevraj je to rizikove pri druhom dietati. Ja som druha a mama musela chodit na nejake injekcie, aby som v brusku zostala co najdlhsie. Inak si telo mysli, ze to je nieco cudzie a zena moze potratit.
Odpovedať
ahojte, problem je ako pisala ooo vtedy ak je mamicka Rh- otec Rh+ a babatko Rh+, problem je vacsinou pri druhom a dalsom tehotenstve ak sa pocas porodu alebo potratu dostala do kontaktu krv mamicky a babatka a mamicka si vytvori protilatky proti Rh - krvinkam, a tie potom utocia na krvinky dalsieho Rh- babatka. Aby sa tomu predislo, pichaju mamicke pri porode alebo v kazdej situacii, kedy by mohlo prist ku kontakru ich krviniek specialnu injekciu (Rhega) ktora zabrani tvorbe protilátok a takato mamicka je castejsie sledovana v poradni. Pokial je odlisna krvna skupina aj v systeme ABO, problemy vznikaju len velmi zriedkavo, pretoze babatka pred porodom este nemaju na povrchu krviniek vyvinutu"menovku" co vlastne su, takze nespustaju az taku silnu reakciu.. takze ak ste rovnaka krvna skupina, problemy by nemali byt
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem, ukludnili ste ma ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to: pollyanna moja mamina tak na tom bola a pri porode mojho najmladsieho brata boli lekari dokonca prichystani s transfuziou na vymenu krvi dietata!
Odpovedať
niki22 • Dnes o 07:26 Potrebujem pomôcť. Ja a môj snúbenec máme úplne identické krvné skupiny. ja moižné aby sme mali zdravé deti
Odpovedať
tak viete niekto či môžeme mať zdravé detičky?
Odpovedať
niki, kukla si sa hore? :-)
Odpovedať
Niki, rovnaké krvné skupiny nemajú prečo robiť problém ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte aj ja sa zapajam do fora k vam ak mozem. Fakt niki rovnake skupiny nevadia ale ak mate v rodinach nejaku chorobu co sa zvykne dedit, je lepsie si urobit krvne testy a tam sa to da predpokladat ci sa dietatko narodi s nejakym ochorenim alebo vadou. a inak k tym faktorom v krvi, moja mamina ma faktor minus teda ho nema a ja plus. a plus maju aj moji starsi bratia, podotykam dvaja. A to sa hovori ze uz tretie dieta moze byt postihnute a nielen trpiet zltackami. No co dodat dievcata, nemala som ani zltacku ani transfuziu krvi a som uplne normalna. geny su geny a kombinacii genov je strasne vela takze istota si budu deti poskodene alebo nie je 1:1000 ked v rodine nebola ziadna choroba a ak aj bola jre mozne ze sa poparia tie dobre geny a dietatku nic nebude. ahojte
Odpovedať
ja mám krvnú skupiny A Rh- a môj snúbenec má B Rh+ môžeme ať zdravé deti???????????????????????,,
Odpovedať
Profilova fotka
niki, samozrejme, ze mozete mat zdrave deti. My sme v tej istej situacii. Ja mam Rh- faktor a manzel Rh+ fatkor. Pri prvom tehotenstve sa nedeje nic mimoriadne, pri dalsich tehotenstvach sa robia opatrenia, aby sa zabranilo poskodeniu babatka. Informacie najdes na: http://www.cslbehring.co.uk/docs/262/... Pri prvej gravidite to spravidla nespôsobuje žiadne problémy, avšak pri následných graviditách to môže mať závažné dôsledky.Najčastejšie sa krvinky plodu dostanú do matkinho obehu dostanú pri pôrode. Môže k tomu však dochádzať aj pri iných príležitostiach, napríklad, pri potrate alebo interrupcii. Vo všeobecnosti sa odporúča, aby všetky ťarchavé matky, ktoré sú Rh-negatívnea nemajú protilátky na D-antigén, absolvovali profylaxiu s anti-D imunoglobulínom. Môže to byť formou jednej injekcie v období medzi 28. a 30. týždňom gravidity, aleboformou dvoch injekcií v 28. a 34. týždni. Táto profylaxia je známa pod názvom 'rutinná predpôrodná profylaxia'.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja mam skupinu B negat. a doktor ma est ena nic neuozornil :-o
Odpovedať
Profilova fotka
A si tehotna simonko? Je to prve babo? Tak sa ho skus na to opytat.
Odpovedať
a este simonko, aku krvnu skupinu ma otec dietatka?
Odpovedať
som a je to druhe babo,manzel ma A plus
Odpovedať
aku KS malo babatko?, asi si nepamatas, ci ti po porode nepichli nejaku injekciu...vola sa rhega...
Odpovedať
ja si po porode toho moc nepamatam,bola to dobra drama...pichali mi vela injekcii,ale nazvy...to netusim,a maly ma tusim b ako ja,ale faktor netusim
Odpovedať
Profilova fotka
Ja aj moj priatel mame 0 plus
Odpovedať
asi bude najlepsie spytat sa gynekologa ked budes na poradni a povedat mu, aku ks ma otec babatka
Odpovedať
ja som RH- a partner RH+ :-p dufam, ze ked to pride - bude vsetko ok inak moj rodicia su obaja 0Rh+ a my s bratom obaja 0Rh- :-D ale mama tvrdi, ze si ocko moze byt isty.. :-p zevraj sa to stava... :-)
Odpovedať
je problem s tymi Rh faktormi,ak ma mama Rh- a otec Rh+,a dietatko ma Rh+ po otcovi.Mama tak tvori vlastne protilatky proti plodu,lebo ho organizmus berie ako nieco "cudzie",a nici jeho cervene krvinky.Ale dnes sa to uz da riesit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
trošku sa tých rovnakých skupín bojím aj ja...s priateľom čakáme bábo a priatelia mi povedali že pri rovnakej krvnej skupine to môže byť problém...ale je to tak pri všetkých alebo len pri niektorých krvných skupinách?????
Odpovedať
pri rovnakych krvnych skupinach problem nie je
Odpovedať
Profilova fotka
no ked je problem, ze mama ma Rh- a otec Rh+.....je to tak aj naopak??????? ja mam B Rh+ a priatel BRh- ??? moze by problem??
Odpovedať
Profilova fotka
majcicanda, odpoved je nie. Problem je to len vtedy, ked je matka Rh- a otec Rh+.
Odpovedať
Profilova fotka
janka279, to si ma upokojila.... :-D ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ked ste pri tych krvnych skupinach chcem sa spytat, ja som pocula, ze ked partneri maju rovnaku krvnu skupinu, tak sa im budu rodit deti len jedneho pohlavia, je to pravda?
Odpovedať
lenka ...to sa mi zda hlupost...myslim ze nema nic s pohlavim
Odpovedať
Profilova fotka
lenka, to je tiez hlupost. Rovnaka krvna skupina rozhodne neovplyvnuje pohlavie dietata. majcicanda, seba som neupokojila. My sme prave ten pripad, ja Rh-, manzel Rh+. Ale kedze sa nechystame mat tri deti, tak je to v pohode. Budem rada, ked stihnem jedno. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?