Rodokmeň - Ste v kontakte so vzdialenými príbuznými?

Velmi nerada zakladam nove temy ale toto ma zaujalo. Hladala som vo vyhladavaci ci nieco podobne nenajdem a nic mi nenaslo. Skusali ste sa niekedy skontaktovat s nejakymi svojimi pribuznymi v zahranici? Alebo kontaktoval vas niekto? Alebo vasich rodicov.. Ja som hladala z mamininej strany a bola tam toho "fura" :-) Neskor mozem pridat aj tu stranku ale ak ste niektora hladali urcite ju poznate.:-)
Odpovedať
1
2
Existuje nejaká stránka? Mňa to dosť zaujíma, ale nikdy sa mi nechcelo behať po matrikách... :-|
Odpovedať
ano existuje ja som ju dneska nasla uplne nahodou....ale je v zasade hodne americka...poslem ti link?
Odpovedať
Profilova fotka
ked budes posielat link, posli aj mne, prosim ;-)
Odpovedať
Pošli, uvidím, dík ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ana : aj mne posli ak sa da ... aj mna to zaujima :-)
Odpovedať
ja ho dam tu a bude:-) http://www.rootsweb.com ja nad tym dneska sedim celz vecer a este aj moj priatel je z toho uplne nadseny ze celz vecer toci len o tom:-)
Odpovedať
snad toto je presnejsie http://worldconnect.rootsweb.com/
Odpovedať
nas jeden znamy ma doma zaramovany takyto rodokmen.....normalne obrazok stromu a tam aj mena a niekde foto, dost ich tam ma.....som cumela.....da sa to niekde zistit za niekolko tis........
Odpovedať
je to velmi zaujimave, ale financne velmi narocne :-( mna (robila som webstranku nasej obce) raz kontaktoval jeden pan z izraela, ktoreho stara mama pochadzala od nas, tak som mu zistovala nejake infosky z cias davno pred mojim narodenim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mňa by tiež strašne zaújmalo, ako sme sa tu vzali. Keď si naťukám moje priezvisko do google, tak sme tu len mi na slovensku a potom všetci ostatní v Peru. Neviem či to tiež nie je len jedna rodina, ale skôr nie. Nachádza sa tiež ako židovské meno v Peru :-) , pre našu kresťansky založenú rodinu je to dosť komické. Môj oco čo vie, tak všetci sú zo Slovenska. Môžno to meno je poslovenčené niečo iné.
Odpovedať
Profilova fotka
My vieme o niektorých svojich "predkoch", ale keďže sme pošahaná rodina, nemajú záujem nás vidieť.. :-| a o tých neznámych sme už dlhšie dumali, lebo prej máme trošku modrú krv... lenže tiež ma odrádza to behanie po matrikách po celom svete... =-) A po slovensku to máme celkom dobre zmapované... len sa to nedá nakresliť, nemáme taký veľký papier... :-D takže sme ostali u tých troch kolien, čo vieme a ideme to rozširovať smerom dolu... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
existuje taky software na zapisovanie rodokmena. myslim, ze ho mame ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
chrobak...a nazov toho software nevies?
Odpovedať
Profilova fotka
chrobaak, no tak sa podeľ... to ako že si to nechám pre seba??? =-) ]-( :-D
Odpovedať
Profilova fotka
sa delim, nie? :-D neviem nazov, murko ho potreboval kvoli zapoctu. ked sa v nedelu vrati, spytam sa ho... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
okey.. sa teším.. to zas bude radosti... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
potom aj mne to poslite :-D aby nas drobec vedel do coho sa narodil :-D
Odpovedať
Profilova fotka
:-) dufam, ze som vas nenavnadila nadarmo... =-) ale to hadam nie, milacik ho dost dlho zhanal, tak ho snad nepustil z ruky... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
mame "GenoPro", zaciatkom tyzdna ma atakujte. :-D
Odpovedať
Aja sťéééééééééém :-D
Odpovedať
Profilova fotka
:-D
Odpovedať
Profilova fotka
inak staci zajst do ktoreho kolvek archivu - neverili by ste co vsetko tam najdete... urcite aj nieco o svojich predkoch... ja som tam s manzelom par archivov obehala a mala som tu cest vidiet tam listy od Batoricky, ci umrtnu listinu janosika... a tetule nam hovorili ze sa tam da najst vestko mozne aj o nasich pra pra rodicoch :-N
Odpovedať
Profilova fotka
nie je to take jednoduche, zuziq, najma v pripade, ak sa stalo, ze vyhorela matrika, ... alebo ak ste z chudobnej rodiny... modra krv sa hlada ovela lahsie. :-| okrem toho, tie zaznamy su dost neuplne, pouzivali sa kedysi latinske skratky a ak nemas know-how, tazko sa orientujes v necitatelnych a velmi casto nedoslednych zaznamoch... :-(
Odpovedať
veru, veru. A ešte k tomu sem-tam zápisy v maďarčine, nemčine a latinčine a rozlúskne to jedine študovaný archivár. Okrem toho, čo som ja mala nejaké "potýčky" s archívmi, neboli veľmi ochotní ľuďom hľadať a pomáhať lúštiť listiny. A tiež sa za to platí. :-( . Ale ak má človek nejakého známeho, kto sa trošku vyzná, dá sa fakt nájsť všeličo. Ja som sa však hľadania vzdala. :-S .
Odpovedať
Profilova fotka
nuz ale archivari v archivoch tu naozaj nie su od toho, aby ti len tak lustili nejake listiny, nebodaj aj prekladali z latinciny ;-) a to ani pokial ide o statny archiv. =-)
Odpovedať
hej, máš pravdu. A súhlasím. Ja len, že to nie je také ľahké. ;-) . Mám za sebou 4 semestre latiny, tak možno časom opäť zájdem a možno aj budem úspešnejšia. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
a hlavne, naši neboli kľudná rasa... jeden odtiaľ druhý odinakiaľ a toť aby som lietala cez víkendy po európe... čo som na špagáte??? Sa nemohli normálne páriť ako slušní ľudia??? :-D
Odpovedať
made :-D
Odpovedať
Made, to bola proste úspešná svadobná politika, teraz je Vaša krv všade. ;-) . To aj Habsburgovci mali takú taktiku. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Inak, viem, že aj na Slovensku existuje nejaká tuším agentúra či kto, ktorá Vám bude tieto infošky zháňať a cestovať za vás... lenže neviem, ako to funguje... keď precestujú vaše prachy, tak vám zavolajú a poveida čo našli a zistia, či chcete do too ešte niečo investovať... alebo ako? =-) Lebo dopredu asi ťažko vedia, do čoho idú... ;-) nika: myslím, že to bolo hodne o láske.. na politiku sa v tom momente dosť kašlalo, aspoň pokiaľ ja viem... 8-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?