Receptíky II. Čo dnes varíte?

Profilova fotka
aby ste ani dnes nezostali bez dobrej rady ;-) co dnes varite? my dojedame lasagne :-p
Odpovedať
1
2
51
Profilova fotka
zuz, v povodnych receptikoch som ti odpovedala, ze tu mame turecky obchod na kazdom rohu, takze ked mas chut na baklavu, staci vyjst bars aj v teplakoch na ulicu a do troch minut mas baklavu v taske :-D
Odpovedať
ahojte babky zabky, asi prestanem citat "receptaren" lebo sme sa akurat nenormalne obzrali "studentskou pecatou" :-( ... ale to sa uz nevstahuje na novozalozenu R II :-D ... varili ?? polievku s ovsenymi vlockami kalerabom a mrkvou + pizza self made ... maly typ k zelatine: presne ta ista co je v platkoch je aj pomleta, ma sa nechat pucat s 1 dl vody asi 5-10 minut ... ale som zistila, ze namiesto vody tam treba supnut 1dl mineralky bublinkovej & je napucana do 1 minuty, potom len veselo vo vodnom kupely rozpustit a je to ...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme dnes mali cestoviny :-) a za chvilku sa chystam varit uz na zajtra recept, ktory som vypozerala na "receptovej stranke mojej svadby" :-) od ....zial nepamatam si autora :-( je to gurmanske sote, tak som zvedava , znie to vsak mnamky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ikke, ok ked vravis tak ja obleciem teplaky a pojdem von :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja som dnes varila brokolicovu krémovú polievočku a konečne aj domáce špenátom plnené taštičky. Fotečky budú asi až zajtra... idem sa pasovať s guľami... cesto mi konečne stuhlo po dodaní ďaľšieho BB pudingu... :-D tááákže mi držte palce... inak bude zajtra v správach, že obťažujem ľudí a ničím ich majetok kakaovom masou hádzanou z okna... 8-( a kúpila som si na prechádze silikónovú formu na bábovku, takže zajtra pečiem bábovku... ;-) túto: http://www.femax-trading.cz/obrazek2....
Odpovedať
Profilova fotka
made a kde je to slubene moje foto? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj madelaine inac ty si ale poriadna gazdinka, vyvaras tak ako aj ja ze :-D :-D :-D ja osm si dnes tiez kupila rozne formi , takze sa chystam piec kolaciky, aj tie tvoje madelaine vyskusam, takze moja dietka je v nedohlande :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Caute baby, ja som tu nova, ale vase rady a recepty citam pravidelne. Normalne ste ma vsetky nabazili s tym varenim. Len moj Radko sa stale stazuje, ze velmi pribera...(termin svadby 13.5.2006). Inak ja prave robim rolady z hovadzieho maska plnene syrom, sunkou, kapiou, uhorkou a vajickom a cele to masko bolo podla jedneho receptu od Madeleine marinovane v oleji, rozotretom cesnaku a petrzlenovej vnati. Vonia to vynikajuco. Zatial som tie rolady sprudka opiekla na oleji a teraz sa uz pekne pecu vo vlastnej stave v trube... Lenka
Odpovedať
:-p :-p :-p bozenky taketo chutky nam tu robis o tejto neskorej hodine lenka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja neviem,ale vzdy ma chyti varenie vo vecernych hodinach,ale to asi preto, ze ja sa dokazem najest aj z vone a keby som to varila az zajtra tak by som vobec neobedovala...
Odpovedať
Profilova fotka
si budete rozumiet s made ;) ta pece aj o polnoci :-D
Odpovedať
Profilova fotka
lenka aj ja najradcej vecer vypekam a vyhradne v noci peciem :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
baby viete co je najhorsie?My sme teraz v Nemecku v prenajatom jedno izbovom bytiku a v kuchyni mame sporak s tromi platnami ta stvrta je len odkladacia a ked chcem piect tak funguje len truba a ked varim tak idu len dve platne naraz, to je pre mna katastrofa, preto som v kuchyni vzdy tak dlho, ale mna to vlastne tesi. (len svoj vlastny sporak by som chcela nejake poriadne delo).
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj vasickova , a kde si v nemecku ja osm pri mnichove a ty?
Odpovedať
Profilova fotka
ja som pri Drazdanoch,ktore su teraz zatopene. Presnejsie byvame vo Freibergu,ale len do doknca aprila, potom sa stahujeme naspat na Slovensko.
Odpovedať
Profilova fotka
jaaaaaaaj a to sa chcete vratit natrvalo?
Odpovedať
Profilova fotka
ano,lebo Radka prave cakaju zaverecne skusky doktorantskeho studia tu v Nemecku a nasiel si pracu na Slovenksu (velmi dobru pracu) a dokonca ideme z jeho novej prace od 1.7. do 31.12.2006 do Anglicka, takze super.
Odpovedať
Profilova fotka
vasickova: ja mám pdobný sporák, čo fungujú alebo dve platne, alebo rúra... máte slabé napätie v dome... ;-) bývate v byte stavanom na dvojplatničku... my detto... občas sa pozabudnem a zapnem všetko a potom vyrazím poistky v polovici baráku... :-D zuz: včera nám vyrazilo v poitsky v celom okolí... prosto len tak... tento týždeň asi 10ty krát.. nechápem to... ZSE zase niečo posrali.Takže som fotky nemohla spracovať, ani zavesiť... drahý je teraz v škole, ale jkeď sa vráti, fotečky spracujem a všetko zverejním... s guľami som pokročila... už to nie je kaša... ale musia sa permanentne chladiť... a už je mi z toho zle... furt si olizujem prsty... :-N
Odpovedať
kedze recepty I zamrzli asi naveky, pridavam receptik zo vcerajska aj sem super rýchly čokokrém do zákuskov: 1 sladené kondenzované mlieko 1 Hera 3 lyžičky kakaa Všetko spolu vymiešame v kuchynskom robote a môžeme natierať na korpus. o niečo pomalší karamelový krém do zákuskov: 1 sladené kondenzované mlieko 1 Hera Mlieko v ešte neotvorenej plechovke vložíme do hrnca s vodou variť aspoň na 2 hodiny. Po vychladnutí mlieko zmiešame v kuchynskom robote s Herou a môžeme natierať na korpus.
Odpovedať
Profilova fotka
made: ty si tie tvoje tiramisu aj robila co su na webe?
Odpovedať
he... moje tiramisu sa už chladí. Urobila som taký mix z tých, čo má made v receptoch: je to niečo medzi tým citrónovým, pomarančovým a klasickým :-D
Odpovedať
Profilova fotka
zuz11: nie, prečo? dve som od niekoho dostala a citrónové a pomarančové vyskúšam hneď ako mi dojdu talianske Savoiardi... :-D nancy, žhavo očakávam fotku... podľa toho čo uvidím ho priradím.... :-D ale mám pocit, že bude pasovať k pomarančovému... :-N
Odpovedať
Profilova fotka
no o to my slo ze nancy ho dnes robila podla tvojich receptov... tak sme ho vylepsili ;-) zdaju sa ze tym tvojim neodskusanym tiez nieco chyba :-D
Odpovedať
kocky, ak niektora mate chut na babovku, nechavam tu oblubeny recept mojho milacika..dokonca sa ju naucil piect i sam a hostil nou vsetkych svojich svajciarskych kolegov :-) 1 salka muky, 1 salka cukru, kypriaci prasok, 10 lyzic vlaznej vody a 10 lyzic oleja, 3 vajicka, platky mandli a rozdrvenu cokoladu. Zltka a cukor spolu vyslahame do peny, po lyziciach jemne pridavame vodu a potom olej, stale miesame, nakoniec pridame muku zmiesanu s kypriacim praskom, potom penu z bielkov, vylejeme do formy a navrch dame kusky rozdrvenej cokolady a posypeme platkami mandli...Prvych 10 min pecieme v 180stup rure a dalsich 30 min na 150 stup. Cokolada sa vo vnutri prijemne roztecie, dokonca som to skusala i s bielou cokoladou a bolo to zaujimave :-) Dobru chut
Odpovedať
Profilova fotka
mishasmile spravila si mi totalne chut, uz aj bezim do kuchyne piect...Lenka
Odpovedať
Profilova fotka
Uz je babovecka v trube, teraz uz len cakat kedy sa upecie. Robim ju s mliecnou cokoladou a s tymi mandlovymi lupienkami.
Odpovedať
Tip na nedelny obedik alebo skor veceru kvoli marinadovaniu. morcasie alebo kuracie prsia,sunka, platkovy syr, broskynovy kompot, sol, vegeta, cierne korenie, mleta rasca, cervena paprika paliva, grilovacie korenie, 1 lyzica horcice, 1 lyzica kecupu, worchestrova omacka, 2 vajicka Naklepeme si masko a ponorime na 24 hodin do marinady (2 vajicka, 1 lyz. horice, 1 lyz. kecupu, worchestrova omacka asi 1 lyzica, trosku vegety, cervena paliva paprika, cierne korenie, sol, rasca) Potom masko oprazime v rozpalenom oleji. Na olejom vymasteny pekac si poukladame opecene maso a na kazdy kus masa dame platok sunky, broskynu a prikryjeme platkovym syrom. Zapecieme v rure asi 15-20 min. Podame s ryzou a hranolkami.
Odpovedať
Profilova fotka
no, keďže prvý pokus mi nevyšiel a po siahodlhom vypisovaní ma to zase vyrazilo, tak v skratke. Zmeny alebo novinky nastali: baklava http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=5... flapjack http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=5... nepečené guľky http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=5... nepodarená bábovka http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=5... :-( brokolicová polievka http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=4... rösti http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=4... ryža z kuchty http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=4... domáce plnené taštičky http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=4... boerenkol stamppot http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=4... gemerské guľky http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=4... hutspot s rebierkom http://fotky.azet.sk/fotka.phtml?i9=4... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
baby, chcem sa nieco opytat, aj ked to z receptikmi suvisi len malo. S drahym zboznujeme chut cerstvych biliniek a uz dlho si ich kupujeme. Nakolko nie su lacne, rozhodla som sa, ze si ich budem doma pestovat sama. Predvcerom som si kupila nadhernu vonavu bazalku v crepnicku, mam ju dva dni doma a mam pocit ze zomiera. Uplne jej ovisli listy, aj som ju presadila, polievam ju a stale nic...Neviete mi poradit? Mozno ze ma byt v tme, alebo v chlade... ja neviem co je s nou...a tak som sa tesila
Odpovedať
Xrumka, bazalka potrebuje slnko, skus ju pocas dna vylozit na okno, kde je slnecno(neviem, ake mate momentalne na Slovensku pocasie). Hlavne ju neprielievaj, aby si ju neutopila. No a ked jej to nepomoze, neostava ti nic ine, iba ju "ostrihat", listky skonzumovat a skusit pockat, ci sa vzchopi. Ale je to tak 50/50, mne sa malokedy podari udrzat si ju celu jar a leto, castokrat musim kupovat novu.
Odpovedať
1
2
51
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?