Problémy s chrbticou. Čo pomôže proti bolestiam?

ahojte chcem sa len spytat ci tu mate niekto problemy s chrbtocou. Ja mam :-( a ci nahodou neviete co na to najlepsie pomaha. Lebo na svadbe necem byt s bolavym chrbtom
Odpovedať
aj ja mam mne pomaho voltaren
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Ja som mala problemy (este trochu mam). A ty mas ake problemy?
Odpovedať
Ja mam problemy najme s krcnou chrbticou, z ktorej mam tlak v hlave a toci sa mi. A najhorsie ze mi to ide aj do ruk.
Odpovedať
Profilova fotka
No chod hlavne k lekarovi, aj ked je pravda, ze mne vobec nepomohli, ale mozno na nieco pridu, ci nemas nejaky nerv pricviknuty alebo nieco. ja som bola u praktickej, na ocnom, u neurologa u ortopeda, na rtg hlavy a krcnej chrbtice, na CT... robili snad milion vysetreni a nic. V teme 2009 http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... - skoro na konci taky dlhsi prispevok, som pisala, ako sa to so mnou vlieklo. Pomohla mi az nakoniec maserka Dornovou metodou, pri ktorej ti vlastne naprava chrbticu a Breussovou masazou. A konecne mam klud.
Odpovedať
a to je aka metoda ta Dornova. Ja som uz bola u lekara neurologa aj u rehabilitacneho aj na rtg aj na ocnom vraj mam cerviko neviem aky sindrom a plus nakryvenu krcnu. chodila som aj na rehabku ale to uz zacalo vadit sefovcom v praci.
Odpovedať
ooo: a ta masaz ako prebiehala
Odpovedať
Profilova fotka
tak to mas co za sefov??? Dornova metoda: http://www.karneval.atknet.sk/masaze/... ale nespoliehaj sa na to, co tam je pisane, ze to je jemna manipulacna technika, zalezi v akom stave mas chrbticu. Mna to neskutocne bolelo (ale nikdy mi neprekrocila prah bolesti). 1x som sa uz po odchode vonku rozplakala :-| Breussova masaz, je v podstate na uvolnenie... Trvalo to cele asi hodinu aj pol s tym, ze zacala s Breussovou masazou potom mi natrela chrbat takym vyzivujucim gelom, cca 10 minut oddychujes a potom zacala s dornovou metodou. Prstami ti skontroluje chrbticu najde problematicke miesta a s tvojou pomocou ti tie miesta naprava. Mne to pomohlo az na treti krat ale niekedy sa stava, ze zaberie hned aj ta breussova masaz bez dornovej metody. Dufam, ze som to zrozumitelne napisala.
Odpovedať
Dost blbych ale uz som si zvykla vies ja nemam pri nich pravo byt chora. a kolko to priblizne cele stalo. Lebo ja som k jednemu co aj napraval zacala chodit ale ten mi urobil horsie ]-( ale zato som mu dost zaplatila. A nevies ci to robia aj v BB?
Odpovedať
Profilova fotka
800 Sk Breuss + Dorn. Nasla som aj niekoho v BB. Poslem ti do IP webstranku.
Odpovedať
ozi a to bolo 800 za jedno sedenie?
Odpovedať
Profilova fotka
hej. ja si myslim, ze to az taka strasna cena nieje. za hodinku aj pol. klasicka masaz tristvrte hodinova ma vyde na 350 SK
Odpovedať
tak za hodinu a pol to nie je vela to moze byt
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
to sa da. hlavne, ze mi to pomohlo. niesu to vyhodene peniaze.
Odpovedať
ahojte, mne z kasla vyskocili stavce a lekari boli bezradni, pomohla mi masaz, ale nie klasicka, aku robia rehabilitacni pracovnici v rehabilitacnom centre, cca 10 min., ale poriadna masaz, aspon 45 min. Je sice draha, 400 sk, ale fakt to pomaha.
Odpovedať
Druhy masáží : Klasická masáž celého tela alebo vybraných partií tela, predovšetkým chrbta a šije, ale aj nôh a rúk pomáha najmä pri bolestiach spôsobených preťažením tela, každodenným stresom a námahou. Je veľmi uvoľňujúca a ukľudňujúca, odporúčaná v niekoľkých opakovaniach Reflexná masáž je masáž reflexných zón v spojivovom tkanive, ktorá sa využíva hlavne na ovplyvnenie bolestivých zmien, ktoré sa nachádzajú na koži a svaloch, a môžu byť spôsobené zlým pohybovým stereotypom, alebo aj poruchami vnútorných orgánov. Masáž sa robí bez masážnych prostriedkov, končekmi prstov, tlakom do podkožného väziva v miestach, v ktorých sú reflexné zóny. Regeneračná masáž je vynikajúca po ťažkom dni v práci, využíva jemné krúživé a ťahavé hmaty. Výrazný účinok pocítite s využitím levanduľového relaxačného oleja a aromaterapie. Relaxačná anticelulitídová masáž vykonávaná špeciálnymi masážnymi emulziami pri aplikácii, ktorých dochádza k zlepšeniu krvného obehu. Masážou sa revitalizuje unavená pokožka, spevňuje sa tkanivo, podporuje látková výmena a tým dochádza k odstráneniu nadbytočného tuku. Pôvodne ochabnutá pokožka získa opäť svieži a mladistvý vzhľad. Masáž je spojená s aromaterapiou za prítomnosti relaxačnej hudby Manuálna lymfodrenáž Manuálna lymfodrenáž je špeciálna masáž zameraná na lymfatický systém, slúžiaca na odplavovanie splodín látkovej výmeny cez lymfatický systém. Zlepšuje krvný a lymfatický obeh, zmierňuje opuchy, odstraňuje z medzibunkového priestoru miazgovú tekutinu a tým umožňuje tukovým bunkám umiestniť sa do uvoľneného priestoru. Ide o komplex jemných a ľahkých hmatov pri pomalej technike, aby sa podporil tok tekutiny v podkoží. Je výborná proti opuchom, bolesti hlavy, na zlepšenie metabolizmu, na prekrvenie podkožia a na zmiernenie až úplne odbúranie celulitídy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ahojte, mate prosim Vas niektora skusenosti s Ozonovou terapiou? Konkretne ma zaujima stredisko v Ziline.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Tak, všetci, ktorí máte problémy s chrbticou, dlhodobé a vážne, rýchlo si vybavte Magnetickú Rezonanciu a skúste nemocnice v Žiline, ÚVN v Ružomberku a v Martine, nebojte sa, 100% vám pomôžu. Oplatí sa.
Odpovedať
Tak, všetci, ktorí máte problémy s chrbticou, dlhodobé a vážne, rýchlo si vybavte Magnetickú Rezonanciu a skúste nemocnice v Žiline, ÚVN v Ružomberku a v Martine, nebojte sa, 100% vám pomôžu. Oplatí sa. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
evella • Dnes o 18:49 Ahojte...Pokusala som sa vyhladat tuto temu,ale nasla som ju len v sekcii pre tehotne... :-| Takze,prvykrat v zivote ma zacala boliet chrbtica.Minuy tyzden som umyvala okna a ako som posledny den doumyvala posledne okno,tak na dalsi den som sa uz nevedela postavit z postele.Bolelo ma to medzi lopatkami a dole cela chrbtica.Hned ako som sa doma postazovala,ze ma boli chrbat,tak mi ho priatel pozrel a ostal v udive,aky ho mam krivy.Teraz neviem ci uz bol krivy a nebolel ma,alebo je krivy od toho casu,co ma chrbat zacal boliet.Mam to pravu stranu od lopatiek az po krize ako je chrbtica,nejaku velku.Asi je tam nejaky sval a ja ho mam nejaky zvacseny a cely chrbat posobi krivo.Bola som uz u lekara,tiez nechapavo pozeral,ze co to mam s chrbtom,zdalo sa mi,ze ako keby to videl prvy krat.Predpisal mi lieky od bolesti a lieky na uvolnenie svalstva.Okrem toho si chrbat nahrievam infracervenou lampou a natieram Voltaren-gelom.Od zajtra nastupujem na cvicenie k physioterapeutovi,alebo neviem ako sa to povie...Zatial nepocitujem ziadne zlepsenie,bolesti mam presne 8-my den.Ak mate niekto podobne skusennosti,tak mi prosim napiste ako sa toho zbavit a hlavne ci ten krivy chrbat este mam moznost narovnat.D A K U J E M
Odpovedať
aha...ups...dakujem za presunutie :-)
Odpovedať
ja mávam už pol roka bolesti v panvovej časti, idem dnes k lekárovi. pred pol rokom mi robili aj ultrazvuk a vyšetrenia a nič nenašli, ale bolí to ako zápalové ložisko. na nete som googlila, ale vyhodilo mi samé onkologické ochorenia. tak neviem čo to môže byť, lebo bolesť je naozaj taká akoby sa jednalo o zápal, ale keď na vyšetrení nič nenašli.... voltaren a takéto veci pomôžu tak na pol dňa.
Odpovedať
noo ja som dnes mala rehabilitaciu,lepsie povedane manualnu terapiu a ten rehabilitacny pracovnik mi povedal,ze mam vyskocene dva stavce....takze najprv ohodnotil moju chrbticu,a jasne ze mam skoliozu...dalej ma zacal akosi merat a tak a zistil ze prava noha je dlhsia ako lava,tak ma zacal kdesi v panve natahovat a podarilo sa mu,lebo potom to znova meral a uz boli rovnake...no a nakoniec presiel na chrbticu,kde zistil tie vyskocene stavce...V stredu idem na dalsiu terapiu,tak uvidim....mam ich predpisane od lekara az 6x,tak dufam,ze to pomoze...a ozaj mne povedal,aby som voltaren nadavala,ze to zbytocne,ale nalepil mi taku velku cervenu pasku na chrbat,lebo tie svaly ja tam velmi stuhnute ako keby boli v krci....hroza :-(
Odpovedať
ahojte zienky....mna uz caka posledna manualna terapia a potom nevuem co....u mna je to teraz take striedave,mam dni,ked ma nic neboli a potom pridu dni,ked ma cely chrbat boli.Zacala som uz aj cvicit na chrbticu,pokusim sa kazdy den a uvidim ci mi to pomoze....chrbticu si stale vyhrievam na infra cervenom svetle,ale zeby nastala nejaka velka zmena,tak to nemozem povedat,je to lepsie,ale stale ma boli a stale mam tam zablokovany sval a co ja viem co este.....ak viete niekto poradit co na bolavu chrbticu,alebo co cvicit a ako casto,prosim piste...dakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
mne pomohli po 5 rokoch trapenia jednoznacne oxygenove injekcie,ktore mi vpichli v 2 mesacnych intervaloch v nemocnici v Ba(pri trznici)-musela som mat snímok z CT cka,aby presne videli poskodene miesto.Samozrejmostou je ochrana pred akymkolvek prechladnutim chrbtice a pravidelne cvicenie predpisane od rehabilitacneho odbornika - na zaklade snimky z CT.Tabletky mi zozrali pecen a su len docasnym riesenim...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?