Predmanželská náuka. Čo s nepríjemnými otázkami?

Profilova fotka
Ahojte baby. Už sa tu viedla niekde taká debata o farároch a o tom, čo všetko chcú od nás počuť na predmanželskej náuke. Nepríjemné otázky a rozpačité odpovede. Čo s tým?
Odpovedať
1
2
9
My sme to mali naozaj v pohode, kto chcel, hovoril, odpovedal, kto nechcel nikto ho nenutil. Zazili sme tam napr. aj kopec srandy. Takze POHODA. ;-)
Odpovedať
ahojte, myslím, že robiť si z toho ťažkú hlavu netreba...sme dospelí ľudia a každý má svoj názor, tak aj pán farár to musí pochopiť, no nie? takže ak sa mi niečo nebude páčiť, určite mu to so všetkou dôstojnosťou samozrejme poviem...veď je to moja svadba a môj život ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... je to pohoda, netreba mať z toho žiadne stresy.
Odpovedať
Profilova fotka
POhoda to je, keď máš pátra ktorý je v pohode :-|
Odpovedať
Profilova fotka
u nás to bolo akoby formou prednášky, bolo nás tam viac párov a nedávali nám žiadne nepríjemné otázky. Akurát sa trošku diskutovalo o vzťahu, ale príjemnou formou, napr. k akému kvetu by sme prirovnali náš vzťah a také veci. O prikázaniach a takých veciach, to bol skôr monológ kňaza.
Odpovedať
Nás bolo na náuke viac párov. Myslím že to bolo celkom v pohode. Otázok nebolo veľa a tie čo boli boli úplne v pohode. Také normálne - nič rozpačité. Kto chcel sa vyjadri a kto nie nemusel. Neboj nie je to ako v škole. Niektoré chvíle tam boli zábavné ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem, ake to je, este som to neabsolvovala, ale chystame sa uz 3.2. na prvu tak potom ti dam vediet :-) no my to mame trosicku lahsie, lebo knaz, u ktoreho budeme nauku snubencov absolvovat, je nas znamy, takze nas pozna, vie co sme zac a minule sa dokonca vyjadril, ze nas tam ani netreba,lebo uz vsetko vieme :-D :-D :-D s drahym sme na seba pozreli, ze super :-| uvidime, mozno nam to takto lahko ubehne :-), no Mati, urcite z toho nemaj strach ani ziadnu traumu, pretoze do manzelstva ides urcite s presvedcenim, ze to je ten pravy a vas vztah vydrzi na cely zivot, a nikto a ani nejaky kňaz, ktory s manzelstvom nema ziadne skusenosti :-) ( teda dufajme :-D ), ti to predsa neprekazi, no nie?? Prajem nech narazite na dobreho knaza a mimochodom nauku mozete absolvovat aj u ineho knaza, ktory vam len potom da potvrdenie, ktore potvrdi, ze ste nauku snubencov absolvovali.. aspon tolko moje vedomsoti dufam, ze som trosku potesila...
Odpovedať
my sme to tiez mali skor formou prednasky a medzi tym sme si mohli sami vo dvojciach prediskutovat nase nazory na rozne veci, ktore by nas samych vobec nenapadlo preberat. Na priprave sa samozrejme musia prebrat aj chulostive veci, ale vobec by som sa toho nebala. Ucelom je vas informovat, aby ste vedeli aku zodpovednost na seba beriete a vy sa musite rozhodnut, ci si ju na seba chcete vziat. Knazovym zamerom urcite nebute vytahovat z vas co najviac chulostivych veci, alebo zahanbovat vas pred ostatnymi. Toho sa naozaj nebojte.
Odpovedať
Profilova fotka
No ja som prekvapena, u nas sa nikomu ziadne otazky nekladli, ani ziadna diskusia nebola, skor to malo formu prednasok a bolo to celkom prijemne a nenasilne. A v niektorych fazach celkom vtipne :-) urcite sa toho neobavajte, pre mna to bola mila skusenost ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
...bola som dnes za panom fararom-dojednat termin a tak...a prekvapil ma tym, ze budeme mat az 8 nauk...trochu vela,nie? :-|
Odpovedať
Profilova fotka
zvycajne ich je len 6, neviem preco ich mate 8
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali tri po 1,5 hodiny... A boli v v jednom tyzdni tri dni po sebe.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my mse dostali rizvrh kedy je aka a mozme si vybrat na ktoru a kedy pojdeme!ale mame ich 6 a su vzdy dva krat do tyzdna
Odpovedať
Profilova fotka
Ono je to asi rozne, u nas sa napriklad konali kazde dva tyzdne vzdy v pondelok, utorok a stredu a tiez sme si mohli vybrat na ktoru kedy pojdeme.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som z toho vobec nemala strach myslela som si ze jr to formou prednasky no ako to tu citam zacinam sa trochu bat
Odpovedať
u nas cista pohoda:-)
Odpovedať
Profilova fotka
...nas pan farar sa to rozhodol roztiahnut na cely maj a jun :-| asi sa mu zda, ze mame malo inych povinnosti :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My mame 3 a to kazdu prvu sobotu v mesiaci, celkom dobre nie? Neviem akou formou to bude, ale je cele to netrva ani 45 - 60 minut, to sa da zvladnut... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
u nas jedno sedenie trvalo 1,5 hodinz, a bolo ich celkovo 5. Ale mavali sme 2 naraz, takze spolu 3 soboty doobeda a hotovo
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna sa nemas coho bat.my sme boli uz raz a bolo to v pohode.ono to tak rychlo prejde,ze sa ani nemazdas a pojdes od farara.je to o.k. nic sa neboj.nas este 2 cakaju ajedna bude pred svadboj organizacna a to bude asi v stredu.ja som sa tiez bala, lebo co hovaril moj brat tak on mu tam pokazde zaspal.no poviem vam nic moc.ale, ze fararko si nic s toho nerobil.
Odpovedať
ahojte, neviete, ako prebieha nauka v UPC (Univerzitnom pastoracnom centre) v BA?
Odpovedať
dobra otazka fialllka ;-)
Odpovedať
babulina ja viem ;-)
Odpovedať
v UPC je nauka super. v sobotu od 9. do 17.. asi 2 hodiny obednajsia prestavka. v nedelu od 2. do 5. poobede. atmosfera uvolnena, kedykolvek sme si vzali kavu, sisky. prednasky sa striedali s casom na rozne ulohy a osobnostne testy, ktore si robil kazdy par individualne aby sa spoznal. velka spokojnost. potom doma pred sobasom uz len nacvik obradu.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne povedala kamoska, ktora mala nauku v UPC ze to bolo super a velmi sa to pacilo aj jej a jej manzelovi, ktory nechodi do kostola. Bolo tam vela parov a ako kocurko uz napisala, bolo to vraj velmi uvolnene, prijemne a vobec nenasilne. My sme sa tam uz prihlasili, v marci je dalsia takato nauka ;-) .
Odpovedať
tiez som absolvovala pripravu v UPC. Sedeli sme po dvojciach roztruseni po celej velkej sale, aby sme sa mohli v sukromi zhovarat. Mali sme chvilku prednasky, potom nam rozdali papieriky s otazkami, o ktorych sme sa mali spolu vo dvojciach pozhovarat. Islo o lepsie spoznanie nasich nazorov, nasho vztahu a planov do buducna. Tam sme zistili, v com sa zhodujeme a v com lisime. Boli tam rozne temy, ktore by nas samych nenapadlo preberat. Cele to malo uvolnenu atnosferu. Prednasky sa striedali s rozhovormi. Trvalo to tak, ako pisala kocurko a na zaver sme dostali potvrdenie o absolvovani. Ale tiez nas upozornili, ze je treba sa najskor spytat knaza z farnosti kde sa budeme sobasit, ci nam to uzna. Pocula som aj to, ze prave tam niektore pary zistili, ze sa k sebe nehodia, ze maju nezlucitelne predstavy o zivote atd. Ale nam sa nastastie nic take nestalo :-)
Odpovedať
kocurko, bajka26 dakujem uz sa tam tesim ;-) victoria aj my sme sa prihlasili na nauku v marci ;-)
Odpovedať
U nas to bolo tiez v pohode ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
...a to tam nemoralizuju o tom, ze sex len po svadbe a aj to len na plodenie deti a aka je antikoncepcia strasna vec a tak? :-D
Odpovedať
u nas trva nauka 3 mesiace v jednej casti mesta a iba 3 nauky su v druhej casti mesta takze este sme si nevybrali kam pojdeme uvidime do juna casu dost
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?