Pozitívne myslenie. Zaujímate sa tiež?

myslim, ze tu takato tema este nieje. ak ano, pridajte link. trochu sa zaoberam touto oblastou a rada by som o tom pokecala s niekym, kto sa niecim podobnym tiez zaobera. precitala som par knih s touto tematikou a zaujimalo by ma ake maju druhy skusenosti a aky maju na to nazor.
Odpovedať
1
2
5
ja som síce podobné knihy nečítala, ale môj názor je, že pozitívne myslenie ovplyvňuje veľa vecí čo sa jedinca týka.
Odpovedať
ericca, presne tak. a mozem povedat, ze nieje jednoduche sa na vsetko pozerat pozitivne a pozitivne to aj riesit. z vlastnej skusenosti viem, ze to, co sa pise v knihach, ze "podobne pritahuje podobne" je pravda. cim clovek viac a viac mysli negativne, tym viac mu pride do zivota veci a udalosti, ktore vyvolava dalsie negativa. ked clovek mysli pozitivne, privola len to pozitivne. avsak, aj ked sa snazime mysliet pozitivne, kazda negativna myslienka, aj ta uplne najmensia nas uburzdi a opat sa vraciame k negativam. kazda negativna myslienka premoze pozitivnu.
Odpovedať
ináč je zaujímavé, že negatívne veci vníma človek viac ako tie pozitívne. napr. keď svieti vonku slnko človek to berie ako samozrejmosť, ale keď je zlé počasie človek je hneď podráždený, nevrlý, nervózny. (vychádzam najmä zo seba).
Odpovedať
presne tak. a zmyslom pozitivneho myslenia je zameriavat sa na to, co mame a nie na to co nemame, co nam chyba a podobne. lebo cim viac sa sustredime na to, co nemame, tym viac toho budeme mat. napr. ak mame zlu naladu, cim viac sa na to sustredime, tak zlu naladu budeme mat stale. alebo, ak po niecom velmi tuzime, tak to nesmieme vnimat tak, ze to nemame, ale musime sa k tomu stavat tak, ze to uz vlastnime. vo svojich predstavach sa s tym musime stotoznit a ono to k nam pride. nikdy sa nezaoberajme ako.
Odpovedať
ja sa to snažím aplikovať na sebe niekedy s väčším alebo s menším úspechom. dnes sa mi to podarilo napríklad, ale nie vždy je to také ľahké. veľa krát sa mi stalo, že sa mi niečo snívalo. sen som si nepamätala napriek tomu som vstala s veľmi zlou náladou a nevedela som sa jej zbaviť.
Odpovedať
ano, je to tazke a treba naozaj na tom pracovat, aby prislo k zmene. ak mas zlu naladu a nevies sa "prepnut", tak si skus spomenut na nieco mile, na nieco, co mas rada, na male babatka ako sa vedia krasne smiat, alebo si pusti svoju oblubenu pesnicku. alebo sa spytaj sama seba "ako sa citim?" na minutu si zavri oci, usmievaj sa, aby si vedela ten usmev na tvari precitit a mysliet na nieco pekne a na to, ze sa citis svele a mas vybornu naladu.
Odpovedať
no to je tazke nezaoberat sa tym ze nemam na jedlo a stotoznit sa s tym ze som hladna a este to brat aj pozitivne. alebo ze v lekarni nemaju lieky , ktore potrebujem a brat pozitivne ze pezijem celu noc v bolestiach :-p sorry baby ale taketo dristy ja osobne uz mam za sebou a snazila som sa to praktizovat ked mam este zivili rodicia a mala som vsetkeho dostatok. Tiez som o tom precitala zopar knih...ale myslim si ze v dnesnej dobe ked sa clovek musi poriadne obracat aby prezit asi tazko bude praktizovat pozitivne myslenie. pretoze pozitivnym myslenim k tebe nic samo ani rychlejsie nedocupka, a uz vobec nie ked je clovek nuteny ist obcas aj sam proti sebe a robit veci co mu nie su mile, len aby ako tak prezil v tomto hovadsky skazenom svete 8-( tolko moj negativny nazor na tuto pozitivnu temu x-)
Odpovedať
zelinka_v, uplne presne viem o com pises. tiez som si tym presla a dokonca stale prechadzam. to, co si napisala, by som aj ja urcite pred casom podobne napisala. a dokonca ma to drzalo niekolko rokov. takze uplne beriem Tvoj postoj
Odpovedať
zelinka_v: v podstatě je to tak, ale já bych to nebrala jen jako, že když si člověk rozbije hubu, tak to musí brát pozitivně a být rád, že si třeba ty zuby vyrazil jen 2!! Já to chápu spíš jako životní nadhled a trošku optimismu......být vděčný za to, co mám, což mi, upřímně se přiznám, chvilku trvalo, myslím, ne jen to říkat, ale opravdu to v srdci cítit, a když přijde něco nepříjemnýho, zkusit na tom najít i to dobrý.....chvilku to trvá, ale pak to jde líp a líp.......a není to o tom, že když myslím pozitivně, bude všechno pozitivní!! Ale prostě pro můj pocit, pro můj pohled na život, nebejt furt jak zapšklá důra, když se v podstatě nemám ne co stěžovat....
Odpovedať
súhlasím, aj mňa niekedy štvú podobné veci ako teba, že nemám na to čo potrebujem, ale aj keď to nemám snažím sa to neako riešiť a nie sa nad tým rozčulovať.
Odpovedať
naty, presne tak. a zle veci sa nam deju preto, ze si ich mi sami pritahujeme nasim sposobom myslenia. cim viac myslime zle, tak nam aj bude. nieje mozne, aby sa clovek citil zle a mal pritom dobru naladu, alebo aby mal zle myslienky a pritom sa citil skvele. vzdy sa citime tak, ake mame myslienky, ako myslime a to potom k sebe pritahujeme. staci troska, a ked to nezmenime, tak sa to zacne nabalovat a nabalovat a vinu zvalujeme na vsetko mozne okolo. ale mozeme si za to len mi sami.
Odpovedať
naty pekne si to napisala. ja to citim rovnako, tesim sa z toho co mam a co nemam obidem sa. ale su tu aj ludia okolo mna , moji blizky ktorym obcas nieco chyba a to ma serie najviac ze im nemam ako, alebo jednoducho nemozem pomoct, lebo bud na to nemam alebo sa musim venovat inym veciam, ktore robit musim a vtedy prave ma opusta vsetko pozitivne myslenie. mozno si clovek povie ze nic NEMUSIM , ale to povie len clovek , ktory nevie co je skutocny zivot...
Odpovedať
Článok sa načítava...
zelinka_v, aj by som nepovedala, ze nemusis. praveze "musis". ide tu o Tvoju pohodu a ver, ze ak si Ty privolas pohodu a vsetko potrebne do svojho zivota, budes schopna dat aj tym druhym, to co potrebuju.
Odpovedať
malo tam byt "ja" by som nepovedala... nie "aj"
Odpovedať
Jasně, tak člověk se nemůže pořád cítit fajn a príma a tak....já třeba dřív byla taková, že mě strašně mrzelo, že si nemůžu něco (podotýkám pro sebe a nebylo to nic extra praktickýho nebo tak, prostě třeba nějaká pěknost) koupit, ale jako fest mi to bylo líto, ale pak sem si jednou řekla: jako to se opravdu bez toho neobejdeš?! Co se tak moc změní, když to budeš mít?? Vždyť, bože můj, mám tolik jiných věcí, který mě dělají šťastnou, že to, že nebudu mít zrovna tohle, mě opravdu nerozhází!! A jde to aplikovat na spoustu věcí.....a když kolem sebe vidím ty lidi, co tohle pořád řeší, že tohle nemůžou mít, a soused má tohle a my ne... je mi blivno...protože mám pocit, že nevidí, to, co mají, že si toho ani trochu neváží!!! Já absolutně sem zastáncem toho, že člověk si absolutně neváží toho, co má, dokud to neztratí...ať je to cokoliv, nebo kdokoliv.... Ale na druhou stranu si myslím, že to není tak, že bys něco přitahovala nebo odpuzovala, jen to prostě bereš jinak, když si šťastná a jinak, když nejsi.....to už tě pak dobíjí i maličkosti...
Odpovedať
A co se týče blízkých, jako tam to nejde tak přejít a " nějak" se s tím vyrovnat....samozřejmě jim chci pomoct a všechno, a pokud na to nemám prostředky a schopnosti, tak to člověka prostě mrzí, ale i ta snaha se cení... ;-)
Odpovedať
mňa mrzí najviac to keď nemôžem pomôcť blízkym alebo by som im vedela pomôcť a oni to odmietajú. :-| to čo si opisovala Naty s tým kupovaním, sem tam sa ešte pozabudnem, ale nakoniec si poviem, že je to zbytočnosť a prežijem aj bez nej. :-)
Odpovedať
ale tak někdy je potřeba si udělat i radost!! x-)
Odpovedať
ja som si pri nakupovani tiez tak hovorila, ze naco mi to bude, pripadne sa zozierala tym, ze si to nemozem kupit, lebo na to nemam. ale skuste si vzdy, ked uvidite nieco, co by ste chceli povedat "Toto si mozem dovolit", "Toto si kupim". nemyslite na to, co nemozte a nemate. vzdy si spomente na to, ze "podobne pritahuje podobne".
Odpovedať
tak hej, niekedy si doprajem tak raz za mesiac za dva, ako kedy mám peniaze. ale väčšina čo sa mi páči je blbosť čo by mi neskôr zapadla prachom. :-D
Odpovedať
ja viem, ze to znie smiesne, alebo nemyslitelne. mne sa to tiez tak volakedy zdalo a pri prvom nezdare (v com kolvek, nie len v oblasti financii, ale aj pracovneho prostredia, zdravia a pod.) som to vzdy zabalila
Odpovedať
no keby sa pozitivne myslenie tykalo iba toho co si mozem alebo nemozem kupit tak to by bolo super.ale su to aj ine aspekty zivota, kedy ani pozitivne myslenie nepomoze. sory ale ja neviem najst ziadne pozitivum v tom ze moja mama ma zlomenu nohu a ja musim trcat niekde v prdely a nemozem byt pri nej doma a starat sa o nu.tak mi prosim poradte kde mam v tomto hladat pozitivum. mam sa tesit z toho ze super ja som v praci a zarabam prachy aby sme mali z coho zit? ano je to super a som stastna ale ten strach co prezivam, aby mam niekde nespadla , aby si neublizila, aby neostal ochnuta.... ja neviem ale pre mna budu vzdy viac moji blizky ale bohuzial zivoj je aky je a ja musim ist proti sebe a musim robit to ci je spravne a nutne. prepacte ale ja naozaj neviem ako v tomto celom ostat pozitivne naladena 8-( alebo situacia: pridem v piatok domov, zaparkujem a nejaka stara k... na mna z okna zacne vykrikovat aby som neparkovala v kanaly lebo nebude odtekat voda. pritom hovno vidi ako parkujem a vobec ju nezaujima ze ja na jej dristy po celom tyzdni namam vobec naladu a uz vobec nemam naladu na to aby po mne nejaka p.. vykrikovala z okna ked pridem domov. alebo: platim v obchode kartou a pretoze nemam na ucte nulu tak sa snazim ukryt kod a predavacka na mna vybliakne ze jej nemam odtrhnut terminal lebo ved na moj PIN kod nie je nikto zvedavy, pri com za mnou dlha rada ludi. a takto by som mohla pokracovat co za degesov dennodenne stretam. Ja by som fakt chcela mat aspon jeden den dobru naladu 8-(
Odpovedať
zelinka_v, aj to aky ludia su v nasom okoli, aj za to si mozeme sami. pritahujeme prave takych ludi, ako myslime. to znamena, ze ked si stale podrazdena, tak budes pritahovat do svojho zivota prave takychto ludi. ono sa to velmi tazko vysvetluje, ked mas takyto postoj. mne sa to tiez snazil niekto vysvetlit a pod. ale tiez som mala presne taketo nazory a hlasky a tiez som s toho nechapala. a trvalo mi dost dlho, az som pochopila a este stale cerpam kopec informacii, aby som pochopila este viac. to s tym nakupovanim bol len priklad, ktory ma prave napadol. je tu cela rada oblasti, v ktorych mozeme mysliet uplne inak ako myslime. neviem ake si citala knihy, ale asi nespravne, alebo sa Ti dostali do ruk v nespravny cas. by si neverila, kolko som sa ja nadepkovala. ale dostala som sa do takeho stadia, ze som si povedala dost. a postupne prechadzam vsetkymi tymi knihami, co sa mi dostavaju pod ruky v ten spravny cas. a snazim sa na sebe pracovat.
Odpovedať
zelinka prepac, ja viem, nie je to smiesne a aj mna by to, co si pisala rozculilo, ale nemozem inac: :-D :-D :-D
Odpovedať
zelinka_v, ja som touto temou nechcela rozprudit negativne reakcie, ale prave naopak :-)
Odpovedať
slnieckova kludne sa zasmej, mne je uz tiez smiesno ale v piatok som tej starej nalozila ako jej asi nenalozil za cely zivot nikto. jej posledna veta bola: ,, volam na vas policiu :-D zuska9 v pohode. to aj moj priatel mi stale hovori ze keby som myslela pozitivne tak nestretavam takych ludi. len ja akosi neviem prelomit tu barieru, lebo uz uz mam dobru naladicku a vtedy stretnem takeho ,,cloveka,, a je po vsetkom :-|
Odpovedať
zelinka_v,ja mám doma už 3 mesiace muža zo zlomenou a operovanou nohou,padol z lešenia,pozítívum som našla v tom,že to odniesla len noha,mohol dopadnúť horšie,sám zistil,že netreba všetko robiť za každú cenu,rýchlo a nič mu neutečie, bola som na tom fakt blbo psychicky,máme hypo,a všetky splátky okolo domu a všetka robota zostala na mne,záhrada aj vo vnútri a povedala som si,že to zvládneme a zvládame,žijem dalej v poho do práce,doma a všetko z úsmevom,lebo keby som sa ľutovala padnem ešte do väčšej depky ako som bola a môžem ti povedať,že mnoho ľudí mi povedalo,že to zvládam na jednotku ,vlastne som našla v sebe aj to čo som dovtedy nevidela ;-) , a k tým ľudom okolo mňa ,ktorý sú nervozny a ufrflaný si poviem,že majú asi nejaký problém ale to nie je môj problém,to si musia vyriešiť sami! vlastne od manželovho úrazu mi pomáhajú knižky o poz. myslení a jedna super stránka na nete a tvrdím,že s takýmto myslením sa mi žije lepšie a krajšie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja se musim pridat k tomuto tematku, pze pozitivni mysleni je to, co momentalne neskonale obdivuju na sve bossce! prijde kazdy den rano do prace s usmevem, siri dobrou naladu a i kdyz se vse sype na jeji hlavu, pozitivni mysleni ji neopousti. meli jsme na toto tema sahodlouhe diskuze a ja musim rict, ze ackoli sama se povazuji za celkem pozitivniho, naivne optimistickeho cloveka, tak ona me stopadesatkrat predci! :-) hrozne to obdivuju a myslim si, ze to vazne neni o tom, co clovek ma a nema, ale jak to vnitrne citi. bohuzel mysleni druhych, pokud sami nechteji, v tomhle zmenit nejde.
Odpovedať
tak ako vsetko v prirode, aj vnutro cloveka ma svoje pozitivne a zaporne poly a ulohou prirody, a teda aj cloveka, je ostat v harmonii, v balance medzi tymito extremami. vtedy je mysel pokojna a vidi veci, ktore nevidiet z jedneho konca. preto si myslim, ze ani prilisne pozitivne mysle nie je je prave najidealnejsie. clovek musi prejst aj smutkom, aj negativami a musi si ich odzit. v situaci, ked napr. smuti za stratou blizkeho cloveka, je nespravne hovorit o pozitivnom mysleni. clovek si musi odzit stratu so vsetkou tou bolestou, len tak sa jej moze neskor zbavit. castokrat sa nachadzame v roznych situaciach, prijemnejsich a ja tych menej prijemnych, ale skor ako vytvarat umely usmev na tvari, zatvarat oci a generovat pozitivne myslenie, by sme sa mali zastavit a akceptovat veci take ake su. prijat ich a potom ist dalej. nie s umelym usmevom, ani so zachmurenou tvarou - ale s pokojom a vyrovnanostou, pretoze skusenost ukazala, ze vsetko, ci uz pozitivne alebo negativne, je len docasne a vzajomne sa strieda. narodenie so sebou automaticky prinasa umrtie, koniec zivota na tejto zemi, je to fakt a plati sto percente. lenze clovek zabuda a mysli, ze tu bude zit a trvat vecne a podla toho sa aj sprava. to nie je negativizmus, ale zaslepenost a kratkozrakost. ta sa neda vyliecit pozitivnym myslenim, ale zastavenim sa a uvedomenim si, co je podstatne a kto vlastne som.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som teraz take pozitivne myslenie strasne potrebovala, ale ked uz padnem do toho negativne, nikdy sa z toho nevime vyhrabat...oazapokoja - aku stranku? Hod sem nieco, nech pokukam a poducim sa ;-)
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?